Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
Jaxxx
Ik ben ook benieuwd wat het gemiddelde wordt na de DVD-release (9 of 10 dec)..
willemse81
Na de score te hebben gezien ging ik de film vanavond met hoge verwachtingen bekijken, maar ook met de mogelijkheid in het achterhoofd teleurgesteld te worden. Want laten we wel zijn, een 4*+ film komt niet vaak voor, zeker niet een die dit zo lang blijft.
Ongeveer halverwege de film besloot ik dat hij zijn 4* wel waard was, maar meer ook niet. Als ik een film een hoger cijfer geef dan een 8, dan moet ik me ten eerste gedurende de gehele film uitermate hebben vermaakt, moet ik me hebben verbaast, ingeleefd, geen moment het idee hebben gehad dat het een film is die ik aan het kijken ben (dit gebeurt normaal voornamelijk door slecht acteerwerk) maar, allerbelangrijkst, er moeten één of meerdere boodschappen in de film hebben gezeten die me na het zien ervan bezig kunnen houden. Sterker, er moeten vraagstukken worden gesteld of beantwoord die de columnist in me los maken.
Alsof ik op mijn wenken werd bediend beloonde dit topwerk me eveneens hiermee. Ik ga niets opsommen omdat ik niet aan spoilers doe, maar na de aftiteling zat ik nog in mijn stoel voor me uit te staren en te bedenken hoe graag ik Christopher Nolan wil ontmoeten, simpelweg om samen een biertje te drinken en levensovertuigingen te delen.
Kort samengevat (ja, ik weet het, daar is het nu eigenlijk al te laat voor): de film steeg naar een 9, oftewel 4,5*. Voor alle duidelijkheid: een 10 zou ik alleen geven aan films die praktisch verantwoordelijk zijn voor mijn halve opvoeding en vocabulaire zoals The Godfather, dus dit cijfer is wel degelijk onderbouwd.
Oh ja, dit nog voor de mensen die zich bezig houden met de discussie over de hoge rating: als ik een Frans/Italiaans romantisch drama zou kijken wat door LIEFHEBBERS met 4* is bekroond zou ik dit waarschijnlijk ook met een lage score belonen. Hou je niet van de films, stem er dan ook niet op, zodat de mensen die het genre wel waarderen weten waar ze aan toe zijn.
Waarom staat deze niet in de allertijdenlijst van films? Op IMDB staat deze zelfs op 4! en terecht.
Terecht...?
Kom zeg. Best een leuke film over een man in vleermuizenpak, maar verder....?
pyt72
tja, 2 uur en 25 minuten topvermaak. met stip in de top 10 van mijzelf.
LucaBrasi
Goeie film, ik ben batman-fan, maar waarom irriteert dat grunchen van Batman me dan zo?
En waarom lijkt Maggie Gyllenhaal dan zo verkeerd gecast?
Heath Ledger is de king en red de film
%%%%%%
Inderdaad ik vind Maggie erg fout in deze film
Ik snap ook niet wat Bruce in haar ziet hij komt steets met die modellen aanzetten en valt nog op die lelijke Maggie
lykathea
Ja ik vind het ook zo vreemd dat hij valt op een meid waar hij mee opgegroeit is, in plaatst van op zo'n plastic popje.
Echt raar.
JacoBaco
Ik vind het niet vreemd hoor, want voor iemand die zich verkleed als vleermuisman (ja dat had te maken met zijn jeugd en angst) kijk je uiteindelijk toch nergens meer van op met die dingen die hij doet.
Vascago
Geweldige film die misschien net iets te lang duurt. Special effects geweldig, camera, regie, acteren. Alles klopt naar mijn bescheiden mening.
wesley82
Ben geen Batman fan maar in ieder geval een goeie film. Persoonlijk niet in mijn top 10. Wel 2,5 uur vermaak.
Colombo
3,5 , geen topper
Dark knight is niks vergeleken met de films die ongeveer even hoog staan als deze. Jocker was zeer goed.
Jaxxx
Vind ik beetje vreemd
Ik vind Maggie echt veel beter dan Katie Holmes. Katie had ook een Raspberry-award ontvangen voor haar rol in Begins. Maggie overtreft haar in alles.
Stephan
Vind ik beetje vreemd
Dat komt waarschijnlijk omdat je als 18 jarige denkt te 'scoren' als je met een type 'Paris Hilton' een feestje binnenloopt. Ok... voor een "one night in Paris" prima, maar je wil daar toch niet mee "verder"...?
fatal niels
Zeker de beste batman gemaakt maar jammer dat hij idd zo lang duurde. Het acteer werk is geweldig en niet alleen van heath ledger.
En het begin van een nieuwe schurk. Kijken of dit beter geacteerd wordt dan door Tommy Lee Jones.
JacoBaco
Tommy Lee Jones was ook Two-Face in Batman Forever natuurlijk en nu Aaron Eckhart. Maar goed we hebben Aaron Eckhart al zien acteren in deze, dus waarom zal hij benieuwd zijn naar het beter acteren dan Tommy lee Jones?
Tommeh
Helaas een kleine teleurstelling. Omdat de vaart er goed in zit en de actie en acteerprestaties dik in orde zijn, wordt de aandacht slim van het script afgehouden, waar toch het één en ander aan rammelt.
Dat zit hem vooral in de vele toevalligheden in de snode plannetjes van de Joker. Ze wisten bijvoorbeeld wel heel precies waar een lijntje gespannen moest worden om de helicopter neer te halen. Ook frappant dat ze in de verhoorkamer welgeteld 1 bewaker op de Joker zetten, die trouwens wel héél snel "knapt" en vervolgens wel héél snel overmeesterd is.
Dit zijn natuurlijk kleine voorbeelden, maar toch heb ik me er rot aan ge-ergerd.
Los hiervan is het natuurlijk een vakkundig gemaakte actiefilm met een fijn rauw sfeertje erin.
Tommeh
Martijnnn
Its all part of the plan!
Het was toch wel duidelijk dat De Joker de hele verhoorkamer scene van te voren geplanned had... inclusief de kennis van het klappende bewakertje
%%%%%%
Hahah nee niet met Paris Hilton doe dan maar een soort
Eva Mendes maar ik snap wel jullie punt wel
Roel-
- 1978 berichten
Its all part of the plan!
Zo kun je alles wel toeschrijven aan "the plan" en kan elke film goed zijn, want ja: het staat immers zo in het script en behoord dus tot "the plan". Beetje te simpel gedacht.
En zo'n scène van te voren plannen is natuurlijk een beetje ver gezocht. Beetje een onmogelijke taak, hoewel dat natuurlijk wel in lijn ligt met de rest van de gebeurtenissen in TDK.
Ik ben normaal gesproken niet zo van de "superhelden-films" dit omdat je vaak het verhaal toch wel kent en het een standaardstructuur heeft.
1.Hoofdpersoon heeft standaard leven
2.Door een bepaalde gebeurtenis krijgt hij bepaalde krachten/doel
3.Alvorens hij zijn doel kan bereiken moet hij obstakels overwinnen
4.Uiteindelijk komt hij de "grote vijand" tegen, die hij verslaat
Maar dit keer vond ik het wel een geslaagde film, wat voor mij vrij uniek is.
Mooi verhaal, toch onverwachtse elementen en geen vlakke personages.
abasinp
wauw wat een mooie film is dit ik heb em ook 4 keer in de bios gezien.
In het begin heb je wel iets van hi duurt wel lang maar naar een aantal keren vind je dat wel meevallen.
een minpunt vond ik het gebrek aan diepgang bij bruce wayne zelf, wat ik zo goed vond aan batman begins was het feit dat de we bruce wayne echt leerden kennen dat miste ik weer hier.
iedereen focust teveel op de joker oke hij was goed maar naar mijn mening niet de beste karakter.
weetje wie ik de beste karakter vond in the dark knight
harvey dent hij was zo goed neergezet door aaron eckhart.
hij stal echt de show.
-You thought we could be decent men in an indecent time. But you were wrong. The world is cruel, and the only morality in a cruel world is chance.
-The night is darkest just before the dawn. And I promise you, the dawn is coming.
-You either die a hero or you live long enough to see yourself become the villain.
en nog een ding dat ik moet zeggen, Maggie Gyllenhaal veel beter dan katie holmes, katie holmes is te jong voor die rol.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11924 berichten
Och...
Martijnnn
De Joker word helemaal neer gezet als een planner, dat alles dan ook nog eens gaat zoals bedoeld is dan mooi meegenomen en moet je maar voor lief nemen, het blijft immers film.
Nomak
het blijft immers film.
Dus met de realiteit heeft het weinig te maken.
combi
- 20609 berichten
Zo kun je alles wel toeschrijven aan "the plan" en kan elke film goed zijn,
Martijnnn
Als een film voor jullie al goed/slecht is enkel door een aantal toevalligheidjes...
Elke plan, elk idee, hoe goed voorbereid het ook is, hang altijd af van toeval.
Zo kun je alles wel toeschrijven aan "the plan" en kan elke film goed zijn,
Makkelijk denken, zo kun je ook elke film afschrijven als toeval.
Roel-
- 1978 berichten
Het werd zo ver doorgedreven dat ik het niet meer voor lief kon nemen. Ook al is het een film.
Elke plan, elk idee, hoe goed voorbereid het ook is, hang altijd af van toeval.
Ik zeg nergens dat een film goed of slecht is door een paar toevalligheidjes. Natuurlijk gebeuren er dingen die niet waarschijnlijk zijn in een film. Maar jij schuift het wel erg makkelijk af op "the plan". Het moet zo zijn en dus kan je een film er niet op af rekenen. Dat vind ik iets te simpel gedacht.
Makkelijk denken, zo kun je ook elke film afschrijven als toeval.
Niet als je het doet zoals jij. De manier waarop jij het zegt impliceert dat je een film niet mag afstraffen op het feit dat er erg veel toevalligheden in voorkomen. Het behoord immers allemaal tot het zogenaamde plan.
In de TDK gaat het echter zo ver dat ik het niet meer tot "the plan" kan rekenen. Het stoorde me gewoon en o.a. om die reden vind ik TDK niet zo goed als menig ander hier.

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold