Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
Pastichio Rocker
Heath Ledger is niet meteen na de opnames overleden en dit is niet zijn laatste film.
JacoBaco
Ja, als het goed is, zien we hem gewoon nog even terug in: http://www.moviemeter.nl/film/49753
Martijnnn
hij neemt de schuld op zich omdat als het imago van Harvey Dent geschonden wordt alles voor niets is geweest
FilipSTG
Dat deel drie zal er vrees ik niet snel komen. Maar zoals ik al zei, laat Nolan doen. Hij is nu al een legende!
Steve-a
Beste batman film. Heath Ledger heeft een geweldige laatste filmrol uitgekozen. Hij doet dit beter dan Jack Nicolson. Meesterlijke rol. Een voor in het rijtje Joe Pescie in goodfellas en Jack Nicolson in One Flew over the cuckoo's nest. Hij speelt hier gewoon top acteurs als Christian Bale, Michael Caine en Garry Oldman weg.
Martijnnn
Als je het zo zegt klinkt het wel raar
robertvanmourik
moet je nou badman begins gezien hebben..als je deze film gaat kijken?
moet je nou badman begin gezien hebben..als je deze film gaat kijken?
Wablief? Is dit de water versie?
FrisoBoei
Haha wat een mannetje ben jij. Volgens mij geef je elke hollywood film een 0,5! Denk niet dat jouw mening echt serieus te nemen is dus.
Mister Spock
Briljante film. Meer woorden zijn er niet nodig.
Naomi Watts
Lijkt me niet zo gek dat een Arthouse liefhebber dit niet als zoete koek slikt. Om dan zo gefrustreerd te reageren
Arthouse liefhebber
Staan enkel Italiaanse films in speranza's top 10. Een echte film liefhebber kan wel wat mee nuance aanbrengen dan 0,5 of 5*..... Gewoon iemand die tegen de regels van het forum aan waarderingsmanipulatie doet IMO.
ddk
Dit is nou eindelijk weer een blockbuster die echt spannend is en zelfs weet te verassen op sommige momenten. Moet hem eigenlijk opnieuw zien op dvd want in de bioscoop is alles spectaculairder. Alleen ergerde ik me aan het two-face gedeelte. Na een tijdje zie je dat aankomen en ergens hoopte ik op een open einde en een geweldig vervolg met two-face als hoofdschurk, maarja.. toch zeker 4* waard.
ags50
Heath Ledger zet een Joker neer waarbij die van de eerste Batman-film in deze serie, gespeeld door de grote kwal Jack Nicholson, gewoon in het niet zinkt. Eindelijk gerechtigheid!
Dit was een grootse rol voor Heath (helaas zijn laatste) en misschien wel zijn grootste/beste.
SioM
Ga deze film allemaal halen mensen! Dan komen jullie hopelijk tot inkeer met het besef dat deze film gigantisch overhypet is!!!
geef je daarom een 1.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Het lijkt me niet dat Ledger hun wegspeelt. Hij heeft veel meer ruimte voor zijn typetje. Bale en Craine zijn ook erg goed in hun rol, alleen is de rol van the Joker een stukje leuker.
Amercianpie
pff zielig hoor sioM...
Respecteer je de film niet?
ga dan niet hier lopen zeuren.
meesterwerk! Heath zet de rol goed neer als Joker!
Christian ook goed geacteerd, zoals ik verwacht had.
Al met al beter als de eerste film
mikey
Ik zou deze film eerder willen plaatsen tussen films als deliverence, invasion of the body.. en the exorcist (dan de overige superheldenfilms) omdat hij een gevoel geeft dat het niet meer goed komt. Dat is ook de reden waarom de film zo deprimerend overkomt.
Verder bijzonderder goed acteerwerk en schitterende beelden welke strak achter elkaar zijn geplakt.
88Fabian
The dark knight met de exorcist vergelijken kan niet denk ik.
want dat is een echte horror film waarvan de sfeer totaal anders is.
mikey
The dark knight met de exorcist vergelijken kan niet denk ik.
want dat is een echte horror film waarvan de sfeer totaal anders is.
Nou er is al een zelfde thematiek te vinden: de crisis of conscience: de hoofdpersoon in een crisis tussen goed/ kwaad.
Ik zeg niet dat de 2 films in hetzelfde schuitje zitten, maar hierbovengenomde thema en het idee dat ik ervaar tijdens de film dat de crisis niet meer te overbruggen is, lijkt me dat de films niet van 2 verschillende planeten komen.
helleke
Zopas gezien.
Goeie film die me van begin tot eind kon boeien ondanks dat ik geen Batman-fan ben.
Mooie locaties en de acteerprestaties waren ook wel in orde.
Daarom 3,5 sterren.
MaxiJazz
Omdat deze film zo overhyped is kun je al bijna geen 5 sterren meer uitdelen.Je bent altijd teleurgesteld.Deze film is heel erg goed.Een van de beste uit 2008 maar geen superfilm.
Vanwege de mooi vormgeving en de briljante Ledger toch nog 4 sterren.
Volgende keer wat meer screentijd voor Batman graag
Pastichio Rocker
Na herziening een punt eraf. Was toch niet meer zo indrukwekkend als de eerste keer en bij vlagen zelfs vrij voorspelbaar en cheesy.
Na geweldige films zoals Following en Memento begint Nolan me toch steeds meer teleur te stellen wat betreft zijn filmkeuzes. Zelfs de remake van Insomnia verbleekt bij het origineel.
Comics verfilmen is hot, maar hij gaat steeds meer standaard Hollywood-films maken. Geen goede ontwikkeling, en dat geldt voor meer regisseurs.
Roel-
- 1978 berichten
Ben blij dat je na herziening het licht hebt gezien
. Nu al die andere nog.
Hij is de tweede keer meer voorspelbaar dan de eerste keer? Vreemd!
Zo'n tweede keer kijken valt je gewoon meer op dan wanneer je 'm in de bios ziet met een hoop rumoer, pauze en lollige vrienden. Zo merk je een tweede keer dat de plotlijn rondom Gordon wel erg voorspelbaar is eigenlijk en er aardig wat plotholes inzitten.
ags50

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold