Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
erkin17
Realisme? Mensen, we hebben het over een man in een vleermuispak.
eey zo kan ik over heel veel films wel zeggen dat het onrealistisch is
Absoluut. Door Nederlanders wordt het dan ook veel te vaak zo genoemd.
combi
- 20609 berichten
het grappige is dat het dus wel realistisch/geloofwaardig is aangezien er nu al tig post over word ge-O-H!
En aangezien er over geschreven wordt, klopt het ook?
Nogmaals: realisme en geloofwaardigheid zijn niet hetzelfde.
Stephan
Opzich een interessante stelling.
Ik hou van een realistische reactie op een 'fantastische' situatie. Daarmee is het 'geloofwaardig' ondanks dat de setting uit fantasie kan bestaan.
Zo vind ik Batman Begins geloofwaardig omdat het spel (of de reacties op het spel) realistisch is.
Als dat niet zo is dan ben ik het met je eens want realistisch is het natuurlijk niet dat iemand kan vliegen. In The Dark Knight is het wel geloofwaardig.
Ik vond het anders erg pijnlijk. Hoezo is dat geloofwaardig in The Dark Knight ?
Opzich een interessante stelling.
Het spel wellicht. Maar ik vond het nogal idioot dat ze probeerde om heel ralistisch te vertellen hoe het komt dat er een man in een vliegtuigpak rondvliegt. Tja, dat lukt nooit. Doe mij dan maar de Burtonfilms.
Jaxxx
Ja, wel makkelijk praten allemaal hier over dat realistische gedoe. Nou zal ik er ook eens mee beginnen dan. Ik vind de Pinguin en Catwoman nou ook niet echt realistisch overgebracht worden in de Burton films !!!!
Niet realistisch, wél geloofwaardig.
Jaxxx
Niet realistisch, wél geloofwaardig.
Euhmmm,, NEE ! Ook niet geloofwaardig of realistisch of andere verbonden synoniemen of woordspelingen enz enz enz ...
timbo_
Het `ijn dus juist géén synoniemen.
En ik maar denken dat het gewoon een toevallige vergissing was maar blijkbaar vinden mensen realisme en geloofwaardig echt hetzelfde.
ge·loof·waar·dig bn vertrouwen verdienen/betrouwbaar
re·a·lis·tisch bn, bw 1 de werkelijkheid zo getrouw mogelijk weergevend
LucretiaBorg
Nou, ik vond 'm steengoed, beetje lang op het eind en dat Eckhart op het laatst de slechterik wordt, vond ik wat raar, maar dat was nodig om het eind, dat The Dark Knight als een soort anti-held wordt gezien en dat Gotham blijft geloven in de goedheid van Eckhart's rol, zo redt Batman de stad, maar wel tegen een hoge prijs, aangezien ze hem als de moordenaar zien.
Maar het beste was idd de rol v/d Joker, als je Batman 1 met Jack Nicholson hebt gezien, is het je vast opgevallen hoe goed hij een jonge Joker/Nicholson speelde, aangezien dit weer vóór die van Tim Burton afspeelt. het zal me niks verbazen dat er nog meer vervolgen komen, aangezien Two Face in deze voorkwam (en ook in één van die oudere Batmanfilms), zijn er nog genoeg schurken om een film omheen te bouwen. Ik vond het vorige deel ook al zo goed, maar zonder Ledger was deze een stuk minder geweest, denken jullie ook niet? Ik miste Katie Holmes helemaal niet, veel te liefjes, Maggie paste beter in deze versie en nu ze getrouwd is met Cruise, mág ze niet overal in spelen van manlief, bang dat aliens haar komen halen zeker, lol.
deLeeuw
- 1945 stemmen
eey zo kan ik over heel veel films wel zeggen dat het onrealistisch is
Kun je doen.. Ben je echter wel lang bezig. Terwijl de meeste toch zelf kunnen inschatten of ze een film realistisch of onrealistisch vinden. Maar hé: ''free to go!''
Daarbij houden velen gewoon van wat onrealisme.. Een keer iets anders hè..
Denk daarbij aan Science-fiction, fantasy, actiefilms, horrors etc. Onrealisme hoeft dus hélemaal niet verkeerd of fout te zijn!
Wat zou de Lord of the Rings zijn met alleen maar realiteit..? (nogal saai lijkt me..)
Laat het dus maar eens lekker onrealistisch zijn!!
Jaxxx
Idd,, probeer elke film nou eens vanuit een ander perspectief te benaderen. En niet over realisme en onrealisme zeuren als de film je niet aanstaat. Kom dan met andere inhoudelijke argumenten !
Lijkt me anders prima inhoudelijk.
Zelfde als dat je niet mag klagen over domme humor in een komedie.
Wezze
Bleef 2 en een half uur boeien, heel knap gedaan, goede spannende muziek ook. Maar inhoudelijk blijft de superheldenfilm weer heel cliche.
