• 9.379.095 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.129.796)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

88Fabian

dat hebben ze inderdaad al gedaan.

ik heb hem nu 2x gezien 1x op groot doek en 1x op DVD maar

avatar van 606

ik heb hem nu 2x gezien 1x op groot doek en 1x op DVD maar

ik kom er niet achter wat er nu zo goed aan deze film is

Dat je het al 3 keer gegeken hebt is het bewijs.

606 schreef:

Dat je het al 3 keer gegeken hebt is het bewijs.

Ach ja Game en Internetkids hebben een andere kijk op

deze film denk ik .

Wat bedoel je ermee.

avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

Vette film, en een zeer goeie rol van Ledger.

Had alleen iets meer actie verwacht..

ik kom er niet achter wat er nu zo goed aan deze film is

Wat dacht je van:het verhaal,het acteerwerk,en het ontzettend goeie camerawerk.

avatar van Sangoni

Sangoni

Niet zwak niet slecht. De film begon sterk, een ontzettend sterke joker. Een ontzettend irritante stem van Batman (iets te veel shaggies gerookt?). Leuke schrikmomenten, afkeer en bewondering voor de joker tegelijkertijd. Tot zover nog een 4+.

Maar dan, het slechtste einde ooit! Een joker die zich overal uitplant, tot het bizarre aan toe, en dan ondersteboven hangt te bungelen? Een Batman die moet wegrennen om zo de stad te redden, leuke twist om het geloofwaardig te maken aan het publiek. Dent, de held is dood, dus moet batman maar de badguy zijn. Helaas Hollywood. Christopher Nolan had ik hoger ingeschat dan zich met zo'n einde van een script in te laten. Een volstrekte anti-climax, totaal niet in de lijn van de film en bijzonder jammer voor deze goede film.

De film, degelijk, en het einde, belachelijk, rechtvaardigt in mijn ogen geenzins de hype en de hoge plaats op MM en IMDB.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

ik dacht altijd dat ik de enige was die het einde belachelijk vond, maar dat is dus blijkbaar niet zo.

nu hebben ze weer een idee voor een vervolg met de joker.

avatar van Flosdraad

Flosdraad

Ik geloof nooit in blockbusters als King Kong, spiderman, Batman en dergelijke op effectbejag -en poen gerichte produkties. Toch mijn principes -mede op basis van de superhoge noteringen- gekeken.

wat een film! ik was erg verrast over het feit dat het me greep.

Misschien wel Omdat ik er niks van verwachtte?

Een indrukwekkend geheel waarbij The Joker eruit knalt. De rest speelt voldoende en soms matig zelfs, maar de vergelijking met Joker is belachelijk. Er zit een enorm gat tussen zijn kwaliteiten en die van de rest. Idd Why so serious? een punchline die blijft hangen voor decades.

"I`ll make him an offer he can`t refuse" zoiets dus.

Ook een gedeelde eerste plaats met de grimeur natuurlijk, want dat bepaald de helft van het succes van Ledger.

Ik deel de mening van enkelen hier dat de stem van de vleermuis irritant was en de eeuwige zelfde klinkende stem van Bale mij het gevoel geeft dat de beste man nooit verandert; The machinist, american pycho, same thing there. De keuze van Gyllenhaal snap ik totaal niet; een lelijk mens, een daardoor volstrekt onmogelijke keuze van een getapte jongen als Bale en acteren kunnen er velen beter. Hadden ze gewoon een type als Cruz of Kidman voor moeten nemen, kost wat=heb je ook wat.

De enorme vaart, prachtige visuals, de toch wel grove geweldscenes (begin leek op de beroemde overval van Heat) en het sadisme keek lekker vlot weg en was een bizarre mix van serieus geweld, een knipoog, sarcasme en hilariteit. De film zakt niet echt in en ....ja, het einde is bijzonder magertjes en commercieel: je ruikt deel 2 al meteen en dat stelt teleur.

In zijn soort een beresterke fim..... maar een nummer 5 notering op imdb is belachelijk. Maar ja er staat wel meer onzin in die top 250 (pulp fiction op 6......moet je eens verder kijken op de lijst, hoe is het mogelijk?)

Een weerzinwekkend product die top 250, men stemt meer als postume eer op DK dan de kwaliteit, en dat zien we wel meer helaas.

Hoe dan ook, een fijne film met genoeg impact en een lekkere popcorn film met bang meisje leunend op je schouder is ook leuk!

88Fabian schreef:

Wat dacht je van:het verhaal,het acteerwerk,en het ontzettend goeie camerawerk.

Het verhaal was vrij mat en het acteerwerk was niet

slecht voor een actiefilm verder was het camerawerk.

buiten een paar leuke beelden vrij standaard , daar

komt nog eens bij dat sommige beelden niet

goed te volgen waren zeker de actiescenes

En waarom die zware stem bij Batman was

avatar van Don MN

Don MN

Edwin Pindahaai schreef:

Dat vergrootte voor mij het bruutheid-gehalte. Heerlijk die stem.

Zodat ze niet achter zijn ware identiteit komen.

88Fabian

Het is vanwege de identiteit ook denk ik.en lijkt me ook logisch.

avatar van Edwin Pindahaai

Edwin Pindahaai

Don MN schreef:

Zodat ze niet achter zijn ware identiteit komen.

Dat moet je tegen Rodehaan zeggen.

avatar van Don MN

Don MN

Idd ik heb de verkeerde geselecteerd, vergeef me.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Al ben ik geen liefhebber van dit genre films, toch vond ik dat ik het een kijkbeurt moest gunnen. Van Sincity kon ik de schoonheid nog wel inzien, maar deze kermis duurde en duurde en de kou trok door tot op het bot. De enige die niet zo dun uit het stripboekje kwam, was The Joker. Deze getraumatiseerde grappenmaker gaf het uitermate slappe verhaal nog enigszins wat fleur. Batman en Two-Face en de hele populatie van Gotham vormen een grote mislukking: zo plat als het stripverhaal waaruit ze opgetrokken werden.

Wat een kouwe douche en wat een draak van een einde. Nee, ik had meer sympathy for the devil. Jammer ... typisch een Hollywood draak, die bij lange na niet in de schaduw kan staan van Memento.

Doorspoelen graag ...

avatar van Remi

Remi

Edwin Pindahaai schreef:

Dat vergrootte voor mij het bruutheid-gehalte. Heerlijk die stem.

Dan moet je mij 's nachts eens horen !

avatar van Sando-san

Sando-san

Onderhoudende film, waarin "The Joker" torenhoog bovenuit de rest uitkomt. De film is te lang, had al meerdere malen de gedachte... en nu het einde? Goed te pruimen, zeker geen topper, verdiend dan ook zeker niet zo'n hoog gemiddelde. Niet wat je gewend ben van deze reeks. Deze film komt bij mij dan ook niet in de kast te staan.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Die Christian Bale heeft zo'n schorre stem vanwege het uitfoeteren van de filmcrew.

avatar van Dieterrr

Dieterrr

beste film van 2008!!!

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Pastichio Rocker schreef:

Bale tegen de crew: F*cking dit F*cking dat!!!!!!! F*ckerdef*ck!!!!!!!

Stilte.

Nolan: Ja, Christian je keel is weer schor. Oké jongens we gaan een scène van Batman in pak opnemen!

avatar van JohnMcLane

JohnMcLane

Dieterrr schreef:

beste film van 2008!!!

avatar van oruiz

oruiz

Remi schreef:

Dan moet je mij 's nachts eens horen !

's Nachts ben jij inderdaad een vent met een berenstem.

Pastichio Rocker schreef:

Dat was een journalist die door zijn scene heenliep. En terecht (en hilarisch). Die gasten horen niet op de set en al helemaal niet door scenes heen te denderen.

Maar het was wel een goeie training voor zijn stem idd

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

het was geen journalist, maar iemand van de belichting.

Iron Maiden schreef:

het was geen journalist, maar iemand van de belichting.

Dan heb ik niks gezegd

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Het was de DP, oftewel de Director of Photography. Toch wel een belangrijk iemand voor de film.

totalreject

Idd, maar damn het is elke keer iemand anders

Liep ie niet gewoon tegen zichzelf te praten. Het schijnt tegenwoordig hip te zijn in hollywood om te roepen dat je schizofreen bent.