• 9.374.070 stemmen

Rambo: First Blood Part II (1985)

Actie | 94 minuten

Genre: Actie

Geregisseerd door: George P. Cosmatos

Met onder meer: Sylvester Stallone, Richard Crenna en Charles Napier

Releasedatum: 1 augustus 1985

Plot Rambo: First Blood Part II

"What most people call hell, he calls home."

Ex-Green Beret en Vietnamveteraan John Rambo zit inmiddels al drie jaar vast in een kamp waar hij zware arbeid moet verrichten als straf voor de gebeurtenissen uit 'First Blood'. Zijn voormalige kolonel Trautman komt hem opzoeken met een aanbod: of nog vijf jaar zware arbeid, of een missie in Vietnam om een aantal Amerikaanse krijgsgevangenen te lokaliseren. John kiest voor het tweede. Hij komt onder commando te staan van Murdock, een man die niet het beste met John voorheeft...

avatar van Tarkus

Tarkus

Prima vervolg op het eerste deel, met nog meer actie- en vechtscènes.

De film komt wat traag op gang maar eens de actie begint is het niet meer te stoppen.

Ook hier weer een goede Stallone, met weinig dialogen en veel stuntwerk.

Net als in de eerste film is ook Richard Crenna hier zeer goed, en de obligate slechterik is hier Charles Napier.

Een must voor de no nonsense actieliefhebbers.

K@i schreef:

net zo goed goed tussen haakjes als het eerste deel

Moet je vooral ook deel 3 en 4 gaan kijken....

avatar van meijer13

meijer13

Je bent echt niet goed bezig als je deel 2 gaat kijken en weer 0,5 ster geeft als je deel 1 al verschrikkelijk vindt. Als je dit soort films niet leuk vindt ga ze dan ook niet kijken!

Persoonlijk vond ik dit weer een vermakelijk deel, het was wel iets slechter dan het eerste deel maar nog stteds de moeite waard om te kijken!

avatar van darkjaap

darkjaap

zeer waardige opvolger wel een paar puntjes die wat verbeterdkonden worden maar nog steeds een meesterwerk ! 4,5*

avatar van Querelle

Querelle

Hahaha was bijna vergeten hoe slecht dit was. Stallone ziet er echt niet uit.

• 1953 stemmen

Wisten jullie dat de acteur Richard Crenna ook een broer heeft die Steven Crenna heet?

avatar van AGE-411

AGE-411

Querelle schreef:

Hahaha was bijna vergeten hoe slecht dit was. Stallone ziet er echt niet uit.

Wat is er zo slecht aan? leg uit!

Details!

avatar van darkjaap

darkjaap

idd dat iedereen hem hier slecht vind vnd ik erg raar..

Chuck Taylor schreef:

Ja dat wist ik wel, ik was hem bijna uit het oog verloren. Leuk dat je me even helpt herinneren. Erg fijne acteur die S. Crenna, vooral zijn rollen in Goldeneye en Big Trouble in Little China zijn Memorabel!

Laatste tijd niet veel van de man gehoord maar ik las ergens dat hij binnenkort weer op het witte doek zal verschijnen. ZAL WEL WEER EEN TOPPER WORDEN JONGENS!

.. ik kijk er in ieder geval erg naar uit ...

avatar van lennox

lennox

Vind ik persoonlijk de minst goeie van de vier.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Helemaal geen Topper als je het mij vraagt, Sterker nog een tegevaller in vergelijk met Deel 1 niet dat dit de slechtste Film is die ik ooit had gezien maar er had meer van gekund vind ik dan.

Chuck Taylor schreef:

huh? Die naam bestaat niet eens op imdb???

avatar van U-96

U-96

• 2070 stemmen

Wou net zeggen...

avatar van The Oceanic Six

Zoals verwacht komt Rambo dan in gevangenschap terecht en breekt ie uit waarna de pleuris losbreekt

Ik moet zeggen, dit is echt een zeer behoorlijke film. Het verhaal is nogal simpel en diepgaande dialogen tref je niet aan maar beiden zocht ik niet in een Rambo film. Stallone toont aan dat als ie geen dialogen spreekt, dat ie best een goede actieheld is. Maar op het punt van dialogen is hij echt zoveel slechter dan mijn actieheld Schwarzenegger. Die kan tenminste fatsoenlijk met overtuiging een gesprek gevoeren en zijn one-liners zijn altijd geweldig. Maar goed, dit is de stille Rambo dus het maakt me weinig.

De 1e kwam wat traag op gang maar halverwege de film barstte het geweld behoorlijk los. Pijlen in hoofden, zijn jachtmes waarmee ie aardig overweg kan, zijn minigun, helicopters....het werd erg vermakelijk.

De film was ook soms best hard. Zo was Rambo op de vlucht en had ie in een bamboeveld een val geplaatst: Hij was er doorheen en toen het leger erin stond zette hij het hele veld van afstand in de hens waarna zij levend verbrandden. Erg gaaf!
Een andere stoere kill vond ik toen je een soldaat bij een modderwand zag en Rambo nietsvermoedend uit de wand kwam onder de modder en hem doodstak. Echt cool, ik had hem niet zien zitten!

Maar ik wil toch even terugkomen op de dialogen.

Rambo zegt weinig in de film en dan krijg je op een gegeven moment een stuk dat zijn vrouwelijke helper hem laat ontsnappen en met hem vlucht. Zij vraagt hem mee te mogen naar de VS en dat vind ie goed. Dan schieten de Vietnamezen haar dood en ze sterft in zijn armen met echt een tenenkrommend slechte dialoog van beide kanten. Toen zag ik echt hoe gebrekkig Stallone als acteur is...

Maar alles bij elkaar een uitstekende film.

The Oceanic Six schreef:

Toen zag ik echt hoe gebrekkig Stallone als acteur is...

Kijk Cop land eens, daar speelt hij fantastisch, bovendien lult hij je in de eerste Rocky de oren van je kop. Kreeg hij zelfs een Oscar nominatie voor.

Dus met zijn spraakkunst valt best mee. "t zou ook wel erg raar zijn als Rambo zich ineens als een welbespraakt poëet ontpopte...

Reinbo schreef:

Ik heb hem inderdaad wel meer zien spreken in films, waaronder Rocky, maar ook daar komt het matig over.

Kijk in mijn ogen is Stallone een prima acteur voor bepaalde films maar overall is hij gewoon zeer beperkt. Zijn accent verpest goede dialogen en hij komt als ie spreekt altijd erg geforceerd nep over.

Maar als stille actieheld vind ik hem echt top en laat ie nou net genoeg van dat soort films gemaakt hebben

finalman schreef:

huh? Die naam bestaat niet eens op imdb???

Ik maakte een typfout vorige keer, het is Stephen Crenna, hij is jammer genoeg ook geen professionele acteur. Op imdb is hij inderdaad onvindbaar. Je zou Big Trouble in Little China moeten zien en op de scene met de hond moeten letten, in die scene is Crenna op zijn best te zien!

avatar van lennox

lennox

The Oceanic Six schreef:

Maar ik wil toch even terugkomen op de dialogen.

Maar alles bij elkaar een uitstekende film.

Ik denk dat je Stallone serieus onderschat! Moest je bijvoorbeeld naar zijn eerste rocky-film gekeken hebben, zou je gemerkt hebben dat er heel wat goeie dialogen inzaten, waar uw 'superheld Schwarzenegger' enkel maar van kan dromen! Neenee, Stallone staat nog altijd een paar trapjes hoger dan Schwarzenegger!
Ik snap trouwens niet hoe je erbij komt dat Schwarzenegger behoorlijke dialogen kan voeren

lennox schreef:

Omdat Schwarzenegger 2 films in de top 250 van imdb heeft staan (Terminator 1 & 2) Waar staat Stallone?

avatar van The Oceanic Six

Ik zeg niet dat Arnold een topper is in dialogen, maar het komt bij hem geloofwaardige over dat bij Stallone.

avatar van Wadjoe

Wadjoe

Chuck Taylor schreef:

Jazeker, wel schokkend dat er maar zo weinig mensen zijn die deze geweldige man kennen. Het is altijd een genot om naar deze man te kijken. De scene waar hij struggelt voor zijn leven is memorabel.

Wadjoe schreef:

Ik zeg nogmaals dat in niet geloof dat Richard Crenna een broer heeft die ook acteur is. Er staat nergens een Steven Crenna op imdb!!!

finalman schreef:

Klopt. Stephen Crenna gebruikt vaak pseudoniemen om zo uit de schaduw van zijn broer te blijven en fantastische acteerprestaties neer te kunnen zetten, zonder dat het grote publiek daar kennis van krijgt. In deze Rambo film gaat hij schuil onder de naam Steve Williams. Zowaar te vinden op IMDB.

In Big Trouble in Little China speelt hij weer onder een ander pseudoniem, die hij later nog een keer zal gebruiken, namelijk Willie Wong. Zie IMDB nogmaals.

finalman schreef:

Hmm ik denk dat je een beetje naief en hypocriet bent en niet helemaal op de hoogte bent van wat er in de film-business allemaal plaats vinden. Het gebruiken van pseudoniemen is de normaalste zaak van de wereld. Voortaan beter research doen voordat je met je uitgesproken mening om de hoek komt...

finalman schreef:

En in hoeveel oscar winnende films heeft Schwarzenegger gespeeld en hoeveel nominaties heeft hij ooit gehad. Schwarzeneger heeft absoluut in een paar top producties van grote regisseurs gespeeld, maar Stallone is veel meer all round: Schrijven, produceren, regisseren, acteren en one liners uitspreken. Schwarzenegger doet alleen dat laatste.

Reinbo schreef:

Wat Schwarzenegger ook doet is het volgende:

1964 Jr. Mr. Austria

1969 Mr. Europe Professional

1970 NABBA Mr. Universe Professional

1970 AAU Mr. World Professional

1970 tot en met 1975, en 1980: Mr Olympia

De ontwikkelingen die hij doormaakte in slechts 6 jaar tijd... Veel respect.

Let vooral op "1966 Best Built Man of Europe"

Hele sicke titel...

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Schwarzenegger wordt een beetje onderschat. De man ging naar Amerika als bodybuilder, had een vrij succesvolle filmcarriere als actieheld en werd daardoor ook nog eens miljonair, en ging daarna voor gouverneur van Californie. Dat zie ik de meesten hem nog niet nadoen hoor.

Pastichio Rocker schreef:

Helemaal mee eens

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

wat heeft dat met deze film te maken.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

combi schreef:

wat heeft dat met deze film te maken.

Helemaal niks.