Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
Martijnnn
Dat zeg ik helemaal niet, ik zeg dat de Joker een uitvoerig plan gemaakt heeft, en die in eerste instantie tot een goed einde weet te brengen.
Martijnnn
Hmm ik zou zweren dat je post net anders was
In ieder geval op dit:
Roel-
- 1978 berichten
Hij was inderdaad anders
. Nog wat dingentjes toegevoegd.
De Joker word helemaal neer gezet als een planner, dat alles dan ook nog eens gaat zoals bedoeld is dan mooi meegenomen en moet je maar voor lief nemen, het blijft immers film.
Hier zie ik toch min of meer staan dat je de film er niet op kan afrekenen dat er veel toeval in zit. Je zegt immers dat ik het maar voor lief moet nemen. Daar maak ik uit op dat ik dus niet mag zeggen dat ik het allemaal te toevallig vind en het dus minpunten voor de film oplevert. Gelukkig trek ik me er niet zoveel van aan en geef TDK toch 3 magere sterretjes
modinator
Wat een film.Vergeleken met de eerste 4 batman films is dit een uitzondering in zijn genre.Ook al ben je geen superheldenfilm fan dan moet dit je nog steeds aanspreken.Super!!!!!!!
kevinhiero
jajajajajaj, hij deed aan mijn verwachtingen toe, wat is ie toch goed.
pluspunten
-goeie actie
-goed verhaal met een respektakel einde
-De Joker natuurlijk
minpunten
-soms toch nog wat over de top, maar dat hoort nou eenmaal bij een film
Het is echt een ander soort film dan de oude Batman films, dus het is het kijken waard, tenzij je de oude goed vindt....
vwtune
Ook al is het een goede movie toch vind ik hem te hoog beoordeeld.
een 4 vind ik nog net kunnen.
Hij was inderdaad anders
. Nog wat dingentjes toegevoegd.
Hier zie ik toch min of meer staan dat je de film er niet op kan afrekenen dat er veel toeval in zit. .
Zo heb ik het ook niet gezegd, het ging enkel om het plan van de Joker.
Inderdaad ik vind Maggie erg fout in deze film
Ik snap ook niet wat Bruce in haar ziet hij komt steets met die modellen aanzetten en valt nog op die lelijke Maggie
Vind ik beetje vreemd
Dus het gaat strikt om uiterlijk?
Tja, film is een visueel medium, dan kan je natuurlijk niet net doen alsof het uiterlijk er niet toe doet. Daarbij is het personage van Maggie zo plat als een dubbeltje, dus van de inhoud moet ze het ook niet hebben.....
OlafK
En t gemiddelde is weer éénhonderste gezakt.. Ben benieuwd wanneer ie nog wat gaat zakken.
dutchtuga
Denk dat het uiterlijk van een acteur/actrice nog steeds ondergeschikt is aan wat er gedaan wordt op estethisch vlak.
serpico
dutchtuga
Waar ik op doel is dat het uiterlijk van een acteur geen effect heeft op het uiterlijk van een film. Je reinste onzin natuurlijk.
Inderdaad ik vind Maggie erg fout in deze film
Vind ik beetje vreemd
Dus het gaat strikt om uiterlijk?
Glacius
Nee als het op vrouwen aankomt dan moeten ze superlekker zijn
Dat van het personage is vooral een probleem aan overdosis personages in de film. Maggie speelt hier (nog) veel meer een bijrolletje dan in de 1e film. In een film waar zowel de hoofdpersonages (Batman en Joker) en de bekende koppen van Freeman en Caine alle aandacht naar zich toetrekken is het moeilijk om met een kleinere rol memorabel op te vallen. Blijft dan nog het uiterlijk over. Een inhoudelijke rol is idd veel interessanter, maar als daar geen ruimte voor is, snap ik maar al te goed dat veel kijkers enkel nog het uiterlijk beoordelen.
88Fabian
De film heeft al ontzettend veel stemmen maar staat nog steeds niet in de top250,echt raar.
Paalhaas
Als je nou voordat je de hele top 250 had doorzocht even de 3 regeltjes die erboven staan gelezen had, was deze vraag niet nodig geweest.
88Fabian
Raar dat die pas na 2 jaar in de lijst zou kunnen,die regel moet verwijderd worden.
Waarom?
Dan zouden films als pirates deel 3 en jumper in de top 250 hebben gestaan... Het is juist ideaal, pas na 2 jaar krijg je een goed beeld van de waarde van een film. Alhoewel dat hier niet altijd het geval is
Waarom?
Nou en,dan gaan die films maar in de lijst, er staan veel films in die gedateerd zijn,er mogen wel weer een paar nieuwe bij,er zijn zat films gemaakt,die weer beter zijn dan de films van vroeger,kijk dat er klassiekers instaan is goed,maar het merendeel van die lijst bevat geen klassiekers.
Roel-
- 1978 berichten
Maar wat is nou je punt? Die nieuwe films komen er vanzelf wel als ze hoog blijven. Beetje nutteloos om ze er in te zetten, puur en alleen omdat aan het begin de echte fans gestemd hebben.
Maar tijd om terug te gaan naar TDK zelf.
Tharoy
Die regel mag wel wat ingekort worden, één jaar lijkt mij al meer dan voldoende.

Filmkriebel
Mijn score verhoogd naar 4*. Bij nader inzien vond ik de film toch niet zo'n oppervlakkige goed-kwaad strijd als aanvankelijk beweerd. Meer zal het niet worden.
combi
- 20609 berichten

@Glacius reageer niet op jou!
abdelfatah
dit is de beste film aller tijden. uitstekend verhaal, fantastische actiescenes, bangelijk geacteerd. kortom: the best of the best
. healt ledger...je bent gewoon awesome. 5 sterren
abdelfatah
of was beter gezegd. may you rest in peace.
josseheijmen
Ik vind 'm niet geweldig.
In de imax zaten wij zo goed als vooraan, en inderdaad, ik ben omver geblazen. Ik heb voor de duur van deze Batman (enigszins te lang) best genoten. Maar toen de titels over het scherm rolden, voelde ik me leeg. Of eigenlijk iets daarvoor al. Infantiel verhaaltje, veel bombarie, weinig inhoud. Netzoiets als die dotcomhype een decennium geleden, opgeblazen als een ballon, met niets daarin behalve hete lucht.
Dat is míjn gevoel bij The Dark Knight. Ledger heb ik best irritant gevonden, met dat gelik langs zijn lippen, echt een vervelend zenuwtrekje imho. En dit terwijl ik Heath Ledger de heerlijkste acteur die ooit heeft bestaan vind. Als hij nog een béétje langer had geleefd was hij volgens mij zelfs mijn All time favourits Al en Tom gaan overschaduwen. Tussen haakjes: dit is geheel en al gebaseerd op Brokeback Mountain. Daar ben ik madly in love geworden op Heath en dat gaat nooit meer over.
Bale zal voor mij nooit meer los komen van zijn vertolking van American Psycho. Zelfs in vleermuispakje stel ik hem nog moordend en gezichtsmaskerend voor. Wat is die vent geweldig in de verfilming van Easton Ellis' klassieker.
Enige lichtpuntjes voor mij in deze f: De Batmobile en Maggie Gyllenhaal. Echt een lekker ding! En dat terwijl ze allesbehalve een klassieke schoonheid is, zij moet het helemaal van haar uitstraling hebben. En bij god, die heeft ze!!

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold