• 9.380.134 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.130.623)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Ik leg net beknopt uit waarom ik 'm met een punt heb verlaagd. En ik snap die grap van kos ook wel hoor. Uiteraard is de film voorspelbaarder als je 'm een tweede keer kijkt, doh. Maar er vallen je dan ook meer dingen op, die je de eerste keer hebt gemist. Mijn mening was gebasseerd op de eerste keer toen ik de film in de bios zag. Nu zag ik hem alleen, en dat geeft gelijk een hele andere beleving.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Wanneer kwam deze nou uit op DVD?

avatar van DVD-T

DVD-T

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

DVD-T schreef:

Is vandaag uitgekomen op dvd.

Vreemd, daar heb ik niets van gemerkt, zal morgen eens kijken in een paar winkels.

avatar van Jaxxx

Jaxxx

Onder andere Free Recordshop en de vele reclames op TV

avatar van Reinbo

DVD-T schreef:

Is vandaag uitgekomen op dvd.

De start van de downfall.....

avatar van mierenmark

mierenmark

Reinbo schreef:

De start van de downfall.....

nooit

echt wel, komt rond 4.08 uit en dan zakt het met de tijd langzaam naar 4.00

avatar van erkin17

erkin17

ags50 schreef:

Laten we dan maar hopen dat Pastichio deze film niet nog een derde keer gaat kijken ....

hahaaa

Knap hoor.

avatar van peter74

peter74

Als Heath ledger niet was overleden, was deze film naar mijn mening nooit boven Batman begins uitgekomen en was hij tussen de 3,5 en de 3,75 blijven steken schat ik. Is zwaar overgewaardeerd.

JacoBaco

Op IMDB staat hij op de 4e plek. Ik heb toevallig een blad in mijn handen met de 500 beste films aller tijden. TDK zit er ook bij en staat op nummer 15..

Over in de wereld scoort hij hoog. Zullen ze dan overal in de wereld deze film extra punten geven omdat die gozer toevallig is overleden? Misschien wordt het wel echt een goede film gevonden. (door de meerderheid dan) En dat maakt hem die hoge notering toch wel waardig. Al vind ik hem dus ook tegenvallen.

En ja, stel dat jij gelijk hebt met een cijfer tussen de 3,5 en 3,75. Dan had hij met een 3,75 net aan in de top 250 gekomen hier.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

JacoBaco schreef:

ja

avatar van Ricky Roma

Ricky Roma

Heath Ledger is genomineerd voor een Golden Globe, olé.

JacoBaco

Ach wat kan mij het eigenlijk schelen. Ik vind het dan gewoon de schuld van die Amerikanen. Maar dat wij daar als Europeanen ook aan meedoen. Het is een schande!

Ricky Roma schreef:

Heath Ledger is genomineerd voor een Golden Globe, olé.

Het is een goede rol van Ledger, maar een Golden Globe. Vrij overdreven. Ik vind het meer iets voor The MTV Movie Awards om daar een prijs voor te geven. And the nominee for best villain goes to... Heath Ledger... The Dark Knight... Jeeeeeeejjj!

avatar van Ricky Roma

Ricky Roma

JacoBaco schreef:

Tom Cruise en Robert Downey Jr. die genomineerd zijn voor een Golden Globe is pas overdreven.

avatar van deTuinman

deTuinman

Ricky Roma schreef:

Hmmm neen. Zowel de rollen van Tom Cruise als Robert Downey Jr. zijn inhoudelijk een stuk veelzijdiger en minder overgewaardeerd dan die ene rol van Heath Ledger.

Waarom leunen mensen toch steeds aan een onverantwoorde hype?...... Gatverdamme

lykathea

Robert Downey Jr is wel de laatste die je "minder overgewaardeerd" kan noemen dit jaar.

Hij zet goede prestaties neer, maar mijn god, wat wordt die man onterecht de hemel ingeprezen.

avatar van Deftones_JP

Deftones_JP

Hype of niet, ik heb genoten van Batman: begins en ik vond deze film nog net een graadje beter. Goeie film dus! Natuurlijk kan je deze film kapot analyseren maar het is tenslotte een verfilmde strip. Wel eentje die een goeie setting weet neer te zetten. En Heath Ledger heeft naar mijn mening behoorlijk divers geacteerd. De joker is toch wel een heel ander karakter dan bijvoorbeeld zijn karakters in de patriot, brokeback mountain en four feathers.

avatar van peter74

peter74

Ik zeg ook niet dat de film slecht is, maar het is niets bijzonders. ik vind bv Spiderman, Pirates of the Caribbean enz veel beter.

Op imdb heeft hij ook op 1 gestaan in het begin. En ook al komt hij in de top 250 te staan als hij een 3,75 zou krijgen, vindt ik het prima, denk alleen dat hij ook niet hoger zou scoren als Heath Ledger nog zou leven. Moet over een jaar of zo maar eens kijken als alles overgewaaid is hoever deze film nog zakt. Ik vind overigens wel dat hij een zeer goede rol neerzet als de Joker.

Contradictie itt.

avatar van Thorak

Thorak

peter74 schreef:

Volledig mee eens.

Deze film vond ik toch aanmerkelijk minder dan de voorganger. Er zitten ook te veel verschillen in vergeleken Batman begins. De acteer prestaties vond ik over het algemeen ook vrij matig, alleen Heath Ledger maakte de film interessant met zijn performance al vraag ik me af of dit met een 2e keer kijken nog zo is.

Overigens is dit NIÉT Heath Ledgers laatste film!

avatar van ®Tc

®Tc

The Dark Knight blijft voor mij het goede Batman niveau aanhouden, Enkel zoals ik al verwachte... ietsje teleurgesteld in Joker, wss de dupe van de realistische batman onder Nolan.

Ik zie The Joker liever als een simpele belachelijke tiepeken dan als een realistische psychopathische gek. De rol was op Nicholson zijn lijf geschreven, bij Ledger heb ik dat gevoel veel minder. The Joker kon me in The Dark Knight dan ook veel minder overtuigen. Toch ga ik Heath Ledger niet afbreken, hij zal THe Joker wel neergezet hebben zoals Nolan het wilde, dus eerder kritiek naar Nolan toe.

Misschien ook iets te weinig actie maar de actie die er inzitte was wel van heel hoog niveau en zijn de special effects wel in orde. Dus klagen ga ik al niet doen. Goed geacteerd overigens.

Ik ben wel al blij dat Nolan beseft dat er tegenover Begins meer duisternis in moete in Gotham City.

avatar van Fonzie

Fonzie

Vond Batman Begins beter. Ben over het algemeen geen batman-fan dus ging er vrij nuchter naartoe (al was dat erg moeilijk met die hele hype erom heen). Vond het zoals ik al verwacht had een 'aardige' film. Gewoon lekkere aktie, leuk acteerwerk alleen die stem van Batman... echt zwaar irritant. Maar om 'em nou 5 sterren te geven, nee. Ongetwijfeld zijn de Nolan-films van Batman de beste uit de serie, maar dat maakt voor mij deze films echt geen top 10, wat zeg ik.. top 100 materiaal allertijden. Het moment dat deze film de top 10 van IMDB insloop, was het moment dat ik die site niet meer serieus nam. Kom er alleen nog voor filminfo, maar de top 250 kan me gestolen worden.

avatar van finalman

finalman

ben benieuwd hoe de punten zullen zijn als TDK terug in de bios komt VOOR de oscars, in januari.

avatar van Roel-

Roel-

• 1978 berichten

Jezus, gaan ze hem nu nog een keer laten draaien in de bios, zo kort na de release ? Hoebedoel je gigantisch gehyped.

avatar van finalman

finalman

avatar van Nomak

Nomak

Wat een belachelijke onzin. Die film is pas op dvd en nu willen ze hem weer in de bioscoop.

Laat dan een paar echte klassiekers terug in de bioscoop zien.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

lykathea schreef:

Downey Jr. is een wereldacteur. Ledger is dood. Helaas pindakaas.