• 9.378.508 stemmen

Releasedatum: 7 mei 2009

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Star Trek

"The future begins."

James Tiberius Kirk is een ontzettende wildebras, maar blijkt ook een enorm getalenteerd ruimtevaarder te zijn, wanneer hij zich laat overhalen om een opleiding aan de Starfleet Academy te volgen. Bij het afleggen van zijn examen krijgt Kirk het aan de stok met zijn hyperintelligente collega Spock. De onbesuisde roekeloze Kirk en de berekenende kalme Spock zijn dan ook absolute tegenpolen. Naarmate de mannen elkaar beter leren kennen groeit echter de onderlinge waardering en dat is maar goed ook: als zij met het revolutionair futuristische ruimteschip USS Enterprise aan een zware en levensgevaarlijke reis beginnen moeten alle neuzen en ook alle oren, spits of niet, dezelfde kant op wijzen om de missie te laten slagen...

James T. Kirk

Spock Prime

Christopher Pike

avatar van qwatje

qwatje

Als liefhebber van het genre SF en zeker van Star Trek ben ik in het geheel niet teleurgesteld. Ik vond zelf dat de film mooi enkele hiaten opvult in de Filmreeks. De ontmoeting van de diverse personen hoe ze op de enterprise zijn gekomen. Filmisch is het geweldig, prachtige special effects en actie scenes. Het acteer werk is hier en daar wel iets minder als je met name in de allereerste Star trek films had. Maar ach een lekker space avontuur met de enterprise en je avond kan niet meer kapot. vergeet ik bijna het geweldige geluid en de prachtige (herkenbare) soundtrack. Aaah was er maar elke week een nieuwe Star Trek, heerlijk vermaak

avatar van Diederik58

Diederik58

Ik hoop dat deze film het begin is van een reeks.

Mooi om te zien hoe de serie van vroeger herleeft met de technische snufjes van tegenwoordig. En ja hoor, good old Leonard Nimoy in een prachtige rol. Mooi hoe hij bij de aftiteling The final frontier .... nog eens uitspreekt.

avatar van mixmaster

mixmaster

nooit een star trek fan geweest en ook deze film vond ik niet geweldig.

ik zie liever star wars films .

alles is gewoon mooier en beter in star wars dan star trek.

avatar van Leo Van Steen

Leo Van Steen

Leuk om na al die jaren nog eens een goeie star trek - film te zien.

Was zelf vroeger een fervente fan maar op den duur sloeg het verzadigingsvirus toe. Nu na al die jaren , voor mij althans, terug een superfilm. Ik heb hier echt van genoten. Prachtige beelden, goede en goed gecaste acteurs. Je haalt alle karakters van vroeger er perfect uit. En bij het weerzien van de echte Spock kreeg ik zelfs een brok in de keel.

Heerlijk genoten.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

best een leuke actie film

het begin was voor mij wat verwarrend met al die star trek termen

maar ik heb me niet verveeld met deze film

avatar van CarverS

CarverS

Overgewaardeerde sf-film. De visuele effecten zijn wisselend. Met name de (slecht uitgewerkte) aktiescenes op het boorplatform en de autoscene bij de afgrond zijn te herkennen als cgi/computer animatie. De spanning is ver te zoeken en te voorspelbaar. Personages zijn oppervlakig en niet tot nauwelijks uitgediept, acteren is matig. Ik heb constant het idee dat de film afgeraffeld wordt. Dit komt omdat de opbouw naar de aktiescenes te kort is en elkaar te snel opvolgen. De oude films hadden een wat rustigere opbouw. Daar werd toegewerkt naar een bepaalde spanning. Alleen op het einde van de film toen de 'oude' Spock terugkwam kreeg ik nog wel even een déjà vu gevoel en haalde de film weer enigszins zijn vroegere 'oude' niveau. Ik zie toch liever wat oudere acteurs in deze films. Die speelden hun rol beter/overtuigender.

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Waar is eigenlijk die gast met die rare ogen gebleven?

avatar van Obbie

Obbie

Keek vroeg zo af en toe wel eens een Star Trek aflevering. Vond zowel de Kirk- alsook de Picard serie wel oke, alhoewel ik meer van de Picard generatie ben. Heb me vermaakt met deze film, verhaal zat redelijk in elkaar en ook met weinig voorkennis van de voorgaande serie's / films is deze goed te volgen. Film was, met name in het begin, wel aan de lange kant, maar niet vreemd als eerst de personages geintroduceerd moeten worden.

Al met al een meer dan aardige film.

avatar van sHone

sHone

oppervlakkig, fantasieloos en de film heeft weinig van doen met de serie startrek. (jaja, er spelen romulanen, vulcans, en vast nog wel een verdwaalde klingon in maar de Startrek federatie zoals in de serie, ging alles er toch wat anders aan toe) Spanning was inderdaad ver te zoeken.
Nou ff iets stoms...die rode materie is behoorlijk krachtig spul.. een bolletje ter grote van een oogbol levert je een zwartgat op waarmee je een supernova kan laten imploderen, terwijl als het vulcanschip met een bol ter grote van een volwassen man in het romulanschip explodeert levert dit een zwartgat op van 'slechts' de grote van het Romulanschip..... tja tis sF hè..

avatar van sofripa

sofripa

Ik mag me wel een trekkie noemen na honderen uren alle series en films te hebben aanschouwd. En laat ik even duidelijk zijn: dit is een geweldige film. Vooral doordat de essentie van de bemanningsleden fantastisch is gepakt maar dan wel gegoten in een heftiger en sneller jasje. Ik kan me vinden in de kritiek dat e.e.a. niet echt spannend wordt, of dat het verhaal maar matig is. Maar daar gaat het in dit geval dus niet om. Deze geslaagde reboot is noodzakelijk geweest Star Trek een nieuwe start te geven en daar is J.J. Abrams met vlag en wimpel in geslaagd. 4,5 sterren.

avatar van moviemeterman

moviemeterman

ahhhh wat een heerlijke trailer:

Apple - Trailers - Star Trek - Large

avatar van field17

field17

mixmaster schreef:

nooit een star trek fan geweest en ook deze film vond ik niet geweldig.

ik zie liever star wars films .

alles is gewoon mooier en beter in star wars dan star trek.

Zonder Star Trek was er nooit Star Wars geweest, En dat zou helemaal niet erg zijn geweest Star Wars is natuurlijk gewoon een slap aftreksel van Star Trek.

Maar om bij het onderwerp te blijven, ik vond dit een bijzonder geslaagde film. Alles ging wat sneller dan we van de voorgaande delen gewend waren, maar dat hoort bij deze tijd. Alle karakters kloppen wel, de goede karaktertrekken zitten er al in. Ze zijn hier nog jong en extreem, maar in de eerdere films zijn ze ouder en rustiger, dus ik vind het allemaal wel geloofwaardig.

avatar van Justinw

Justinw

Leuke film, Met echt goede Special Effects. In het begin zat ik even te denken wat betekend alles, maar al gauw wist ik dat warp lichtsnelheid was enz. acteerprestaties waren oke. En sommige mensen zeggen Spock is saai, maar dat was de bedoeling volgens mij. Eric Bana(Nero) vond ik niet echt super. Vooral toen hij een keer boos was vond ik hem niet overtuigend. De Rus Chekov overdreef wel, maar ik vond het wel geinig. Verhaal was leuk maar wel wat voorspellend. Al was het Toekomst idee wel leuk uitgewerkt. En het einde en ik bedoel het allerlaatste was standaard. Zoals onderscheiding en iedereen is elkaars vriend. Dit heb ik laatst ook al in Eagle Eye gezien, en het zijn er nog veel meer. Maar hij keek lekker weg.

Dus een 3,5 voor een 4 was het verhaal niet genoeg, maar die Special effects waren echt goed vandaar de 3,5!

P.S ik heb nooit Star Trek gevolgd hoogstens 10min gekeken.

avatar van jeandb

jeandb

het zal ergens rond 1974 geweest zijn dat na "het programma met de muis" de eeste afleveringen van Star Trek op de buis kwamen, ik heb er daarna geen een gemist, was helemaal verkocht. Toen de NOS na 1 seizoen er mee stopte hebben we ze aangeschreven met de vraag of er nog meer afleveringen kwamen en ja hoor de NOS schreef terug met de het goede nieuws dat ze nog een serie (12 of 13 afleveringen denk ik) gingen uitzenden. Ik zet dit even in perspectief om aan te geven hoe lang Star Trek al bestaat en hoe lang sommigen al liefhebbers zijn van de originele serie waar deze film over gaat.

