- Home
- Films
- Rambo: First Blood Part II
- Filtered
Rambo: First Blood Part II (1985)
Genre: Actie
Geregisseerd door: George P. Cosmatos
Met onder meer: Sylvester Stallone, Richard Crenna en Charles Napier
Releasedatum: 1 augustus 1985
Vanaf 1 februari op Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Rambo: First Blood Part II
"What most people call hell, he calls home."
Ex-Green Beret en Vietnamveteraan John Rambo zit inmiddels al drie jaar vast in een kamp waar hij zware arbeid moet verrichten als straf voor de gebeurtenissen uit 'First Blood'. Zijn voormalige kolonel Trautman komt hem opzoeken met een aanbod: of nog vijf jaar zware arbeid, of een missie in Vietnam om een aantal Amerikaanse krijgsgevangenen te lokaliseren. John kiest voor het tweede. Hij komt onder commando te staan van Murdock, een man die niet het beste met John voorheeft...
John J. Rambo
Banks
Capt. Vinh
Sgt. Yushin
Goodfella_90
Ik heb onverwacht enorm veel plezier aan de Rambo-box die ik gekocht heb; ook Rambo II is een superieure actiefilm. Sly is een veel betere acteur dan men vaak beweert en de actie is geweldig en vooral ook constant spannend.
Niks geen poespas hier, maar wel veel actie. Altijd leuk om de overdreven gespierde Rambo in zijn eentje tientallen mensen en heli's neer te zien maaien. De minpunten kunnen ook totaal niet boeien.
4.0
bioscoopzaal
Over de zogenaamde invloed van Rambo II op het militaire zelfbewustzijn van Amerika (zie de post van Reinbo hierboven) heb ik zo mijn twijfels. Sterker nog, ik denk dat het eerder omgekeerd is. Deze film is zowat in elk opzicht een uitwas van de mediacultuur van de jaren '80 (die bij nader inzicht nog nauwelijks veranderd is): lompe moraaltjes, politieke opvattingen verpakt in sloganvorm, gestileerd geweld, gênant misprijzen voor andere culturen en karikaturale man-vrouwverhoudingen. De enige reden waarom het vrouwelijke hoofdpersonage het bijvoorbeeld nog zo lang heeft uitgehouden, is omdat het scenario van de hand van James Cameron is, een van de weinige regisseurs/scenaristen die al sinds de vroege jaren '80 een boontje heeft voor sterke vrouwenrollen.
Wat betreft het politieke tijdsbeeld van toen is Rambo II nog wel een interessante film (naast het feit dat ik stiekem ook wel genoten heb van de schaamteloze hoeveelheid ontploffingen en kratten afgevuurde munitie), maar als vervolg op het uitstekende First Blood gaat de film helaas volledig de mist in.
De meest interessante aspecten van het Rambo-personage blijven onaangeroerd, en de schamele persoonlijke momenten verdwijnen in de zee van actie. Stallone bewees zich in het eerste deel (net als in de Rocky-cyclus) als prima acteur, maar in dit deel heeft hij op acteervlak weinig om handen. De rest van de cast vaart er niet veel beter bij, met als absolute dieptepunt de rol van Steven Berkoff als Podovsky. Als hij op basis van zijn uiterlijk niet had verraden dat hij een Russisch militair was, had ik het waarschijnlijk niet geloofd. Met zijn belachelijke accent klikt hij eerder als een Nazi dan als een Rus.
Maar toch, ondanks het wat bedenkelijke niveau (om nog maar te zwijgen over te tenenkrommende powerballad tijdens de eindgeneriek) heb ik er toch best van genoten. Want hoe je het ook draait of keert: entertainend is het natuurlijk wel.
2.5 sterren.
Shinobi
Een aardig vervolg, met lekkere actie erin. Maar meer dan dat moet je ook niet verwachten van deze film.
Ik geef 'm 3 sterren.
