The Ring (2002)
Met onder meer: Naomi Watts, Martin Henderson en David Dorfman
Releasedatum: 20 februari 2003
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Ring
"Before you die, you see…"
Het begint als een gewone legende - een gerucht doet de ronde dat iedereen die een lugubere videoband kijkt, een telefoontje krijgt dat hij of zij nog maar een week te leven heeft. Wanneer vier tieners zeven dagen na het bekijken van deze video op mysterieuze wijze om het leven komen, gaat journaliste Rachel Keller naar de tape op jacht. Als niet alleen zij, maar ook haar zoontje de videoband bekijkt, raakt ze verwikkeld in een race tegen de klok. Rachel heeft nu zeven dagen de tijd om het mysterie van The Ring te ontrafelen.
Rachel Keller
Rebecca Kotler
Samara Morgan
Anna Morgan
Jordy
Ondanks dat ik het origineel niet zo boeiend vond was de verleiding van 2 uur Naomi Watts toch iets te groot
Vond 'm wat beter dan het origineel. Nog steeds een te belachelijk en vergezocht uitgangspunt om het echt goed of spannend te maken, maar er zaten dit keer wél een paar creepy scenes in, en de film zag er ERG ERG mooi uit
bioscoopzaal
Nog eens gaan kijken in de bios, en ik blijf bij m'n stelling dat "The Ring" een van de beste main-stream horrorfilms van de afgelopen tien jaar is. En vooral, en niet onbelangrijk, een uitstekende remake van een minstens even uitstekend origineel.
4.5 sterren en het label: genre-klassieker in spé.
neo
Niet al te beste remake. Watts doet flink haar best om er nog wat van te maken, Zimmer componeerde een prachtige score, het is mooi gefilmd... Maar er zit teveel onzin in wat er zo uitgelaten kon worden. Zo kwamen de tape beelden in het origineel veel effectiever over en is de spanning niet om te snijden zoals ik dat voelde bij Ringu. 2.5 sterren
Het origineel was een draak, die enkel op het einde gered werd door enkele lekkere scares.
De remake ziet er iig een stuk beter uit (met als eenzaam hoogtepunt die boom met rode bladeren). De rest was degelijk en sfeervol. Alleen uhm ... iemand de scares vergeten ? Het hele concept van de Asian suspense wave is less is more. Trek dat door naar Hollywood en less wordt nothing. Werkelijk op geen enkel moment ook maar enigszins eng, en daar draait het hier toch om. Had meer weg van een drama, maar dan wel een zeer slecht.
Feitelijk is het niks meer dan een port van het verhaal naar een Hollywoodproductie. 't Wordt dringend tijd dat iemand hen daar het volgende gaat bijbrengen : It's all in the execution. Met een verhaaltje opnieuw te vertellen kom je er dus niet. Amper een film zo hard weten falen, die 1* staat er voor "het filmpje", dat er wel leuk uitzag, en die boom dus. Wat een reden om sterren aan te geven eigenlijk
Shinobi
Dit is een spannende film om te zien, de spanning zit er goed in. Er zitten wel een paar goede schrik momenten in, van die Samara gaan je haren echt omhoog staan.
Dit is zeker een goed onderhouden horror film die je geboeid houdt en zeker niet gaat vervelen.
Ik geef 'm 4, 0 sterren.
thunderball
Rare aan deze film is dat, toen ik hem destijds in de bios zag, ik hem behoorlijk creepy en spannend vond,
maar nu ik hem na al die jaren weer een keer op TV heb gekeken hij toch behoorlijk tegen viel.
Ik zat de hele film er op te wachten wanneer het nu echt eng ging worden, maar dat gebeurde maar niet... en plots was ie uit.
Nou speelt natuurlijk wel mee dat een deel van de lol (lees: horror) is dat je zit te griezelen NIET om wat je ziet, maar om WAT je denkt dat er zal gaan gebeuren. Suggestie en je eigen fantastie is vaak enger dan wat je daadwerkelijk te zien krijgt.
Ik kon me eigenlijk vrijwel de hele film nog herrinneren en dacht telkens: Ha, nu komt er een enge scene (en dat viel dan telkens weer tegen).
De film is zeker wel mooi en kundig gemaakt en Watts doet het tamenlijk goed en is leuk om naar te kijken.
Echter het kind, wat haar zoontje speelt, vind ik nog de grootste creep van de hele film: wat een raar en slecht acterend kind is dat, zeg!
3 sterren!
Ik vond dat destijds een heel goede Horror / Mystery film.
De film is niet bloederig maar wel heel spannend en er zitten ook best wel veel schrik momenten in.
Het verhaal is heel goed en prima opgebouwd en de acteurs presteren goed (ik vond vooral Naomi Watts prima acteren).
Er zitten niet veel special effects in deze film maar de TV scenes waren geweldig en eng.
Het origineel van deze film was een Japanse versie. Ik heb die ook proberen te kijken maar die film is niet om aan te zien. Deze Amerikaanse verfilming is 100% beter.
Redelijke horrorfilm die mij alleen niet echt super vermaakte. Het hele verhaal is op zich wel sterk en het concept van sterven door het zien van een video is ook leuk gevonden (al was dit een remake van de Japanse versie dan) maar de uitwerking kon wel beter. Het verhaal werd wat rommelig en het was na een tijdje een beetje herhaalderlijk aan het worden. Af en toe wel een aardig schrikmoment erin maar overall niet zo geweldig om lang te boeien. Ik snap ook nooit zo waarom men zo lyrisch hierover is.
Enigszins spannende remake, die naar het einde toe nogal wat steekjes laat vallen en bijna volledig ontspoort. Het eerste gedeelte van de film valt echter redelijk te pruimen.
sinterklaas
Tja, eigenlijk een beetje exact hetzelfte als de Japanse Ring. Met alleen blanke mensen als personages en hier en daar kleine veranderingen. Maar evengoed toch wel weer een geslaagde remake die natuurlijk wel spannend is voor mensen die de Japanse versie nog niet hebben gezien. Voor mij was dit niet echt nieuw meer maar evengoed heb ik het wel weer opnieuw aangenaam genoten maar dan met wat aanpassingen. De beelden van die vervloekte versie waren wel weer lekker uber-creepy. Ook kregen we in de Amerikaanse versie dan wel weer het gezicht van de levend dode Samara/Sadako te zien wat in de Japanse nog altijd wel achter dat haar verborgen bleef. Wat nog wel naar je hart grijpt en ijspegels op je rug bezorgt is: op het moment dat die meid in het begin(weet de naam even niet meer) de kamer binnenloopt waar die tv aanstaat met die video. En dat dan ineens die meid der gezicht helemaal inzakt. (altijd even handig om dat stukje ff op slow motion te zetten.) Ook ff zo'n eng momentje.
Ook was die tv-scene mooi na gemaakt. En het allerlaatste seconde was ook ff een schrik.
Maar echt heel eng was ie niet. Dat was Ringu ook niet echt maar als je die ook al eerst gezien heb is The Ring ook minder eng. Maar evengoed heb ik me wel zeer vermaakt met de creepy momenten. Het was toch wel weer een mooie herbelevenis.
Ook wel grappig dat dit van de regiseur van Mousehunt is.
Deel 2 ga ik ook maar eens op de kop tikken.
maxo922
Na herzien beginnen de langdradige stukken meer op te vallen, die toch een beetje roet in het filmpje gooien.... maar nog steeds goed.
* 3,5
Filmkriebel
Zeer enge film. Zelden zo onder de indruk geweest van een horrorfilm in de bios. Ik heb geen vergelijkingsbasis. Japanse horror is niet zo erg mijn ding, dus ga ik maar the Ring beoordelen vanuit de hoek der "leken". Daarna heb ik nog in hetzelfde genre "Ring 2" en "Grudge" gezien maar dat is het zowat.
Goede mix van dramatische elementen en horror. Bij het begin is het natuurlijk al direct raden hoe dit allemaal zal aflopen. Spannende en beloftevolle intro in ieder geval, die bij mij een plaatsje mag krijgen in een "hall of fame" voor horrorfilms. Onderweg transformeert de film stilaan in een tragisch-dramatisch verhaal met de introductie van Samara. Het plot is rijk, spitsvondig en biedt ieder wat wils. Heel origineel dus, en voor mij was Naomi Watts toen dé actrice om in de gaten te houden. Ze speelde erg overtuigend.
Verder wordt er een zeer creepy sfeer opgebouwd waarin realiteit en een andere dimensie nu en dan door elkaar lopen (vb die vlieg die uit dat TV scherm komt... brrr). Heb veel rillingen gehad bij die film en het mysterieuze aspect sprak me sowieso al sterk aan. Een film om te blijven herzien.
chevy93
Gisteren weer herzien en bleek dat ik de Japanse versie van the Ring in mijn hoofd had bij mijn vorige bericht.
De film is totaal niet eng en telkens als je denkt dat er een schrikmoment komt, komt er niks.
Verlaagd naar 2,0*
Vinokourov
Prima mysterieuze horror, die de interesse weet vast te houden, ook al loopt ie iets te ver door na de climax. Eng vond ik hem niet, verontrustend wel en dat doet het bij mij altijd wel goed. Adequaat acteerwerk overigens van iedereen, daar wil het nog wel eens aan schorten bij films zoals deze.
Mmm... toch een halve stem verhoogd na herziening. Als je de film bekijkt in z'n genre is dit best nog niet zo slecht. Beetje mysterie, de nodige schrikmomenten, drama, ... Een film die je best ziet in de goeie omstandigheden om in de mood te geraken. Meer dan 4* zal de film zeker niet krijgen, maar ik heb best genoten van de film en zelfs bij herziening blijft hij overeind.
-droodylover-
ik vind de ring echt helemaal niet eng !!!
ik vond hem ook niet echt saai
srry dat ik het zeg de teletubbies waren enger
Aapje81
Toendertijd in de bioscoop gezien en toen maakte deze film toch wel veel indruk. De mooie beelden, aardige schrikmomenten, interessante ontknoping en vooral Naomi Watts deden de rest.
Hoogtepunt vond ik de mooi opgebouwde scéne met het paard
Jessen0wnt
Goede horror/thriller. Het verhaal slaat totaal NERGENS op, maar toch heb ik de film meerdere malen serieus gekeken. En leefde ik mee met het verhaal. Mooie, donkere beelden en een mysterieus sfeertje. Het acteren kon ermee door, ''het meisje'' was heel creepy, een nieuw horror-icoon (toen de tijd).
movie acteurs
Tja, engste film ooit, klinkt heel wat. Je wordt er zo nieuwsgierig van dat je hem zelfs gaat kopen.
Ik vond het maar een lachertje in zijn genre. Heb de film daarna ook niet meer gezien. In ieder geval vond ik het helemaal niks.1,0
ik vraag me af hoe de originele is.
John Lee Hooker
Verlaagt naar een 2,5.
Eigenlijk is het verhaal maar mager, het verleden wordt opgespoord en de beelden die daar bij horen zien er wel leuk uit maar dit houd verder niet veel in.
Het acteerwerk is maar matig. Als je er een beetje op let zie je dat het gewoon niet klopt. Bijvoorbeeld de scene met die balletjes die op de grond vallen: Rachel en haar vriend bukken precies tegelijk omlaag. En de scene waarin de man zelfmoord pleegt in bad: Rachel is geschrokken en als haar vriend komt is ze wel erg snel gekalmeerd.
Dit zijn slechts maar twee voorbeelden van kleine 'foutjes'.
Bottleneck
Aardige film om weer eens te zien maar behoorlijk sfeerloos, vooral als je Ringu gezien hebt.
Het is allemaal net té gemaakt, zoals dat huisje (laten we die zo creepy mogelijk maken, maar wat erin gebeurt is spanningsloos), Watts die wel erg overdreven emoties laat zien, haar kind dat gecast is op z'n oh zo enge geschminkte koppie, wat gedoe met een paard (dat ook nog eens vermalen wordt en onder water luid hinnikt
De versnelde beelden tussendoor en het filmpje op de band zelf zijn nog het meest aardig. De rest valt qua sfeer en mysterie in het niet naast Ringu, mag van mij in een bodemloze put belanden.
hellblazer93
Heb deze film nog maar eens herzien nadat ik de originele versie ook heb gezien die ik toch wat minder vond. Achteraf is die ook niet zoveel slechter, maar hier wordt net even wat beter geacteerd en is het kleurgebruik sfeervoller. Het verhaal vind ik ook erg sterk en deze film voegt toch wel wat toe aan de Japanse versie vind ik. Hier wordt alles ook net iets duidelijker uitgelegd en krijg je als kijker wat meer tijd om dingen te begrijpen (wat niet altijd noodzakelijk was). Toch zitten er leuke toevoegingen in die niet in de originele versie te zien waren (het kamertje van Sadako vinden bijvoorbeeld). Verder is de spanning wel degelijk aanwezig in de film en zijn er wel een paar aardige schrikmomenten.
Blijft op 4 sterren staan.
Lalalalax
ik heb deze film gezien toen i k zes was , toen was ik echt wel bang enzo xd maar eergisteren heb ik hem opnieuw gekeken samen met men nicht , soms was het wel eng en soms dacht je wel : nu gaat het eng worden
! maar nee , spijtig dat er niet echt schrikmomentjes waren.bevoorbeeld toen die man dood ging , mochten we zijn gezicht niet zi ndaarna wel maar dat was maar ff , en ook toen ze samara vast had in de water put ging haar gezicht langzaam weg maar het zo uenger zijn als het opeens gebeurd maarja , samara was wel eng :S
Lennert
Al is het lang geleden dat ik de Japanse versie gezien heb, van wat me bijstaat vond ik deze toch griezeliger dan het origineel. Toegegeven, dat is niet heel moeilijk en zelfs deze film is ook weer niet het toppunt van doodeng, slechts enkele scenes (de momenten waarop men de slachtoffers in volle glorie laat zien) waren echt ongemakkelijk, verder was het vooral een leuk sfeertje zonder al teveel gebeurtenissen.
Wel fijn acteerwerk (doodeng kind, die David Dorfman), een beter script dan het origineel en bovenal een mooi kleurenfilter, waardoor de film zeker fijn wegkijkt, maar afgezien van enkele kleine puntjes niet heel erg eng is. En waarom iedereen zo bang is voor dat meisje is me al helemaal niet duidelijk, op het moment dat ze in volle glorie te zien is moest ik voornamelijk lachen.
Halcyon
Jaren geleden al eens de DVD-release meegepikt en daarnet nog eens gecheckt of hij wel degelijk zo saai was als in mijn herinnering. Conclusie: ja. Nochtans oogt The Ring erg verzorgd dankzij de sombere fotografie, maar op het vlak van scares is dit echt flauwe kost. Enkel de openingssequentie haalt wat dat betreft het niveau dat je van dit soort films mag verwachten. Voor de rest veel overtollig drama waar vlijtig in gesnoeid kon worden. Mijn devies: beperk je tot het origineel, al zijn er in dit genre wel betere films gedraaid.
Fran
- 1953 berichten
Op zich blijft de spanning wel het gehele verhaal erin maar echt gegriezeld heb ik niet. Dat had ik eerlijk gezegd wel verwacht. Verder zit het verhaal ook niet zo heel briljant in elkaar maar hij kijkt wel lekker weg.
maxroelofs
Gisteravond deze horror gezien. Hij is natuurlijk erg bekend.
De film begint erg goed alleen later werd het me toch allemaal wat te ''grudge'' achtig. Echte sfeer was er weinig en de schrik momenten waren ook niet erg overtuigend.
Het verhaal zelf vond ik wel erg overdreven. Het is oké als je een spannende film wil maken met een zoals op de hoes staat ''hoog IQ'' alleen dit gaat allemaal wel erg ver. Het was bij vlagen erg onduidelijk en het echte moment dat je alles plots door had bleef uit. Dat het uiteindelijk de put bleek te zijn vond ik wel een goede plot twist alleen ik kreeg niet echt een gevoel erbij.
Het acteerwerk was matig. Watts kwam soms heel overtuigend over alleen ze ziet er toch iets te braaf uit voor deze film. Ze is bijna niet in paniek geraakt, ik denk dat een normaal mens toch eerst bang en hysterisch zou worden in plaats van meteen het tot op de bodem uit willen zoeken.
Al met al keek de film toch lekker weg alleen voor echt goede horror zou ik toch My little eye, the blair witch project, saw en REC kijken.
ibendb
The Ring. Een film die ik al lang wil zien, en gisteravond was het zo ver.
De film heeft een behoorlijk creepy sfeer. Samara... Eng kind.
