The Ring (2002)
Met onder meer: Naomi Watts, Martin Henderson en David Dorfman
Releasedatum: 20 februari 2003
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Ring
"Before you die, you see…"
Het begint als een gewone legende - een gerucht doet de ronde dat iedereen die een lugubere videoband kijkt, een telefoontje krijgt dat hij of zij nog maar een week te leven heeft. Wanneer vier tieners zeven dagen na het bekijken van deze video op mysterieuze wijze om het leven komen, gaat journaliste Rachel Keller naar de tape op jacht. Als niet alleen zij, maar ook haar zoontje de videoband bekijkt, raakt ze verwikkeld in een race tegen de klok. Rachel heeft nu zeven dagen de tijd om het mysterie van The Ring te ontrafelen.
Rachel Keller
Rebecca Kotler
Samara Morgan
Anna Morgan
Turkeyloverz
ok ieder zijn eigen mening.Ik heb deze film uiteindelijk toch nog 4 sterren gegeven dacht ik, want het blijft een fantastische film.
ToNe
Verhaaltechnisch gezien is Jack's isolatie de devil device die het kwaad inleidt. In The Ring is het een band. Het enige verschil is dat het bij The Ring versimplificeerd is tot iets tastbaars, die het 'kwaad' tot de kijker duidelijk maakt. [bv Hellraiser met het kubus, Krueger met nachtmerries etc.]
De geloofwaardigheid ervan is een ander verhaal,
maar eenzaamheid als 'klik' tot het verhaal, de gruwel en de gebeurtenissen is iets abstracter en dus naar mijn mening, minstens net zo vergezocht [om alles op zijn plaats te zetten] dan een voorwerp [of gebeurtenis, for that matter].
Je voelt het aan tussen de regels door [Jack wil zelf met rust gelaten worden, hoezo eenzaam?] of je ziet het liever in een duidelijke tastbare vorm.
Moet je perse goedgelovig zijn of zo?
De meeste boeiende verhalen gaan over fantastierijke, what-if vertellingen, met de herkenbaarheid van realiteit met allerlei fictieve elementen.
Net alsof je bij elke klap van een actieheld denkt: Ja, dat kan echt niet..
Hoeft niet, want zoals jij allerlei diepgang haalt uit The Shining zullen er ongetwijfeld kijkers zijn die uit de geschetste situatie ook allerlei informatie halen. Even kijken: Prestatiedrang en nalatigheid zorgt ervoor dat moeder het verontrustende gedrag van zoonlief niet opmerkt. Door prestatiedrang wil zij band checken, maar door nalatigheid wordt haar zoon vervloekt. En natuurlijk als de razende reporter dat ze is, probeert ze het allemaal goed te maken door een oplossing te vinden.
Het is maar hoe je het bekijkt.
Nee, voor deze discussie is het ook niet relevant. Het sloeg op eerdere berichten:
Over de definitie van filmsite.org:
Wat is het nou? Bang maken of angst?
Volgens mij beschrijft die definitie wel wat meer nuances van horror dan alleen puur bangmakerij.
Dat alles afhangt van het feit hoe vaak men [niet] is geschrokken of bang werd, is uiteindelijk weer hieruit te herleiden:
Alsof een puberhorror als House of Wax, die faalt je bang te maken de norm is. Sterker nog, alsof bang maken de norm is.
Zoetsappige romcom sterrenvehicles, met 'sterren' die niet grappig zijn... Is dat een genre?
The One Ring
Nee dat is een subgenre. Komedie is het genre
Ik hou hier verder maar mee op, de discussie begint in cirkeltjes te lopen en ik ga mijn punt toch niet verhogen. Een beetje discussiëren over een film is leuk, maar dit loopt uit de hand.
Starry Night
Het is toch logisch dat ik hier mijn eigen mening en kijk op filsm neerzet. Het zijn immers mijn sterren die naar The Ring gaan en ik kan dan moeilijk een extra ster erbij geven omdat anderen The Ring wel mooi vinden. Je hoeft het niet met me eens te zijn. Mijn tekst hierboven is er dan ook vooral om duidelijk te maken waarom horrorfilms mij in de meeste gevallen niet boeien. Dat was even nodig, omdat men het mij hier wel vaker kwalijk neemt dat ik niet van horrorfilms hou (en dat is dan ook het enige genre waar ik een hekel aan heb).
Ja, okay. Klopt wel. Maar du moment dat mijn echtgenoot muisknop en toetsenbord gaat hanteren om een musical te gaan beoordelen, met als toelichting "Wie gaat er nou midden op straat, terwijl het uit de hemel bakt, rond een lantaarnpaal staan slingeren en kwelen dat hij in de regen zingt en danst, en wáááár zit dat orkest!?!?!?!" ga ik op delete-knoppen drukken.
Ja, ik heb de broek aan hier in huis
The One Ring
Fijn voor je, maar wat heeft dat hier verder mee te maken?
Roodkapje
Miljaar, het orgineel is wel ERG verneukt. De akteerprestaties trokken op niet veel. Er gebeuren té veel rare, abnormale dingen, terwijl de kracht van de orginele ring juist erin bestond het alledaagse een griezelig tintje te geven. Ik moet wel toegeven dat ik het op sommige momenten even eng vond, maar het einde was meer een komedie of een parodie op het orgineel. 2*, voor de moeite.
xenne
Voor de Belgen hier: volgende week komt deze op VT4 en dinsdag kun je op jim de originele Japanse versie bekijken.
damn it ... ik lees dit nu pas
jammer dat ik de originele versie gemist heb (sedert wanneer tonen ze films op JIM
) anyways, gisterenavond dan wel de remake gezien op VT4, en die viel me wel goed mee... ik vond de film niet eng, maar wel spannend van begin tot einde, langzaam maar zeker werd het mysterie ontrafeld
ik blijf wel met wat vragen zitten, bv hoe komt Aidan (het zoontje met de wallen, irritant personage trouwens) aan al die wijsheid ... wie is nu eigenlijk de échte vader van Samara (ik gok op de duivel?) ... hoe komt die video in dat buitenverblijf terecht? ... waarom was het verkeerd van Rachel om Samara te 'verlossen' uit die vergeetput (ze was aan't moorden en dat is nadien toch niet veranderd?) ik had ook wel graag wat meer gezien over het leven van Samara, toen ze dus nog niet in die put zat
misschien nog wel eens herbekijken als ik de mogelijkheid heb (want niet opgenomen)...
een 2e Ring-deel lijkt me wel overbodig
3,5 sterren
stefkuh
Ik heb het origineel niet gezien, maar deze vond ik heel goed. Spannend, mysterieus en eng op het juiste moment. vooral toen ze alles uit de video echt zag Wel jammer dat ik het einde heb moeten missen
kGa hem zeker nog eens huren!
***1/2
U-96
- 2083 stemmen
een 2e Ring-deel lijkt me wel overbodig
Die film is ook zeer overbodig.
Starry Night
Fijn voor je, maar wat heeft dat hier verder mee te maken?
Ik refereerde aan:
[Aha, dus kennelijk is dat voor jou een criterium om van een film te kunnen genieten: het moet mij morgen kunnen overkomen. Dat mag. Mijn man heeft een dergelijk criterium op een ander vlak: acteurs mogen van hem niet te pas en te onpas op elk onbewaakt moment in gezang uitbarsten, begeleid door meeslepende strijkorkesten die nergens te zien zijn.
Maar hij heeft daar een simpele consequentie uit getrokken: "Ik kijk nooit meer naar musicals".
M.a.w.: Ik vind dat als een bepaald genre je niet ligt, je je eigenlijk van enig commentaar zou moeten onthouden binnen dat genre.
The One Ring
Maar eigenlijk zeg je nu dat ik niet op films mag stemmen die ik niet goed vond en dat ik ook niet meer op horrorfilms mag stemmen. Maar ik ga er van uit dat je er geen problemen mee hebt dat ik The Shining 4,5* gegeven heb. Ik stem gewoon op iedere film die ik zie, wat het genre dan ook is.
Naomi Watts
Ook al is dit zijn genre niet, het is zijn goedrecht om factoren op te sommen die hij als storend ervaart en wat tegen zijn cinematografische normen en waarden ingaat.
The One Ring
Dat bedoel ik dus. Ik noemde dan ook veel redenen waarom deze film mij stoorde. Dat een film een horrorfilm is betekend niet direct dat ik 'm slecht vind. Helaas meestal wel. Het gaat erom dat deze film wel goed had kunnen zijn.
Naomi Watts
Ik begrijp je Rob. De film heeft potentie maar maakt het voor jou niet waar.
Ik heb dat ook in dit genre, waar er veel factoren gewoon acceptabel kunnen zijn. Ik ben ook erg veeleisend als het om het genre horror gaat, geen horrorliefhebber en daar slagen ook zeer weinig titels in maar ze zijn er wel.
The One Ring
Eindelijk iemand die me begrijpt

Ik dacht dat deze jou wel beviel.
Naomi Watts

Deze beviel mij wel heel goed. Ook veel horrors falen maar deze, Haute Tension, Hellraiser 1 & 2, Braindead, Odishon, The Thing, Halloween, Children of the Corn IV, Suspiria (en al het andere werk van Argento), de Romero's, The Shining en The Evil dead trilogy bevielen goed. Overige horrors, en dat zijn er heel wat, faalde door die storende factoren waar jij bij The Ring last van hebt
The One Ring
Dat zijn allemaal horrors die ik niet gezien heb (op een deel uit de Evil Dead Trilogy na, weet niet meer welke). Ik wil binnen korte tijd Rosemary's Baby kijken. Hopelijk bevalt die me wel.
Linn
Best goede film hoor rosemary's baby heb m alleen gezien met verschillende eindes
Naomi Watts
Ligt ook al klaar voor herziening hier maar goed is hij zeker.
Starry Night
Hoe leg ik dit nou uit...? Je mag natuurlijk op elke film stemmen. Alleen zou ik het zelf niet doen bij films waarvan ik weet dat mijn beweegredenen rammelen.
Een recensent die niets met Frans Bauer heeft hoort geen concert van Frans Bauer te recenseren. Snap je op die manier wat ik bedoel?
Als je de basiselementen van een bepaald genre niet kan waarderen, dan is het onmogelijk om binnen dat genre een weloverwogen mening te vormen. De uitkomst zal altijd negatief zijn. Maar je beoordeelt op dat moment het genre, NIET de film. Daar gaat het me om. We zijn hier om films te beoordelen, GEEN genres.
The One Ring
Maar waar denk je dan dat al die argumenten die ik op het begin aanvoerde op sloegen? Ik heb voornamelijk op het begin, toen de discussie nog niet over horror in het aglemeen ging, alle argumenten op The Ring laten slaan. Daarbij zijn het niet zozeer de basiselementen van het genre die mij storen, eerder de slechte manier waarop die gewoonlijk uitgewerkt worden. Als ik echt binnen dat genre geen weloverwogen mening kan vormen zou The Shining er ook niet goed vanaf gekomen zijn. Idem voor King Kong al denk ik dat we die beter buiten beschouwing kunnen laten, gezien de angstfactor die in de geschiedenis aangetast is. Jou hele stuk hierboven komt vooral op mij over alsof je geen onvoldoendes meer mag uitdelen. Als je een film een laag cijfer geeft, is het jou film niet, en dus zou je geen weloverwogen mening kunnen vormen. Zo zwart-wit ligt het allemaal niet. Daarbij, als je je eraan ergert verwijs ik je graag door naar het topic van The Sound of Music. Daar is het veel erger.
Starry Night
Nou, dat lijkt me niet. Ik heb zelf ook een keer een 1 uitgedeeld. "Purple Rain". Niet omdat ik niet van Prince hou, en niet omdat ik niet van muziekfilms hou. Maar omdat ik het zo'n beetje het meest stompzinnige verhaaltje vond ooit verfilmd.
Het komt er voor mij toch heus op neer dat je je bij de beoordeling op de film zou moeten richten, en niet op genre-kenmerken. Ik vind dus dat jij dat hier teveel doet, maar dat is slechts mijn mening. Als jij het gevoel hebt dat dat niet zo is: prima.
Ik zal naar 'The Sound Of Music gaan. Ik kan me namelijk inderdaad voorstellen dat het daar ook gebeurt. Elk zeer uitgesproken genre zal er namelijk aan blootgesteld worden. Je haat het of je houdt ervan.
feanaro surion
Ook al haat je een genre! dan kan je toch alsnog een film in dat genre gaan kijken in de hoop dat hij meer bied. Als hij dan tegenvalt heb je evenveel recht een slechte beoordeling te geven.
The One Ring
Hier heb je mijn allereerste bericht over de film:
Kijk deze video en je bent binnen 7 dagen dood. Zo'n stompzinnig verhaal kan natuurlijk alleen komen uit het horror-genre. Deze film laat weer eens zien waarom ik dit genre niet kan uitstaan. Ik heb nooit echt moeite om me in te leven in films, ook niet met fantasie, maar dit is gewoon een te belachelijk verhaal dat ook nog eens niet alle eindjes aan elkaar weet te knopen. We krijgen dus die hele geschiedenis te zien van die Samara, maar ze vergeten toch met een reden te komen waarom die meid ineens gaat doelloos moorden, laat staan waarom ze daarvoor een video (
) nodig heeft. Dit is te ongeloofwaardig en te belachelijk om eng te zijn. Maar als je denkt dat je alle onzin gehad hebt komt het einde, waarin blijkt dat je alleen The Ring overleeft als je een kopie ervan kijkt. Waar slaat dat nou weer op? Konden ze verder geen manier bedenken om Naomi Watts personage het te laten overleven of zo?Over Naomi Watts gesproken, waar ik haar in Mulholland Drive nog ontzettend goed vond weet ze hier van haar rol niks bijzonders te maken. Dit bevestigt toch dat zij niet tot de catogorie zeldzame acteurs/ actrices behoort die een film uit de middelmaat kunnen trekken.
Toegegeven het was niet allemaal bagger. De sfeer was soms wel goed en ook de video zelf bevatte verontrustende beelden. Toch zorgde dit er niet voor dat ik constant mijn aandacht erbij wist te houden. De meeste scénes kon ik wel voorspellen. Daarbij bevat de film een zelfs voor Hollywood-begrippen, bijzonder nikszeggend liefdesverhaal. Het voegt niks, maar dan ook echt niks toe. Ook dat dat zoontje (die trouwens een wel erg irritante rol had) de Ring bekeek voegde uiteindelijk niks toe aan het verhaal buiten een manier om het te overdramatiseren om dan.
Van Verbinski zag ik eerder al Pirates of the Caribean en nou moet ik toegeven dat ook dit film een onzinnig verhaal had en die film heb dan weer wel een hoog cijfer gegeven (een 4,5). Maar bij die film was Verbinski zo slim (of misschien Depp) om het allemaal niet zo serieus te nemen, waardoor de onzin veel beter verteerbaar werd en zelfs toevoegde aan het kijkplezier.
Na deze film werden (en worden we nog steeds) ineens weer doodgegooit met horrorfilms. Hoeveel er dit jaar al uitgekomen zijn weet ik niet, maar volgens mij meer dan gemiddelt in een jaar. Deze wordt nog steeds als de beste gezien, dus dat bevestigt voor mij alleen maar dat ik de rest ook niet hoef te zien.
Een overgewaardeerde film dus. Ik wou 2 sterren geven, maar 1,5 lijkt me gepaster.
Op de een na laatste alinea na heb ik nooit echt over horror in het algemeen gesproken. En die ene alinea heb ik niet in mijn eindcijfer betrokken. Later ging de discussie meer over horror in het algemeen inderdaad. En nu heb ik die The Ring-discussies wel gehad eigenlijk.
Starry Night
Zo begin je dus je beoordeling, and I rest my case.
Starry Night
Ik wil weer even vergelijken:
"Ook al haat je Frans Bauer, dan kan je toch alsnog naar een concert van Frans Bauer gaan in de hoop dat het toch wat is. Als hij dan tegenvalt heb je evenveel recht een slechte beoordeling te geven over een Frans Bauer-concert als ieder ander."
Kijk, "recht": natuurlijk. We leven in het land van de vrije meningsuiting en laten we dat alsjeblieft zo houden. Dat is de discussie niet.
Maar als je beoordeling dan vervolgens bestaat uit zinsnedes als 'wat een smartlappen, ik viel bijkans in slaap', 'geef mij maar een stevige rocksong' en 'wat staat die man er toch zoutzakkerig bij in zijn gesteven pak', dan heeft niemand daar iets aan. Want dat wist iedereen al, en de een zal daarvan houden, de ander niet. Maar met een serieuze recensie van het concert van Frans Bauer heeft dat dan niets te maken. Je bespreekt dan namelijk Frans Bauer, niet zijn concert.
Turkeyloverz
Starry Night:
Vergelijk alsjeblieft concerten niet met films......
Maar ik denk dat je toch wel een beetje gelijk hebt.

Romantisch drama serie 'From Scratch' is een kijktip voor Netflix-abonnees: ‘Je voelt gewoon alles’

Hoe Netflix altijd weer unieke beelden weet te bemachtigen

Spaanse film 'Through My Window' is nog altijd een kijkcijferhit op Netflix

'Lead Children' op Netflix al af? Met deze 'schandalige' series blijf je in dezelfde sfeer

Saw
Thriller / Horror, 2004