Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Wuertz
Scarecrow
stkolaf
dat moet je voelen.
ik weet toch ook niet waarom in jouw ogen the butterfly effect een 'keistrakke' film is :S
oke, daar heb je gelijk in
ik vond het ook zeker een hele vette film, en ook zeker wel 4 sterren waard, misschien wel 4,5.. maar ik zou hem niet in de nieuwe top 5 van beste films tot nu toe gemaakt zetten... hij komt btw wel in mn top 10.
Lukk0
Blijkbaar staat hij daar wel tussen met een tweede plaats in je top 10
Ik heb deze trouwens gisteren voor de tweede keer bekeken en ik werd hier, voor de tweede keer, door omvergeblazen. Het loopt volgens mij allemaal zoals het zou moeten lopen en de rol van Heath Ledger is misschien een klein beetje opgeblazen in de media, maar het is voor mij wel een monumentale prestatie van de man. Gewoon een waanzinnige film.
serpico
Er mag van mij trouwens een dvd'tje in roulatie worden gebracht met alle weggegooide/alternatieve opnames van The Joker. Alleen die stukjes in de trailers die niet in de film zijn gekomen, zijn al intrigerend.
lykathea
Duidelijk. Daarin slaagt die 2-disc toch jammerlijk genoeg niet.
Ik had echt gehoopt op heel veel deleted scenes.
Naomi Watts
Ik heb The Joker Blu Ray edition waar er meer aandacht wordt besteeds aan backstory, uitdieping en zelfs een Joker: Year One feature. Zal ik achter die uitgave aan gaan (helaas (nog)niet in NL gereleased).
Naomi Watts
Dit is hem dan. Ik kan hem op dvd niet zo snel vinden, maybe (nog) een Blu Ray exclusive.
E2K
Ik heb ook de blu-ray versie, 2-disc.
Hier staan die extra features dus niet op?
something_else
Is niet meer de Batman van vroeger. Alles overdreven. Volgens velen kaskraker en meesterwerk. Dit laatste voor mij niet. 2,5.
Inderdaad
Naomi Watts
Ik heb ook de blu-ray versie, 2-disc.
Hier staan die extra features dus niet op?
Nee maar bij mij missen Batman Tech en Batman Unmasked weer, die zal op dej ouwe wel moeten staan als het goed is.
Hip-Hop Drunkie
Ik vond die eerste film met de Joker en de tweede film met die pinguin ook allemaal veel beter....
Qua sfeer, maar ook qua Batman zelf, ik irriteer me mateloos aan die idiote vent die in deze film Batman moet voorstellen, hij kan precies maar niet doodgaan en ik vind zijn hele gedrag enorm irritant....
De reden waarom je deze film moet zien is vanwege de Joker, die ik niks anders dan pluspunten geef!!!!
Jaxxx
Batman gaat in geeneen film dood.
Hip-Hop Drunkie
Ja dat weet ik ook wel, maar zo'n film met een superheld zie ik om te beginnen al niet graag.
Het is allemaal niet echt realistisch me dunkt.
Rafke Pafke
Gek, je kan op voorhand toch immers verwachten dat dit geen realistische film gaat zijn. Waarom ga je hem dan toch kijken als zoiets je niet ligt?
E2K
Naomi Watts, Ik ben een groot bewonderaar van uw werk.
Ik stel voor dat we een keer een filmavond houden waarop we onze batman special features kijken. Als u wil dan kook ik voor u
finalman
puur om geld te winnen. Een dvd of blu-ray met de film erop is toch genoeg?
Naomi Watts
Uiteraard maar hou wel van die perks. Bovendien kent de dvd niet zo'n lelijke cover als die hier in NL te verkrijge nzijn. Aan covers hecht ik ook best veel waarde.
Hip-Hop Drunkie
Omdat deze film overal zo wordt onthaald alsof het de beste film is in jaren, en dat iedereen hem zo aanraadt ja dan is het normaal dat je hem dan is wilt zien....
En omdat ik de Batman films van begin jaren 90 wél goed vond....
De Joker speelt natuurlijk ook een grote rol in waarom ik deze film wel wou zien....
something_else
En omdat ik de Batman films van begin jaren 90 wél goed vond....
Ik denk dat heel veel mensen deze film zijn gaan kijken voor the Joker... Enerzijds zullen ze waarschijnlijk benieuwd zijn geweest naar de prestaties van Ledger omdat er toch al met zoveel lof over gepraat werd, en anderzijds heeft de dood van Ledger onrechtstreeks ook voor veel reclame gezorgd. Al bij al ben ik er van verbaasd, wat voor een hype er is ontstaan.
LostCauze
Heb em gezien na em al tijden binnen te hebben, dit soort "superhelden" films doen mij normaal gesproken erg weinig, de comics en cartoons blijven toch altijd beter.
Maarrr, deze film was echt bruut, de Joker is ziek zoals ie hoort te zijn, zoals ie in de comics kon zijn. "why so serious?".
Het verhaal, de characters, de plottwisten, de rauwe scenes maakte deze film voor mij een onverwachte topper. 4'5*
totalreject
Er waren meerdere Batman films van vroeger. Beetje goedkoop scoren dit.
Klopt heb je ook gelijk in.
Ik vond Batman en Batman Returns ook heel vet.
Ik heb mijn video van Batman Returns vroeger helemaal grijs gedraaid.
Maar wat er daarna gebeurde met de serie was gewoon zonde.
Batman Forever werd een soort komedie. (Two-Face die niet 1 moord pleegt? please!)
Batman & Robin was gewoon bagger.
Daarom denk ik dat ze er goed aan hebben gedaan een nieuwe start te maken.
En dat je de oude films beter vind dan de nieuwe kan natuurlijk, maar een 0,5?
Deze nieuwe films komen een stuk dichter bij de comics dan de oudere (Op Batman na, want die was ook aardig close)
Thorak
Nog eens bekeken om te zien of ik mijn stem van 2.5* nog wat zou kunnen verhogen. Het is nu echter een 1.5* geworden.
Ja Heath Ledger acteerde best aardig als The Joker, maar zeker niet geniaal. Voor de rest haalt het toch echt het niveau van Batman begins niet.
Mischien moet er maar een Batman 1.5 gaan komen om de verschillen tussen BB en TDK uit te leggen.
Wat is er bijvoorbeeld met Gotham gebeurd in de tijd tussen deze films en wat is er met Batman's stem aan de hand? Voor een "vervolg" film vind ik er toch echt te veel verschillen in zitten.
Erg irriterend vond ik ook het acteerwerk van Aaron Eckhart en Maggie Gyllenhaal. Hoewel de rest van de film toch eigenlijk net zo beroerd was als hun acteerprestaties.
jumpstylemovie
Als ik al het bovenstaande doorlees, houd iedereen verschrikkelijk veel van The Joker, en word er amper over Batman gesproken.
Joker zal wel veel indruk maken.
Het zal wel zo zijn dat mensen die Batman een saaie reeks vonden, een ontzettend hoge stem geven vanwege The Joker.
Naomi Watts
Ik vond Batman en Batman Returns ook heel vet.
Ik ook, vooral door de sfeerschepping van Burton en vond ik Keaton een Batman/Bruce Wayne naar mijn hart.
Maar wat er daarna gebeurde met de serie was gewoon zonde.
Eens maar was te verwachten met Joel Schumachter aan het roer
.Inderdaad, geen serieuze insteek, was niet meer dan het niveau Scary Movie.
Zonder meer maar Gotham mist sfeer, Bale is geen waardige Batman/Bruce, Batman Begins was matig en TDK heeft toch veel aan Ldger te danken.
Ben ik met je eens hoor maar bedoel maar dat die discussies nergens heen gaan bij die 0,5 stemmers.
Ze komen dichterbij maar het kan allemaal nog veel beter. In Begins stond het me erg tegen dat Batman getraind werd door Ra's Al-Ghul en in Batman was het fout om The Joker de moordenaar te maken van Bruce's ouders.
lykathea
Joker zal wel veel indruk maken.
Nee, dat is het niet zo zeer.
In Batman Begins wordt het karakter Bruce Wayne alle tijd gegeven, en je moet dan ook bij die film kijken als je wil zien hoe fijn mensen het vonden dat het verhaal op die manier verteld is.
In deze film schuift de aandacht inderdaad (ook) naar de andere personages, maar het zou raar zijn dat men deze film alleen zo goed zou vinden om The Joker, want dan hebben ze wel vrij weinig om van te genieten.
Guines
gewoon Batman zoals het hoort ipv al die poespas, The Batman zoals ik het in de strips las als klein jochie, waar de nadruk niet gelegd wordt op Batman begins en dat soort gein.
Sterk regie van Nolan hoor, bewijst dat hij wel een topper is (ja we zijn memento niet vergeten)
The joker wordt echt prachtig vertolkt door Ledger die wel de show steelt, eerlijk is eerlijk, de oscar is terecht! Hij wordt prima neergezet als geniale gek. Ook two face wordt prima neergezet. Verder superieure actie met toch een prima verhaal die ondanks de lange tijdsduur geen moment verveeld.
Mischien waren de camera shots wel de sterkste factor van deze film (toen de Joker uit de auto hing was daar één van). Echt prachtig gedaan, vaak werd bij dit soort situaties de muziek stilgelegd, velen lijken dit kunstje toch bij Kubrick afgekeken te hebben, want het helpt als je het op de juiste momenten doet.
Voorheen was Batman 2 met De vito toch wel mijn favoriet, dat was lekker duister en obscuur maar who cares dat dit een mainstream movie is...hij slaagt dikwijls op alle fronten en daarom vind ik dat je daar objectief in moet zijn.
4.5 *
Flipman
Ik niet. Het is een drie-stuivers-en-een-kwak-stront-romannetjes-verhaaltje dat zich afspeelt tijdens een historisch evenement. Voor de rest is de film wel mooi en spectaculair, meer ook niet.
Ik heb niet eens gezegd dat de fílm beter is dan Titanic, ik heb het hier alleen over het verháál. OK, qua opzet is die van The Dark Knight behoorlijk simpel, maar in de uitwerking heeft men er een mooie thriller van weten te maken.
Ja, maar deze films zijn gebaseerd op de manier zoals the Batman tegenwoordig wordt neergezet in de strips. Dat is heel wat anders dan de Batman met Adam West als het titelkarakter.
Na herziening van Titanic neem ik alle negatieve woorden over deze film terug.
FilipSTG
Die stem klonk in BB ook al zo. Gotham is "properder" dankzij de nieuwe D.A.. En dat ze de narrows niet laten zien wil niet zeggen dat ze nooit meer terugkeren...
Aaron Eckhart is niet half zo irritant als Danny Devito in de tijd...
Seifer
Eindelijk een Batman film die mij heeft vermaakt, maar wat me wel altijd opvalt aan dit soort films is dat de slechterik een beter uitgewerkt personage is.
combi
- 20609 berichten

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold