Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
Remi
Ik heb het niet over de categorie 'psychopaten', maar over de rol van de Joker.
deTuinman
Dan is het helemaal niet te zeggen, dan zou een andere acteur het over moeten doen.
Naomi Watts
Overtreft Nicholson's Joker anders met gemak. Zo'n argument werk ook the other way around, die zogenaamde betere psychopaten rollen heb jij Ledger ook niet zien spelen.
Ravnoss
Sure alsof de film een filosofisch meesterwerk in zich heeft. Kom op zeg we hebben het hier over Batman 6, een verfilming van een comicbook......
Verbaasd zat ik de discussie een beetje terug te lezen, waarbij vooral de berichten die jij postte opvielen, in negatieve zin wel te verstaan. Nergens had ik echt het gevoel dat je de essentie van Batman door had en nergens blijkt dat zo duidelijk als in bovenstaande post. De neerbuigendheid richting comics is schrijnend ("Hoe kan het filosofisch zijn, het is een comicbook verfilming, HAHA") en getuigt van ontwetendheid. Wanneer je een keer de moeite had genomen om een graphicnovel te lezen zou je zelf kunnen zien dat er genoeg graphicnovel zijn die filosofische danwel maatschappij kritische vraagstukken oproepen. Batman is er daar zeker een van en het binnenkort verfilmde Watchmen ook.
Als een comic book of graphic novel een filosofische danwel maatschappij kritische vraagstukken oproep, maakt dat het nog geen diepgaand filosofisch meesterwerk..... (A la Jung, Nietzsche, Schoperhauer, e.d) Ik heb daarnaast de indruk dat deze film minder diepgang kent dan de betere comic books. En tja, een man verscholen achter masker, die in de nacht boeven vangt, zal allemaal wel heel diepzinnig zijn, ben gewoon niet onder de indruk.
Bovendien ruk je mijn opmerking uit zijn verband. Het ging er om of Nolan een 'auteur' was of niet.
Tonypulp
Net voor het eerst een blu-ray film bekeken, en dan meteen zo'n goede film.
Ik ben geen batman fan, en de vorige films vond ik wel aardig, met een kleine uitschieter namelijk batman begins.
Die donkere sfeer en Bale als batman is top, samen met heath als de joker maakt dat deze film geweldig.
The joker is écht geweldig neergezet, en dat kan niet vaak genoeg gezegd worden.
Toen ik zag dat hij 150minuten duurde schrok ik wel even, vind dat toch wat lang en was redelijk moe voordat de film begon, maar toch heb ik me geen moment verveeld en met veel aandacht de hele film uitgekeken, regelmatig moeten lachen maar vooral..genieten.
Goede aktie, goed acteerwerk, goed verhaal, goede sfeer, en dat is alles wat ik er van verwachte, vooral na al die scores hier, en natuurlijk op andere sites.
Naomi Watts
Ledger ligt toch veel dichter bij The Joker uit de comics. Nicholson was goofy, had meer weg van The Riddler.
Ik heb altijd begrepen dat er twee verschillende soorten Jokers in de comics waren. Er was een goofy one a la Nocholsen en een meer duistere a la Ledger...
Naomi Watts
Tuurlijk had The Joker ook zijn geinige lompe momenten maar beangstigend was hij altijd. In zekere zin heb je wel gelijk dat er wat versies Jokers zijn die qua opvatting wel verschillen.
Pastichio Rocker
Pak de oude comics van Batman er maar eens bij. Nicholson's joker lijkt qua gedrag meer op de joker uit de oude comics. En ik meen me te herinneren dat de nieuwe Batman meer is gebaseerd op de 'Year One' comics van Frank Miller, die sowieso veel donkerder en duister zijn dan de vroegere Batman. Ledger en Nicholson kun je dus totaal niet vergelijken met elkaar, behalve dat de één een grotere voorkeur heeft voor Ledger's joker en een ander weer Nicholson's personage prefereert.
Naomi Watts
Uit de tijd van West misschien, toen Batman nog een clown in een stretch outfitje was.
Pastichio Rocker
Daar doel ik ook op. De sfeer van Burton gaat veel meer richting die comics.
Naomi Watts
Is ook zo en is inderdaad wat je prefereert. Ik ben toch voornamelijk gek van de comics van Miller, Bolland, Moore, Lee, Loeb. Laat ik mezelf even rephrasen Ledger komt dichter bij The Joker die ik prefereer.
Legan
The Dark Knight is een film waarin werkelijk de gehele trukendoos wordt geopend in een poging de kijker omver te blazen. Alleen jammer dat het dan ook maar bij een poging blijft. Het geheel mist sfeer, charisma, is supervoorspelbaar en oogt nep van begin tot eind. Wat betreft het acteren zijn de meesten gewoon bezig op auto-piloot en spelen ze personages die ze vaker spelen. Over Bale en zijn personage & stem zal ik maar niets zeggen aangezien het al vaak genoeg is gezegd. En dan de keuze van Maggie Gyllenhaal als Rachel
Eigenlijk is alleen Heath Ledger goed bezig.
Een downgrade is dan ook aan de orde voor deze film welke typisch een geval is van:
chevy93
Superfilm!
Actie, humor, drama, voor mij zat alles in deze film.
Interessant van het begin tot het einde.
Misschien moeten de mensen die hier zo negatief zijn is een keertje gaan genieten van een film ipv alleen maar te letten op de negatieve kanten!
Want dit is gewoon een goede film
welleweirdo
Eigenlijk is alleen Heath Ledger goed bezig.De gehele film bevat in essentie maar twee scènes die de moeite waard zijn, en beiden zijn met The Joker. De eerste is natuurlijk het moment dat hij in de politiewagen rijdt met zijn hoofd uit het raam gestoken en de tweede is het moment dat hij het ziekenhuis uitloopt (nog voor de explosie). Twee meesterlijke scènes in verder een bijzonder saaie film. Ik sta dan ook raar te kijken van de scores die enkele bekende MM'ers geven aan TDD.
veel geschreeuw en weinig wol.
Hmm, ik vind je keuze qua scenes wel een beetje vreemd. Het is natuurlijk altijd leuk om je eigenwijs op te stellen, maar ik denk dat het in dit geval een beetje misplaatst is. The Dark Knight is de best comicverfilming ooit gemaakt (zie imdb-lijst) en het is dan ook zeker niet zo dat Nolan de kijker troep voorzet. Tuurlijk, het kan dat je niet zo enthousiast bent over het eindresultaat, maar de film belonen met twee sterren (omgerekend een vier!) gaat toch wel erg ver. Maar het blijft natuurlijk jou mening en dit die van mij.
Remi
Dat zegt ook niet alles.
Hayabusa
Lol, omdat het op imdb staat? Ik vind Spider-man, X-men en Batman Begins veel toegankelijker dan the Dark Knight en vind alledrie de films beter dan TDK.
TDK heb ik twee keer bekeken, zo nu en dan best aardig, maar het komt allemaal van één kant (Ledger), de film als geheel is lange na niet zo goed als jij suggereert.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Er bestaan gewoon simpelweg geen films die goed zijn. Wel films die veel mensen goed vinden en die veel mensen slecht vinden.
Zo ook met deze film. Gezien het gemiddelde word deze film door erg veel mensen goed gevonden, maar de film is niet de beste comicverfilming ooit, omdat er nog steeds mensen zijn die dat niet zo vinden.
something_else
Inderdaad...
deTuinman
Inderdaad...
Makkelijk leunen op iemand die wel kan uitleggen waarom hij het slecht vind.
something_else
Makkelijk leunen op iemand die wel kan uitleggen waarom hij het slecht vind.
Oh excuseer, dat ik me kan aansluiten bij de feedback die iemand geeft...
Jaxxx
Oh excuseer, dat ik me kan aansluiten bij de feedback die iemand geeft...
Ja, maar als iedereen dat zou doen op deze site, dan zou het echt onoverzichtelijk worden, denk je niet???
Don MN
Veel oscarnominaties en ben er zeker van dat deze er een aantal zal winnen. Oscar voor Ledger zou geweldig zijn.
- 20609 berichten
Oscar voor Ledger zou geweldig zijn.
en het script wat hij heeft kan elk acteurtje wel wat mee hoor!
- 20609 berichten
dat is natuurlijk niet zo, of je het wat aan vind is wat anders maar nep heeft er niks mee te maken want dat is elke film en ik heb hem 2 keer gezien in de bios en twee keer werd de zaal toch echt omver geblazen, waarom weet ik niet trouwens.

onzin, er zit een twist in een twist in, alles behalve voorspelbaar, en dan gaat er ook nog iemand dood wat helemaal niet gebruikelijk is in blockbusters.
akkoord, freeman en caine doen dat zekers.
hmm, als bruce wayne ongeevenaard en die stem is fantastisch, gewoon geacteerd, zie het niemand anders nadoen.
ik had niet eens door dat ze vervangen was.

tja, wat een script en een beetje make up wel niet kan doen en de rest zal ik maar niet zeggen.
hmm, de overval, hongkong, restaurant, optocht, harvey dent in het busje en het eind mogen er ook wel wezen.
mwa, ik ben helemaal niet verrast eigenlijk.
wyatt earp
omdat die drie tiks heb aangeleerd en make up draagt? of omdat die dood is?
Omdat hij een geweldige acteerprestatie neerzet misschien?
- 20609 berichten
Omdat hij een geweldige acteerprestatie neerzet misschien?
Mochizuki Rokuro

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold