Rambo: First Blood Part II (1985)
Genre: Actie
Geregisseerd door: George P. Cosmatos
Met onder meer: Sylvester Stallone, Richard Crenna en Charles Napier
Releasedatum: 1 augustus 1985
Vanaf 1 februari op Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Rambo: First Blood Part II
"What most people call hell, he calls home."
Ex-Green Beret en Vietnamveteraan John Rambo zit inmiddels al drie jaar vast in een kamp waar hij zware arbeid moet verrichten als straf voor de gebeurtenissen uit 'First Blood'. Zijn voormalige kolonel Trautman komt hem opzoeken met een aanbod: of nog vijf jaar zware arbeid, of een missie in Vietnam om een aantal Amerikaanse krijgsgevangenen te lokaliseren. John kiest voor het tweede. Hij komt onder commando te staan van Murdock, een man die niet het beste met John voorheeft...
John J. Rambo
Banks
Capt. Vinh
Sgt. Yushin
Shinobi
Een aardig vervolg, met lekkere actie erin. Maar meer dan dat moet je ook niet verwachten van deze film.
Ik geef 'm 3 sterren.
hellblazer93
Ik vond dit deel veel sneller vervelen dan deel 1 en 3. Wel een typische Rambo-film met weer veel explosies en natuurlijk overleeft Rambo de grootste raket-aanvallen. 2.5*
Iron Maiden
Dit vind ik dus echt een van de beter sequels, naast aliens.
aan het begin word het verhaal heel goed opgebouwd, en zodra zijn vriendin word neergeschoten gaat hij los!
deze film kan ik 10 x achter elkaar kijken zonder verveling
No Man, No Law, No War Can Stop Him!
Statiegeld
De was wel minder dan deel 1. Er was lang niet zo'n mooi verhaal als in deel 1. In deel 1 werd Rambo echt opgejaagd en in deze film schiet hij echt gewoon veel van zich. Echt ontzettend veel actie, spierenshow en allerlei geweld. Sommige scenes waren ook gewoon slecht zoals die met de Russen bijvoorbeeld.. Alles aan deze film is gewoon een stuk minder dan in deel 1maar het is opzich wel een hele vermakelijke film.
Goodfella_90
Wat was er dan slecht aan die scènes met de Russen? Was zeker niet minder dan vergelijkbare scènes in andere films in dit genre. Integendeel, met dank aan Stallone vond ik het een pak sterker.
moviefreakske
vind dit persoonlijk beste van de 3 het meeste actie
voor mij is deze zkrs niet den beste ze
den eerste blijft heel wa beter,en dan vind ik met heel veel film dat de eerste beter is..
Nu nog volluit leren schrijven.
Dit is idd een van de weinige films waarbij deel 2 deel 1 overtreft en dik!
thomzi50
- 1991 berichten
Ik weet ook wel dat ik bij dit soort (actie)films niet moet letten op het sterke script, de goede karakters of het uitgediepte verhaal, maar dat ik het geheel juist me af moet laten komen. Maar daar ging het juist mis. Want alles "wat op me afkwam" wekte louter ergernis en irritatie op. De Rus sprak meer Duits dan Russisch, het aantal ontploffingen was groter dan het aantal minuten dat de film bedraagt, en alle emoties die in het spel waren moesten door zowel de acteurs als door de muziek nog eens tot stervens toe benadrukt worden. Rambo 1 was een positieve meevaller, dit is niets meer dan 'n prulwerk.
Ik weet ook wel dat ik bij dit soort (actie)films niet moet letten op het sterke script, de goede karakters of het uitgediepte verhaal.
Da's jammer, had er wel opgelet, dan had je gezien dat het script van James Cameron erg goed in elkaar steekt, de karakters juist erg sterk zijn, voor een aktie film. (later gebruiket Cameron de stoere vrouw en een testosteron gedreven personages in vrijwel al zijn films) Verder heb je blijkbaar ook de context en de invloed die de film had op de tijd waarin die gemaakt werd (zie mijn eerdere posts) gemist.
Dit prulwerk noemen is een gotspe die alleen door een onwetende uitgesproken kan worden.....
thomzi50
- 1991 berichten
Onwetend zou ik mezelf toch niet willen noemen, al weet ik ook dat ik geen enorme kenner ben van de context van deze film. Maar dat doet geen afbreuk aan de kracht van mijn stem, eigenlijk, omdat de invloed van een film me bar weinig uitmaakt voor de film zelf. Ik heb gekeken naar de film Rambo 2, niet naar wat deze film heeft voortgebracht.
De karakters vind ik nou niet erg sterk. Ik vind bv. Rambo een oninteressant karakter, en de vertolking van Stallone kan totaal niet de slim- en sluwheid brengen die Rambo zou moeten hebben. Daarbovenop vind ik het erg irritant aan het script van Cameron dat alles, zoals ik al zei, zo duidelijk aangegeven wordt. Hij laat zijn personages alles zeggen wat in een goede film ook onuitgesproken duidelijk wordt. En ik vond het explosie-gehalte nou ook op een gegeven moment wel erg hoog, wat mij betreft ook niet het kenmerk van een goed script.
VierkanteOogjes
Minste deel van de 3. Te donker qua verlichting en te overdreven.
Misschien je tv goed afstellen? En tja het is natuurlijk geen waar gebeurd drama.
Dutchero
Rambo films zijn ook niet goed vanwege het script, maar puur vanwege de actie. Hoe hoger het explosie gehalte hoe beter zou ik bijna zeggen. Het zijn films waarbij je je verstand op nul zet, en gaat kijken. Niet het type waar ik van hou overigens
Ellocco
Waneer gaat iedereen is in zien dat dit een product was en is uit de jaren 80 en dat toen 'alles' kon. Of was Terminator ook zo kwa script vernieuwend (niet dat ik iets heb tegen terminator afzo). Vergeet gewon Stallone zijn 80's film zoals Cobra, Tango & Cash en genie gewoon van First Blood, Rambo II, Rambo III & John Rambo als een pure actie film
AGE-411
vandaag nog eens gezien na een lange tijd!
Het is verbazingwekkend hoe propagandistisch deze film is!
Everything for you country!
vandaag nog eens gezien na een lange tijd!
Het is verbazingwekkend hoe propagandistisch deze film is!
Everything for you country!
Dat valt dan ook wel weer mee, hij wordt immers ook verraden door zijn country. Verder is het natuurlijk wel heerlijke geweldsporno met een fantastische soundtrack
AGE-411
Het is eerder een kritiek op de bureaucratische onnozelaars die niet trouw zijn aan hun land en die er voor zorgen dat oorlogshelden moeten lijden.
Zoals je hier zag, Soldaten zijn vervangbaar...
Legan
De was wel minder dan deel 1. Er was lang niet zo'n mooi verhaal als in deel 1. In deel 1 werd Rambo echt opgejaagd en in deze film schiet hij echt gewoon veel van zich. Echt ontzettend veel actie, spierenshow en allerlei geweld. Sommige scenes waren ook gewoon slecht zoals die met de Russen bijvoorbeeld. . Alles aan deze film is gewoon een stuk minder dan in deel 1maar het is opzich wel een hele vermakelijke film.
5,0 uit 10 (2,5*)
Ik bedenk me net waarom ik dit duidelijk de beste Rambo vind. Dit is de enige film waar hij niet tegen zijn zin in moet vechten, maar volledig gemotiveerd los gaat.
dvdfreak123
compleet met je eens
Santucci
Echte actie. Ik raak altijd de tel kwijt als ik wil bijhouden hoeveel gasten die Rambo afslacht. Dit deel is totaal niet te vergelijken met het eerste deel. In het eerste deel is nog ruimte voor drama en maatschappelijke thema's, maar dit is gewoon bruut schieten en vechten. Niets mis mee.
tukkerstein
Nog steeds en prima film, echt niet slechter dan deel 1 en 3. Erg veel actie, meer dan in deel 1. En dat verwacht je van een Rambofilm. Het script is iets minder dan van het eerste deel, maar nog steeds goed te doen.
Zag hem ooit al eens eerder, nu op groot scherm in de Uitkijk. Vond hem destijds vreselijk, nu iets beter. Maar mede door de (vooral door mij gecreërde Nightof Terror sfeer, hehe). Nog steeds wel belachelijke one-liners, maar die zijn dan ook zo slecht, dat je er alleen maar om kan lachen...
Wellicht was dat ook de bedoeling.
otherfool
De aardige premisse van deel 1 is helaas ingeleverd voor een hoop stoerdoenerij in dit vervolg. Veel geknal en ontploffingen wat nog wel een amusante film oplevert, maar de sfeer is weg en met het thema van miskende oorlogshelden wordt te weinig gedaan.
2,5*.
K@i
net zo goed goed tussen haakjes als het eerste deel

Rambo: Last Blood

1988

First Blood
1982

Opvolger van Sylvester Stallone: Noah Centineo speelt Rambo in nieuwe prequel

Sylvester Stallone ziet mogelijke opvolger voor zich: 'Misschien is hij te knap om Rambo te zijn'

Kozure Ôkami: Oya no Kokoro Ko no Kokoro

Rocky
Drama / Sport, 1976

Yangguang Puzhao
Misdaad / Drama, 2019
vietnam veteraanhelikoptersubmachine gungevangenekrijgsgevangeneliberation of prisonersliberationleechvietnamvietnamese oorlogjachtmachinegunons legerwoudfotografieregeringoorlogvervolgwraakmartelensoldaatexplosiebow and arrowexploding bodyagentrussian armyelectrical torture denunciation