De originele serie met Kirk, Sulu, Uhura, Spock etc. ging meestal over monsters en vijanden als de Romulans en de Klingons. De serie erna was een stuk politieker van aard, de Klingons waren onze vrienden en Worf blonk vooral uit in boos kijken en dreigend gedrag te vertonen. Toen deze film in 2008/2009 werd aangekondigd en ik de teaser zag met geluiden uit de zestiger jaren (eerste landing op de maan) hoopte ik dat de film er over zou gaan hoe de mens er in geslaagd was een ruimteschip (Enterprise) te bouwen en het heelal in te gaan maar die stappen komen niet aan de orde, we duiken er midden in. De personages van Kirk, Sulu en Scotty vond ik niet erg bijzonder maar ik heb me slap gelachen om Bones, wat een geweldige rol en heerlijke vertolking van de altijd mopperende scheepsarts. Checkov was ook geweldig, zijn accent komt zeer sterk overeen met dat van de originele Checkov. Heerlijk om Leonard Nimoy nog eens te zien, hij is oud geworden maar het doet eer aan zijn rol als Spock. De film op zich vond ik zeker de moeite waard, nooit gedacht dat Kirk en Spock eerst vijanden geweest konden zijn. Niet raar dat Spock als een zeer belangrijk en geleerd persoon in de Star Fleet Academy wordt neergezet. Wel apart dat Uhura gek op Spock is, dat is wat tegenstrijdig met zijn karakter en de originele serie. De Romulans zijn gemeen en geweldadig, zo zien we ze graag, wat een prachtig ruimteschip hebben ze en wat een prachtig decor in het schip. Wat ik wel vreemd vond was de achtervolging van de politie robot (of heb ik het mis en moest het een mens voorstellen?) op de zeer jonge Kirk. Je zou verwachten als er op dat moment al robots zouden zijn dat in de toekomst, als Kirk ouder is in de film, er meer robots zouden ingezet worden voor de gevaarlijke klusjes. Je ziet ze nergens meer in de film.

Vond de special effects erg goed, leuke humor en hier en daar best spannend. Spectaculaire scene op de boor. Kortom, voor iemand die de allereerste aflevering op de buis heeft gezien en nu na zo'n 35 jaar wordt geconfronteerd met een film over het begin (en inderdaad de personages zijn wat jong om een ruimteschip te besturen) is dit een zeer bijzondere film. Waar blijft deel twee !!!!!!

avatar van Raffael77

Raffael77

JJ Abrams is gewoon meesters goed en regiseerd op dit moment gewoon het beste en als script schrijver knalt hij ook al iedereen omver.

Star Trek altijd de meest neppe en saaie serie en films geweest maar Abrams maakt er een pracht film van.

avatar van alec

alec

Bijna onwaarschijnlijk om een bijna gehele nieuwe cast neer te zetten om de 'oude' rollen nieuwe gestalte te geven. En, ze zijn er fantastisch in geslaagd. Pine en Quinto doen het meer dan uitstekend, Anton Yelchin, Karl Urban en Zoe Saldana geven een goed performance en misschien is Simon Pegg als Scotty wel het meest geslaagde karakter (maar helaas TE weinig in beeld !) in deze hernieuwde samenstelling.
Het verhaal is ouderwets spannend (gelukkig niet zo'n afgezaagd thema als milieu of waarbij conflicten zich 'binnenshuis' afspeelt) al had ik iets meer verwacht van de (de bridge, toch wel dé plek waar het gebeurd, wat nogal saai uitzag, dit kost een half puntje) maar verder, vooral de special effects, zeker een aanrader !
Een *4.5

avatar van eppy

eppy

ik kan wel als een debiel gaan schrijven hoe goed ik deze film vond maar dat is een verspilling van mijn kostbare tijd....

't is gewoon een goede film de karakters zijn goed neergezet, de spanning is goed, lekker veel acktie.

twee duimen omhoog.......

avatar van timtwo12

timtwo12

Duidelijk de beste star trek film tot nu toe. Hoewel dit natuurlijk niet kan worden vergeleken met de eerste films.

avatar van 606

Heb nog nooit een film of serie gezien van star trek / wars maar,

Deze eerste kennis making met star trek wist me te boeien.

Karakters in de film zijn leuk en goed neer gezet.

Special effect zijn verbluffend goed net als de actie.

Kortom een prima film die 2 uur je gedachten naar het scherm houd.

avatar van ErwinH

ErwinH

Hectometerpaal schreef:

Waar is eigenlijk die gast met die rare ogen gebleven?

Bedoel je Geordy, Die komt uit de next generation,en was toen nog niet geboren, deze film speelt zich, in de star-trek wereld, een paar decennia eerder af.

avatar van Hectometersnor

Hectometersnor

Nooit een groot Star trek fan geweest, sterker nog, ik viel gemiddeld zo een keer of 3 in slaap per Star Trek film. Het is mij te traag, te eentonig en ik heb soms ook het gevoel dat de acteurs zelf het niet serieus nemen, doet soms amateuristisch aan voor mij.

Maar goed, voordat ik een paar Trekkers voor mijn deur heb staan laat ik maar snel een einde maken aan mijn review...

Waar ik voorheen in slaap viel, deed ik dat nu niet, maar boeien kan Star Trek mij nog steeds niet. Helaas, want ik had gehoopt dat deze film dat zou veranderen. Doe mij maar Star Wars, beter verhaal, betere actie, betere scenery, veel betere SFX, kortom gewoon beter!...

Wacht....Ik hoor iemand kloppen op de deur.....

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Dan heb je mazzel dat ik geen Trekkie ben, want ik anders had ik meteen de Alfa-Hirogen op je af gestuurd namelijk.

avatar van Hectometersnor

Hectometersnor

JacoBaco schreef:

LOOOOOOL

avatar van dragonmaster

dragonmaster

ben eigenlijk een Star Wars fan (maar alleen de delen 4 t/m 6, niet die latere rotzooi). hier is het net andersom : vroeger vond ik ze niet zo best, maar deze is wel ok. mijn favoriete speler uit Heroes doet mee als Spock, dus dat is ook een pluspunt. ook leuk is de rol van John Cho van het duo Harold en Kumar. en Simon Pegg is altijd leuk. verder een prima actiefilm waarop vast nog wel wat vervolgen gaan komen (maar of die ook het nivo van deze gaan halen ???).

avatar van pietpuk

pietpuk

Gewoon heel fijn

avatar van smettipie

smettipie

een zeer geslaagde remake!!!!

avatar van Blood Duster

Blood Duster

Ik vond het maar een verwarrende film.... wil er verder ook niks over kwijt;)

avatar van rep_robert

Waarom niet, wat is er verwarrend aan? Vond het verhaal nou niet bepaald ingewikkeld..

avatar van BS

BS

Ik ben zelf meer van de Captain Picard-versies maar ken de oude films en series ook wel. Het is voor mij een beetje lastig om de "nieuwe" gezichten te linken met de "oude" gezichten en wat ze ook al weer deden.

Eigenlijk krijg je dan 1 dejevu-moment achter de andere ; en das best leuk.

De film zelf kan ik vrij kort over zijn ( en dat ga ik ook proberen te doen )

Het verhaal en de details zijn goed uitgewerkt, er zit veel actie is, veel goede acteurs en zelfs humor

Boven alles, zoals het hoort, is de CG gewoon geweldig. Het is een plaatje om te zien en het is jammer dat daar soms niet zoveel aandacht op gelegd wordt.

Daarmee bedoel ik dat het er geweldig uitziet maar we soms niet echt de kans krijgen om het allemaal te zien omdat het zo snel gaat.

Dat is mischien wel goed, het tempo van de film is anders wel mooi uitgestipped. Het is op plekken rustig en op plekken erg druk. Eigenlijk dat wat het hoort te zijn zonder dat ik het gevoel krijg dat het zo gemaakt is.

Al met al een prima stukje vermaak in een enigsinds bekend jasje wat doet smaken naar meer !