• 9.382.635 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.132.257)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

En wat een einde...
De eind quote:
[last lines]
Lt. James Gordon: Because he's the hero Gotham deserves, but not the one it needs right now...and so we'll hunt him, because he can take it. Because he's not a hero. He's a silent guardian, a watchful protector...a dark knight.

/epic!
Behoorlijke spoiler...

avatar van Reinbo

Hij schijnt overigens wel echt heel goed te zijn.....

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

AHWA schreef:

Het gemiddelde zal heus nog wel dalen, hoor. Ik verwacht niet dat iedereen de film zo hoog zal waarderen. Maar toch knap dat ze na 100.000 stemmen nog steeds zo hoog staan.

Als je ziet dat de film na zoveel stemmen nog steeds DIK bovenaan staat kan je bijna al bevestigen dat de film nooit meer uit de top tien komt. Natuurlijk zal het nog wel wat dalen, maar met zoveel stemmen gaat dat niet snel.

Hello, captain Obvious

avatar van AHWA

AHWA

HarmJanStegenga schreef:

Nee, ok, bij IMDb misschien niet, maar ik denk dat het gemiddelde hier nog wel zal dalen als de film richting de 2000-3000 stemmen gaat. Maar dat zal nog wel even duren.

SilverGun schreef:

Hmm, daar was ik al een beetje bang voor. Batman Begins heeft ook een bepaalde bondigheid die het gevoel geeft dat je een trailer bekijkt van twee uur lang. Dramatische of spectaculaire gebeurtenissen worden er zodanig hoog tempo doorheen gejaagd dat het allemaal wat langs je heen gaat, beetje gebrek aan momentum. Maar ik zie het vanavond wel.

Dat vond ik bij Batman Begins wel meevallen, hoewel dat enigsins wel opgaat voor The Dark Knight. Maar dat is eigenlijk ook juist het gevoel wat je bij deze film moet hebben; de hele stad is in de greep van een ongrijpbaar kwaad dat niet te stoppen lijkt en alles en iedereen terroriseerd. Hoe Nolan dat gevoel weet over te brengen met camerawerk en hoe het script in elkaar zit, is werkelijk ge-wel-dig!

avatar van Tharoy

Tharoy

HarmJanStegenga schreef:

Die komt waarschijnlijk niet meer van de eerste plek af. Nog lang niet in ieder geval en uit de top tien verdwijnt ie' helemaal nooit weer. Echt niet te geloven dit.

De eerste plek zal ie echt niet blijven houden denk ik, maar van een top 10 plek is ie wel verzekerd. Ik ben nu wel heel erg benieuwd.

Zoals iemand op IMDB al zei, ik ben er trots op IMDB nog meegemaakt te hebben toen het nog betrouwbaar en realistisch was. .

avatar van Knisper

Knisper

Ik vond de beelden die ik gisteren zag en de trailer niet zo overtuigend moet ik zeggen.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Helaas, dat heb ik niet meer meegemaakt kos.

avatar van hwwtje

hwwtje

kos schreef:

Heb je de film al gezien? Ik denk dat je dan pas echt kunt bepalen of IMDB in deze situatie betrouwbaar is of niet. Vooralsnog scoort ie hier ook een 9.

avatar van AHWA

AHWA

In de trailer zie je altijd vooral de grote ontploffingen en wat random vage quotes. Het zijn vaak de scenes die je niet in de trailer ziet die het indrukwekkendst zijn, maar dat zal ook komen omdat je ze nog niet gezien hebt

avatar van v1ce

v1ce

Hankster schreef:

Behoorlijke spoiler...

Je hoeft niet ver te zoeken op de Immoral Measured DataBase...

avatar van Film Pegasus

Ja, en dat met meer dan 100.000 stemmen. The Godfather, een film van een dikke 35 jaar oud heeft niet eens het driedubbel aan stemmen. Op die week tijd hebben er ongeveer evenveel mensen gestemd op deze Batmanfilm als Taxi Driver.

Ben toch benieuwd naar deze film. Batman Begins viel me heel goed mee. Dus hoop ik dat deze ook wel de moeite zal zijn. Niet dat ik met de 5*en moet strooien, maar een leuke actiefilm zal het toch wel zijn blijkbaar.

v1ce schreef:

Je hoeft niet ver te zoeken op de Immoral Measured DataBase...

Dat hoeft dan nog niet te zeggen dat je dan maar gewoon moet quoten. Er zijn genoeg mensen die verschillende forums en ook imdb ontwijken omdat ze zo min mogelijk van de film willen weten omdat daar veel elementen in de film zomaar worden gepost.

Dit kon je heus wel even in spoiler tags plaatsen. Het zal voor de meesten echt niet als een verrassing komen, maar voor de enkeling kon dit alsnog een spoiler zijn.

Maar ach..

avatar van sSjorsz

sSjorsz

v1ce schreef:

Gisteren bij de voor premiere @ Imax Amsterdam geweest.

Ook al zat ik helemaal vooraan(!!) mijn hoofd heeft geen 1x een kramp neiging gehad, evenals mijn blaas die 152 minuten kneitervol stond.

Wat een geweldige actiefilm was dit! Zo vet, dat ik er gewoon een 2e keer heen moet gaan! ( en dat niet alleen omdat ik op de 1e rij zat:P)

Alle lof uiteraard naar Heath Ledger! Op bepaalde momenten kwam hij zó overtuigend over dat ik gewoon me armen in één moest slaan door de spanning! De film was nogmaals ruim 2,5 uur non-stop spanning! Dus voordat ik het wist.... afgelopen!

Dat laatste wilde ik niet lezen(nog niet gedaan ook;)) Maaruhh, ik ben nog nooit naar een film in IMAX geweest, is het echt de moeite waard op zo'n scherm, want ik heb wel gereserveerd voor volgende week woensdag.. Maar ik kan eventueel dit weekend nog naar een gewone bioscoop.. maarja als IMAX echt zo super is als dat ze zeggen dan moet ik toch maar en paar dagen wachten:P

avatar van Flipman

Flipman

Leland Palmer schreef:

Nog zwak uitgedrukt !

Wat ik ook niet te geloven vind; The Godfather heeft 'maar' 292.568 stemmen! Ik dacht dat IMDb drukker bezicht werd en dat die stemmen toch wel groter in aantallen waren, voor zulke bekende films! Het tweede en derde deel van The Lord of the Rings scoren daar zelfs ONder!

Maar goed, als je die stemaantallen ziet, zou je inderdaad niet zeggen dat ie uit de Top-10 zal verdwijnen. Over minder dan twaalf uur begin ik met beoordelen of ie dat ook daadwerkelijk verdient !

P.S.: Kijk voor de gein ook 's bij de statistieken (vooral z'n positie in de genoemde lijsten) hier, mocht niemand dat nog gemeld hebben .

avatar van v1ce

v1ce

sSjorsz schreef:

De eerste Batman had ik op een veel gunstigere plek gekeken.

Geluid is veel scherper en voller vooral tussen het midden naar de 3 kwart hoogte van de zaal.

Kwa beeld zie ik niet echt dat het scherper is, maar het is wel lekker massaal dus das al zowieso een plezier voor het oog.

avatar van Reinbo

Ach bij herziening zal de film over de jaren wel iets zakken. Ook zullen de mensen die de film minder vinden extremer stemmen. Dus we zullen zien. het is in elk geval een ijzersterke entree.

avatar van Ebbie

Ebbie

kos schreef:

Wat mij ook opgevallen is, is dat The Godfather er ineens 4 à 5000 stemmen bij heeft. Die komt volgende week vast wel boven de 300.000 stemmen. Heel typisch...

avatar van Nicolettje17

Nicolettje17

Goeie film met geweldige acteurs dat is het enigste wat ik kan zeggen.

JohnWilliams

Hij moet ook even snel bij mij gaan draaien, deze moet ik gewoon zien!

avatar van majunior

majunior

Wezze schreef:

Een superhelden-film met een hoger gemiddelde dan films zoals 'The Godfather'..

een hoger gemiddelde dan andere films waar een goede achterliggende gedachte achter zit en een goed doordacht verhaal..

No offence.. maar het is een superhelden film, hersenloos vermaak.. leuk om naar te kijken op zn hoogst, maar dit kan toch geen top-film zijn..

Als deze film op 1 komt in de toplijsten ga ik me echt uitschrijven.. (nadat ik um gekeken heb voor de zekerheid )

mja niet dus. Dit is geen superhelden film. Het is in ieder geval veel meer dan dat. Er zit drama, actie en avontuur in. De film is weerzinwekkend, spectaculair en houdt het 2,5 uur lang op het puntje van je stoel. Dit is een film om je vingers bij af te likken. Voor de fans maar ook voor de doorsnee filmliefhebber. Vergeet dat het een superheldenfilm is en kijk de film gewoon.

avatar van DVD-T

DVD-T

Vanavond is het dan zo ver, eindelijk The Dark Knight bewonderen.Ik heb er al ontzettend veel zin in.

DVD-T schreef:

Geluksvogel Waar ga je naartoe? Welke bios?

avatar van thunderball

thunderball

mos18 schreef:

hou lang duurt dat voor dat ze een oskar geven aan die film

Waarschijnlijk de rest van je leven.

Het komt praktisch nooit voor dat een actiefilm/avonturenfilm ooit een oscar krijgt voor beste film/regie (meestal ook terecht overigens) en ook bijna niet dat een acteur er een oscar voor in de wacht sleept.

Ik kan behalve Jones voor zijn rol in The Fugitive verder ook niemand voor de geest halen.

JohnWilliams

Nee ik eigenlijk ook niet

Wel kan het zo zijn dat de muziek een oscar krijgt al betwijfel ik dat...de muziek is wel mooi maar niet mooi genoeg voor een oscar.

avatar van majunior

majunior

thunderball schreef:

Waarschijnlijk de rest van je leven.

jaah maar deze film is dus ook drama; stukje thriller en nog veel meer. T is (en dat zul je na het gezien te hebben ook wel vinden) onmogelijk om deze film in een hokje te plaatsen omdat het zo compleet is en zo veel heeft. En vergeet niet dat LOTR 3 (avonturenfilm ) 11 oscars in de wacht sleepte, waaronder beste film if I am not mistaking.

avatar van nickie14

nickie14

deze film is echt heel erg goed gister gezien in de bios echt die Heath Ledger speelt de joker echt fantastisch elke scene met de joker betekent gewoon actie ook al ben je geen batman fan kan ik je deze film aanraden

avatar van thunderball

thunderball

Er kan wel drama etc in zitten en goede acteurs, het blijf natuurlijk wel gewoon een actie-/superheldenfilm.

Laat ik het anders zeggen:

wanneer dit een psychologisch drama zou zijn, zou er waarschijnlijk geen hond heen gaan.

We gaan er allemaal voor de actie, vooral ook voor de Joker en uiteraard voor Batman zelf heen, NIET voor drama en ander geneuzel te zien.

Er is geen 1 acteur van LOTR die een oscar heeft gekregen, ik kan iig niemand noemen, gaan dan meestal naar de SFX, make up etc en die derde was niet perce de beste van de drie, maar meer een optelsom, omdat ze de vorige twee over hadden geslagen. Het zou een schande zijn geweest om zo'n epos drie keer compleet te negeren als beste film.