Probeer het experiment met de boten maar 'ns in het echt, durf er al mn geld op in te zetten dat een van de boten binnen 10 minuten de lucht in zal gaan. Een bootvol criminelen die rustig blijven onder deze situatie, kom op zeg. Bijna net zo belachelijk als rustig gaan stemmen, terwijl aan de andere kant een boot vol criminelen dezelfde keus heeft.
en Harvey Dent blijkt dan ook wel weer heel snel op het slechte pad te geraken, die bovendien niet echt veel pijn lijkt te hebben bij het trekken van kwade gezichten en het praten.
Half puntje aftrek, mede door bovengenoemde punten.
Nou.. kom maar op met die protesten..
Wezze
Soms kan onrealisme heel mooi en vermakelijk zijn om naar te kijken, terwijl bij andere films onrealisme heel irritant kan zijn. Dus ik denk dat je dat niet zomaar weg kan cijferen bij de beoordeling van een film. Een film kan heel knap en mooi gemaakt zijn, maar als het niet vermaakt krijgt het van mij bijvoorbeeld echt geen hoge waardering.
Voor mij is het onrealisme en moralisme af en toe heel erg irriterend (daarom heb ik ook moeite met het kijken van superheldenfilms, maar wou deze nog een kans geven door de goede recensies).
Voor anderen die zich hier niet aan storen, snap ik dat ze dit een topfilm kunnen vinden, maar dat hoeft niet te zeggen dat de rest dan ook maar even het onrealisme moet vergeten.
DaZtorm
Ik geef niet snel een 5* maar dit zit er wel heel dicht tegenaan. Ik een voetbalwedstrijd wordt er altijd een man van de wedstrijd gekozen, maar deze film breng me op de acteur van de film award. En bij deze film zou ik stemmen op ''De joker''.
Ik ben niet een echte batman fan of iets in die zin, en volgde ook niet de nieuwsfeiten rondom deze film. Pas nadat ik de film gezien had las / hoorde ik ergens dat Heath Ledger (de joker) was overleden voordat de film officieel uit was, en dat een stuntman was overleden omdat hij met een auto tegen een muur aanreed.
Maar ondanks dat vond ik de joker ge-wel-dig in deze film. De special effects waren zeer mooi alleen sommige delen klopte niet helemaal en zou in het echte leven compleet anders gaan. Wat ten koste gaat van de geloofwaardigheid.
Dat is in mijn ogen een -0,5 want de film is gewoon geweldig en een aanrader voor iedereen.
mierenmark
jarmer dat de film 16+ is en geen
12+
maar dat maakt ook weer dat er dan weer minder.
coole diningen in zitten.
wel jammer dat je aan het eind het lot van de joker niet ziet.
medansavamhel
Wat ik vreemd vond aan deze film is dat ik vaak het gevoel had dat de film bijna was afgelopen, maar het duurde nog een stuk langer. Dat fascineerde mij wel, want ik zekere zin werd ik hierdoor gedesoriënteerd en wist ik niet meer goed wat ik kon verwachten. Het verhaal vond ik fascinerend en de special effects waren geweldig. De Joker was een geweldig personage en het was ook geweldig geacteerd. Ik kreeg direct de indruk dat het een neurotische psychopaat was, en dat is natuurlijk wat altijd al de kern van dit personage is geweest. Ik vond het wel jammer dat Two-Face maar weinig in de film voorkwam (uiteraard wel genoeg als Harvey Dent, maar te weinig na het ongeluk), want ook dit is een fascinerend personage. Batman ziet er zoals altijd een beetje deuzig uit met dat masker, maar de rest van zijn pak en zijn prestaties maken dat weer goed. Gewoon een geweldige film. 4,5.
Gil -Galad
Ik vond het een boven gemiddelde film, maar hij was zo veel beter geweest als hij op 1:45 minuten was gestopt, en dat nog een beetje uitgediept was. Dat was eigenlijk het enige, en het was niet eens zo groot punt.
4.0 sterren.
echoooo
Ik vond het nou eigenlijk niet zo'n geweldige film.
Om eerlijk te zijn was ik al half van plan om de cinema uit te wandelen omdat ik me kapot verveelde.
de film bleef maar doorgaan, 2.5 uur van de ene actie op de ander!!
Dan was batman een probleem aan het oplossen en ondertussen was the joker al weer nieuwe chaos aan het zaaien. 2.5 uur kijken naar hoe Batman achter de Joker aan loopt vond ik er toch wel een beetje over en als Hij de Joker dan eindelijk te pakken heeft komt er plots een nieuw figuur op de proppen Two-Face. Op dit moment barstte ik bijna in huilen uit van teleurstelling. Het was allemaal zooo voorspelbaar en zoooo langdradig ik snap echt niet hoe jullie
met plezier naar deze film hebben kunnen kijken.
(De auto en zijn vleermuis pakje vond ik wel tof)
JohnWilliams
Hoe kun je je nou vervelen met 2,5 uur actie!?
als je niet van actie houd kan je in slaap vallen
DutchLion
Beste film van het jaar, goede rol van de joker, film is 10x beter als Batman begins
mooie muziek

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold