• 9.379.744 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.130.623)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

avatar van lykathea

lykathea

Dat plan is er louter en alleen om wat oscar buzz te ontvangen.

avatar van lykathea

lykathea

Pastichio Rocker schreef:

Downey Jr. is een wereldacteur. Ledger is dood. Helaas pindakaas.

Beide zijn verre van wereldacteurs.

Downey Jr zit er dichter aan dan Ledger, dat wel.

Nomak schreef:

Wat een belachelijke onzin. Die film is pas op dvd en nu willen ze hem weer in de bioscoop.

Laat dan een paar echte klassiekers terug in de bioscoop zien.

Vind het ook belachelijk maar ik hoop dat het gemiddelde dan wat terug zal vallen.

4.16 voor een Batman/actieflick... Belachelijk...

avatar van Roel-

Roel-

• 1978 berichten

Adrenal schreef:

4.16 voor een Batman/actieflick... Belachelijk...

Heb je hem zelf wel gezien dan? Of moet je nog stemmen? Als je hem niet gezien hebt vind ik het nogal krom om het belachelijk te vinden dat er een batman/"actieflick" zo hoog staat. Misschien vind je hem wel fantastisch

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Wat is er mis met een Batman/actieflick? Lijkt mij dat een bepaald genre een film er niet van weerhoudt goed te zijn. In dit geval is de score misschien wel wat te hoog (*kuch* hype *kuch*) maar dat daalt vanzelf wel weer.

Roel- schreef:

Batman Begins: 0.5*. Een lachwekkend slechte en irritante film.

avatar van deTuinman

deTuinman

Adrenal schreef:

Batman Begins: 0.5*. Een lachwekkend slechte en irritante film.

Grapjas

avatar van Reinbo

Ricky Roma schreef:

Tom Cruise en Robert Downey Jr. die genomineerd zijn voor een Golden Globe is pas overdreven.

Zowel Downey als Tom Cruise zijn volledig terecht, mogen hem beide winnen. In ieder geval stukken beter dan Leger. (neem aan dat het voor Tropic Thunder is)

Maar ja, dood zijn helpt vast een hoop als het om prijzen gaat...

avatar van Jaxxx

Jaxxx

Dood of niet dood, hij zet een geweldige acteerprestatie neer, op dit moment is er niemand die zo'n prestatie kan overtreffen. Eindelijk weer eens een blockbuster waarbij de spanning goed wordt opgebouwd en je leeft echt mee. Ook al zit er veel actie in, toch raak je emotioneel betrokken bij sommige scenes. Deze superheldenfilm is van een hoger niveau dan de gewone superheldenfilms, mede door de fantastische ingevingen van Nolan.

Jaxxx schreef:

Alsjeblieft zeg, elke fatsoenlijke acteur kan die prutser overtreffen. Normaal gezien zou ik zoiets niet zeggen, maar je vraagt erom. Je doet net alsof hij de beste acteur ooit is.

avatar van nachtvlinder

nachtvlinder

Ik moet me toch aansluiten bij Fonzie: ook ik vond Batman Begins een stuk beter. Het is na enige tijd bijna alleen nog maar actie waar ik bij in slaap viel. Zo druk en bijna onnavolgbaar dat het helemaal langs me heen ging en het niks meer met acteren had te maken, dat werd er grote lange stukken niet gedaan, alleen heftige actie waar je na verloop van tijd moe van wordt, temeer daar het zo onrealitisch als de pest is. Leuk misschien voor de cameraman, de fotograaf en de regisseur en monteur, maar als kijker werd ik er alleen moe van omdat het zo inhoudsloos was. En die stem van Batman..ja . echt zwaar irritant. De Joker speelt daarentegen erg goed, al is het erg negatief waar ik niet zo van houdt. Batman zelf vond ik niet zo best acteren.

2,75

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Hehe, het is wel grappig om te zien hoeveel mensen er kunnen vallen over het succes van een film, veel typetjes die zich perse willen onderscheiden van de "massa", en dan zodat iedereen wel ziet hoe bijzonder ze wel niet zijn.

Ik ben overigens wel voorstander dat Cruise die Globe wint voor zijn rol in Trophic Thunder, ook al is de rol van Ledger zo geniaal ^^

avatar van 88Fabian

88Fabian

Martijnnn schreef:

Een mening lijkt moeilijk geaccepteerd te worden hier,die mensen vinden het dus blijkbaar geen goeie film en vinden batman begins beter.dat mag en kan best.het kan de sfeer van batman begins zijn of het verhaal die de kijker beter vind dan bij the dark knight.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Omdat dit een populaire film is, valt het extra op dat er gewoon (Batman) haters zijn die zonder hun mening te onderbouwen schaamteloos de film een 0,5 geven. Dat is soms wel irritant.

Begins en deze zijn allebei goed, alleen Begins pakte mij meer dan TDK. Hoe dat precies komt weet ik niet. Op papier is TDK (wellicht) een betere film, maar in de praktijk niet. Zo is mijn ervaring.

Martijnnn schreef:

Ik had een heel bericht geschreven om hierop te reageren en dan valt hier in Maasmechelen de internetverbinding weg.

Maar ok, om een lang verhaal kort te maken.

Ik ben niet akkoord met je stelling dat mensen interessant willen zijn en deze film daarom niet goed vinden en laag beoordelen. Lijkt me onzin, iedereen heeft recht op een eigen mening.

Ik kan ook zeggen dat ik het grappig vind dat er heel wat mensen op de trein springen om deze film 5 sterren te geven. Maar dat vind ik niet grappig, het is gewoon zo en ik gun het die mensen. Als zij maar kunnen genieten van deze film.

Wat ik wel irritant vind is dat bijvoorbeeld jij een eigen mening niet kan waarderen en het afdoet als interessant willen doen. Het is toch net goed dat er verschillende meningen bestaan.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Ik zeg ook niet dat alle mensen zo doen, het valt me gewoon op dat (niet alleen bij deze film) het vaak voorkomt.

Van mij mag je deze film gerust kut vinden hoor, wordt hij voor mij niets minder om.

Nomak

Je hebt wel gelijk dat het bij bepaalde films vaak voorkomt. Maar dit is ook een film waar heel veel op gestemd wordt, dan krijg je dit soort situaties.

Wat ik erger vind is dat bijvoorbeeld Jaws met opzet omlaag wordt gestemd door fans van Titanic. Dat is dan wel weer belachelijk. Maarja, bewijs maar eens dat er zoiets aan de hand is.

En inderdaad, als jij en de andere fans maar van de film kunnen genieten, dat is het belangrijkst. Ik wens je dan ook nog heel veel kijkbeurten.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Nomak schreef:

Dat zeg ik.

Martijnnn schreef:

Als je dat toch vindt, waarom ga je er dan commentaar op geven als iemand deze film slecht vindt en zeggen dat ze interessant willen doen?

avatar van speranza

speranza

Adrenal heeft hier een punt!

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

speranza schreef:

Adrenal heeft hier een punt!

mwa, laat hem er maar eerst eens op antwoorden wat ie al deels heeft gedaan!

avatar van kleez

kleez

Vanavond gezien, en wat een heerlijke film!

Ik had er ook wel aardig wat van verwacht, maar vond vooral het einde erg goed!
De reden waarom ik deze film zo goed vind, is omdat er eindelijk een keer een held zn liefde wél dood gaat! Klinkt raar, maar net zoals met Daredevil vind ik echt zó goed! Ook de 'clown' vind ik echt meesterlijk spelen!!

Minpuntje vind ik dat de indeling van de film, wel een beetje als de vorige film(s) is!

Het einde, de laatste 2 minuten vond ik ook echt heel goed! Heerlijke film!

FilipSTG

Op Blu Ray is zelfs nog een betere film! Is onlosmakelijk verbonden met Batman Begins, maar helaas werd die volledig door David Goyer geschreven, waardoor de dialogen niet altijd even goed waren, voor de rest zeker een goei film hoor!

Een hoop ongein verwijderd.

Houd het gewoon bij discussie over de film en maak het niet persoonlijk.

avatar van De GeuS

De GeuS

Nou, ik vond het de hype absoluut niet waard. Het verhaal is slap en zelfs voor een stripverfilming ongeloofwaardig. Verder vond ik vond geen enkel karakter echt goed uit de verf komen (op de joker na).

Ik vind de stripachtige wereld die Burton gecreëerd heeft ook beter passen bij Batman. Ik heb deze in elk geval met moeite uitgezeten;

FilipSTG

Hij is niet meer ongeloofwaardig dan Iron Man, X-Men & Spiderman, om er maar drie te noemen...

avatar van Kevin13

Kevin13

over Iron Man kan ik niet mee spreken want ik heb hem nog niet gezien. X-Men en Spider-Man zijn veel (!) geloofwaardiger dan The Dark Knight.

Juist ja...

avatar van peter74

peter74

Volgens mij zijn ze geen van alle geloofwaardig, maar goed.

Vind Spiderman wel veel beter dan Batman

avatar van dulcinea

dulcinea

Kevin13 schreef:

Vreemde logica vind ik maar soit.

Voor mij is deze nieuwe Batman net veel geloofwaardiger dan alle andere superhelden omdat dit een gewone man is die de allerbeste technische snufjes gebruikt en niet beschikt over speciale krachten.

Ik heb hem vandaag voor de 2e keer bekeken, dit keer op klein scherm maar wel in prachtige Blu Ray kwaliteit, en misschien een beetje tegen m'n verwachtingen in verliest de film voor mij nergens aan kracht. Niet wat betreft verhaal, acteerwerk of effecten.

In elke scène was ik opnieuw onder de indruk van Heath Ledger als The Joker, en ik was dit keer nog beter mee met het verhaal. De film zit ook boordevol ijzersterke quotes, lang niet allemaal afkomstig van The Joker. Het einde blijft ook even sterk en passend voor mij.

Kortom ik blijf gewoon bij m'n score van zo'n 6 maanden geleden, een dikke 4,5*