Genre: Animatie / Familie
Met onder meer: Matthew Broderick, Rowan Atkinson en Jeremy Irons
8,5 (1.246.849)
Releasedatum: 24 november 1994
Plot The Lion King
"The greatest adventure of all is finding our place in the Circle of Life."
In Afrika wordt de jonge leeuw Simba geboren als zoon van de leeuwenkoning Mufasa. Dat zint Mufasa's jaloerse broer Scar absoluut niet, die nu niet langer de eerste troonopvolger is. Terwijl Simba een onbezorgde jeugd geniet in zijn vaders koninkrijk, smeedt Scar samen met een groep hyena's een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen, en zo zelf de macht te kunnen grijpen.
Simba (stemrol)
Zazu (stemrol)
Young Simba (stemrol)
Young Nala (stemrol)
kwinz
Ik vind dit de mooiste film van Walt Disney Classic. Met mooie ingesproken stemmen. Ik vind alleen Scar een beetje lelijk getekend met zo'n raar kuifje.
film_kaza
Dus je vind Scar over het algemeen "lelijk" getekend omdat hij een soort kuifje heeft? Mij is het kuifje niet opgevallen. En zowel Scar als alles in de film vind ik goed getekend.
dvdfreak123
als kind altijd genoten van deze film een van de beste disney klassiekers ooit gemaakt
MiranLovertje
Ik denk bijna de beste animatie film die ik heb gezien.
Helemaal niks aan toe te voegen
mooi gezegt!
Ireentje13
Een van de eerste films die ik in mijn nog korte leventje heb gezien. Ik was er ook gelijk weg van, en kon als kind met mijn grotere broer veel van de scenes naspelen.
Ik vind het nu nog steeds een mooi verhaal, en prachtige muziek. Ik kan er niet genoeg van krijgen!
Kevin13
prachtig toch hoe deze film mij blijft raken.
parvus_flamma
Scar is toch ook gewoon een lelijke leeuw?
Dan moeten ze hem toch ook wel lelijk tekenen
missl
het leuke aan disney is toch wel dat ik het heel leuk vond als kind maar er nu ook nog graag naar kijk. of dat komt door het jeugdsentiment weet ik niet, wellicht zit er wel iets in disneyfilms waardoor volwassenen er ook naar kijken.
ook deze film is weer leuk.
M.ike
Heerlijke film ik met veel leuke muziek! Prachtig getekend ik hou nu nogsteeds van disney classics! Er zit een soort magie aan haha! 4,5*
trouwens, weet iemand een online lijst ofzo waar ik kna zien welke disney films er al op dvd verkrijgbaar zijn?
TheRisingSun
Trouwens, weet iemand een online lijst ofzo waar ik kan zien welke disney films er al op dvd verkrijgbaar zijn?
Hier kun je misschien wel iets mee:
wat een GRAP
lees net dat deze film geboycot moest worden vanwege de zogenaamde Hitler groet en soldatenmars van de Hyenas aan Scar
Dan kan je Alfred Jodokus Kwak ook van de TV gooien....want Dolf de Kraaij is wel 100% zeker geinspireerd op Adolf Hitler.
film_kaza
Stem verhoogd naar 4*. Inderdaad een goeie Disneyfilm. Maar de 3,5 kwam meer omdat ik het grootst oneens ben dat bijna altijd deze film als "beste disney"- "Lion King was beter" - "Enige echt top 250 Disney" "beste animatiefilm die er is!" werd genoemd. Dat naar mijn mening Absoluut niet waar is. En vind het erg jammer dat dit de enige Animated-Disney is die de echte top berijkte (waar is Belle en Het Beest?) Maar ach dat is offtopic. Ben blij dat tenminste een Disney het zover heeft weten te schoppen. Lion King krijgt dus voor verhaal, animatie en muziek een welverdiende 4*
Ok ok ok, ik moest haast huilen bij Mufasa's sterfscene. Dat welleens vaak genoemd kan worden als er word gestemd wat het ontroerendste Disney-moment is.
Lion King en Watership
zijn een klase apart
de meer serieuse kinderfilms
Lion King en Watership
zijn een klase apart
de meer serieuse kinderfilms
Precies (niet alleen die 2 hoor
). Het goede eraan is dat het niet zozeer "kinderfilms" zijn. Kinderfilms zijn films waar alles braaf en goed is, waar je leert tellen. Lion King is een serieus verhaal met soms hier en daar de vrolijkheid. E het is getekend, dat al snel vaak gezien word als een kinderfilm. Maar degene die het hebben gezien weten indd beter.
Vangelis87
Voor mij de beste disneyfilm allertijden. Prachtige score van Hans Zimmer 5*
Ik heb er 5* van gemaakt, half puntje hoger. De perfecte tekenfilm.
Metalfist
The Lion King
Na al die jaren nog eens een van mijn favoriete Disney films opgezet en wederom werd ik weer verrast. Het verhaal begint eigenlijk al met een zeer mooie scene namelijk de doop van Simba voor alle dieren waar iedereen er bij is buiten Scar, de broer van Moussafa (kon me zelfs niet herinneren dat het zijn broer was
Wanneer Scar op de proppen begint de film pas echt.
De hele tijd wordt Simba voorgelogen door Scar, met als een klein hoogtepunt dat Simba naar het zogenaamde olifantenkerkhof wordt gelokt en dan de heldhaftige redding van Moussafa De paar minuten erna zie je pas hoe vader en zoon aaneen hangen. Prachtig gewoon. Scar blijft ondertussen de verrader spelen en dan gebeurt het erge. Simba, helemaal alleen in de kloof en een door hyena's opgejaagde kudde komt zijn richting uit. Scar speelt het weeral slim en gaat Moussafa halen. Deze vertrouwt nog altijd zijn broer en springt weeral in de bres voor Simba. Simba wordt gered en wanneer Moussafa probeert te overleven pleegt Scar zijn ergste misdaad. Hij vermoordt zijn broer en laat Simba geloven dat hij het heeft gedaan.
Wanneer de stemming eigenlijk te bedroefd is komen twee van mijn favoriete karakters tevoorschijn, Timon En Pumba
. Ze nemen Simba in hun groep op met de bekende Hakuna Matata zin en dan verstrijken er vele jaren Na deze gebeurtenis wordt het een beetje voorspelbaar Simba die terugkeert en tegen Scar vecht en hem uiteindelijk verslaat maar dat kan de pret natuurlijk niet drukken!
K@i
Jammer alleen dat dit wel
bijdraagt aan het fabeltje dat de Leeuw
Koning der Dieren =
wat hij in werkelijkheid ABSOLUUT niet is
Hayabusa
Er bestaat sowieso geen koning der dieren.
De leeuw wordt zo genoemd omdat die manen heeft, wat een tijger niet heeft.
K@i
Er bestaat sowieso geen koning der dieren.
De leeuw wordt zo genoemd omdat die manen heeft, wat een tijger niet heeft.
Vanwege zijn gedrag en uiterlijk
en afgebeeld als onbetwiste King of Beast
wat uiteraard grote onzin =
Angrod_Pallanén
Wat maakt dat nu weer uit? Bij mij gaat het verhaal van de leeuw als koning er in als koek en hoe je het nu went of keert, de bovenstaande afbeelding is prachtig, en ik zou nu niet bepaald een olifant of een zebra in de wolken willen zien.
Maakt niks uit
wees der slechts op dat
de Leeuw in het echte leven ABSOLUUT niet The King of Beast =
En over Olifanten Gesproken
die komen veel eerder in aanmerking voor die Titel
The One Ring
Mijn stem gaat naar de pelikanen. Die hebben het woord 'royaal' op hun snavel geschreven staan. Daarom zou ik mijn stem voor deze film eigenlijk moeten verlagen
Hayabusa
Olifanten zijn de grootste landdieren, maar mochten ze een haai tegenkomen (wat onmogelijk is) wanneer ze door water lopen, dan kunnen ze het vergeten.
Als je de programma "Beast Wars" of zoiets hebt gezien op Discovery Channel dan zie je 2 experts die allebei een dier kiezen die ze dan via de technologie tegenelkaar laten vechten. De witte haai won van de krokodil.
Waarschijnlijk zal die ook van de Olifant winnen onder water, waar de haai zijn voordelen kan benutten.
Maar een walvis is veel groter dan een olifant, misschien is dat wel de koning
Persoonlijk vind ik de leeuw als koning van de dieren wel leuk, omdat de leeuw mijn favoriete dier is. De grootste roofdier van Afrika. Lekker lui, laat de dames jagen op dieren, is alleen bezig om zijn territorium te beschermen.
Dit zie je allemaal niet terug in de film, wat opzich ook begrijpelijk is. Het is voor de jeugd bedoeld, en het is geslaagd.
Maar een walvis is veel groter dan een olifant, misschien is dat wel de koning
Battle of the Beast bedoel je zeker
het grootste roofdier van Afrika
is trouwens de Krokodil
het beste dus de succesvolste is de wilde hond
velen maler beter dan Leeuwen
en dankzij betere studies is ook naar voren gekomen
dat Leeuwen minsten net zovaak van Hyenas stelen als andersom
plus inteligenter zijn
het beeld
van lafhartige Hyenas die opruimen nadat Leeuwen zijn geweest klopt dus ook niet

The Lion King

Sen to Chihiro no Kamikakushi
Animatie / Fantasy, 2001

Earth
Documentaire, 2007
afrikaverlies van geliefdeleeuwfather murdermanipulationvillainmusicalwild boaroomtekenfilmmoordwarthog meerderjarig wordenshamanverlossingkoningscarfamiliehyenameerkat natuurhamletmandrill adapted into play or musicalmurder confession inspirationalwildebeest comfortingpowerful