Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
Nomak
En dit terwijl ik Heath Ledger de heerlijkste acteur die ooit heeft bestaan vind.
Bedoel je dan qua uiterlijk of acteerprestaties? Of iets anders?
Ik lees zoveel over dat deze man zo geweldig was, maar ik kan het gewoon niet begrijpen.
Ik vind er echt niets speciaal aan hem. Komt zeker niet in mijn top 100 van favoriete acteurs en valt zelfs ver daarbuiten.
Vandaar dat ik graag eens zou willen weten wat mensen zo speciaal aan hem vinden. Zou zijn overlijden (altijd jammer natuurlijk) er niets mee te maken hebben?
josseheijmen
Wat mij betreft heeft zijn dood er geen jota mee te maken. Zoals ik al zei: Zie Brokeback. Die heb je al gezien hoogstwaarschijnlijk? Anders zou je toch eerst de moeite hebben genomen Brokeback te gaan zien ipv zo snel een reactie te schrijven? Wel, Heath doet een heleboel met mij gedurende de honderddertig magische, benevelende minuten waar Ang Lee ons op vergast. Superlatieven schieten mij tekort om Ledger in BM mee om de oren te slaan.
natju
Geweldig verhaal.
Ik heb nog NOOIT een badman film gezien, omdat ik t altijd overbodige thema's vind.. maar ik was zeker positief verrast.
Animaties en special effects SUPER!!5*
Denveen
Verhaal is eigenlijk flinterdun, ondanks dat boeit de film best aardig. Eigenlijk moet deze het volledig hebben van de actiescenes en daarin overtuigt de film best goed. Het jammere is dat de film hier zo vol mee wordt gepropt dat het heel geforceerd overkomt. Doordat de film telkens in zo'n hoog tempo zit is er geen tijd om de personages uit te diepen, wat ik dan ook het grote minpunt van deze film vindt.
Zeer sterk is de vertolking van Heath Ledger, maar zoals josseheijmen ook al aangaf zijn die zenuwtrekjes zeer irratant, misschien is dat juist wel zijn klasse
Drie sterren voor mij dus, wat mij betreft zal deze film nog wel verder gaan zakken en in de top 250 hoort deze helemaal niet thuis.
iGeO
Mee eens.
Ledger speelt hier "helaas" één van z'n meest sterke rollen, terwijl ik me toch wel zat te irriteren aan Bale. Telkens wanneer die als The Batman rond huppelt, heeft ie tevens last van een enorme donkerbruine stem, en wanneer hij Wayne is, nergens last van schijnt te hebben
Maar goed, ben misschien ook maar een zeikerd...
vorr Mij 3***
JacoBaco
Hij wil zich niet te herkenbaar maken, dus vervormd hij bewust zijn stem. Met de nadruk op bewust. Dat het voor geen meter klinkt, ok dat laten we dan maar even in het midden toch? Maar ik snap waarom hij het doet.
Het is geen Superman, die alleen zijn haar anders doet en zijn bril afdoet. Batman heeft er net iets meer voorover om niet herkent te worden.
Timecop
Heath Ledger 5*, verder is het niet meer dan een leuke actiefilm.
Nomak
Neen, Brokeback Mountain heb ik nog niet gezien. Een film over een cowboy die homo is laat ik met plezier aan me voorbij gaan. Maar misschien moet ik hem toch eens bekijken, dan kan ik er pas over oordelen.
Voor jou heeft zijn dood er niets mee te maken dat hij zo opgehemeld wordt alsof hij de beste acteur ooit is. En dat zal in jou geval dan ook wel zo zijn. Maar het kan toch niet zo zijn dat als hij nog zou leven dat deze acteerprestatie hem dan zo groot zou maken als hij nu is.
Ik heb namelijk nog andere films met hem gezien en eerlijk gezegd vind ik hem geen mannelijke uitstraling hebben. Enige andere vorm van uitstraling is ver te zoeken bij hem.
Ik weet dat ik hier heel wat mensen mee op hun tenen trap en ik zal er hoogstwaarschijnlijk ook wel reacties mee uitlokken. Maar dat is niet mijn bedoeling, ik verspreid gewoon graag mijn mening.
M.O.B
Wat een film zeg !!
Heath Ledger zet een (ja nu al) legendarische prestatie neer.
Ik zag alleen maar de Joker kon geen moment Heath Ledger terug herkennen (en het had niet alleen met de make-up te maken).
83Utreg!
Erg spectaculaire film, qua aktie, dat wel.
Verder vind ik de enorme hype rond deze film, en zijn tijdelijke nr 1 positie op imdb, vrij verwonderlijk. Zo bijzonder is de film niet. Er is weinig mis mee en je zit soms op het puntje van je stoel.
Alleen die overgeweldige ledger als the joker, waar ik iedereen over hoor, vind ik persoonlijk niet zo bijzonder. Bij vlagen zelfs irritant, met die vieze manier van praten.
Zeker prima vermaak, niet een uiterste top-film.
Hayabusa
Ik moet het nog eenmaal bekijken om het beter te beoordelen, heb het gedownload en ga hem van de week bekijken. Ik vraag me eigenlijk af, of ik de film niet te hoog heb beoordeeld, maar dat ik zie wel na het nogmaals te bekijken.
M.Goodkat
Weet iemand wanneer deze film uitkomt op blu ray,in België liefst
anders had ik die gewoon geïmporteerd.
88Fabian
Weet iemand wanneer deze film uitkomt op blu ray,in België liefst
anders had ik die gewoon geïmporteerd.
10December verschijnt ie op dvd/blue-ray.
Special Edition ga ik zeker halen. Typisch een film die je gewoon moet kopen.
Bitking
Ik heb deze film niet zo lang geleden gezien, ik had er meer van verwacht, vooral door de reaties hier. Maar ik vond deze film niet zo bijzonder. Het kan ook zijn dat het niet echt het juiste moment was toen ik hem bekeek. Ik zal hem ooit nog eens over kijken. Voorlopig geef ik het toch een 3.
Naomi Watts
Niet zo gek dat hij tegenviel hoor, TDK is onterecht gehyped.
88Fabian
Special Edition ga ik zeker halen. Typisch een film die je gewoon moet kopen.
Dat klopt inderdaad,ik ga ook zeker de 2disc halen.
brabusRUS
In het begin dacht ik dat deze film iets overrated was en ook iets overhyped door de dood van Ledger. Maar dat had ik mis. Geweldige film. Zeker aanrader.
Trouwens, wat is Maggie Gyllenhaal toch lelijk.
gijs (-.-)
dit is een film die nog op mijn verlanglijstje staat. alleen vind ik het wel heel jammer dat als ik hem nu kijk hem niet meer in de bioscoop kan zien
WhySoSerieus
Heb de film net gezien.
En vind hem echt overhyped. Ik vond het geheel heel erg rommelig.
Dan deze gebeurtenis en dan weer die, enz, enz
Vond er geen geheel in zitten. Toen ik de trailer zag, dacht ik, dit is een van de betere films, dat viel me tegen.
The Joker is echter wel weer subliem vertolkt door Heath Ledger, wat is dat personage een freak. Maar goed, dat vond ik ook al van Jack Nicholson in de allereerste Batman vefilming. Ik vind The Joker toch wel de enige echte vijand van Batman. Ook de opkomst van Harvey Dent/Two-Face vond ik wel goed. Hoop dat dit personage in een zeer waarschijnlijk vervolg (zoals ik gelezen heb) nog meer aan het bod komt. Al met al vond ik Batman Begins toch beter en meer uitgediept dan The Dark Knight.
Miste alleen het Gotham City sfeertje zolas in de vroegere Batman verfilmingen van Tim Burton wel aanwezig was. Deze film zou zich net zo goed in New York afgespeeld kunnen hebben.
Vind het personage van The Joker qua uiterlijk trouwens bijna hetzelfde als Brandon Lee in The Crow.
Geef deze 3,5*
Lector
Rij naar Antwerpen.
Miss////
Geweldige film! Het is alweer even geleden dat em gezien heb. Maar geweldig verhaal en voor mij klopte alles in elk geval wel. De SE staat zeker ook bij mij op mn verlanglijstje!
RickZ
Lange SF-Actiemisdaadfilm Batmanfilm met goede actie en special effects, nogal over the top
Jaxxx
Heb de film net gezien.
En vind hem echt overhyped. Ik vond het geheel heel erg rommelig.
Dan deze gebeurtenis en dan weer die, enz, enz
Geef deze 3,5*
Dan moet ik je teleurstellen, want Harvey Dent/Two-Face is aan het einde van de film de pijp uitgegaan. DUs hij zal niet in een vervolg te zien zijn!
WhySoSerieus
Misschien is hij wel niet dood.
Je weet het nooit he.
dvdfreak123
Goeie batman film nog een stuk beter als zen voorganger vond ik persoonlijk en heath ledger's rol is zalig als de joker

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold