• 9.382.635 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.132.257)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

combi schreef:
doet tot het einde toe gewoon mee

Ok, dan heb ik het wederom fout. Ik was namelijk in de veronderstelling dat alleen Ken Watanabe , Ra's Al Ghul speelt en Liam Neeson, Henri Ducard. Dus Ducard en Ra's Al Ghul zijn eigenlijk hetzelfde. Alleen in de film zie je wel op een gegeven moment Ducard en Ra's Al Ghul als 2 verschillende individuen lijkt wel.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

tijd voor herziening.

is een spoilertje btw.

Ok, dat beaam ik.

avatar van filmfan(tast)

filmfan(tast)

De 'Dark Knight' gezien. De figuur van de joker is leuk gecast in de typetjes die ze hem laten spelen (de vermomming vermomd): als verpleegster, als bankovervaller, als agent. Na een paar keer zien niet meer leuk. Wat er dan overblijft is pang pang en poef poef.

'Batman Begins' vind ik toch mooier.

JacoBaco schreef:

In Begins zitten er meer ja, dus het klopt inderdaad niet wat ik zeg. Ze passeren alle 3 de revue, maar bijvoorbeeld Ra's Al Ghul gaat al vroegtijdig de pijp uit. Die andere 2 komen wel wat meer aan bod. Maar ok, de nieuwe reeks is dus veel meer gebasseerd op de comics.

Ik wist trouwens alleen niet dat Falcone er officieel ook bijhoort en aangezien Ra's Al Ghul zo gauw dood gaat, zag ik Scarcrow als enige badguy in Begins.

Liam Neeson is Ra's Al Ghul

totalreject schreef:

Mee eens.
Ik hoop dan ook dat ze Harvey/Two-Face in de volgende film terug brengen als Hush.

Hush?Wie/wat is dat?

avatar van ®Tc

®Tc

LEIDENAAR187 schreef:

Hush?Wie/wat is dat?

klik

®Tc schreef:

klik

Ok thanx,heb het snel doorgelezen en wat ik lees is het een ander persoon dan twoface,dus waar slaat de opmerking van die andere gozer dan op om twoface terug te brengen als hush?

avatar van Sasja

Sasja

en ik dacht dat twoface dood was? Aaron Eckhart heeft het zelf nog bevestigd.

Wel jammer had hem ook graag terug gezien

avatar van 13woutie13

13woutie13

met the joker, 4.5 *

zonder the joker 3 *

die rol is zo geweldig

avatar van frankieman

frankieman

Sasja schreef:
en ik dacht dat twoface dood was? Aaron Eckhart heeft het zelf nog bevestigd.

Eckhart heeft ook gezegd dat hij graag terug zou willen komen in een vervolg.

avatar van joaquim05

joaquim05

Komt deze film nog in de toplijsten 250 movies ever of ?

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

De top 250: de films met de hoogste waardering op MovieMeter. Om voor deze lijst in aanmerking te komen moet een film minstens 200 stemmen ontvangen hebben. Films die in de afgelopen 2 jaar in de bioscoop zijn gaan draaien komen nog niet in aanmerking voor deze lijst.

avatar van lykathea

lykathea

13woutie13 schreef:

met the joker, 4.5 *

zonder the joker 3 *

die rol is zo geweldig

Hoe kom je op die 3* dan? Gewoon alle scenes met de joker wegdenken ofzo...

avatar van RORSCHACH

RORSCHACH

binnen een week al 3 maal gezien en iedere keer even geweldig!

avatar van the-roadwarrior

the-roadwarrior

Weet iemand ook waarom er een verschil in speelduur is tussen de DVD versie en de Blue Ray versie? De Blue Ray versie is ongeveer 5 minuten langer.

avatar van Tharoy

Tharoy

Wat een domper na de herziening.. Het valt mij nu weer op hoe vaag die dialogen zijn, hoe tenenkrommend slecht maggie gyllenhaal acteert, en hoe slecht Batman wordt uitgediept. De actiescènes zijn goed, vooral de beginscène is van grote klasse. Maar dit is imo echt geen film die in de top 50 moet komen te staan, want daarvoor biedt het te te weinig.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Als dit zo doorgaat word het een plaatsje in de Top 40 voor The Dark Knight.

avatar van Reinbo

the-roadwarrior schreef:

DVD's hebben last van zogenaamde 'PAL speed up'. (Ze worden met 25 beelden per seconde afgespeeld ipv 24 bps) Daarom duren films op dvd 4% korter dan ze eigenlijk zijn.

avatar van The Oceanic Six

jumpstylemovie schreef:

Als dit zo doorgaat word het een plaatsje in de Top 40 voor The Dark Knight.

Als hij nu binnen zou stromen dan zou TDK op plek 22 komen. Ze staan in score gelijk met Forrest Gump, alleen heeft FP meer stemmen.

avatar van santino20

mock turtle

deze film is met recht lekker lang1

avatar van amenmalek

amenmalek

Een rauwe film. Heerlijke actie en een fantastisch sublieme joker. Ja toch?

avatar van Ondergronds

Ondergronds

Voor ik mijn mening ga neertypen, eerst dit. Mensen die deze film een halve ster geven, kan ik nog maar zeer moeilijk serieus nemen. Of je moet al met héél sterke argumenten afkomen.

The Dark Knight is een uitstekende film en wordt echt wel terecht zo hoog geprezen. Het verhaal, de acteerprestaties (vooral the Joker), de cast, de actie, de spanning, de emotie, alles wordt ideaal gemixt in deze topper.

Ok, je bent geen fan van Batman (ik ook niet overigens, nooit geweest), ok, je valt niet op dit soort film, maar dan nog moet je verder kijken dan je neus lang (of dik) is en dan zie je gewoon dat deze film fantastisch in mekaar zit.

Vanaf de eerste scene zit het er al meteen op en het valt ook al direct op wat voor een gozer The Joker is. De film begint sterk, vervolgt sterk en eindigt ijzersterk.

En natuurlijk ode aan Heath Ledger (RIP), wat een glansrol zette hij hier neer! Indrukwekkend en wat een verlies voor de filmwereld. Deze jongen had nog een héle grote carrière voor de boeg.

Bale acteert ook heel goed, alleen dat stemmetje als hij Batman is stoorde me af en toe. Precies of hij door een immense negerlul gestoken werd (niet slecht bedoeld). Snap niet waarom ze die stem zo deden. Kwam niet echt "stoer" over, eerder lachwekkend.

Ook de rest van de cast is uitstekend, met name (vooral) die butler (altijd leuk om hem terug te zien), de inspecteur en Two-Face.

Een dikverdiende 4,5 sterren. Klasse!

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

Ondergronds schreef:

Precies of hij door een immense negerlul gestoken werd.

avatar van Don MN

Don MN

Ondergronds schreef:

Bale acteert ook heel goed, alleen dat stemmetje als hij Batman is stoorde me af en toe. Precies of hij door een immense negerlul gestoken werd. Snap niet waarom ze die stem zo deden. Kwam niet echt "stoer" over, eerder lachwekkend.

Don MN schreef:

Zodat ze niet achter zijn ware identiteit komen.

Dat klopt, het is puur om zichzelf niet verbaal kenbaar te maken.

Alleen klinkt hij nu meer als een soort demoon, dus het had wel wat minder overdreven gemogen.

Michael Keaton deed nou niet bepaald zijn best, maar het klonk op zijn minst stukken beter dan Bale's stem. Hij fluisterde iets meer, maar maakte zichzelf wel behoorlijk herkenbaar.

Het is van het ene uiterste naar het andere uiterste. Die stem had echt wat minder gemogen ja. Ook dan hadden ze hem niet herkend.

Maar fuck die stem, het is niet de stem die mij tot een 3,5 deed stemmen. Dat had met hele andere zaken te maken.

avatar van Stephanovic

Stephanovic

Tharoy schreef:

En dan geef je gelijk slechts 2 sterren? Ik vind niet alleen het begin geweldig, ook het einde is gewoonweg episch. Echt heldenachtig, het gaf mij in elk geval de rillingen. Heb hem vorige week nog eens herkeken, en van die 5* haal ik nog geen 0,00001 af.

avatar van Ondergronds

Ondergronds

Don MN schreef:

Zodat ze niet achter zijn ware identiteit komen.

Ja, dat besef ik, maar waarom juist zo'n stemmetje.

Geef toe, lachwekkend was het wel. Naarmate de film vorderde, geraakte je het wel gewoon.