Genre: Horror / Thriller
Gesproken taal: Russisch en Engels
Releasedatum: 24 januari 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot Cloverfield
"Some thing has found us."
Een groep jonge mensen organiseert een afscheidsfeestje voor Rob Hawkins, die naar Japan vertrekt. Wanneer er een korte aardbeving gevoeld wordt en er korte tijd later een gigantische explosie plaatsvindt, is het duidelijk dat hun avondje uit er één wordt om nooit te vergeten. Met een videocamera slaagt Hud, één van de jongeren, erin om de diverse taferelen die zich die nacht voordoen, vast te leggen. De beelden tonen onder meer het verloop van een beangstigend chaotische nacht in New York City, waarbij veel slachtoffers vallen.
- Trailer (YouTube)
Jenn
Antonio
Charlie
SanderSander88
hang niet de slimmerik uit, als je niet eens weet waar je het over hebt
ps; mensen kunnen weer niet tegen kritiek
Geloof mij, als het op deze film aan komt, weet ik waar ik het over heb.
Er wordt gepraat over een sequel die zich waarschijnelijk op hetzelfde tijdstip afspeelt alleen door iemand anders ogen.
Lijkt me een leuk idee maar het zijn nu nog geruchten vandaar "Sequel" tussen ""
Jammergenoeg zeer oude en onvertrouwbare informatie. Er is de laatste maand heel wat slecht nieuws over een sequel gekomen:
JJ Abrams: "We're talking about it, but the truth is there's another idea that I'd rather do with the same people than do a sequel. It's a whole new thing. So my dream is to work with Goddard and Reeves again, but do something that's new ".
Daarnaast zei Reeves (de regisseur) dat hij eerst zijn nieuwe project gaat afmaken (The Invisible Woman) en dat hij op dit moment nog aan het casten is. JJ Abrams heeft ook zijn handen vol aan Star Trek en nog wat andere film projecten. Daarnaast begint zijn nieuwe serie binnenkort genaamd "Fringe".
Veel mensen denken ook dat de film nog een keer in Handy-cam zal worden gefilmd. Dit gebeurt waarschijnlijk niet. JJ Abrams zei al in een interview dat hij zou vinden dat het een gimmick zou worden als hij dit nog eens zou doen. Reeves zei afgelopen maand het volgende erover: "We know the film would need a fresh perspective, and I don't think that means just picking up where we left off."
Als we een sequel krijgen, waarvan ik denk dat het niet gaat gebeuren, krijgen we hem op ze vroegst in 2011. Gelukkig hebben we de online marketing campagne om het verhaal zelf tot een einde te brengen.
Deze clip is 2 weken terug uitgekomen, hier vertelt Matt Reeves over de mogelijkheden van een sequel.
JacoBaco
Eng?
Ja ok dat kan.
Ooit in een kleurrijk verleden waren films als: Friday the 13th, A Nightmare on Elm Street, Evil Dead 1, The Exorcist 1, Hellraiser enz. enge films voor mij.
Hoe eng vind jij die dan wel niet?
Helaas zijn (sommige horror/thriller) films voor mij nu alleen nog maar spannend.
Malick
De enige bioscoopfilm die ik gemist heb afgelopen jaar. Waarschijnlijk miste ik het collectieve gevoel want nu moest ik hem thuis kijken. Daardoor was de impact van deze hype behoorlijk slap. De handheld camerawerk begint al naar tien minuten te irriteren en dan heb ik niet eens over de karakters die voor en achter de camera staan. Waarbij het verhaal de meest vreemde van alles is. Waarom zou je in een dergelijk situatie naar een vrouw zoeken? Die ook nog eens eerder zegt dat het een one-night-stand was.
Heb ook nog eens een gevoel dat deze film puur gemaakt is voor de mensen die naar 9/11 bang zijn geworden voor van alles en nog wat. In plaats van terroristische aanslagen dit keer een monster die onbeschrijfbaar is. Daarbij lijkt dat monster uit niets te zijn ontsprongen dat vervolgens weer kleinere monsters het leven schenkt. Waar komt dat monster dan vandaan en waarom vijandig? Komt dat omdat wij op hem geschoten hebben en het monster vervolgens omsloeg met zijn eventuele goede bedoelingen. Of denk ik nu te diep en is het allemaal bedoeld als hersenloze (popcorn) vermaak.
Pastichio Rocker
Zoals ik al eerder heb gezegd: moet alles voorgekauwd worden? Het leuke van deze film is, is dat we net zoveel weten als onze hoofdpersonen. Bijna niks dus.
BoordAppel
Zoals Godzilla te maken had met de angst voor kernwapens en de vernietiging van Hiroshima en Nagasaki zo heeft Cloverfield te maken met de angst voor het terrorisme en de vernietiging van het WTC in New York.
Dus nee, je denkt er niet te diep over na. Deze film heeft meer te bieden dan spektakel.
dementor
Het camera werk begon me snel te irriteren, na een tijdje wen je eraan en is de film best ok.
Maar door het vage einde bleef ik toch met een rotgevoel achter.
Deel 2?
LopatTjai
Ik heb deze film op mijn laptop gekeken, vandaar denk ik dat het niet zo goed was.
Als ik in de bioscoop had gezien was het zeker minimaal 3 sterren waard denk ik
psycholamp
- 1960 berichten
Tja... Stem dan niet, zou ik zeggen. Deze stem zegt nl. meer over jouw laptop (één van de slechtste media om een film te kijken, trouwens) dan over deze film.
Erwinner
Ben ik het niet me eens, met je koptelefoon erbij wordt je er midden in gezogen. Heb laatst een 5.0* voor 2001:Space Odessey op die manier gegeven.
Knisper
Gelukkig toch nog de kans gehad om in de bioscoop te zien, al was het niet het grootste scherm en vond ik het geluid ook niet zo overdonderend als volgens hoort, maar soit. Inderdaad een goede film.
Sowieso al een leuk concept. Leuk om bij zo'n ramp een groep mensen te volgen. Goed begin van het feest. Wel lang, maar wel leuk dat er echt zo gefilmd wordt en echt gepraat wordt zoals je ziet bij opnames voor feestjes. Ook top dat alles echt goed doordacht, zitten bij mijn weten geen plotholes is, lekker hysterische sfeer in het begin, lekker onheilspellende rust als ze naar een rustige ruimte vluchten.
De film was helaas niet zo'n rush als ik gehoopt had. Daarvoor zitten er misschien teveel rustpunten in de film, maar aan de andere kant maakt dat het wel des te realistischer. 4*
White Trash
Toch wel een erg toffe film.. De film heeft meer spanning dan de overige monsterfilms er hing gewoon een mysterieus sfeertje en soms net alsof je er zelf tussen zat. De scenes dat het leger dat monster aanviel vond ik geweldig haha had bij wijze van spreke zelf een geweer willen pakken en aanvallen. Film was wel wat aan de korte kant vond ik...
Tonypulp
Idd, ik kijk bijna al m'n recente horror films op de laptop, en dat bevalt me beter dan op tv.
Als ik s'nachts om 2uur een horror film aanzet, volume hard, oordopjes in, dicht op het beeldscherm (Die overegins nog best groot is) is de spanning toch beter te voelen.

