• 9.379.560 stemmen

Gesproken taal: Russisch en Engels

Releasedatum: 24 januari 2008

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Cloverfield

"Some thing has found us."

Een groep jonge mensen organiseert een afscheidsfeestje voor Rob Hawkins, die naar Japan vertrekt. Wanneer er een korte aardbeving gevoeld wordt en er korte tijd later een gigantische explosie plaatsvindt, is het duidelijk dat hun avondje uit er één wordt om nooit te vergeten. Met een videocamera slaagt Hud, één van de jongeren, erin om de diverse taferelen die zich die nacht voordoen, vast te leggen. De beelden tonen onder meer het verloop van een beangstigend chaotische nacht in New York City, waarbij veel slachtoffers vallen.

Rocco1984

Tegenvaller, ik kan nu ook wel zeggen van ik had er meer van verwacht. Maar dan hadden ze er maar niet zo'n hype van moeten maken (trailers, fake news-filmpjes etc.)

Rocco1984 schreef:

3 sterren.

Lees de backstory na het kijken van de film, die ik heb hierboven gepost heb. Dan snap je het allemaal een beetje beter .

avatar van Amerongen1985

Amerongen1985

Dit is echt een film die je moet zien. Het is een rare (Qua filmen) film die spannend is, en ook onvoorspelbaar is. Special Effects zijn ook zeer goed te doen.

avatar van horrorscream

horrorscream

Hoewel ik dacht dat de 'amateur'camera beelden tegen zouden vallen, is et een film waarvan je bijna zou zeggen dat het realiteit is, dat de film een echt gevonden video is. Het is een heel nieuw genre qua filmen dat bij mij zeker in de smaak valt, een groot succes dus. De special effects waren ook zeer goed. Ik zou zegge, zeker eens zien, het is een heel nieuwe ervaring van filmkijken!

Ik geef hem een 10!

avatar van Abelone

Abelone

Wel gaaf gefilmd

sportfan27

Gisteravond gezien, (in HD nog wel) ,ik vond hem zeer cool.

Ok, het camera werk is even wennen maar dat draagt wel bij aan de sfeer, ik zat zelf ook een beetje paniekerig op de bank zeg maar .

De specialeffects waren ook goed en spannend was ie zeker alleen veel te kort naar mijn idee, het einde is niet helemaal mijn ding maar ook niet slecht.

4****

avatar van Teddy Daniels

Teddy Daniels

Had er meer van verwacht.

Ik vond het amateurfilmen eigenlijk best irritant. Altijd die schokken.

avatar van Criticism

Criticism

Ik ging met lage verwachtingen deze film in, maar ik werd aangenaam verrast. Ik vond dat vooral het carmeragebruik bijdroeg aan de sfeer.

Ik vond het zeerr tegenvallen, ik had het niet zo kort verwacht (ong. 81 min.) en helemaal niet de hele tijd in zo'n amateurachtig beeld. Het was ook niet echt spannend vond ik en niet echt leuk om nog een keer te gaan kijken!

avatar van fietsenmaker

fietsenmaker

een echt tegenvaller, ik heb meer naar de klok gekeken dan naar de film zelf.

niet de moeite om hem 2 maal te bekijken

avatar van j.a.siccama

j.a.siccama

Vond de film te kort. Visuele effecten waren wel goed ondanks dat alles opgenomen is met een hand-camera...

Had naar mijn mening een betere film kunnen zijn als het was opgenomen als bijvoorbeeld Godzilla.

avatar van EspenSGX

EspenSGX

Boeiende film. Ben ik trouwens de enige die het Dharma logo (mensen die Lost volgen weten waar ik het over heb) 1 seconde in beeld zag bij het begin van de film? Heb het nog eens gechecked op de DVD en het staat er echt. Zou deze film iets met Lost te maken hebben?

SanderSander88

Het Dharma logo is inderdaad te zien aan het begin van de film. JJ Abrams heeft echter al aangegeven dat dit een leuk extra'tje is voor de fans.

sportfan27

Gisteravond gezien, (in HD nog wel) ,ik vond hem zeer cool.

4****

SanderSander88

De blu-ray versie komt deze maand ook uit, zal dan nog wel even duren voor Nederland.

avatar van ellentjah

ellentjah

Superfilm! Ik zat tot het allerlaatste moment op het puntje van m'n zetel. De manier waarop het gefilmd werd vond ik heel goed, zo lijkt het meer realistisch, alsof je zelf meeloopt in de film. Ik heb de film wel thuis bekeken, misschien dat je in de bioscoop meer last hebt van de schokkende bewegende beelden ..

Een dikke 4,5*

avatar van dammit

dammit

• 11914 stemmen

ik had er zoveel meer van verwacht.. ik denk dat het daarom ook tegengevallen is. ik vond het een beetje onrealistisch (vooral dat monster) vond ik erg jammer

dammit schreef:

dus vandaar

Leestekens en spoilertags heb je zeker nog nooit van gehoord ???

dammit schreef:

dus vandaar

hmm persoonlijk denk ik dat deze groter is

Rocco1984

Jammer dat we niet meer in de jaren '50 leven, dan was er namelijk vastwel een Cloverfielf vs Godzilla gekomen. (voor alle mensen die nieuwschierig zijn naar wie er groter/sterker is)

Rocco1984 schreef:

haha, dan denk ik dat dat deel geen groot succes was geworden

SanderSander88

Bedankt voor de positieve feedback van m'n backstory! Ik heb hem nog steeds voor mensen die geinteresseert zijn.

avatar van AardeWerk

AardeWerk

Prachtige muziek bij de aftiteling, maar voor de rest viel de film erg tegen (3*).

SanderSander88

De soundtrack is er inderdaad 1 om naar huis te schrijven.

avatar van tal1b

tal1b

vond hm wel goed, leuke cam film, leuke effects

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Voor de liefhebbers heb ik ook nog wat spoilers en andere zaken die de film enigzins opheldering geven.

link

ook leuk is de fans van Lost zullen het Dharma logo in deze film herkennen.

SanderSander88

Veel opheldering geven die clips niet, daar weet ik nog steeds niet door waar het schepsel vandaan komt. Als je het echte verhaal achter de oorsprong van het monster en de vallende satelliet wil weten, ga dan 1 pagina terug naar mijn post.

avatar van TwoFace

TwoFace

SanderSander88 schreef:

Zou jij de backstory ook naar mij kunnen sturen alsjeblieft dat maakt de film een stuk interessanter. Al vast bedankt.