Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
Ruubski
Ik heb deze film met een paar vrienden gehuurd. En vervolgens maar half gekeken. Het verhaal greep me niet aan en het is bovendien bloedsaai!
Wat vond je nou precies 'bloedsaai' aan The Dark Knight?
JacoBaco
Wanneer kan deze nou in de top 250? Het wordt wel tijd zeg!
Schijnt 2 jaar te duren met ook een verplicht aantal stemmen, maar dat zit wel goed denk. Van de zomer zal TDK er wel inkomen.
Arbiter
Toch flauw hoor, altijd maar de top 10 van een ander erbij sleuren als je geen andere argumenten kan vinden...
Haha, grappemans je kijkt naar mijn argument en niet die daarvoor? beter lezen kerel
. En waarom zijn er altijd meelopers. TDK is gewoon een toppertje.
Martijnnn
Wanneer kan deze nou in de top 250? Het wordt wel tijd zeg!
Het wordt tijd dat jij de wiki eens leest
kMal
Ik vind het een prima film. Het verdient zijn plaats in de top 100 lijst van de jaren '00. Ik ben het er mee eens dat de film, mede door Ledgers' dood, een extra smaakje kreeg. Bitterzoet kun je het noemen.
D1V1N3
Van mij krijgt de film 4,5; prachtig hoe de Joker gespeeld wordt, ook het verhaal spreekt me erg aan.
robertvanmourik
the joker natuurlijk supergoed gespeeld...maar het verhaal opzich kon me niet zo boeien...vind het gemiddelde wat deze film krijgt ook wel erg hoog... van mij...2,5**
countedvirus
Super goede film spannend mooi gemaakt en de joker is echt gruwelijk in deze film echt goed gespeeld !!!
Q&Q
Ik vind Ledgers acteerwerk niet eens zo geweldig, maar ben wel zeer te spreken over de film als geheel. Misschien wel de beste actiefilm van de jaren 00, en iig veel beter dan het matige Batman begins.
Montanafan1990
Ja, wat valt er nog te zeggen over deze film. Hij zit waanzinnig goed in elkaar, de actie scenes zijn helemaal top. Over de Joker hou ik mijn mond want daar is alles al over gezegd.
Er zit ook een bepaalde transformatie in de film die ik niet zag aankomen en werkelijk een van de beste transformaties is die ik ooit heb gezien: Harvey Dent die Two face wordt. Er wordt bij deze film met name over Heath Ledger's Joker gesproken maar Two Face mag er ook zeker zijn
. Hij komt zeer griezelig en intimiderend over met zijn muntje. En je ziet aan een stuk door hoe haat en behoefte aan wraak de macht over hem hebben genomen. Zijn zeer goed gemaakte half verminkte gezicht voegt nog net dat kleine beetje er aan toe waardoor hij een top villain wordt. Petje af voor Eckhart.
Wat ook erg goed is aan de film is de sfeer. Die heerlijke dreigende donkere realistische sfeer die in de hele film aanwezig is en naarmate de film vordert steeds erger wordt, heerlijk.
De reden waarom ik deze film geen vijf sterren geef is vanwegen de stem van Batman. Het is de bedoeling geweest om hem op die manier nog dreigender over te laten komen maar ik kon mij er alleen maar aan ergeren.
Hoe zit dat eigenlijk in elkaar?
Zit er soms een slangetje aan zijn masker dat zo klein is dat je hem als kijker niet kunt zien en glijdt dat dan zijn keel binnen als hij het op doet wat zijn stem vervolgens vernietigd?? Dit neemt gelijk een deel van het realisme weg wat er wel degelijk zit in deze film, jammer.
Maar niettemin toch dik een 4,5
RSmovie91
De stem van Batman heeft 2 redenen.
De 1ste heb je al gezegd, om wat dreigender over te komen.
De 2de (en imo belangrijkere reden) is dat hij niet herkent wordt. Bruce Wayne is een zeer machtig en bekend persoon. Als hij zijn normale stem zou gebruiken, zou iedereen hem gelijk herkennen.
En dit doet hij volgens mij gewoon zelf hoor, niks geen apparaatje.
joostus
Lekkere film dit. Goed acteer werk. En zeker van Ledger ongelooflijk knap de rol als the Joker gespeeld. Als je ledger kijkt in zijn andere films speelt hij totaal andere rollen. Voordat ik wist dat ledger the joker speelde had ik van hem nou nooit verwacht die rol te kunnen spelen. Maar hij doet het geweldig.
Jammer dat hij overleden is. Mocht er ooit nog een vervolg komen op deze film dan zou Johny Depp echt ontzettend geschikt zijn voor de rol van the Joker bedacht ik me net :O
sweinsteiger
the dark knight is een topper
vooral the joker (heath ledger)
acteert goed, en is cool
acteerwerk: 5
verhaal : 4.5
mijn type genre:4.5
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Prachtige film, mooie actie, goede verhaallijk en natuurlijk 'The Joker' die prachtig speelde.
Rosicky
Gisteren heb ik me voor de zoveelste keer gewaagd aan the Dark Knight, en ik kan niet anders dan m'n stem verlagen. Ik zal proberen uit te leggen waarom:
Na de eerste keer Dark Knight in de bioscoop, zat ik zoals vele in de roes van de fantastische Joker. Ledger's Magnum Opes als Joker is subliem. Tevens zitten er in tDK een aantal zeer goede aktiescene's. Zoals de achtervolging met de vrachtwagen, de openingsscene, de ziekenhuisscene, en het hele gebeuren met die Ferry's. Het zijn deze dingen die beklijven, maar als je een tijd later de film opnieuw bekijkt zie je toch ook een aantal (heel) slechte punten in het begin van de film.