Doordat ik eerst Scary Movie 3 zag, en dan The Ring, zag ik dat bijna echt alles hetzelfde was, waardoor ik niet echt bang was, maar eerder moest lachen hoe ze alles hebben geparodieerd. De film is zeer spannend, maar ik vind het wel jammer dat er zo weinig doden vallen. Het einde snap ik niet zo goed: Rachel helpt Samara, dus is de vloek verboken, toch? Maar dan komt ze terug en blijft ze toch verder doen. Waarom? Kan iemand dit mij uitlegen, alstublieft. Verder een geslaagde horror.
Nitrouz
In mijn herinnering was The Ring enger dan dat ik dacht, want ik zag hem gisteravond, in het donker laat op de avond. Echt eng wordt de film (op de openingsscène na) nauwelijks, al is de scène dat Samara uit de TV komt helemaal niet slecht.
Het origineel was niet zo bijzonder, zeker voor een J-Horror viel Ringu heel erg tegen. Een erg saaie film, ook het vervolg, Ringu 2, was niet echt bijzonder te noemen, het derde deel, Ringu 0: Baasudei, moet ik nog zien.
Gelukkig is de remake van het eerste deel een stuk beter dan het origineel. Spannender, enger, sfeervoller en beter acteerwerk maken het een leuke film die lekker wegkijkt.
Het verhaal steekt erg goed in elkaar en heeft naar mijn idee weinig te maken met het origineel.
Montorsi
Dat deze film alweer 10 jaar oud is zeg. Was toentertijd een ware hype kan ik mij herinneren, en als ik me niet vergis een van de belangrijkste redenen waardoor er zo'n J-horror golf over de Benelux en de rest van de wereld ging.
Heb nooit de moeite genomen om hem een kans gegeven. A) omdat ik pas een paar jaar actiever afwissel met horrorfilmpjes en B) omdat ik eigenlijk het origineel in beginsel prefereer. Dat ik deze nu wel gezien heb is vooral behoefte aan zo min mogelijk moeite hoeven te doen voor een film.
Kort gezegd vind ik deze film aardig ruk. En dan vooral omdat ik echt niks zie in de clou. "She just wants to be heard". Ahja en de enige manier om gehoord te worden is volop mensen vermoorden. En dan ook nog het liefst zo onduidelijk mogelijk dmw een vage tape die je eigenlijk alleen kan begrijpen door een speurtochtje waar allerlei hints je enkel toevallig kunnen opvallen. Een film hoeft van mij alles behalve realistisch te zijn, maar als een film niet eens zijn eigen regels consequent kan hanteren haak ik vrij snel af. Helemaal als dat het enige is waar de film op mikt.
Want dat is het vooral, een puzzeltje oplossen, met wat horrorelementjes. Verbazingwekkend vond ik het hoe weinig sprake er was van angst, er wordt zelfs geen moeite gedaan. De ene na de toevallige vinding wordt gedaan, zonder dat je ook maar een moment aan de indruk te kijken naar een overdreven bedracht scriptgebeuren.
Het helpt dan ook alles behalve dat er maar voor de verandering weer eens een halfbakken semi-romance inzit, en het brave karakter van wat voor horror moet doorgaan, de film alles behalve boeiend maakt. Daarnaast hekelde ik echt de infantiele beeldtaal in deze film. Voorbeeldje; Watts komt er achter dat 3 tieners om 10pm doodgaan, wat betreft de 4e gaat ze nog even bellen. En jawel, aan haar gezichtsuitdrukking te zien kan het niks anders zijn dan eveneens 10pm. Maar dat laat dan blijkbaar nog te veel open voor het publiek ofzo, want Watts schrijft het ook nog even op in haar kladblokje (anders vergeet ze het misschien nog ofzo?). En als dat dan nog het enige was, maar dit soort dingen zaten er keer op keer in..
Redelijk slecht maw, ben dan nog het meest beneuwd of er van het alleraardigste basisconcept iets over is in het origineel. Enkele scenes zoals met die vlieg op het scherm waren zeker de moeite waard. Des te pijnlijker dat je vervolgens tot de laatste 10 minuten moet wachten voordat daar weer iets mee gedaan wordt. Verder was de tape zelf de moeite waard, maar meer op een creepy manier, maar angstaanjagend wil het niet worden, niet eens iets wat daar in de buurt komt.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Saw