• 9.379.408 stemmen

Gesproken taal: Russisch en Engels

Releasedatum: 24 januari 2008

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Cloverfield

"Some thing has found us."

Een groep jonge mensen organiseert een afscheidsfeestje voor Rob Hawkins, die naar Japan vertrekt. Wanneer er een korte aardbeving gevoeld wordt en er korte tijd later een gigantische explosie plaatsvindt, is het duidelijk dat hun avondje uit er één wordt om nooit te vergeten. Met een videocamera slaagt Hud, één van de jongeren, erin om de diverse taferelen die zich die nacht voordoen, vast te leggen. De beelden tonen onder meer het verloop van een beangstigend chaotische nacht in New York City, waarbij veel slachtoffers vallen.

SanderSander88

De achtergrond al een kans gegeven?

• 1960 berichten

Nee, nog niet, maar vaak verpest een achtergrond veel. Al begrijp ik, dat dat bij deze film niet zo is. Ik neem aan, dat er op de dvd, wel wat extra's staan mbt. de achtergrond. Waar ik bijv. niet nieuwsgierig naar ben is, dat Michael Myers een slechte jeugd heeft gehad, dat Noramn Bates door zijn stiefmoeder is opgevoed of dat Leatherface een geadopteerde zoon is. Maar goed deze achtergrond was er voor de film uitkwam en die ik net noemde, zijn achtergronden uit vervolgen. Die zijn vaak te geforceerd en/of zit je totaal niet op te wachten. Ik wacht de dvd wel even af.

SanderSander88

Ik heb de dvd hier liggen en als je weinig tot niets gevolgd heb is het lastig om toch nog iets van dat verhaal te maken.

We zullen zien...

SanderSander88

De standaard dingen staan er op, het nieuws-filmpje van het booreiland en wat webcam filmpjes gemaakt door het vriendinnetje van Teddy Hanssen.

Naomi Watts

Heb je de S.E. Sander of is dat de Single disc edition?

SanderSander88

Special 2 disc edition. Als je de dvd bij Freerecordshop reserveert krijg je er een bonusdisc bij van TJ Miller (Hud). Dus ik ben verplicht te double-dippen. En de Steelbook is ook een must voor mij, waarom kon ik niet gewoon wachten op de Europese release...

Naomi Watts

Ik zit er aan te denken om de Blu-Ray disc te kopen. Is die qua extra's gelijk aan de 2 disc S.E. of moet ik ook gaan double dippen?

SanderSander88

De Blu-ray versie is de beste naar mijn mening . Daar zitten een aantal hele toffe features op zoals "Investigation Mode": http://cloverfieldclues.blogspot.com/2008/06/cloverfield-special-investigation-mode.html

Met deze "mode" kijk je de film alsof je in dienst ben bij de overheid, tijdens de film komen er tekstjes in beeld die informatie geven over wat er in de film gebeurt. Veel details die nog niet eerder bekend waren. Ook zie je bij deze feature een kleine plattegrond links op het beeldscherm waarop je kan zien waar het schepsel en de groep vrienden zijn op dat moment.

Hiernaast heb je ook gewoon alle andere features die de 2-disc special edition heeft. Dus als je een Blu-ray speler heb, zou ik deze aanraden deze te kopen!

Naomi Watts

Dat klinkt heel erg goed.

Ik heb de marketing gisteravond doorgenomen (wat een opgave ). Ik ben best blown away. Zit zeer genieus in elkaar.Het zit allemaal wel erg goed in elkaar en aan elk detail hebben ze gewerkt. Het is duidelijk dat dit een essentieel element is voor de filmbeleving. Jammer dat die marketing hier totaal voor onze neus voorbij gegaan is.

Zeer geniaal gedaan deze marketing. Ik heb toch het gevoel dat ik de film niet heb kunnen beleven zoals het hoort. Die marketing gaat wel een groot verschil maken, dat merk ik nu al. Zit zelfs al aan de Blu Ray versie te denken, moet je nagaan.

Herzieningsreview volgt nog.

SanderSander88

Dan heb je nog lang de tijd om te denken, de Blu-Ray versie kwam deze week pas uit in Amerika.

jammer van dat camerawerk, verpeste de hele film voor mij

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

the-hague-pride schreef:
jammer van dat camerawerk, verpeste de hele film voor mij

Ey kroket, dat was juist de meest realistische film ervan, je moet durven om zoiets te doen tegenover een publiek, zoals the blair witch project

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Daar kun je uitgebreide speculaties van vinden op wikipedia en op imdb.

M.Goodkat schreef:

weet eigelijk iemand how the fuck dat beest daar kwam??? en wat da was

3 pagina's terug heb ik het uitgelegd.

M.Goodkat schreef:

weet eigelijk iemand how the fuck dat beest daar kwam??? en wat da was

en ik hou daar niet van, smaken verschillen
en blair witch project vond ik dan ook een behoorlijke k film. wel minder erg als deze. maar ik hou daar gewoon niet van

avatar van Ellis85

Ellis85

deze film was voor mij echt één van de beste die ik tot nu toe heb gezien.. heb constant met spanning gekeken en mijn haren gingen recht de lucht in staan hihi

hij krijgt van mij dan ook een verdiende 4

SanderSander88 schreef:

Dat bedoel ik met irritante informatie, waar ik niet op zit te wachten. Pure geldklopperij en overbodig.

avatar van timbo_

timbo_

Wat moet je er van zeggen. Ik heb me vooral goed geamusseerd met de voorpret. De promotiecampagne waar ik enkel hier en daar wat over heb gelezen maakte dat ik toch wel benieuwd was naar de film. De film zelf was eigenlijk wel ongeveer wat ik er van verwachte. Een overbekend verhaal proberen in een nieuw jasje te gieten. Men slaagt daar heel behoorlijk in al blijft het plot toch zeer gangbaar. Enkel het camerawerk onderscheidt deze film van bijvoorbeeld Godzilla en ik kan me voorstellen dat als je niet tegen abrupte camerabewegingen kunt dat de film je aardig op de zenuwen begint te werken. Al met al heb ik me niet verveeld tijdens de film en een aantal mooie scenes gezien maar over het geheel vond ik het niet zo heel bijzonder.

dikke 3 sterren.

psycholamp schreef:

En dat bedoel ik met vooroordelen, waarom zou dit geldklopperij zijn. Het is zelfs het tegendeel, ze geven een mooi extra'tje bij wat je normaal al heb, die Blu-Ray release was er toch al aan het aankomen.

SanderSander88 schreef:

[ waarom zou dit geldklopperij zijn. Het is zelfs het tegendeel, ze geven een mooi extra'tje bij wat je normaal al heb, die Blu-Ray release was er toch al aan het aankomen.

Omdat je, als consument, gedwongen wordt de (veel duurdere) Blu-ray editie te kopen en zo automatisch gedwongen wordt een Blu-ray speler te kopen. Zo deden ze het ook met dvd's in het begin. Lekker veel extra's, die niet op de video staan, maar wel op de dvd. En mensen pikken het ook nog, sterker nog, maken er gratis reclame voor. Dat mooie extraatje had ook gewoon op de dvd kunnen staan.

SanderSander88

Ik weet niet of dat had gekunt, de Blu-Ray kwam een stuk later uit, misschien hadden ze die mode nog niet. En gratis reclame doe ik graag voor mijn favoriete film .

psycholamp schreef:

van video naar dvd begrijp ik dan nog wel, ten eerste heb je langere videobanden nodig en ten 2e is het vet irritant als je door moet spoelen naar de extra die je wil zien. heb bijv nog de video van the mummy, als je heel lang doorspoelt zie je ook extras, maar dat heb ik dan liever op dvd, 1 klik en je bent er

Resh

ik weet er niet van wat ik ervan moet zeggen

1) goed acteer werk

2) een hele hele boeiend verhaal jammar dat het slecht is uitgewerkt

3) de camera werk, dat maakte het juist spannender en realistischer!

Ik had er wel wat meer van verwacht en het was een hele korte film vandaar een 3*

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Hoezo vind je het verhaal slecht uitgewerkd?

SanderSander88

Hij bedoeld waarschijnlijk het feit dat je er niet achter komt "waarom" dit allemaal gebeurt in de film.

SanderSander88 schreef:

ja precies, je wist niet wat het was waar het vandaan kwam hoeso het kwam zoveel vragen en dat is wel jammer dat dat niet uiteindelijk is beantwoord want kvind dat deze film wel hoger kon scoren.

Resh

ik heb m'n stem verhoogt naar een 3.5 omdat ik vind dat het verhaal tog orgineel was ondanks het vage beeld van waar kom ik nu weer terecht. Maar vind het wel jammer dat je alleen met de backstory verhaal een beeld kunt krijgen dat vind ik een beetje slordig.

SanderSander88

Het had niet realistisch geweest als ze met alleen het gebruik van een handy-cam al die dingen hadden uitgelegd die in de backstory staan.

SanderSander88 schreef:

ja maar ik bedoel bijvoorbeeld je kent deze site niet en je zou nooit te weten zijn gekomen over dat een backstory bestond hoe zou je het dan moeten doen ?