Zag hem ooit al eens eerder, nu op groot scherm in de Uitkijk. Vond hem destijds vreselijk, nu iets beter. Maar mede door de (vooral door mij gecreërde Nightof Terror sfeer, hehe). Nog steeds wel belachelijke one-liners, maar die zijn dan ook zo slecht, dat je er alleen maar om kan lachen...
otherfool
De aardige premisse van deel 1 is helaas ingeleverd voor een hoop stoerdoenerij in dit vervolg. Veel geknal en ontploffingen wat nog wel een amusante film oplevert, maar de sfeer is weg en met het thema van miskende oorlogshelden wordt te weinig gedaan.
2,5*.
Lang geleden in de bioscoop gezien. Vond het toen wel een aardig film maar hij kan absoluut niet tippen aan First Blood Part I.
Het verhaal is vrij simpel maar de actie is dik in orde en er vallen veel meer doden dan in First Blood Part I (toen viel er maar 1 dode meen ik)
Flauwe actiefilm van de verschrikkelijke Cosmatos. Zonde hoe een zeer sterk eerste deel werd vervolgt door deze film, waarbij het slechts enkel nog lijkt te gaan om de bodycount. Gemiddeld.
Kraay
Langere recensie heb ik al bij deel 1 geschreven, het enige verschil is dat Rambo nu op de plek zit waar je m als kijker het liefst ziet. Alles is nog net wat beter. 3,5* voor deze.
Prudh
Meh, ook als lompe actiefilm vind ik deze Rambo wat minder geslaagd. Ik weet dat vooral deel twee en drie oorzaak zijn geweest voor hetgeen Rambo nu is, maar geef mij maar gewoon First Blood. De iconische status van de held is vooral gebaseerd op de wapendragende spiermassa die voor niets en niemand wijkt, zelfs hele legers te lijf gaat, toch heb ik liever de dramatische versie die aan een mes genoeg heeft. Ik zie Rambo dus liever als prooi dan als jager annex eenmansleger.
Toch is dit heel vermakelijk, maar de actie gaat bij tijd en wijlen echt te ver met de onlogica. Lekker fout dus, maar soms wat té fout. Die helicopterscène is bijvoorbeeld zelfs in de context van een jaren 80 actiefilm zo onlogisch dat het niet eens grappig meer is.
Het personage Rambo wordt uit zijn context gerukt en in een compleet nieuwe context gedrukt. Het derde deel staat dat kracht bij. Het levert een aardige actiefilm op, maar minder goed dan het had kunnen zijn. Stalone is trouwens wel geknipt voor de rol. Lekker scheef kijken, een beetje brabbelen en gewoon hard knallen.
jumpstylemovie
Ondanks het lage gemiddelde kon ik hier uitermate van genieten. Iets slechts aan deze film is dat het niets nieuws is. Verhaal is daardoor dus niet fantastisch. Wel goed is bijvoorbeeld dat de Cast terug is. Uiteraard Stallone zelf maar ook die kolonel uit het eerste deel. Waarneer je geheel nieuwe acteurs gebruikt komt het vaak niet goed. Jammer was dan weer dat er opeens een vleug aan Drama in zat. Die scéne dat Rambo's nieuwe vriendin sterft was echt zo melodramatisch en cliché. Maar alle explosies, geweren en moorden zijn weer een genot voor het oog, zoals het hoort bij Rambo. En eindelijk vond ik Sylvester aardig acteren. Dat wil zeggen: zijn teksten realistisch oplezen. Dat ie zich als een actieheld kan gedragen weet iedereen. Maar ook kwam hij hier geloofwaardig over, maar wat jammer dat ie op het laatst begint over wat ie van Vietnam vind! Ook weer een cliché.
rokkenjager
Draak van een vervolg. De film sukkelt zich maar voorts zonder daarbij pakkend of boeiend te worden. Het geheel bestaat uit één en al actie, maar door de nogal standaard, inspiratieloos en povere uitvoering heb ik mij enkel zitten vervelen. Was ook uiteindelijk blij tot dit onding afgelopen was.
sinterklaas
De tweede deel van Rambo gaat nog een stapje verder. Rambo veranderd van een vluchteling in een meedogenloze huurling. Maar het verhaal hierin is meer standaard dan deel 1, vijanden afschieten en vervolgens de badguy en gijzelaars bevrijden. Desalnietemin is dit ook weer een vermakelijke prent. Actie zit er voldoende in, alleen was dat ook wel weer anders dan ik had verwacht. Sly speelt ook weer tof.
Gewoon een aangenaam vervolgje.
Vinokourov
Waar in het eerste deel nog een zekere cultfactor te bespeuren viel, wordt deze in het tweede Rambo-deel ingewisseld voor stompzinnigheid. Onze held wordt een karikatuur, die totaal niet serieus meer te nemen is. Enige diepgang moet gebracht worden door obligate dialogen tussen Stallone en een Vietnamese dane die in gebroken Engels cliché na cliché moet afwerken. Het valt allemaal maar niet mee. Okee, de actie was er in overvloed, maar iedereen weet dat overdaad schaadt. De tigste explosie wekte bij mij echt niet meer aandacht, enkel wat gegaap.
Jawaddedadde
What you choose to call hell, he calls home.
John Rambo in z'n natuurlijke habitat, de jungle van Vietnam opgejaagd door Vietnamezen en ander communistisch schorem, werkt geweldig!
Rechttoe rechtaan film waar geen seconde tijd wordt verspeeld aan overbodig geneuzel , we zijn nog geen 10 minuten verder of Rambo bevindt zich al in het oerwoud. Van dan af gaat het verhaal wat langzamer, in die zin dat de gebeurtenissen wat meer gedetailleerd worden uitgewerkt, maar actie en vaart zitten er nog genoeg in.
Had deze film als kind als eens gezien, en die maakte toen zo'n indruk op me dat bepaalde scènes (met de bloedzuigers, en de scène waarin Rambo met elektroshocks gemarteld worden) in m'n geheugen gegrift staan. Zoveel jaren later blijven het bijzonder sterke scènes. Mooie setting en decors ook, jungle blijft een fotogenieke locatie.
Stallone als Rambo vind ik een prima keus. Als hij weer eens een oerschreeuw uitstoot komen m'n haren recht, met z'n bek die altijd wat scheef trekt, mooi toch die karakterkop! Ook de acteur die Murdock vertolkt (Charles Napier) vond ik prima spelen. Echt zo'n bureaucratisch mannetje dat er een tweede agenda op nahoudt.
Enige minpuntje is misschien de wat overduidelijke politieke boodschap die Rambo op het einde van de film uit z'n strot moet persen. Kwam nogal geforceerd over. Maar voor de rest prima filmpje!
chevy93
Zoals altijd met succesvolle films moet er, zodra er ook maar de kleinste kans is, even uitgemolken worden.
Zo ook bij deze. Mij hoor je in principe niet klagen. Ik heb niks tegen uitmelken (denk bv. aan de Saw-reeks), maar een hoog cijfer zal het dus niet krijgen.
Actiefilm die nog wel te doen is en nog wel voor vermaak zorgt. Maar daar houdt het op.
movie acteurs
De jaren 80 zaten bomvol met actie films. Maar dit is natuurlijk een van de beste en beroemdste actie klassiekers. De film had weer heerlijke en lekkere actie. Samen met de eerste film de beste. 4,0.
Precies was ik van tevoren had verwacht bij de herziening. Deze film ligt me duidelijk beter dan het eerste deel. De tropische setting is vele malen mooier dan het saaie bos in deel 1. Ook heeft Rambo veel meer leuke/geniale trucjes om zijn vijanden te verslaan, zit de film bomvol lekkere explosies en heb je minder dat gemarchandeer van die Trautman die Rambo zit te verheerlijken.
Heerlijke no-nonsense actie in First Blood part II dus! Tuurlijk is het allemaal zo onlogisch als de pest(Rambo knalt een stuk of 200 Vietnamezen neer zonder zelf ook maar een schrammetje op te lopen) en moet je niet alles serieus nemen, vond het toch wel jammer dat de film alweer met zo'n slechte moralistische speech van Stallone moet eindigen, die was net zoals in deel 1 echt tenenkrommend slecht
(die tekst van AGE-411 2 posts hierboven)
Wel lekkere op en top vermaak, zoals een jaren 80 actiefilm moet zijn!
huVILEub
Na het eerste deel dat me nog mee viel, was deze toch hoe ik hem verwachtte. Over-de-top actie zonder echt verhaal. Het begon rustiger zoals deel 1, maar de actie op het einde was veel nadrukkelijker als in het vorige deel, natuurlijk wel vermakelijk, maar de film wordt er niet veel beter op. Soms zaten er leuke shots in de film, maar soms was het ook wel té rommelig. De korte romance tussen Rambo en zijn vietnamese gids was helemaal overbodig. Het verhaal was voorspelbaar en zoals ik al zei, alleen een smoesje voor de actie. Rambo's laatste paar zinnen waren ook diep triest
mrwhite
na de eerste rambo opnieuw te kijken kon part two natuurlijk niet uitblijven.
toen ik de film indertijd zag liep ik er niet warm voor en vond ik hem eigelijk behoorlijk zwak maar na vandaag spreek ik toch een beetje anders.
deze film toond gewoon de echte rambo !! de rambo waar kolonel trautman het over had in zijn vietnam periode.
dat één man het op neemt tegen een heel leger is er natuurlijk compleet erover maar het is gewoon leuk vermaak.de film zit vol met goeie one-liners die tot de dag van vandaag nog altijd over heel de wereld gekend zijn.
mij favo is : to win war you must become war.
een ster erbij wat mij betreft.
mister blonde
Enige verbeter punt is dat hij net als bij Rambo 2 het script samen met James Cameron had moeten schrijven, dan was het allemaal nog iets beter geweest.
Maar dit script pleit nu niet bepaald voor beide heren. Ik denk als wij met zijn tweeen om tafel zouden gaan (en waarom ook niet), dat we binnen een half uur een fatsoenlijker script op tafel hebben liggen. Dit is hersenloos, oversentimenteel en toch ook leeg.
Vervolgens moet je antwoord geven op de vraag hoe erg dat nu helemaal is. Als ik het vergelijk met deel 1 toch wel een beetje. Want part 1 had tot op zekere hoogte nog wel wat diepgang. In die film wordt vrij goed duidelijk hoe verketterd ex-veteranen werden en wat voor een impact dit had in termen van eenzaamheid en verslagenheid. Het script werd zo geschreven dat alles dat er gebeurde hier in dienst van stond, waardoor het en een inteligentere film was dan dit en dat het heel diverse actie toestond. Heel knap. Hier is daar geen sprake van . Er wordt een reden gezocht Rambo weer in Vietnam te droppen en hem te laten huishouden. Toch jammer.
Tegelijk is het ook niet zo erg. Want als je dit gewoon accepteert als hersenloze pulp, is het eigenlijk heel vermakelijk. Veel actie uiteraard en het viel me op dat het allemaal mooi in beeld werd gebracht. Mensen vergissen zich daar misschien in (misschien ook niet), maar actiescenes zijn niet zo makkelijk in beeld te brengen. Vrij overzichtelijk en de montage valt niet op. Normaal wordt zo'n film aan elkaar geknipt en geplakt; dan ben je hier dan daar en zo gaat het de hele film door. Vrij effectieve camerastandpunten en soepele montage zorgen voor een letterlijk prettige kijkervaring.
Geen hoogstaande cinema, wel erg vermakelijk is de eenvoudige conclusie. Laat ik bij deze guilty pleasure nu maar eens eindelijk een bijpassende score geven. 3,5 sterren.
DVD-T
First Blood part II is voor mij de perfecte actiefilm. Van begin tot eind een orgasme van fantastische actiescenes.
Het komt niet vaak voor dat ik een tweede deel in een serie veel beter vind dan het origineel. Er zijn maar een paar die dat bij mij halen, en die zijn eigenlijk op een hand te tellen. Rambo 2 topt in de actie makkelijk het eerste deel, en gaat nog een stap verder. Het speelt zich nu af op terrein waar Rambo zich thuis voelt, en dat merk je. Het verhaal is een stukje minder, maar is degelijk genoeg om als kapstok te dienen voor enkele van de beste actiescenes uit de jaren tachtig. Ook goed te zien dat dit mede uit de gedachten van James Cameron komt, die ons later trakteerde op weergaloze actie in Aliens, T2 en True Lies. Ook Stallone doet het weer geweldig, en laat voor de tweede keer zien dat hij gewoon Rambo is maar ook de rest van de cast doet het prima. De muziek is wederom weer erg sterk en geeft vanaf minuut een de juiste sfeer weer. Een van de beste actiefilms ooit gemaakt.
jipt
Alles wat mooi is begint met een knal, zo ook Rambo 2. Maar wat is dit een teringtyfus vette film. Alles is groter, de wapens, de legers, de actie, de muscles, alles!!
Rambo is back and better than ever. Geweldige setting in de jungle, geweldige actie, geweldig alles! Heerlijk dat geschiet. Rambo neemt het op tegen the world's biggest bad-guys, Vietnamezen, Russen en the US itself!! Dat laatste half uur is genieten geblazen, met een simpel plot heerlijke actie neerzetten. Rambo staat niet voor actie/geweld uitbuiting maar actie/geweldig uitvinding! Heb zelfs een keer een artikel gelezen over president Reagan die zo geïnspireerd was door Rambo dat hij met een SWAT team een missie is gestart om krijgsgevangenen te bevrijden (typisch Amerka, je laten beïnloeden door een film).
Maar goed, Stallone is weer heerlijk op dreef. Speelt weer vet, de hele expendable dialoog is net zo goed als de eindmonoloog in deel 1. Stallone speelt zo geweldig cynisch en emotieloos, hij heft toch al zijn ziel aan de duivel verloren, dus als de slechteriken een grote bek hebben, zegt Rambo natuurlijk.. Fuck you! Trautman speelt ook goed, alleen die love-intrest van Rambo speelt slecht (wel een lekker ding, daar niet van). Heb sowieso nooit begrepen waarom zij er in zat, want als zij uit beeld is begint de actie 'echt'. Kan het niet vaak genoeg zeggen maar dat laatste half uur is geweldig.
Soundtrack, fotografie, allemaal dik in orde. Screenplay, geschreven door Stallone en JAMES CAMERON!!!! (die vent kan echt alles!!). Heb echt anderhalf uur zitten geniet! van 4* naar 4,5*. Enkel Rambo 4 is beter.
schram101
Nadat ik een tijdje terug de Die Hard reeks heb herzien zijn natuurlijk ook de Rambo's aan de beurt. En omdat ik deel 1 daarvan nog als laatste had gezien deze maar weer eens opgezet.
Deze toch maar een halfje erbij geven. Stallone zet her personagel John Rambo hier uitstekend neer. De emotieloze blik, de ellendige wereld zoals hij die ziet krijg je als kijker perfect mee. Goed gedaan! De actiescene's zijn top, Stallone schiet het ene na het andere peloton slechterikken naar de gallemiezen en dat blijft natuurlijk mooi om te zien.
Al met al vind ik dit deel toch net wat minder dan zijn voorganger. Vooral aan het begin is het allemaal net wat te traag waardoor ik uit kom op een goede:
blurp194
Goed tegen slecht. Zonder dat er ook maar het minste stukje nuance nodig is. Goed is goed, slecht is slecht. Helder.
Natuurlijk kan niemand ontkennen dat Stallone hier wel eventjes de absolute oerheld neerzet. Meer nog en sterker dan in het eerste deel. Dit is het model waarnaar talloze films gemaakt zijn, en de reden waarom de krijgsmachten wereldwijd nog steeds aan personeel kunnen komen.
En dat het verhaal behoorlijk rammelt, en de acties echt te mooi om waar te zijn? Ach. En of de emotieloze kop waarmee Stallone de ene badguy na de andere afmaakt nou een blijk van geniaal acteren is? Ik twijfel toch. Maar dat is eigenlijk ook wel de charme van de film.
Herziening van de Rambo-reeks. Rambo was als kind op de eerste plaats de gespierde veteraan met het grote mes en de haarband. Explosities en op z'n eentje iedereen uitmoorden. Met het ouder worden is de Rambo van deel 1 toch interessanter gebleken: de Vietnamveteraan die verloren loopt na terug in de VS en moeilijk kan aarden in de maatschappij. Zeker als je te maken hebt met mensen met vooroordelen die enkel een wereldvreemde kerel zien.
Deel 2 mikt duidelijk terug meer op de actiefilm en is minder inhoudelijk dan z'n voorganger. Maar dat wil niet zeggen dat de film slecht is. Stallone maakt van het personage een geweldige vechtmachine waar je beter niet mee kan lachen, een actieheld die groeide tot een klassieker in de filmwereld. Qua entertaingehalte zit dit zeker goed. Het enige nadeel van Rambo is z'n eigen succes, je hebt ondertussen al meer Rambo look-a-likes gezien zodat het niet meer zo origineel is. Maar op zich is dit zeker één van de betere films in het genre.
Het tweede deel uit de reeks, die totaal anders van opvatting is dan de eerste. De diepgang en karakterontwikkeling lijkt totaal verdwenen en wat overblijft, is een typische actiefilm uit de jaren ’80.
Wat Schwarzenegger doet in hetzelfde jaar in Commando, doet Stallone in deze film. In zijn eentje het opnemen tegen een overmacht aan soldaten en erop los schieten en moorden dat het een lieve lust is. Hij verander hier pas echt in een vechtmachine, die onkwetsbaar lijkt voor kogels en andere projectielen en andere zaken die op hem afgevuurd worden. De geloofwaardigheid is totaal verdwenen.
Daar staat echter tegenover de funfactor en ondanks dat ik het allemaal niet zo geweldig vind, vermaakt het op de één of andere manier wel. Zo’n scène, waarbij een Vietnamees zijn pistool leegschiet op Rambo, die rustig zijn pijl en boog spant, waarna de Vietnamees in paniek wegrent, is dan wel grappig. Helaas zitten er wat te weinig van dat soort leuke momenten in en is het acteerwerk van tegenstander Berkhoff ook niet al te best.
Gelukkig is de actie goed gemaakt en verveelt het ondanks het niet al te hoge niveau van de gehele film niet. En dat is op zich ook nog wel wat waard.
dutchtuga
Blijft een geweldige film, maar doet toch ander aan alle overige Rambo-delen. De film heeft veel betekend voor het actiegenre, maar weet niet altijd het sterke script van deel één, de authentieke 80's sfeer van deel 3 of de brute aanpak van deel 4 te bereiken. Desalniettemin blijft dit een juweeltje binnen het actiegenre, dat gewoonweg het pad vrij heeft gemaakt voor de actiefilms van eind jaren '80.
Kleine 4*
Herzien op blu-ray, na een jaar of 25, denk ik zo. Nog steeds een prima aktiefilm met een duidelijk politiek statement, dat er af en toe iets te dik opligt. Het duurt even voor de boel op gang komt, maar wanneer Rambo eenmaal losgaat is er geen houden meer aan. De aktiescenes zijn spectaculair en visueel zit de film degelijk in elkaar. Het script van James Cameron vormt tevens de blauwdruk van zijn eigen Aliens van een jaar later. This time it's war! Echt gedateerd is de film eigenlijk ook niet. Behalve dan die foute song van Frank Stallone op de aftiteling. Die kan echt niet.
Sergio Leone
Degelijk.
First Blood zag ik een paar maanden geleden en die ontgoochelde mij nogal. In Part ll ligt de focus wat meer op de actie - al blijft de politieke kritiek aanwezig - en dat is schijnbaar de betere keuze.
Het drama van Rambo is toch geen moment voelbaar, dus is veel pief-poef-paf-kaboom de beste oplossing.
Dat gaat Sylvester Stallone trouwens ook beter af, getuige de scène waarin hij het kantoor van Murdock aan gort schiet. Dit moet de eerste film zijn waarin ik hem als actieheld ook daadwerkelijk leuk vind. Maar ook in zijn dramascènes vind ik hem beter dan in First Blood, al is die laatste scène met de verplichte moraal tenenkrommend, ook qua acteren.
Verder benut Part ll hier het geweldige decor dat Vietnamfilms altijd bieden. Er zit trouwens ook genoeg afwisseling in: dan eens op zo'n Apocalypse Now-boot, dan weer in de jungle, dan in een rijstveld, ... Qua hardheid is de actie zeer te pruimen, al vind ik het nooit echt top.
Op naar deel 3.
martijn011
- 2034 berichten
Ik snap niet waarom deze film zo'n laag gemiddelde heeft hier. Dit is echt een prima actiefilm met een hoog testosterongehalte.
Het verhaal gaat verder waar het eerste deel is gestopt. Naast Stallone keert ook Crenna terug voor zijn rol als kolonel Trautman.
Was het in het eerste deel de sheriff die Rambo lastigviel, hier is die rol weggelegd voor opperbevelhebber Murdock die Rambo de opdracht geeft om Amerikaanse krijgsgevangenen in Vietnam te lokaliseren.
Natuurlijk wordt Rambo weer tegengewerkt waardoor hij in allerlei moeilijke situaties terechtkomt maar Rambo zou Rambo niet zijn als hij daar niet op gewelddadige wijze uit zou komen.
Vooraf weet je precies wat je kan verwachten, maar dankzij de fantastische uitstraling van Stallone heeft deze film net dat tikkeltje extra wat het koren van het kaf scheidt in het veld van ontelbare actiefilms.
Een hoofdpersoon met charisma en uitstraling kan een hoop positiefs teweeg brengen, Stallone is zo iemand.
Het verhaal is natuurlijk dun en het gaat om de actie, maar die is dan ook prima. Heerlijke actiefilm die boven het gemiddelde uitstijgt!
Iets minder dan het eerste deel maar wel drieënhalve ster!

Rambo: Last Blood

1988

First Blood
1982

Opvolger van Sylvester Stallone: Noah Centineo speelt Rambo in nieuwe prequel

Sylvester Stallone ziet mogelijke opvolger voor zich: 'Misschien is hij te knap om Rambo te zijn'

Kozure Ôkami: Oya no Kokoro Ko no Kokoro

Rocky
Drama / Sport, 1976

Yangguang Puzhao
Misdaad / Drama, 2019
vietnam veteraanhelikoptersubmachine gungevangenekrijgsgevangeneliberation of prisonersliberationleechvietnamvietnamese oorlogjachtmachinegunons legerwoudfotografieregeringoorlogvervolgwraakmartelensoldaatexplosiebow and arrowexploding bodyagentrussian armyelectrical torture denunciation