• 9.378.044 stemmen

Genre: Animatie / Familie

Alternatieve titel: De Leeuwenkoning

Geregisseerd door: Roger Allers en Rob Minkoff

Met onder meer: Matthew Broderick, Rowan Atkinson en Jeremy Irons

IMDb beoordeling: 8,5 (1.245.758)

Releasedatum: 24 november 1994

Plot The Lion King

"The greatest adventure of all is finding our place in the Circle of Life."

In Afrika wordt de jonge leeuw Simba geboren als zoon van de leeuwenkoning Mufasa. Dat zint Mufasa's jaloerse broer Scar absoluut niet, die nu niet langer de eerste troonopvolger is. Terwijl Simba een onbezorgde jeugd geniet in zijn vaders koninkrijk, smeedt Scar samen met een groep hyena's een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen, en zo zelf de macht te kunnen grijpen.

Simba (stemrol)

Young Nala (stemrol)

avatar van veron35

veron35

Sam_Bracke schreef:

wat lul jij nou?..... Is gewoon een leuke en goede film voor kinderen

Niet alleen voor kinderen...

veron35 schreef:

Niet alleen voor kinderen...

JUIST niet alleen voor kinderen .............................

Roseicollis schreef:

kan iemand mij vertellen

waarom disney klasiekers als

Aladin

Zeemeermin

Bambi

Frank en Frey

Jungle Book

nu overal masaal tekoop zijn

maar deze film nergens...........................

hoe dan ook heb deze film net nog gekeken

en nog steeds ruim overtuigt dat deze film een dikke vette vijf verdient

Disney is slim en neemt de DVD-releases van haar klassiekers best serieus. Elke maart en oktober wordt er een Disney klassieker getrakteerd op een Platinum Edition; twee discs vol met extra's over de film en nog een slipcase er om heen ook (helaas is de slipcase nu ook bij gewone DVD-releases zoals Assepoester 3 en Frank en Frey 2, zover dus de exclusiviteit). In 2001 kwam Snow White And The Seven Dwarfs op DVD (in Nederland op 1 disc, maar in Engeland op 2 disc), 2002 was het jaar van Beauty And The Beast, 2003 was voor The Lion King, 2004 was Aladdin, 2005 was Bambi en Cinderella, 2006 was Lady And The Tramp en The Little Mermaid.

Frank en Frey kwam onlangs uit ter ere van de verjaardag van die film en Peter Pan kwam uit als Platinum van lente 2007. Omdat Aladdin niet zo lang geleden is uitgebracht is hij nog overal te koop. Evenals Bambi, Cinderella en de andere. Frank en Frey is net uit dus die zie je overal nog.

Ik betwijfle echter dat je The Jungle Book overal zit want die beleeft zijn Platinum edition pas eind dit jaar (of volgend jaar, weet niet meer zeker).

The Lion King, Snow White en Beauty And The Beast zijn vrijwel uitgestorven. Ze worden vanaf 2009/2010 weer opnieuw uitgebracht, dus dan kan je ze weer overal halen, maar nu is het echt óf je betaald je scheel online of je hebt geluk en je vind hem in een klein winkeltje in the middle of nowhere.

avatar van Comanchero

Comanchero

Laatste echt mooie tekenfiml van Disney.

JAMMER dat je maar 1 keer kan voten

anders had ik elke keer dat ik me pc opstarte weer een 10 punter gedropt hier

Angrod_Pallanén

Ja, en dan zou het hele gemiddelde uit balans zijn omdat alleen jij het vind Niet dat het gem. van TLK niet uit balans sinds het hele "het is een remake" gebeuren. Maar je begrijpt mijn punt

Angrod_Pallanén schreef:

remake or not who cares.......................

zo'n beetje elke huidige film is wel een remake

en IEDEREEN zou dan toch nonestop kunnen stemmen op zijn of haar favo film

avatar van Kevin13

Kevin13

prachtige animatiefilm, met veel humor, mooie muziek, en goedgemaakte gevechten

vooral het einde tussen die 2 leeuwen was goed gemaakt

avatar van onzin.nl

onzin.nl

heb em na vanavond weer eens bekeken, en ik moet zeggen 1 van de beste en mooiste walt dinsey tekenfilm ooit gemaakt, ben bijna 24 en het had nog steeds de zelfde impact als toen ik em keek toen ik 11 was, vind nog steeds dat stuk waar simba's vader dood gaat onovertroffen!!!! een dikke 5 van mij

HAKUNA MATATA

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

Een hele sterke film dit. Jeugdsentiment maar vooral prachtig. 4.5 sterren

avatar van Real_Movie

Real_Movie

Dit is zeker de beste Walt Disney film die ooit is gemaakt.

Geen woorden voor deze film een dikke 5.

Roseicollis schreef:

remake or not who cares.......................

zo'n beetje elke huidige film is wel een remake

en IEDEREEN zou dan toch nonestop kunnen stemmen op zijn of haar favo film

Ja, maar dan zouden de gemiddeldes dus nergens meer op slaan, zeker omdat de hele actieve mensen hun films de hemel in zouden stemmen en de tegenhangers van die film de diepte in terwijl andere mensen die minder actief zijn minder vaak stemmen en dus het hele balans weg is. Een keer is vaak genoeg

En blijkbaar zijn er genoeg mensen die het iets uit maakt dat TLK een remake is....voor mij blijft het de beste film ooit.

avatar van xMartine.

xMartine.

Film blijft mooi.. En dat zallie ook altijd zijn. De musical was ook heel mooi..

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Prachtige Disneyfilm waarbij ik als kind zeker wat traantjes heb weggepinkt.

4 sterren.

avatar van Lola3

Lola3

*Nientjah* schreef:

Prachtige Disneyfilm waarbij ik als kind zeker wat traantjes heb weggepinkt.

4 sterren.

Maar je toch zeker ook erg geamuseerd hebt met Timon & Pumba, net als ik?

Erg goede film

.adham

De sfeer rond deze film is echt geweldig vooral hoe de vader zich gedraagt als een echte macho
Ik weet nog hoe als kind schreeuwde dat hij niet los moest laten toen simba's vader aan die klif hing.
Maar de dood is echt heel mooi overgebracht en ik heb ook een paar tranen over me wangen voelen rollen

oja 3.5

.adham schreef:

Mmm, ik ben het niet met je eens dat Mufasa zich als een macho gedraagt, maar ik ben het wel met je eens dat dat een zeer mooie scene is.

lordsnoopy schreef:

Ik heb mischien niet het juiste woord gebruikt daar

Leland Palmer

Deze film is nergens te krijgen zeker...?

avatar van kimmieyy

kimmieyy

ik was vooral vroeger helemaal gek van deze film, het is gewoon een supermooie disney-film

*4,5

Leland Palmer schreef:

Deze film is nergens te krijgen zeker...?

Hangt ervan af, als je bereidt bent om er tussen de 30 en 40 euro voor te betalen dan kun je hem vinden op eBay, Marktplaats of een andere site.

Of je moet wachten tot hij opnieuw uitgebracht wordt, al zal dat nog wel een tijdje duren omdat Disney daar 13 jaar mee wacht.

De DVD is als ik me niet vergis in 2003 uitgebracht, dus hij zal pas rond 2016 opnieuw in de winkels verschijnen.

lordsnoopy schreef:

Dat meen je niet....! Ik heb geen 40 balle over voor een film! 20 euro kan ik nog wel mee leven maar het moet niet veel meer worden! Dat geef ik maar voor een heel klein en select groepje films, maar die heb ik al! Maar natuurlijk heb ik ook geen zin om jaren te gaan wachten tot de nieuwe uitgave...!

avatar van serpico

serpico

Leland Palmer schreef:

Dan zit er maar één ding voor je op: diefstal .

lordsnoopy

Tja, het is veel betalen of jaren wachten tot je 20 euro in de winkel mag betalen.

avatar van serpico

serpico

Ik vond hem afgelopen december voor een tientje bij de Jan Linders . Heb er overigens nog altijd spijt van dat ik niet de hele oplage heb opgekocht (er waren er zo'n 4 meer), want die dingen zijn goud waard. Ook als ruilmiddel.

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Rommelmarkt, voor 10 euro.

lordsnoopy schreef:

Om de 8 jaar, in 2009 is Sneeuwwitje al weer aan de beurt (eerste uit 2001), dus TLK weer in 2011

avatar van veron35

veron35

Hij word ook best vaak op dvd.nl aangeboden als ruilmiddel.

Leland Palmer

Ik hoop deze film zo snel mogelijk te pakken te krijgen...! Samen met Aladdin trouwens. Wat mij betreft de twee beste Disney films.....