SanderSander88
Ik heb de gehele backstory van Cloverfield op mijn blogspot gezet. Voor de geinteresseerden:
Pres. Camacho
Op het einde van de film zieje de scene waar ze in het reuzenrad zitten. Dan filmt hij de zee, en als je goed kijkt zie je dat er iets uit de lucht komt vallen in de zee ( aan de rechter kant van het beeld)
'Lucas'
er komen nog 2 delen van deze film.
waarin o.a. wordt uitgelegd wat het monster is & waar het vandaan komt enz. enz.
Martijnnn
er komen nog 2 delen van deze film.
Jij baseerd dat op geruchten en speculaties...
SanderSander88
Dat is nog nooit door iemand gezegd die ook maar iets met de productie van Cloverfield te maken heeft. Ik zal het nog 1 x kopiëren:
Roodkapje
Ik heb heel gemengde gevoelens over deze film. Ik wou hem eerst niet bekijken omdat ik er te slechte commentaren over gehoord had; maar ik heb het toch maar gewaagd (dapper he).
Ik werd gewoon stapelzot van die handycam beelden en voor het monster verscheen moest ik mijn reflexen echt onderdrukken om hem niet te stoppen. Eenmaal het monster zijn intrede doet is de film redelijk spannend om te volgen en word je uitgenodigd om de film tot het eind te zien. Het einde is daarom des te teleurstellender omdat er gewoon geen einde is.
Omdat je gewoon niets ziet komt de film heel erg goedkoop over. Een paar lichtjes, af en toe eens een stukje cgi dat beweegt en verder niets. Volgens mij weer een poging om met een nulbudget een kaskraker uit de grond te stampen. 1*.
En ja, in het laatste beeld valt er iets uit de lucht
Mat_
Ik denk dat je er versteld van zou staan wat het budget was van deze film
SanderSander88
. Het einde is daarom des te teleurstellender omdat er gewoon geen einde is.
Geen einde? Dus de film gaat voor altijd door? Cool!
Devoo
Vandaag gezien, en ik vind hem werkelijk schitterend! Inderdaad, op het begin word je stapelgek van het camerawerk, maar vanaf de spanning erin komt, brengt dat een uniek gegeven. Daardoor word alles geloofwaardiger.
Goede film, spannend en de CGI is goed. Ik kan niet anders dan hier een 5* voor te geven.
madmax8
Eng?
Ja ok dat kan.
Hoe eng vind jij die dan wel niet?
hm geloof dat cloverfield gewoon een thriller is dan een horror maar goed. Maar je moet ook een beetje met de tijd mee gaan he
. Vroeger toen ik klein was vond ik mijn kast zelfs eng dus ja dan zijn films als excorcist heeeeeel eng maar nu kijk je overal anders tegenaan en vind je dat niet zo eng meer. Er zijn ook nu maar weinig films die nog enig "schrik" moment bij mij teweegbrengen.
Martijnnn
Ben ik benieuwd waar je gekeken hebt, deze film krijgt toch over het algemeen hoofdzakelijk goede kritieken.
EspenSGX
Vol verwachting begonnen aan deze film, maar wat een grote teleurstelling! Ik vond het zwaar, maar dan ook zwaar tegenvallen! Lange saaie stukken en verder vond ik er maar bar weinig spectaculairs aan. Verder kreeg ik bij deze film nogal het gevoel dat ik het al eens eerder had gezien en dan beter gedaan. Ik vond dit zeer jammer, want ik had grote verwachtingen van deze film en de stukjes die ik al gezien had vond ik wel zeer interessant eruit zien, maar helaas.
Roodkapje
Ik begrijp echt niet hoe je dit onding een goede film kan noemen eigenlijk. Er gebeurd gewoon niets voor het oog van de camera en zelfs de matige acteerprestaties worden gemaskeerd door het camerawerk. Nu, het ligt misschien aan mij (zal wel); maar wat mij betreft is deze film een teleurstelling.
Ik moet hier wel aan toevoegen dat ik "the blair witch project" ooit ook gezien heb en ik het na een half uur opgegeven heb. Ik ga die herkijken als ik de kans heb; maar veel verwacht ik er niet van eigenlijk.
Tonypulp
Er gebeurd genoeg, en de actie is intense.
En misschien lijkt er op het eerste oog niet veel ''voor het oog van de camera te gebeuren'', maar als je gewoon goed geconcentreerd de film kijkt zijn er zeker wat dingen die er uitspringen.
En op mij een grote indruk achter lieten.
Special effects zijn overweldigend, voor zo'n laag budget is het al helemaal een godswonder dat ze het er zo hebben kunnen laten utizien.
Volgens mij heb jij gewoon naar een andere film gekeken..

The Cloverfield Paradox
2018

10 Cloverfield Lane
2016

Horrorfilm 'Cloverfield' van Matt Reeves vanavond op televisie: 'Nog steeds kippenvel'

Ook deze goed beoordeelde films verdwijnen binnenkort uit het Netflix-aanbod

Vijf sterke dystopische films over een verdorven wereld | MovieMeter Toplijst

Netflix voegt vandaag onder meer deze zes films toe

Jurassic Park
Avontuur / Sciencefiction, 1993