• 9.379.415 stemmen

Gesproken taal: Russisch en Engels

Releasedatum: 24 januari 2008

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Cloverfield

"Some thing has found us."

Een groep jonge mensen organiseert een afscheidsfeestje voor Rob Hawkins, die naar Japan vertrekt. Wanneer er een korte aardbeving gevoeld wordt en er korte tijd later een gigantische explosie plaatsvindt, is het duidelijk dat hun avondje uit er één wordt om nooit te vergeten. Met een videocamera slaagt Hud, één van de jongeren, erin om de diverse taferelen die zich die nacht voordoen, vast te leggen. De beelden tonen onder meer het verloop van een beangstigend chaotische nacht in New York City, waarbij veel slachtoffers vallen.

JacoBaco

Ik had het gelezen ja, maar ik voeg aan de hand van jou post wat linkjes erbij.

Er zijn recensies over deze film waarin gezegd word dat er niets duidelijk word in de film over hoe of wat en dat je alles maar aan je fantasie moet overlaten. Dat klopt natuurlijk maar deels omdat tijdens het schrijven daarvan er hoogstwaarschijnlijk nog geen back-story bekend was. De film blijft ondanks jou post nog steeds mysterieus. Maar ook ik vind dit tot nu 1 van de beste films van 2008.

Naomi Watts

Heb he tidee dat een paar fanboys er meer achter zoeken dan het is. Schijnen de film meer diepgang toe te willen dienen die het mist. Film roept dus echt geen vraagtekens op.

Naomi Watts schreef:

Ik zoek er niet meer achter dan er is. Ik heb al deze informatie van officieele Cloverfield websites. Truth is, er zit wel degelijk meer diepgang in dan de film doet vermoeden. Jammergenoeg zien de meeste mensen alleen de film en hebben ze de briljante marketing gemist.

SanderSander88 schreef:

Jammergenoeg zijn er veel mensen die het totaal niet boeiend vinden, dat is uiterst normaal en ik zal er ook geen nano-seconde van wakker liggen maar het fanboy idee is een grote misvatting ja.

Naomi Watts

Als je dat moet afleiden uit de marketing dan doen de makers zelf iets fout.

SanderSander88

De marketing is ook voor de "fanboys".

JacoBaco

ok als we dat fanboy gedeelte nu even achterwege laten.

ga jij even uitzoeken hoe het zit met de relatie Dharma Initiative en Cloverfield

ik denk dat het slechts een easter egg is.

SanderSander88

Kan er niks aan doen, ik ben een fanboy.

En Dharma - Cloverfield, het is slechts een easter egg. Heeft JJ Abrams namelijk al bevestigd.

By the way JacoBaco, die eerste link die je daar heb staan, daar klopt niks van.

avatar van NightWolf

NightWolf

Waauw. Wat een k*tfilm. Ik zie dat vele het camerawerk hier loven. Ik vond daar juist geen bal aan. Zelfs zéér onrealistisch en dan vooral in bepaalde 'scènes'. Ik bedoel dat ik persoonlijk als zoiets hier zou gebeuren niet de hele tijd met een camera voor mijn neus ga lopen. Voor de zekerheid allemaal in spoilertags gezet aangezien ik in de verste verte niet weet wat een spoiler zou kunnen zijn voor deze film.
En dat met die satelliet: dat zie je toch niet als je het niet weet? Kom nu ...

1* voor Odette.

Edit: zie net dat er een hele marketing rond de film is geweest waardoor, als je die gevolgd had, je met een minder 'WTF'-gevoel (zoals SanderSander88 het zo toepasselijk verwoordde, want dat was hier compleet het geval) komt te zitten na afloop van de film. Naast bovengenoemde redenen zal het gebrek aan voorkennis de reden zijn van de lage stem.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Hoe minder voorkennis, hoe beter. Dan is de verrassing helemaal groot en komt het spektakel pas echt goed tot zijn recht.

avatar van dragje

dragje

Welke voorkennis?

Een geagiteerde hagedis loopt New York binnen en slaat uit onvrede de boel kort en klein en een paar 'studenten' slaan op de vlucht waarbij één 'student' erachter komt 'spijt' te hebben van een ruzie met zijn (ex)vriendin.

In één zin heb je hiermee het proloog en het script in zijn totaliteit omschreven.

En als deze omschrijving te pover overkomt kan men nog wellicht een sausje van 'diepzinnigheid' bespeuren in het gegeven dat het de studenten 'opeens' overkomt waar een zekere ; "what will you do when your lizard-pet becomes pissed?" van afstraalt. Het kan zo als slogan op de poster gedrukt worden....

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Welke voorkennis?

Dat het een monster is die de stad met de grond gelijk maakt. En de hele backstory. Die is achteraf vooral leuk voor de fans.

JacoBaco

Ik heb deze film maandje of 2 geleden gekeken en het enige waar ik me enigzins op voorbereide, was het camerawerk. Omdat ik dacht dat het verschrikkelijk zou zijn, viel het uiteindelijk wel weer mee en na een tijdje wist ik niet beter, ik raakte eraan gewend.

Deze film heeft me geraakt en ik ben lyrisch over deze film. Waarom? Da's een hele goede vraag. Buiten het gegeven dat er een heel groot beest op spectaculaire wijze de hele stad aan puin slaat, is er verder weinig uitgewerkt. En dat vond ik op de 1 of andere manier totaal niet erg, wel had ik nodige vragen hier en daar, maar ik kon me er niet druk om maken. Nu zijn er toch nog een aantal zaken duidelijk geworden en dat heeft de film voor mij naar een nog hoger niveau gebracht.

