Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: Tobin Bell, Lyriq Bent en Scott Patterson
Releasedatum: 3 januari 2008
Bekijk via Videoland
Plot Saw IV
"You think it is over... but the games have just begun."
Nu Jigsaw en zijn kompaan Amanda dood zijn, lijkt het spel afgelopen. Maar als een nieuw videobandje van Jigsaw opduikt, blijkt het spel nog lang niet aan zijn eind te zijn. Twee FBI-profilers proberen de hele puzzel op te lossen en speuren door Jigsaws overgebleven spullen. Maar als een SWAT-lid ontvoerd wordt en onderdeel van het spel blijkt krijgt hij negentig minuten om, behalve zijn eigen leven, het leven van een oude vriend te redden.
John Kramer / Jigsaw
Eric Matthews
Jeff Denlon
dusp2k
Wel weer een leuk deel.
ik vond het verhaal wel leuk gevonden en er word ook een poging gedaan om Jigsaw een gezicht te geven.
Alleen dacht ik dat er foutje in de tijdlijn zat. volgens mij klopt het begin niet met het einde want ze halen iets uit zijn maag en gaan vervolgens op zoek. volgens mij is dat niet consistent met wat er dan aan einde gebeurt .
wil niet het einde niet gaan verklappen, maar misschien kan iemand zijn of haar versie geven. en mij mailen.
wel gewoon een echte SAW verhaal, een voorbeeld van hoe ziek een schrijver kan zijn om dit te bedenken.

3,0 sterren
Spoiler--->Het begin IS het einde van de film. Dit deel speelt zich simultaan af met Saw 3.
Weer een lekker bloederig en doordacht verhaaltje. Niets mis mee voor de echte gore-fanaten.
Hando
Snap de hoge rating niet. Deze film is gewoon walgelijk slecht. Jackass heeft nog een beter verhaal en heeft vergeleken met deze film een geweldige inhoud. Daarbij is de film slecht geacteerd en slecht gefilmt. Ik zou deze tijdverspilling niet gaan kijken als je hem nog niet gezien hebt en zeker niet als je een zwakke maag hebt. Dit is pure leedvermaak!
Dat is dus echt gewoon onzin. Ik snap ook niet hoe je erbij komt. Ook veel vage begrippen. Wat is 'een beter' verhaal? Voorzover ik weet zit hier een duidelijk verhaal in met zelfs wat meer achtergrondinfo voor als het zonodig moet. De acteurs zijn gewoon gemiddeld en het is zeer goed gefilmd. Ik zou het leuk vinden als je een voorbeeldje gaf van wat er dan zo slecht gefilmd is. En ja, voor sommige kan dit leedvermaak zijn, zo erg verder? (Ikzelf had overigens best empathie met John.) En wat is het verschil met mensen die oorlogsfilms kijken of films over concentratiekampen en genocide?
*__ANIME__*
Ik vind de camera veel te schokkerig en er is inderdaad een duidelijk verhaal, maar het slaat echt helemaal nergens op. De sceneovergang was treouwens ook verschrikkelijk. Je zag Jigsaw van zijkant en toen kwam er iemand door de deur die in de volgende scene speelden, maar die Jigsaw was nog een aantal seconden te zien op een scene waar hij helemaal niet in zat en dat deden ze wel vaker en dat zag er niet uit. Daarbij al die hele snelle beelden achter elkaar of dat het opeens voor een seconden op zwart-wit gingen.
In oorlogsfilms of films over concentratiekampen zit vaak nog een erg goed verhaal en daar worden ook mensen gedood, gemartelt of af en toe gevild ofso. Maar vind je dat te vergelijken met wat er in saw gebeurt. In saw worden ook mensen gedood of gemartelt, maar wat er in saw gebeurt, gebeurt niet in oorlogsfilms of films over concentratiekampen. Daarbij vind ik nog dat als dan al zo'n film als Saw maakt dat je de moordenaar een sadist zonder gevoelens moet maken en dat je er voor moet zorgen dat er vooral geen of amper verhaal in moet stoppen, maar in Saw moeten ze er weer een verhaal bij maken wat dan uiteindelijk een slap verhaal word wat echt nergens op slaat.
skompie
Ik was wel benieuwd in hoeverre dit 4de deel mij nog wist te boeien. Het concept ken je nu immers inmiddels wel dus ik verwachte eigenlijk een enorme tegenvaller. Niets was echter minder waar.
In het begin moest het weer ff wennen maar daarna zat ik er weer helemaal in. Tijdens de film voel je gewoon al dat één van de agenten/rechercheurs ermee te maken heeft. Het einde was daarentegen toch wel verrassend voor mij. Zoals al vaker gezegd blijken de gebeurtenissen in saw 4 uiteindelijk tegelijk af te spelen met saw 3.Nooit verwacht.
Voor de rest vind ik wel dat er in die 90 minuten ongelofelijk veel gebeurd maar goed het zal wel aan mij liggen. Verder vond ik het vaag dat die ene gast (Art?) vrij rond kon lopen dus niet Matthews of Hoffman maar de 3de persoon die daar zit. Hij komt toch door dezelfde deur naar binnen terwijl Rigg even later de deur (nog) niet open mag maken vanwege de nog niet verstreken tijd?
Verder blijft het natuurlijk allemaal erg onrealistisch dat blijkbaar iedereen die traps kan maken/zetten. Dat lijkt me toch ongelofelijk veel werk en waar haal je steeds al het materiaal vandaan? Zelfde geldt voor de tapes etc. en hoe groot is het gebouw wel niet waar alles zich afspeeld? Maar goed het blijft tenslotte ook een film...
De nieuwe saw heeft mij in ieder geval dus weer geboeit en ik kijk alweer uit naar deeltje V want er zijn nog altijd vragen onbeantwoord.
march231
prachtige film. zelfs het vierde deel is het nog steeds boeiend. Omdat het verhaal steeds verder gaat. (ondanks dat de boobytraps over het algemeen hetzelfde blijven)
dan had ik ook nog een vraag: De glasbak die jigsaw liet zien toen hij zijn vrouw weg stuurde .... Wat is daar mee gebeurd of zien we die in deel 5 ????
chris_koek
Heb hem gezien vandaag het is allemaal wel een beetje voorspel baar met die game's maar het is leuk hoe ze het hebben gemaakt. Echt een mooie film om naar te kijken net zoals de rest.
Zal vast wel een deel 5 komen.
Zwiza
Vondt hem wel beter dan saw 3.
Het leuke aan het hele 'saw' gebeure is dat het niet een standaard horror film is met 4 mensen die door een bos lopen en er een moordenaar achter hun aanzit ofzo.
Je moet toch wel je aandacht erbij houden om saw volledig te snappen
Een 4 voor deze film.
nacht
de regiseur heeft al bekend gemaakt dat deel 5 en 6 gaan komen, deel 7 wist hij nog niet.
Hando
Dat is al een stuk duidelijker en een stuk leuker om te lezen.
Het is allemaal wat vervaagd, maar persoonlijk vond ik de camera helemaal niet zo schokkerig en als die schokkerig was, dan was dat waarschijnlijk om de chaos van een situatie te benadrukken. Die sceneovergang was toch gewoon een normale dissolve? (er zaten zelfs een paar hele fraaie tussen, of ik vergis me met dead silence?) en de snel achter elkaar gemonteerde beelden benadrukken ook chaos en voegen veel sfeer toe. Ik vond het trouwens ook wel meevallen met die snelle cuts in vergelijking met de vorige delen.
Persoonlijk neem ik het verhaal niet al te serieus, maar het slaat weldegelijk ergens op. Of de acties van de personages allemaal even geloofwaardig zijn, weet ik niet. Ik heb er tijdens het kijken in ieder geval niet aan getwijfeld. En verder heb ik gewoon iets met het personage jigsaw. Niet alleen de ellende die hij heeft meegemaakt, maar ook zijn gevoel voor estethiek doet me wat. De spelletjes die hij ontwerpt, hoe hij in deel 3 vol overgave een pop schildert, zijn bewondering voor dat klokje. Veel interssanter allemaal dan hersenloze killers of die relegieuze idioot uit seven.
Scarecrow
Alhoewel ik de Saw films meer dan leuk vind en ik het met je eens ben wat betreft hersenloze killers, wil ik je toch vragen niet te sollen met de meester, John Doe.
Minority_Check
DUS dit deel speelde eigenlijk voor deel drie of niet ?
het begin waar ze laten zien dat jigsaw dood is en zijn lichaam opensnijden was een stukje uit de toekomst of niet ?
het begint nu eerlijk gezegd beetje in de war te raken want ze halen de hele tijd delen uit de vorige delen terug en omdat ik de andere delen al een bijna een jaar niet gezien heb moet ik de hele tijd mezelf afvragen wie die personen ook alweer waren
ze moet stoppen na de vijfde deel en de films in een pack verkopen
zodat ik ze allemaal in één keer kan bekjiken
voor nu een 3.5*
*__ANIME__*
Dat is al een stuk duidelijker en een stuk leuker om te lezen.
Dat is een manier om er naar te kijken, maar ik vond het zelf te druk en die Jigsaw heeft vind ik zelf wel wat weg van die religieuse idioot uit seven. Ze doden allebei mensen om fouten die ze maken of de manier waarop ze denken, maar het verschil tussen Saw en Seven is toch wel het acteren wat in seven duidelijk beter is en dat bij seven een geweldig regisseur bezig is geweest. Daar komt nog bij dat bij saw erg veel aandacht naar het verhaal van Jigsaw gaat terwijl het bij seven vooral om twee detectives en een moordzaak gaat. In seven word de moordenaar ook nog als een gestoorde gek gezien en bij saw wordt hij niet als gestoorde gek gezien, maar als man met een verleden waarin zijn baby dood gaat en hij daarom maar mensen die slechte dingen doen of het leven niet waarderen de ogen uitsteekt of verbrand of op een andere manier helemaal bewerkt, maar kijk! Toen was het nog een normale man met een vrouw waar hij heel aardig tegen deed. Dat kan mij niks schelen. Als die man mensen op gruwlijke wijze vermoord dan wil ik niet weten wat er vroeger met hem gebeurt was, want nu is het een gestoorde gek die zo snel mogelijk gestopt moet worden.
Donvado
Begint nu wel eentonig te worden deel 4, maar door de gore scenes is deze film toch leuk om te kijken. Ook leuk dat je in dit deel erachter komt waarom de Jigsaw al deze moorden heeft gepleegd.
nijntje_pluis
Smaken verschiillen, maar ik moet toch echt zeggen dat ik dit wederom een ontzettende goede Saw-film vind! Zelfs in een vierde deel blijft het verhaal erg goed en vooral ook boeiend! Ik kan dan ook niet wachten op het volgende deel!
uhmmmmmmm
Ik had verwacht dat dit een slecht deel zou zijn. Vooral om het feit dat de vorige twee delen (saw 2,3) zich meer richten op de ranzigheid. Er zat op geve moment zat er weinig verhaal vooral bij saw 3. Bij dit deel zit er ook veel ranzigheid bij, maar een duidelijk en goed verhaal. Maar je moet ze wel alle 4 zien, want anders snap je het verhaal denk ik niet echt.
Aanrader!
kjellz
Dit is een aardig goede film omdat er gewoon niet teveel bloed inzit.
Natuurlijk zijn de valstrikken ook heel eng maar het valt opzich wel mee.
Ik vond het 3de deel ook heel cool die van mijn part een 4,5 had.
Dit komt omdat ik gewoon veel van bloedderige films houd en saw 3 had dat echt heel erg.
In saw 4 komt er wat weiniger in voor maar het verhaallijn is stukken beter.
Als je deze film hebt gezien snap je echt alles van de saw trilliogie.
Ten conclussie trek ik dat saw 4 van mijn part een 4,0 krijgt omdat de verhaallijn goed is, alleen het einde is een beetje verwarrend.
Saw 3 had gewoon meer bloed vandaar een 4,5, want ik hou van bloed films.
Het is ook echt een aanraader voor mensen die echt een saw fan zijn!
Counterfeit
Ik vond het wel een goede film. Je moet zeker de eerste 3 delen hebben gezien kort voordat je deze film kijkt anders snap je er niets meer van. maar toch is dit weer een geslaagde saw film. kijk alweer uit naar 5, wat voor gore ideeen zullen ze dan wel niet hebben
martinovitch
Shinobi
Deel 1 nog niet gezien
begin je te schamen en ga gelijk deel 1 kijken, wat gelijk de beste film uit de Saw reeks is.
psycholamp
- 1960 berichten
maar ti's inderdaad geweldige film.
Na het zien van dit deel, kan deel 1 ook ontzettend tegevallen mbt. de ontknoping.
patrick17
Dit is voor mij toch weer een geslaagd Saw-film. De vallen die 'Jigsaw'
in deze film weer klaarspeelt zijn weer masterlijk. We krijgen nu ook weer wat nieuwtjes vanaf het verleden te zien. De film begint meteen goed met het lichaam van Jigsaw. Verdergaande de film komen er ook nog leuke ontknoppingen.. Zitten een paar goede/sterke scene's in. Ik ben een voorstaander voor Saw V
MrMitch
U think ur save now im dead?
.....................................................
Ur wrong!
Goeje film. precies wat ik van Saw verwacht.
Ik hoorde dat er ook weer 2 vervolgen op kome,
kweet niet op dat zoo verstanding is.
martinovitch
Deel 1 nog niet gezien
Ja heb deel 1 thuis op dvd liggen en nog altijd niet gezien omdat mijn ouders er niet van houden van dit soort jenre.
maar zodra ik een keer alleen thuis ben dan kijk ik lekker naar Saw 1.
eigenlijk al veel te lang uitgesteld.
K@i
U think ur save now im dead?
.....................................................
Ur wrong!
Goeje film. precies wat ik van Saw verwacht.
Ik hoorde dat er ook weer 2 vervolgen op kome,
kweet niet op dat zoo verstanding is.
2 opties
Of hij komt terug als geest of blijkt onsterfelijk tezijn net als Jason Freddy en die andere strontfiguren
aerts007
Vond dit toch een aardig vervolg op vorige delen.Er wordt het één en ander uit de doeken gedaan,al bij al een must als je de vorige hebt gezien.
monaldo
Vond de overige delen echt top alleen het verhaal van dit deel vind ik niet echt logisch. Misschien dat iemand het kort aan mij kan uitleggen hoe het einde nou precies in elkaar zit maar het verhaal zoals ik het heb begrepen is ergggg ver gezocht. Voor de rest wel leuk vermaak.
dannyB
Vanaf welk moment merk je dat het begin het eind is en dat de gebeurtenissen in deze film gelijk loopt met Saw 3? Dit is me namelijk een beetje ontgaan.
Rocco_Rollo
Saw 1 en 2 waren bijzonder goed, 3 vond ik al minder en in 4 vindt ik sommige dingen wel erg ver gezocht. Alles lukt gewoon. De juiste mensen op de juiste de plek vinden de juiste tape op precies het goede moment. Dat soort dingen

Saw X
2023

Spiral: From the Book of Saw
2021

Saw II
2005

Saw
2004

'Wuthering Heights' verovert de bioscoop: zó stream je de andere verfilmingen

Sciencefictionfilm 'Source Code' met Jake Gyllenhaal is vanavond te zien op televisie

SkyShowtime verhoogt prijzen van abonnementen in Nederland

Felle reacties op Kanye West-concert: Netflix-docu belicht de omstreden artiest

Saw