Waar ik me dan aan irriteer zijn de overgangen tussen verschillende scene. De montage ziet er soms amateuristisch uit. Sommige scenes hebben (bijna) geen nut, andere zijn zo kort en onduidelijk (als je niet weet wie wie is) dat ze ook niet best zijn. Het enige wat die scenes aan elkaar koppelt is de goede muziek.
Dan is er het gebrek aan sfeer. Bijna alles shots zijn op klaarlichte dag, met heel standaard cameragebruik, en sfeerloze locaties. Ook dit zit vooral in het begin.
Ook de dialogen lopen haast nooit echt lekker. Mensen struikelen over elkaar heen als ze iets willen zeggen, en alleen Ledger en Oldman slagen erin om steeds goed over te komen als ze wat te vertellen hebben. Een hoop uitgesproken zinnen slaan ook nergens op "We talking Rottweilers or Chiaua's? It should be fine against cats" om er maar eens eentje te noemen...
En tot slot ook het acteerwerk van Bale, dat is bijna altijd ondermaats. Als we hem voor het eerst zien is hij in gevecht met wat mafiosi op een parkeergarage. Zijn vechtstijl is dan bedroevend, en overduidelijk is elke stap ingestudeerd. Ook later heeft hij nog wat scenes waarin hij heel ingestudeerd overkomt, en dat haalt ook wat beleving uit de film.
Dat er in de Dark Knight een aantal heel opvallende foutjes zitten neem ik maar voor lief, dat heeft tegenwoordig elke film.
Conclusie: The Dark Knight is een heel prima aktiefilm. Matig verhaal, maar prima aktie. Van de openingsscene tot halverwege de film valt er een gat waarin niets leuks gebeurd, maar daarna barst het los. Mijn advies is om hem maar één keer te kijken.
Marpher
Egt, WAT is er zooo goed aan deze film.
Acteerwerk, oke daar kan ik nog wel in komen.
Maar qua verhaal vind ik maar belabberd: van het ene op het andere moment worden mensen doodgeschoten. Batman zelf kwam heel slecht over, geen moraal, geen intensie.
Kortom goed spel van een matig werk.
wyatt earp
Twee jaar na de releasedatum. En dat was ergens in juli. Nog even wachten dus.
RichardVeld
Mooie action flick..Uitstekende Joker en Batman, verhaal aardig maar verder weinig diepgang, maar goed, dat verwachtte ik ook niet..
The exper
Respect voor heath ledger (The joker) geweldig acteer werk.
r.i.p.
Dit is een van de beste films die ik ooit gezien heb!
fritsfilm
Ik vond dit de beste film van het afgelopen decenium. Erg knap om een filmserie die in "Batman and Robin" midden jaren 90 een dieptepunt beleefde weer nieuw leven in te blazen. En wát voor een leven! "Batman begins", zelf al een ijzersterke film bleek niet meer dan een opzet voor het échte werk! De slotscene van BB zette al de toon die in TDK werd voortgezet. Gotham city komt meer tot leven dan ooit. Heath Ledger (was dat niet die gast uit "Brokeback mountain" "The brothers Grimm" en 10 things I hate..."? Dat kán toch niks worden in vergelijking met de vertolking van The Joker door Mr. Jack Nichelson himself?!") speelt de beste rol uit zijn, helaas te vroeg afgeronde cariere! Niemand kan meer aan Heath denken zonder daarbij die krankzinnige lach te horen en het misvormde gezicht van zijn joker voor zich te zien.
Wie ook geweldig is in zijn rol is Aaron Eckhard. Ook hij bewijst dat hij Tommy Lee Jones in de rol van Two-face (B. forever)kan laten vergeten. En je moet van goede huize komen om Mr. Jones te evenaren!
Batman zelf, Christian Bale, blijkt de eerste vertolker van deze rol die zich niet van het doek laat spelen door de slechterikken!
En dan nog de bijrollen: Gary Oldman! Morgan Freeman! Eric Roberts (De meest onderschatte acteur van zijn generatie)
Ik kan niet verzinnen wat er niet sterk is aan deze film! Pffff, Je zou maar de regisseur zijn die deze franchise moet voortzetten! Aan de andere kant is het een lekker domme actiefilm. Zoals the joker zelf al zegt: "Why so serious?
Pinoy
Bale doet uitstekend werk in de film..
helaas krijgt Batman niet het grootste deel van mijn waardering maar..
THE JOKER! Heath Ledger speelde zo sterk de film echt SUPER.. echt briljant weergeven hoe Krankzinnig mensen kunnen zijn met een naar einde.. helaas gelde dat voor Ledger ook in het echt nadat hij betreurenswaarig op zijn hotelkamer was gevonden met een overdosis..
overigens waren de Gadgets weer lekker James Bond achtig
*Thijs*
Ik geloof al de 6e film van Batman, maar wel de beste! Ik moest alleen wel een traantje wegpinken toende Lamborgini Gallardo in 30 seconden kapot gereden werd
RSmovie91
4,5* Het was een Lambo Murciélago LP640

Maar dat vond ik ook een erg tragisch moment inderdaad
AGE-411
paul83
Matige Batman Begins!? Ben even verbijsterd.
Blarown
ik was niet zo'n fan van de, spiderman, superman, batman-films maar deze vond ik toch ook wel goed, vooral de special effects, explosies enz.
redelijke film!
MyOwnStyle
Zeer mooi geacteerd door Ledger, leuk dat ie daarvoor zoveel maand heeft geoefend! Ook een zeer goed verhaal, blijft een aanrader
jipt
Maggi Gyllenhaal waarom?? Ik kon wel janken zo slecht als ze speelde

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold