Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
Nomak
De beste films van James Cameron zijn de eerste 2 Terminator films.
Kevin13
De beste films van James Cameron zijn de eerste 2 Terminator films.
Eerste Terminator, de tweede trok op niets
Ontopic maar weer.
Flipman
Ja, nou en? Moet ik het dan opeens maar leuk vinden?
Dat zeg ik toch helemaal niet
? Ik zeg alleen maar dat het karakter Batman in de afgelopen decennia nogal een stuk duisterder, grimmiger en ook een stuk serieuzer is geworden dan de multi-miljonair die allerlei fantastische avonturen beleefde in zijn nachtelijke strijd tegen de misdaad, zie Adam West. Ik bedoel alleen maar dat je niet meer van dat hoeft te verwachten.
Jezus, er zijn echt mensen die deze film gaan vergelijken met Titanic... Gaat nergens over.
Ja, omdat iemand zei dat deze film een verhaal van lik-me-vessie bevatte. Toen bleek dat hij/zij de Spider-Man films en Titanic de hoogst mogelijke score gaf.
Ieders goed recht, dat ontken ik niet. En misschien waardeert die persoon de films ook niet om hun verhaal. Zo ja, dan vind ik die van The Dark Knight toch stukken beter.
pompoen
Excuseer me, maar Batman Begins was ook geen komedie.
Jij vond Batman Forever en Batman & Robin dus beter? (de slechtste batman-films met wat teveel komedie erin?)
Ik vondt alle Batman films beter, ook de Burton versies met Michael Keaton zijn beter dan 'The dark knight.
Met de oude Batman troep bedoel ik een hermaakte Joker, die al eens te zien was door Jack Nicholson.
En ook Two Face was al eerder te bekijken door Tommy Lee Jones.
Waarom ze plots willen herbeginnen met de serie weet ik niet want dit lijkt gewoon een herhaling.
De serie van Schumager en Burton had iets gotischer, magischer, superhelden films.
Dit is gewoon een misdaad film met zoals gezegt...oude Batman troep.
Batman Begins was ook niet geheel mijn soort Batman film.
Maar toch was het beter dan dit.
Het verhaal van BB was gewoon veel intressanter en had niks met oude schurken die al eens op tv zijn geweest.
Pastichio Rocker
Hoe vaak de naam 'Jack Nicholson' al fout gespeld is hier op MovieMeter.... Daar kun je een telefoongids mee vullen.
Ik vind het trouwens wel heel erg dat veel mensen kennelijk zo slecht opletten/hebben opgelet op school dat ze geen idee hebben wanneer er een 'd' of een 't' moet worden gebruikt.
Celluloid Dreams
Dat zeg ik toch helemaal niet
Sorry, dat kwam misschien wat onvriendelijk over. Ik weet dat Batman een stuk serieuzer, duisterder geworden is. Maar ik vind dat gewoon niet zo leuk, ik zie liever dat ze meer een komische weg inslaan.
erkin17
sorry maar we zitten niet op school nu
88Fabian
Dat zou echt stom zijn als ze dat doen.
arie-lex
ben benieuwd of Heath Ledger geëvenaard kan worden bijna onmogelijk lijkt mij
Minority_Check
nog een 5 erbij
dit is gewoon de beste batman film
hiervan kunnen ze geen beter maken
en even een reactie op de 'oude troep'
ik vind dit veel beter dan de oude batman films
de andere waren gewoon komisch bedoeld
terwijl dit serieus is, iedereen speelt gewoon serieus en daarom vind ik de film geslaagd
pompoen
Excuseer, 'Nicholson' is een naam, dat is een vergeefelijke fout in de spelling.
En wat heeft een fout te maken met filmcommentaar?
jimbo_koda
Geniale film, goed in mekaar, geweldige effecten.
En Heath Ledger,
Moet op een standbeeld geplaatst worden ! Zo onwijs goed gespeeld!
deTuinman
Steeds spelfouten maken vind ik eerder puberig.
Spelfouten zijn niet ter sprake.
Pastichio Rocker
En wat heeft een fout te maken met filmcommentaar?
'Vergefelijk' met dubbel 'e' schrijven is onvergefelijk!
Naomi Watts
Weer eens herzien en het blijft te hollywoodiaans aanvoelen. Ledger tilt deze film wel naar een heel hoog niveau die echt een magistrale Joker neerzet. Elke keer dat ik deze film kijk begin ik Ledger's vertolking steeds genialer gevoel. Ledger's Joker is zo disturbing dat hij mij het zelfde benauwde gevoel geeft als the Joker in The Killing Joke. Toch wel een pluim waard dacht ik zo.
Jammer dat derest van de film erg Batman onwaardig aanvoelt, het had zo mooi kunnen zijn.
serpico
Spelfouten zijn niet ter sprake.
deTuinman
Ik hoop voor je dat je een grapje maakt.
serpico
Ik hoop voor je dat je een grapje maakt.
Lief van je. Maar even: ik snap het verschil wel, maar ik vind het verwaarloosbaar. Al is het onnodig om op wat voor taalfouten dan ook te blijven hameren, het gaat om de inhoud.
Flipman
Dat zou echt stom zijn als ze dat doen.
Tja Fabian, ik kan snappen dat mensen de Batman uit de jaren zestig en daarvoor prefereren boven de huidige. Natuurlijk hoop ik ook niet dat ze dat doen, maar het is wel lekker nostalgisch
. Ik bedoel, in die tijd waren dingen al heel gauw erg fantastisch, dus dat het zo over-the-top, campy en cliché was, daar kwam men pas jaren later achter.
something_else
'Vergefelijk' met dubbel 'e' schrijven is onvergefelijk!
Ik begrijp dat mensen te lui zijn om op te zoeken hoe bv. de naam Nicholson wordt geschreven... Waarom moeite doen om te googelen hoe je een naam schrijft, alleen maar om een goede indruk weer te geven op de rest van de mensen hier? En ja er worden spelfouten gemaakt, maar daar moet je niet zo opletten, het is hier geen groot dictee he
combi
- 20609 berichten
voor gezeur over taalfouten kan je hier terecht.
on-topic maar weer!
Criticism
Leuke adrenaline film die uitblinkt door de spetterende actie en de vertolkingen van de meeste acteurs. Wat me vooral tegenstaat is dat Nolan een ''realistische'''en serieuze stad neerzet, maar dan wel een vent in een apenpakje in laat rond springen. Niks ten nadele van Bale die buiten het rokersstemmetje een goede rol neerzet, al vind ik hem beter als Bruce Wayne dan als Batman.
Al voor de film (wat is hij vreselijk gehyped zeg) keek iedereen uit naar de vertolking van Heath Ledger van de Joker. En ik moet zeggen dat hij inderdaad briljant hier is en de Golden Globe volledig terecht is. Wat ik wel weer zwak vind is zijn aftocht. Hij word neergezet als een mytische slechterik en komt voor in de ene memorabele scéne naar de andere. Dan hangt hij ineens op zijn kop ergens en dan is het klaar en gaat de fixatie naar Harvey Dent . Slecht werk van de schrijver vind ik. Maar ach dat mocht de pret allemaal niet drukken, want het was een zeer vermakelijke film maar zeker geen meesterwerk.
brookie
Heel erg goede film wederom... Het is eigenlijk het beste om Batman Begins en The dark night als een epos te zien. En wat voor een epos.. Heel goed verteld met uitmunde acteurs, al zag ik wel liever Holmes als Rachel dan Maggie Gyllenhaal, maar goed..
little_lOve
Zoals toch wel verwacht is Heath Ledger genomineerd voor een Oscar: Best Performance by an Actor in a Supporting Role.
lykathea
Dat, en nog 7 andere technische awards.
Montorsi
Dat, en nog 7 andere technische awards.
Jep, maar buiten beste bijrol geen enkele nominatie voor de grote prijzen. Toch wel opvallend.

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold