Genre: Actie / Misdaad
Gesproken taal: Engels en Mandarijn
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
vandelaan
Leuke film, maak ook niet echt spetterend...
*Het volgen van de verhaallijn was moeilijk moet ik zeggen.
Maar dat de film veel langer dan normaal duurt merk je niet; de film word daardoor niet saaier!
totalreject
Alleen klinkt hij nu meer als een soort demoon, dus het had wel wat minder overdreven gemogen.
Dat was juist de bedoeling.
Batman gebruikt angst om zijn vijanden te verslaan. Daarom gebruikt hij die stem. Hij moet als een demoon zijn voor zijn tegenstanders zijn.
Ik vind dat bij deze films prima gedaan.
Bij Keaton, West en alle andere Batmans kon je gewoon horen dat ze Wayne waren. Die van de animated series klonk wel ok, maar ook nog teveel als Wayne.
Het enige nadeel is, als je minder goed bent met engels, je hem moeilijker verstaat. Maarja, dat je dat kon verwachten was al bekend sinds Batman Begins, want daar haalt hij precies hetzelfde truukje uit met zijn stem.
Dat was ff mijn mening over dat stem gebeuren waar ik nu al zo lang over lees
Sasja
Dat was juist de bedoeling.
Ik vind dat bij deze films prima gedaan.
Dat was ff mijn mening over dat stem gebeuren waar ik nu al zo lang over lees
hij klinkt echt niet als een demoon, maar meer als een kettingroker en ik denk niet dat dat de bedoeling was
Een demonische kettingroker dan
Mja, als het niet de bedoeling geweest was hadden ze dat wel kunnen veranderen. Dat hebben ze niet gedaan, dus ik denk dat ze het prima zo vonden. Vind ik ook wel.
Feanatieke
Mensen twijfelen aan de enorme kwaliteit van de film.
Wat me opvalt is dat deze film nog wel continu wordt besproken. The Dark Knight is, máánden na de release, nog steeds een veel besproken film op MovieMeter. De film doet toch wat met je, zij het positief, zij het negatief.
deco20
deze film kreeg zo'n goede commentaar dat ik deze dan natuurlijk ook wilde zien. Batman begins vond ook zeer goed dus ik verwachte wel veel van deze.
Wat een film. echt waar geweldig. de eerste keer dat ik hem zag vond ik hem ok al zeer goed ,maar vond ik heath ledger in zijn rol als the joker niet uitmuntend zoals de meeste hier zeiden, pas toen ik hem de 2de keer zag kreeg ik echt rillingen over mijn lichaam als the joker in beeld kwam. geweldige acteerpresatie van heath. Bale vond ik zo goed spelen als in de eerste film, net zo als de rest.
Het verhaal vond ik ijzersterk. en dan het einde van deze film, echt geweldig, kreeg bijna tranen in mijn ogen. Kom maar op met batman 3.
En voor ik het vergeet. Wat een geweldige score in deze film. Echt prachtig wat Hans zimmer en james newton howard hiermee gedaan hebben. Echt top.
4.5* van mij
4.5* van mij
Nomak
Beste film ooit
Bedankt voor je bijdrage.
En nu een onderbouwing graag.
Als mensen zeggen kutfilm of slechte film, dan vragen de liefhebbers van de film om dat te onderbouwen.
Nu wil ik ook een onderbouwing lezen!
rutger94
Beste Batman film ooit! Ik was nooit zo'n geweldige Batman fan al vond ik Batman begins ook erg goed.
Jaxxx
Nieuwsgierig want ik snap echt niet waarbij...
Misschien bij die brief die Rachel heeft geschreven en wordt voorgelezen..
xxxunderworldxxx
Een film die al mijn hoge verwachtingen waar gemaakt heeft.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Misschien bij die brief die Rachel heeft geschreven en wordt voorgelezen..
Of wanneer Lt. Gordon tegen zijn kinderen moet zeggen dat alles goed komt van Two-Face. Vond ik persoonlijk ook wel een zielig stukje.
JohnWilliams
Zielig stukje was dat misschien wel ja, maar over het algemeen was er meer actie in deze film. Maar wel top actie met ondersteunde muziek van Zimmer en Howard.
movie fan
zeer goede film , 1 van de beste van batman tot nu toe , maar dat komt ook het meeste door de joker , want die was echt 1 van de beste persongaes die ik ooit heb gezien in een film , geweldig goed geacteerd , je zou de film alleen maar kijken om de joker te zien
Xx_se7en_xX
Ik ga in de meivakantie naar Londen daar is hij maar (omgerekend in euro's natuurlijk) 6,60!
LEIDENAAR187
Ja maar om in london te komen en weer terug betaal je aardig wat,kun je hem beter alsnog hier kopen
deco20
Nieuwsgierig want ik snap echt niet waarbij...
Gewoon omdat batman moet vluchten, terwijl hij niets heeft gedaan en de misdaden op zich neemt. En dat met de muziek van hans zimmer en james newton howard kreeg ik toch wel een sentimenteel gevoel.
snapte
LEIDENAAR187
Vond dat juist nergens op slaan,onzin dat die dat deed.
ohantje1
Dat Two-Face subplotje is er sowieso een beetje met de haren bijgesleept. Had beter uitgesteld kunnen worden naar de volgende film. Had iets meer tijd en uitwerking kunnen gebruiken. Meest onnozele scène is nog wel die waarin hij achterin stapt bij zo'n figuur waarop hij wraak wil nemen, om de chauffeur neer te schieten en de auto uit te springen, waarna deze explodeert tegen een vangrail.
mischien dat ze in de volgende film andere plannen hebben ?
MNV2
- 1902 stemmen
De goede commentaar die ik bij deze film las blijkt meer dan terecht te zijn, dat heeft The Dark Knight vooral te danken aan Heath Ledger die een meer dan indrukwekkende Joker neerzet en daar dan ook meer dan terecht een oscar mee won. Normaal heb ik het niet zo met zgn. 'superhero'-films omdat ze het meestal moeten hebben van een armzalig verhaal met nogal nep overkomende effecten en net dat is bij deze film anders: het verhaal is in orde, de effecten zijn verbluffend (zeker wanneer je deze film op blu ray bekijkt) en de acteerprestaties zijn zowat de beste die ik in lange tijd gezien heb. Toch heb ik deze film geen 4 sterren gegeven omdat TDK uiteindelijk toch ook weer niet meer dan een doorsnee film met een goed einde.
totalreject
Dan heb je een andere film gezien
Of andere smaak.
Mr_White
- 2067 berichten
snapte
Dat was juist compleet onnodig, ze konden gewoon zeggen dat The Joker die mensen heeft vermoord, niemand die ervan op kijkt en niemand die The Joker zal geloven. Dat ging echt nergens over.
88Fabian
Lees je wel op welke gedeelte van zijn verhaal ik hem aanspreek?.
MNV2
- 1902 stemmen
'Goed' is natuurlijk een relatief begrip, maar er zijn toch heel wat onschuldige mensen op het einde gered en dat noem ik bijgevolg een 'goed' einde.
raafmau
Goeie film, ontzettend goed zelfs. Heb me alleen mateloos zitten ergeren aan die stem van Batman maar de joker die dat weer recht zet.
Denk dat de film een hype is geworden vanwege H. Ledger wat waarschijnlijk al vaker genoemd is.
Mr.Motown
Een slechte cliche batman film die overigens hartstikke is over-rated! flut film.
88Fabian
Wat zijn je argumenten?.

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005

Christopher Nolans 'The Dark Knight'-trilogie gaat Netflix verlaten
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold