• 9.379.484 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.130.128)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

avatar van Ruben1994

Ruben1994

tja,.. een paar leuke grapjes hadden er wel meer mogen zijn in TDK..

Maar Alfred maakt nog wel af een toe een leuke opmerking...

qua humor schept ie het lang niet zo ver als batman uit 89..

daarom vind ik ze ook allebei leuk om te zien

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Pastichio Rocker schreef:

Iedereen die deze film minder dan een 4* geeft zou eigenlijk niet mogen reageren!

Dat heb je al een keer gezegd. En ik zit niet echt op opmerkingen van jou te wachten

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Krijg een beetje jeuk van die hollywood one-liners. Ik vond het wel prima zo.

avatar van RonnyNasty

RonnyNasty

Na het lezen van wat reviews en na het zien van de enorm goede beoordeling die TDK krijgt op moviemeter besloot ik deze film te kijken. Ik moet zeggen dat hij me flink tegenviel. Met name het begin vond ik tegenvallen, vechtscenes zagen er alles behalve spectaculair uit en sommige shots vond ik er niet bepaald a la 2008 uit zien. Ik ben geen grote fan van de Batman films, alhoewel ik Batman begint wél erg goed vond, en ik weet dat het qua realisme ver te zoeken is, alleen zelfs met deze onwerkelijkheid in mijn achterhoofd vond ik sommige scenes gewoon te lachwekkend. Met name die scene waarin The Joker en zijn handlangers zwaar bewapend het feest van Harvey Dent bezoekt. In de gevechten die daarop volgen komt geen enkele schurk op het idee om het wapen te gebruiken. Ook vond ik de scene waarin Batman met zijn motor achter die vrachtwagen aanzat te lang duren en de snelheid waarmee hij zich voortbewoog gewoon te langzaam. Al met al toch een tegenvallende film. Ik vond hem wel vermakelijk maar dat kwam puur door de rol van The Joker en acteerprestaties van Heath Ledger. 2,5 *

avatar van Hankieh

Hankieh

Deze film staat echt ziek hoog op imdb, gewoon #5 van de 250 topfilms daar.

Hier gaat hij ook hoog komen te staan natuurlijk

Maar is een keer kijken :$

avatar van pompoen

pompoen

Deze batman film is al veel minder waard om te herbekijken dan Batman Begins door de nogal saaie scenes die vooral in het begin erg kon vervelen.

Ook Harvey Dent, AKA Harvey two Face zou normaal een even waardige bad guy moeten vertolken als The Joker, maar wordt hier meer gezien als een held.

Het was niet geheel zoals ik verwachte.

Ik bekeek de film door de erge goede reacties op Moviemeter, maar dat viel toch vies tegen als de film ten einde liep.

Ik denk dat vrijwel alle vorige Batman films veel meer actie, mysterie, komedie in zit dan deze overdreven misdaad film met wat oude Batman troep.

avatar van Jaxxx

Jaxxx

pompoen schreef:

Het was niet geheel zoals ik verwachte.

Ik denk dat dit de langstdurende batmanfilm ooit is en ook waar de meeste acties ooit inzitten. Wat bedoel je precies met oude Batman troep eigelijk??

pompoen schreef:

Excuseer me, maar Batman Begins was ook geen komedie.

Jij vond Batman Forever en Batman & Robin dus beter? (de slechtste batman-films met wat teveel komedie erin?)

avatar van FilipSTG

FilipSTG

Even tussendoor: Batman Forever had véél beter kunnen zijn, waarom ze er bepaalde BELANGRIJKE scenes hebben uitgeknipt weet ik nog altijd niet.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

finalman schreef:

Excuseer me, maar Batman Begins was ook geen komedie.

Hé, geen film is slecht hè. Mensen vinden films slecht. Als hij die Batman Forever en Batman & Robin beter vind, is dat zijn mening.

avatar van Flipman

Flipman

@ Flipman.

Vind het logisch dat iemand Titanic een hogere score geeft dan deze...

Ik niet. Het is een drie-stuivers-en-een-kwak-stront-romannetjes-verhaaltje dat zich afspeelt tijdens een historisch evenement. Voor de rest is de film wel mooi en spectaculair, meer ook niet.

Kevin13 schreef:

Spider-Man is ook een superhelden film net zoals deze dus daarover valt te discussiëren. Maar Titanic slechter noemen dan The Dark Knight gaat me te ver...

Ik heb niet eens gezegd dat de fílm beter is dan Titanic, ik heb het hier alleen over het verháál. OK, qua opzet is die van The Dark Knight behoorlijk simpel, maar in de uitwerking heeft men er een mooie thriller van weten te maken.

Celluloid Dreams schreef:

Waarom zou hij niet grappig mogen zijn? De eerste Batman film uit de jaren zestig was ook gewoon een komedie.

Ja, maar deze films zijn gebaseerd op de manier zoals the Batman tegenwoordig wordt neergezet in de strips. Dat is heel wat anders dan de Batman met Adam West als het titelkarakter.

Flipman schreef:

een romantisch verhaaltje die je wel 3 uur lang weet te boeien met een zeer ontroerend einde die je toch weet te pakken. In deze film is het de ene actie scene na de andere, en dan zijn de scenes nog ongeloofwaardig ook.

Flipman schreef:

Het verhaal is in Titanic ook beter dan The Dark Knight. En de uitwerking in Titanic is ook fantastisch met echt ontroerende scenes met daarbij nog is prachtige muziek dat je in deze film mist.

avatar van Celluloid Dreams

Celluloid Dreams

Flipman schreef:

Ja, nou en? Moet ik het dan opeens maar leuk vinden?

Hip-Hop Drunkie

Als dit de beste film van 2008 moet zijn , damn....

Enkel de Joker vind ik (natuurlijk) leuk aan deze film, verder vind ik het maar een saaie film, en ja die Batman irriteert me mateloos, die man kan maar niet dood gaan....

Ik vind de vroegere Batman films trouwens qua sfeer veel leuker....

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Best een hoge score als je maar 1 enkel ding leuk vind.

Hip-Hop Drunkie

Nou slecht is deze film niet, en 3,5 is toch niet zo'n hoge score?

Het gedrag van Batman irriteert me gewoon, en ja dan die twoface nadat hij verbandt is is ook weer leuke fantasie beetje vergezocht vind ik....

Ook vind ik de sfeer in deze film veel minder grauw als de vorige Batman films (die van de jaren 90) , toen was Gotham meer "grimy"....

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Jezus, er zijn echt mensen die deze film gaan vergelijken met Titanic... Gaat nergens over.

Hip-Hop Drunkie

Stem uiteindelijk toch verlaagt naar een 3* , 3,5* bleek mss toch iets teveel...

Pastichio Rocker schreef:

ik begrijp dat ook niet hoor. Da's appelen vergelijken met peren.

avatar van -Roald-

-Roald-

Okee..

finalman

Als jij zo positief over Titanic bent, open dan een fanpage!

finalman schreef:

Als jij zo positief over Titanic bent, open dan een fanpage!

wat een bende kinderachtige mensen dat hier zitten...

finalman

EN jij dan! Hier geef jij vernietigende kritiek, en als ik kijk bij Titanic, geef jij de laatste pagina's geen enkel commentaar! Kritiek is makkelijk gegeven zeg.

Enkel als de film goed is, geef jij geen commentaar. Blij slechte films juist wel. Als er iemand kritiek geeft op Titanic, reageer jij niet. Beetje vreemd, niet?

finalman schreef:

Waarom zou ik in hemelsnaam bij elke film dat ik hoog beoordeel berichten gaan plaatsen?

Zou ik toch maar beter kijken als ik jou was...

avatar van Kraay

Kraay

finalman schreef:

Als er iemand kritiek geeft op Titanic, reageer jij niet. Beetje vreemd, niet?

Je mag toch wel iemand's mening respecteren als hij de film niet goed vindt

Of moet je er per se iets van zeggen, het liefst nog met een enigszins ludieke oneliner?

avatar van -i.o-

-i.o-

wel een vette film;)

avatar van something_else

something_else

Ja ja, het is mogelijk er zijn ook nog mensen die deze film slecht vinden

avatar van Adentro

Adentro

Ben benieuwd of Heath hier postuum een Oscar voor gaat krijgen. Het ligt natuurlijk ook aan de andere genomineerden, maar ik vond hem magistraal als the Joker. Nicholson eat your heart out!

avatar van FilipSTG

FilipSTG

Pastichio Rocker schreef:

Titanic is absoluut niet de beste film van James Cameron. En dat TDK hem misschien zal voorbijsteken vind ik niet slecht, maar das MIJN mening.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Dat zeg ik ook helemaal niet. Dat is Aliens namelijk. Het is gewoon vrij idioot om die 2 films met elkaar te vergelijken.