• 9.374.096 stemmen

Rambo: First Blood Part II (1985)

Actie | 94 minuten

Genre: Actie

Geregisseerd door: George P. Cosmatos

Met onder meer: Sylvester Stallone, Richard Crenna en Charles Napier

Releasedatum: 1 augustus 1985

Plot Rambo: First Blood Part II

"What most people call hell, he calls home."

Ex-Green Beret en Vietnamveteraan John Rambo zit inmiddels al drie jaar vast in een kamp waar hij zware arbeid moet verrichten als straf voor de gebeurtenissen uit 'First Blood'. Zijn voormalige kolonel Trautman komt hem opzoeken met een aanbod: of nog vijf jaar zware arbeid, of een missie in Vietnam om een aantal Amerikaanse krijgsgevangenen te lokaliseren. John kiest voor het tweede. Hij komt onder commando te staan van Murdock, een man die niet het beste met John voorheeft...

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

dus voor een ander topic, vind het wel jammer dat stallone en schwarznegger nooit samen in 1 film hebben gespeeld, heeft trouwens ook niks met deze film te maken.

kinjutsu schreef:

Hmm ik denk dat je een beetje naief en hypocriet bent en niet helemaal op de hoogte bent van wat er in de film-business allemaal plaats vinden. Het gebruiken van pseudoniemen is de normaalste zaak van de wereld. Voortaan beter research doen voordat je met je uitgesproken mening om de hoek komt...

Mijnheer, kijk zelf eens op biography van Richard Crenna op imdb.

Men zou het allang vermeld hebben dat hij nog een broer had die acteert, alsook onder een andere naam.

finalman schreef:

Mijnheer, kijk zelf eens op biography van Richard Crenna op imdb.

Niet dus.. beetje hardleers hé?

Pastichio Rocker schreef:

Schwarzenegger wordt een beetje onderschat. De man ging naar Amerika als bodybuilder, had een vrij succesvolle filmcarriere als actieheld en werd daardoor ook nog eens miljonair, en ging daarna voor gouverneur van Californie. Dat zie ik de meesten hem nog niet nadoen hoor.

Ik zie schwarzenegger echt niet de rol van Rocky spelen, waar stallone echt wel een groot aantal prachtige dialogen op zijn naam staan heeft! Nee echt, ik zie Schwarzenegger niet zeggen : Yoo adrian we did it! Stel je voor, schwarzenegger als rocky

lennox schreef:

Arnold Balboa Alsjeblieft

Arnold Balboa Alsjeblieft

Lol

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Heel slecht gevoel voor humor...

kinjutsu schreef:

Heel slecht gevoel voor humor...

is jou probleem.

is jou probleem.

Snel je bericht veranderen, niet zo professional maarja dat verwachten ook niet van je. Ik vind dat het jou probleem is want je moet deze twee toppers niet proberen in één te integreren. Erg jammer.

finalman

ook jou probleem hoor. vanaf nu reageer ik nergens meer op

kleintjes

lennox

Komaan mensen wat een discussie voor niks zeg

Finalman is grote fan van schwarzenegger en ik van stallone, wat is er dan verkeerd aan een beetje lol maken

avatar van film master

film master

de film zelf gaat wel maar een slechte vervolg.

avatar van GertB

GertB

beste van de 3 (4 nog niet gezien, de dvd ligt hier klaar om te kijken)

vond het kwa sfeer, actie, ... een van de betere

5ster!

lennox schreef:

Je hebt gelijk, niks is fijner dan een beetje lol . Ken je de foto's van Schwarzenegger samen met Stallone al?

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Het vervolg komt in feite eerlijker uit de hoek dan zijn voorganger; terwijl de eerste een pacifistische booodschap kwam vertolken en Stallone een moordpartijtje begint, is deze tweede recht door zee: verstand-op-nul actiefilmpje. Zo mogen ze'r wel meer maken.

Grappig ook dat er zoveel fouten in de film zitten.

@ Chuck Taylor: Vooral die tweede is hilarisch.

Heeft Stallone botox laten inspuiten trouwens, dat gezicht lijkt nergens meer op?

Chuck Taylor schreef:

Yep het zijn in het echt goede vrienden Zou ze graag nog eens samen in één film zien spelen, actie ten top

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Murdock... I'm coming to get you!

Vanmiddag eerder al het eerste deel herzien en nu dan ook maar het tweede deel erachteraan geplakt. Behoorlijk vervolg en wederom een heerlijke film. Stallone is weer superstoer, de actie is wederom geweldig en Goldsmith zijn score vond ik beter tot zijn recht komen dan in het eerste deel. Toch vind ik het eerste deel wel beter, maar verdiend ook deze Rambo een voldoende!

avatar van film88888

film88888

Na herzien te hebben, toch maar verhogen naar een 4,0

avatar van moere

moere

Rambo II is een klasieker ! Verhaal ok ! Camera werk ok ! Acteur prestaties ook ok ! (Het is en blijft Stallone). De film is by the way van mijn geboorte jaar dus een 4.0 !!!

PS : Volgens mijn mening toch nog altijd beste Rambo film !!!!

moere schreef:

Volgens mijn mening toch nog altijd beste Rambo film !!!!

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

toch wel!

avatar van film_kaza

film_kaza

Rambo 1 had nog een boodschap, in 2 word dat alles aan de kant gezet en is alles veranderd in een typische actiefilm. Rambo is de echte "dont mess with me" action hero. Voor degene die van het genre houden heeft Rambo Part II genoeg te bieden. Ikzelf vond het wisselvallig. De ene keer neemt Rambo een mooie zet, de andere keren eerder cliché action hero zetten. Hetzelfde geld voor het verhaal.

2,5 - 3* overigens was de soundtrack ook lang niet slecht. Sloot goed aan bij het beeld maar het hing er wel vanaf wat er momenteel bezig was.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Gewoon een onderhoudende actiefilm waarvan ik dit het sterkste deel uit de reeks vind.

First Blood was wat meer op verhaal gericht en dit is een no-nonsense, recht voor z'n raap, misschien soms wat overdreven maar daardoor zeker niet minder, amusante actieknaller...

Ik vind Stallone de enige geschikte acteur om John Rambo te spelen. 4,5*

avatar van Theunissen

Lang geleden in de bioscoop gezien. Vond het toen wel een aardig film maar hij kan absoluut niet tippen aan First Blood Part I.

Het verhaal is vrij simpel maar de actie is dik in orde en er vallen veel meer doden dan in First Blood Part I (toen viel er maar 1 dode meen ik)

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Weer een geweldige actiefilm! De film geeft je gewoon wat je kan verwachten: Actie!

De 80's waren zeker weten de beste tijd voor de hersenloze actietoppers. (De nieuwe Rambo bracht dat weer helemaal terug )

avatar van ®Tc

®Tc

Zo een verstand op 0 film ligt me niet altijd. De actiescenes zijn wel goed in beeld gebracht maar geef mij toch maar actiefilms ala Bond en Lethal Weapon.

2,5

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

de beste rambo tot nu toe dat ik al gezien heb

avatar van donemans

donemans schreef:

jeeeezus hoe kan je dit nou goed vinden :O

Verstand op 0 zetten.

avatar van Reinbo

Nee hoor, ik ben bij mijn volle verstand als ik dit 5* geef. Geweldige actiefilm. (en ik snap niet hoe mensen hard om Holy Grail kunnen lachen)