Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
JohnWilliams
Same here. Tijdens het kijken van de film heb ik er echt geen minuut over na gedacht dat die man nu niet meer leeft... Zijn teksten zijn gewoon hartstikke goed geschreven, en zijn acteren is meeslepend genoeg.
Zijn teksten zijn super en de manier waarop hij dat zegt is gewoon echt goed!
Het is trouwens maar een klein detail, maar ik vond het ook wel leuk dat we Joker nog heel even zonder schmink in de film voorbij zagen komen
Klopt, tijdens die marcherende mensen zag je hem ook. Dat vond ik echt leuk. Nog een ding wat goed is aan The Joker...hij neemt echt veel risico! Hij had dood kunnen gaan bij Harvey Dent in het Ziekenhuis, bij dus die marcherende mensen maar ook tijdens de Bankoverval in het begin. Veel risico...en daar hij ik wel van. Of zoals de joker zegt:'A little fight...i like that'!
JacoBaco
Misschien knipperde je net met je ogen, want het is maar 0,94 sec in beeld.
Kaffeefiltjer
Het was nl. bij dat defilé ter herdenking van de geschoten agent. En over het feit dat niemand dacht dat de Heath gestorven was, heb ik een ander gevoel over. Ik zag Heath pas in the Joker wanneer hij in de cel zat, zonder zijn jas. Toen zag je de lichaamsbouw en herkende je Heath erin. Scènes ervoor, met zijn jas aan, maken het moeilijk om Heath te herkennen (Oké, je weet het wel met de commotie errond, maar toch)
M.Goodkat
Ik had het wel gemerkt, bij de parade
echt een minuscule seconden.
Niemand zal ooit weten of zijn Joker even populair was geweest moest hij nog steeds leven. Ik vind dit dan ook een slap excuus om te gebruiken. Nicholson is een van mijn favoriete acteurs, maar geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt om zijn Joker boven die van Ledger te verkiezen.
Ik gebruik het helemaal niet als excuus. Je hebt mijn bericht niet goed gelezen. Ik zeg dat anderen dit als reden aanbrengen. Want zó goed is die rol niet. Met ticjes, gebaartjes en maniertjes imponeer je namelijk nogal gauw...
Er is één scene in het bijzonder dat Nicholson's Joker gewoon helemaal wegblaast. Wanneer hij uit die bodybag komt, en aan die mob boss uitlegt hoe hij aan zijn littekens komt. Als hij dan zegt van "WHY SO SERIOUS?" en "LETS PUT A SMILE ON THAT FACE" Als daar je haren niet van omhoog gaan weet ik het ook nietmeer.
Daar zaten de maniertjes ook het spel nogal in de weg.
Net of je tijdens het kijken van de film steeds denkt aan dat Ledger dood is. Ik ben gewoon enorm geimponeerd door zijn rol, zonder na te denken dat het zijn laatste was.
Onzin. Iedereen heeft wel in zijn achterhoofd dat het zijn laatste rol is en zoals ik al eerder zei is het een rol waar je nogal snel mee imponeerd...
timbo_
Ik vond het juist een redelijk standaard geflipte bad guy, wel een goede. Maar wat maakt hem in jouw ogen zo bijzonder? Beetje giechelen en leuke oneliners uitspreken terwijl ze de boel terroriseren? Dat doen ze toch allemaal?
Het onvevangen en ongrijpbare van het personage vond ik erg sterk. Je kunt hem totaal niet doorgronden juist omdat hij niets te verliezen heeft. Ledger weet dit gevoel wat natuurlijk voor een deel scripttechnisch is gecreeerd op de een of andere manier door zijn spel nog te vergroten.
timbo_
Echt onzin. Tijdens de film denk je er totaal niet aan want dan zit je compleet in de film. Ten minste als je hem goed vond. Als je zoals jou het allemaal wat minder vond kan ik me wel voorstellen dat je gedachten er enigzins na afdwalen. Tenminste zo was het bij mij
En dit is ook meteen zijn zwakte (verhaaltechnisch gezien), dat ie niets te verliezen heeft. Hierdoor ontstaat het spel, zoals het nu is...
timbo_
Op zich is dit geen probleem alleen rinchting einde kan het voor een nare smaak zorgen omdat de verhoudingen eigenlijk compleet anders liggen.
SilverGun
Alsof je feiten verkondigt
Het charisma dat Ledger uitstraalt en de manier waarop ie geloofwaardig een psychopaat neerzet, wordt met heel wat meer zaken bewerkstelligd dan enkel 'ticjes' en 'maniertjes'. Vooral gebrekkig dat je zelf niet meer zag dan dat.
Mr_White
- 2067 berichten
Als ik The Joker in deze film zie, zie ik Heath Ledger nog geen seconde er doorheen komen. Je moet maar eens een interview met Ledger bekijken, dat is gewoon echt een compleet andere man.
M.Goodkat
Heath Ledger was eingelijk gestorven door die rol, hij heeft er alles aan gegeven, kon niet meer slapen ed.
Trouwens ik vond het beste aan the joker met zijn kleine manikale ticjes, dat die tong eruit steekt een secondje en hoort dat die op een manier spreekt dat het u gaat irriteren, geweldig gewoon.
Ik vind trouwens dat je een zelfsprekende acteur wel erin kunt passen want ik kon hem zelf bijna niet herkennen
Knisper
Nogmaals, nee.
Ik heb wel wat beters te doen tijdens zon film kijken dan denken aan het feit dat hij overleden is. Ik werd volledig in het prachtige verhaal getrokken en dat was grotendeels te danken aan Ledgers geweldige Joker. Dat jij dat niet vind, best maar doe niet alsof jouw woorden de waarheid zijn.
Halcyon
Ik kan me hier wel in vinden, dat was althans bij mij het geval. Maar dat maakt zijn prestatie niet minder goed natuurlijk.
sebastiaan2
Zeker en vast!
Heath zijn prestaties waren schitterend. Mag ik er trouwens op wijzen dat dit niet zijn laatste rol zal zijn.... dus dat is al weerlegt.
Feit is wel dat je met 'the bad guy' te spelen nogal snel imponeerd. Maar ik vraag mij af wat daar mis mee is? Is het niet juist de bedoeling dat acteurs imponeren? en zo ja? wat maakt het dan uit of de rol 'de goeie of de slechte' is? Het feit dat de meesten sympathie hebben voor Heath Ledgers 'the joker' maakt dat hij hem goed vertolkt heeft.
Oké, de man is dood & krijgt James Dean allures. Maar daar kan hij, helaas, zelf niet aan doen... Ik geloof alvast dat als hij nog leefde, hij dezelfde lof kreeg als nu. Een beetje zoals Cate Blanchett in I'm Not There. Maar wel zonder de haast mythische status die hij nu krijgt.
koiboy
Oef ik moest eerst wel even wennen aan deze film. Geen rare clowns die flauwe grapjes maken... nee een serieuze keiharde supercrimineel. In het begin van de film is het vrij warrig maar als je eenmaal aan het kijken bent ga je lekker mee met het verhaal.
Moovey
Afgelopen weekend de film gezien. Erg onder de indruk van Heath Ledger als The Joker, aangezien hij The Joker een persoonlijk tintje geeft door o.a. het verhaal over zijn vader.
Eerste anderhalf uur erg boeiend met mooie actiescenes en goede dialogen (vooral de scenes met The Joker) en Christian Bale bevalt me erg goed als Batman.
Vond het hele stuk met Twoface (laatste half uur) beetje overbodig in deze film en had liever nog meer Batman - The Joker confrontaties gezien aangezien ik dat verhaal als nog niet helemaal af beschouwde.
Ik vind de 1e plaats op de IMDb lijst overdreven aangezien het zeker een zeer goede actiefilm is, maar ik het laatste half uur niet voldoende goed vind voor 5 sterren.
4 sterren.
Pastichio Rocker
Ledger's laatste rol is trouwens in de nieuwe Terry Gilliam-film, niet deze.
Je zal er niet constant bewust mee bezig zijn. Maar het speelt bij iedereen wel in zijn achterhoofd mee natuurlijk.
Alsof je feiten verkondigt
Ik zeg toch niet dat het alleen dat was? Ik zei dat het vooral dat was en met zoeits imponeer je al snel. Waarom denk je dat die vele rollen geloofd worden waar bekende acteurs bijvoorbeeld een autist spelen (denk aan Rain Man, I am Sam e Forrest Gump; niet allemaal autisten, i know). Het is nogal makkelijk om op zo'n manier te imponeren, men denkt al snel dat het een hele acteerprestatie is. Ik vind het veelal flauw en makkelijk.
Nogmaals, nee.
Maar je wist toch vooraf dat Ledger dood is en dat dit zijn laatste rol zou zijn. Dan kan je lang en breed blijven ontkennen, maar dit weet je wel natuurlijk...
Moet toch echt bekennen dat ik daar niet echt mee bezig was. Al geloof ik wel dat het in het algemeen een invloed heeft op de waardering van z'n prestatie.
Nu "missen we natuurlijk een mega talent die ons nog veel had kunnen laten zien". Een soort van "what if" realiteit die vaak verschilt van het echte leven. Hoeveel acteurs hebben ooit niet een beestachtig goeie rol neergezet, om daarna weer compleet in het niets te verdwijnen ...
wapper
Grappige oorlog bezig op imdb
Godfather-fans beginnen te panikeren door het kwijtgeraken van de eerste plaats en vragen allen om TDK een 1 te geven, gevolg hiervan is dat de TDK- fans The Godfather massaal naar beneden beginnen te stemmen, hierdoor zakt The Godfather naar de 3e plaats waardoor The Dark Knight-fans en The Godfather-fans nu The Shawshank Redemption zijn aan het viseren
serpico
Overigens ben ik het met veelgehoorde kritiek dat Batman/Bruce Wayne niet interessant/een meeslepend karakter zou zijn totaal niet eens. Ik vond hem een prima en boeiend karakter met zeker genoeg uitdieping.
@ wapper:
Pastichio Rocker
Inderdaad, het mooie van Batman is juist dat hij helemaal geen superkrachten heeft zoals X-Men, Superman, Spiderman, Fantastic Four en al die andere stripfiguren. Dat maakt hem juist extra realistisch.

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold