Rambo: First Blood Part II (1985)
Genre: Actie
Geregisseerd door: George P. Cosmatos
Met onder meer: Sylvester Stallone, Richard Crenna en Charles Napier
Releasedatum: 1 augustus 1985
Vanaf 1 februari op Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Rambo: First Blood Part II
"What most people call hell, he calls home."
Ex-Green Beret en Vietnamveteraan John Rambo zit inmiddels al drie jaar vast in een kamp waar hij zware arbeid moet verrichten als straf voor de gebeurtenissen uit 'First Blood'. Zijn voormalige kolonel Trautman komt hem opzoeken met een aanbod: of nog vijf jaar zware arbeid, of een missie in Vietnam om een aantal Amerikaanse krijgsgevangenen te lokaliseren. John kiest voor het tweede. Hij komt onder commando te staan van Murdock, een man die niet het beste met John voorheeft...
John J. Rambo
Banks
Capt. Vinh
Sgt. Yushin
- 2064 stemmen
Hij staat er echt op Neo... Tenminste wel op de OST CD die op Amazon en Bol wordt verkocht...
Niet mee eens. McQueen en Newman ken ik niet, maar van de rest vind ik dat ze nooit als John Rambo kunnen spelen; Clint Eastwood zou wel passen in First Blood, maar voor de vervolgen vind ik toch dat Sylvester Stallone als Rambo moet spelen... Hij heeft zo'n boze, norse houding. Zie jij echt Al Pacino of Nick Nolte al zo spelen?
Ik kan me nauwelijks voorstellen dat die ja hadden gezegd tegen die vervolgen. Nee, ik kijk enkel naar de enige enigszins serieus te nemen Rambofilm, namelijk de eerste. En ja, dan zou ik liever Nolte of Pacino hebben gezien.
Niet dat Stallone het waardeloos deed (op deemotionele uitspatting op het einde na - da's echt niet goed), maar ik schat de anderen gewoon hoger in.
De enige film waar Sly onvervangbaar is, is de eerste Rocky.
neo
niet op mijn cd dus maar die van mij bevat ook wel ''wat'' meer muziek
- 2064 stemmen
Dat is idd de serieuste en de beste...
Toch vind ik dat Pacino het niet als Rambo had kunnen doen; klinkt misschien raar, maar hij heeft niet echt het hoofd en het lichaam voor een Green Beret. Nolte misschien wel...
Dat is idd de serieuste en de beste...
Alsof alle green berets er uitzien als Stallone. Welnee, even in traing en Pacino voldoet.
Wat vond je er precies zo slecht aan? Ik vond het overigens een prachtige scene...[/quote]
Stallone redde het niet als acteur. Dat had een echt goede acteur gewoon beter gedaan.
- 2064 stemmen
Groene Baretten zijn veel gespierder dan gewone soldaten; meestal niet zoals Stallone, maar ik denk dat Pacino het iig niet (in die categorie gezien) niet had kunnen doen...
Dat denk ik niet... Ik vond dat Stallone het prachtig deed in die scene. Pacino of wie dan ook had het (vind ik) geen haar beter kunnen doen...
mikey
Extreem geweldadige film uit de nadagen van de koude oorlog. Geen idee waarom eigenlijk, maar de russen zitten in vietnam. Samen met de vietnamezen houden ze een aantal P.O.W.'s. Er is er maar eentje die ze kan redden. Toen de film uitkwam, was rambo al een cliche met zijn hoofddoekje en mes. Gekleurde kijk op de oorlogen van USA. toegeven: een enkele amerikaan kan ook niet door de beugel. Misschien zit er zelfs een racistisch tintje aan. erg slecht. 2.
sn@ke
- 2077 berichten
Rambo 2 ****
Vervolg dat zich terecht meer concentreert op de actie en daar goed in slaagt. Rambo 2 is een spectaculaiere ouderwetse actiefilm. Stallone is als Rambo cooler dan ooit , het verhaal is mager maar rambo 2 staat bol van de vermakelijke actie met daartussen lichte kritiek op vietnam maar ook een hevige dosis patriotisme doorgeweven. Rambo 2 is meer genietbaar dan z'n voorganger en pretendeert ook niets van diepgang te hebben ( wat z'n voorganger wel deed ). Daardoor smaakt de lichte kritiek hier wat meer. Al blijft het natuurlijk hersenloos oppervlakkig maar vermakelijk spierballengeweld.
XfofaXX
Is deze de film waarin hij verliefd wordt?
Want dat vond ik de minst goede.
my_score
erg goede film, vooral de scene in het vietnamese legerkamp, dikke brandende mes over wang heen, dikke aswond
Greetings,
Indalicio & Bone X
Basto
- 11933 berichten
Extreem geweldadige film uit de nadagen van de koude oorlog. Geen idee waarom eigenlijk, maar de russen zitten in vietnam. ...... Toen de film uitkwam, was rambo al een cliche met zijn hoofddoekje en mes.
De Russen zaten in (Noord) Vietnam, omdat dat communistisch was. Het werd daarom gesteund door de communistische Soviet Unie.
Rambo was geen cliché maar een hype! En terecht! 4*
Dit is de enige Rambo-film die ik tot nu toe gezien heb. Van First Blood (de eerste) heb ik al wel het boek gelezen.
Rambo was geen cliché maar een hype! En terecht! 4*
In the Fog of War werd gezegd dat de Vietnamezen nooit buitenlandse krachten dulden in hun land. Geen Chinezen en geen Amerikanen. Daarom vind ik het gek dat er wel Russen zaten (tot in de jaren 80) met dat in mijn achterhoofd. Misschien dat ze hen wel steunden met materiaal of zo. Geen idee eigenlijk.
mikey
'' Voor de Sovjet-Unie was de situatie in Vietnam het niet waard de relatie met de Verenigde Staten op scherp te stellen''
Zie ook: http://nl.wikipedia.org/wiki/Vietnam_oorlog.
Dus de Vietnamezen verwelkomden de fransen met open armen??
Nee, maar je doet net alsof er buiten Amerika geen buitenlandse mogendheden invloed hadden op de hele situatie.
Ik geloof ook niet dat er daadwerkelijk Russische soldaten rondliepen in Vietnam, maar invloed was er wel degelijk.
Quentin
Nou ja niet officieel, maar er zaten wel Russiche "adviseurs" zoals men die ook (oa.) in bepaalde afrikaanse landen vond.
mikey
Ik denk namelijk dat Sly zo para was voor de russen dat ze in elke film van hem voorkwamen (rocko 4).
djelle
Het tweede deel uit de befaamde Rambo-reeks concentreert zich wat meer op de actie en laat de oppervlakkige diepzinnigheid gelukkig wat op de achtergrond schitteren. Dit aspect komt hier eveneens ook wat beter over, ondermeer door de stevigere speech op het einde en het gevorderde acteerwerk van Stallone. De Vietnamkritiek en het patriotisme zijn dan ook idd erg leuk hier. Dit is een vrij geestige actiefilm, lekker stoer en met een paar geweldige oneliners. Enkele memorabele scenes doen het de middenmoot overstijgen ("I'm coming to get you!"
zalig!) 3,5*
Materny
Leuk, maar niet goed.
Stallone doet het wel weer goed als Rambo maar de hele film wordt weer onderuit gehaald door het niveau van de andere acteurs.
Het intussen al vaak gerecycelde plot doet het aardig, maar persoonlijk vondt ik deel 1 beter.
Aardig actie-filmpje.
Fangs (crew films)
Totaal onwaarschijnlijk, maar o zo vermakelijk. En op het einde moet alles nog even opgeblazen worden... heerlijk! > 3.5*
Pacino88
Leuk om deze nostalgie na 6 a 7 jaar op dvd te zien,en nog steeds zijn de films geweldig.De muziek viel me al op toen ik 10 was,op dvd maakt dit zijn repuatie helemaal waar.Dit deel is zeker het beste,vooral die climax is geweldig
Stallone die doet alsof die dood is,maar een aantal seconden later de bazooka op de Rus richt.
En de scene waar hij ontsnapt van de Russen,
''Murdock,I'm coming to get ya''

Rambo: Last Blood

1988

First Blood
1982

Opvolger van Sylvester Stallone: Noah Centineo speelt Rambo in nieuwe prequel

Sylvester Stallone ziet mogelijke opvolger voor zich: 'Misschien is hij te knap om Rambo te zijn'

Kozure Ôkami: Oya no Kokoro Ko no Kokoro

Rocky
Drama / Sport, 1976

Yangguang Puzhao
Misdaad / Drama, 2019
vietnam veteraanhelikoptersubmachine gungevangenekrijgsgevangeneliberation of prisonersliberationleechvietnamvietnamese oorlogjachtmachinegunons legerwoudfotografieregeringoorlogvervolgwraakmartelensoldaatexplosiebow and arrowexploding bodyagentrussian armyelectrical torture denunciation