Verder kan ik me goed indenken dat er mensen zijn die deze film 1 grote bron van ergenis vinden. Ik kan het niet zo goed verklaren waarom ik dit zo'n geweldige film vind. Het ziet er om te beginnen fantastisch uit en de film heeft een bepaald sfeertje en dat heeft een erg positief effect op mij.

Naomi Watts

Vond dat ik-heb-er-spijt-van-schatje subplotje wel erg misselijkmakend. Film was al veel beter te behapstukken zijn zonder dit element.

JacoBaco

Dat is natuurlijk over de top en zoetsappig, maar ik had precies hetzelfde gedaan als ik die kerel was

avatar van kungfuzombie

kungfuzombie

Gewoon een heftige thrillride van 70 minuten, verder niet moeilijk over doen en meer achter zoeken.

Spijt dat ik hem niet in de bioscoop heb gezien!

dragje schreef:
Welke voorkennis?

De voorkennis oftewel de marketing campagne. Als je een paar pagina's terug gaat naar me post zie je het samengevat. Er is een reden waarom het monster de stad aanvalt. Dit was te volgen door middel van een spel dat via kleine clues en raadsels is op te lossen. Het is erg jammer dat Europa deze hype gemist heeft. Hopelijk promoten ze het proloog van de sequel beter, als deze eventueel komt.

JacoBaco

Er komt een vervolg voor wie het nog niet wist, maar wel wil weten.

Cloverfield 2

Cloverfield 2

SanderSander88

Jammergenoeg zeer oude en onvertrouwbare informatie. Er is de laatste maand heel wat slecht nieuws over een sequel gekomen:

JJ Abrams: "We're talking about it, but the truth is there's another idea that I'd rather do with the same people than do a sequel. It's a whole new thing. So my dream is to work with Goddard and Reeves again, but do something that's new ".

Daarnaast zei Reeves (de regisseur) dat hij eerst zijn nieuwe project gaat afmaken (The Invisible Woman) en dat hij op dit moment nog aan het casten is. JJ Abrams heeft ook zijn handen vol aan Star Trek en nog wat andere film projecten. Daarnaast begint zijn nieuwe serie binnenkort genaamd "Fringe".

Veel mensen denken ook dat de film nog een keer in Handy-cam zal worden gefilmd. Dit gebeurt waarschijnlijk niet. JJ Abrams zei al in een interview dat hij zou vinden dat het een gimmick zou worden als hij dit nog eens zou doen. Reeves zei afgelopen maand het volgende erover: "We know the film would need a fresh perspective, and I don't think that means just picking up where we left off."

Als we een sequel krijgen, waarvan ik denk dat het niet gaat gebeuren, krijgen we hem op ze vroegst in 2011. Gelukkig hebben we de online marketing campagne om het verhaal zelf tot een einde te brengen.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Das raar, eerst zei hij dat hij zowieso geen standaard film van cloverfield wou maken.

SanderSander88

Als je origineel genoeg ben met een normale camera kan je voorkomen dat het een standaard film wordt.

Naomi Watts

Het geeft wel een beklemmend effect inderdaad. De handycam betrekt je als kijker in de film. Qua sfeer en thema vind ik de film erg charmant. Die handycam is daar grotendeels verantwoordelijk voor.

avatar van cvanstraten

cvanstraten

Ik heb op het puntje van de bank gezeten..:P

Een goeie film die enorm spannend is..

Ik vond de manier van filmen even wennen.. En is niet echt mijn ding..

Maar bij deze film vond ik het helemaal geweldig.. Zo levensecht effect..

Mocht je ingredienten in huis hebben zou ik zeker je DS speakers volluit zetten voor xtra spanning..

SanderSander88 schreef:

Hoogstwaarschijnlijk dan geen Cloverfield 2. Het is inderdaad niet echt een recent bericht meer. Ik vind het een film die eigenlijk geen vervolg nodig heeft, mocht die er dan wel komen, dan hebben ze in dit geval wel een frisse nieuwe aanpak nodig vind ik. Het lijkt mij niet verstandig om voort te borduren op de formule van deel 1. Gister heb ik hem trouwens weer is gekeken. Mijn favorieten scene blijft het moment waarin Hud vanuit een helicopter het beest filmt terwijl B-2 bommenwerpers een aanval doen en vervolgens valt het daarna de helicopter aan wat resulteerd in een intens moment. Maar de film kent meer van dit soort memorabele momenten natuurlijk

SanderSander88

Ik heb twee favoriete scenes:
-De scene waar het leger opeens uit een straat komt gerold en als bezetenen op het schepsel beginnen te schieten.
-De scene in de tunnel, zeer spannend, vooral als ze de eerste geluiden horen van de parasieten.

avatar van Quaest

Quaest

Mijn favoriete scene:
Bombardement

- De tunnelscene

- De scene als ze bij die quarantaine base arriveren (krijg vooral bij deze scene vooral een Half-Life 2 vibe)

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Alsjeblieft geen favo-scene discussie, zeg! Bijna net zo irritant en saai als lijstjes.

Dan lees je het niet.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Naomi Watts schreef:

Dan lees je het niet.

Dat is nogal moeilijk, als je een discussie volgt. Ik vind niet plaatsen een betere optie. Maar genoeg geouwehoerd, terug naar de film.

Ik heb de film gezien zonder de achtergrond te weten en ik vond hem al zeer cool. Ik heb eigenlijk (wel vaker gezegd) geen blabla nodig om een film te waarderen, net als bij elke uiting van kunst. Wat Mondriaan, bijv., deed was knap en origineel, maar ik heb nog nooit zo verveeld op een tentoonstelling.