• 9.376.493 stemmen

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Naomi Watts, Martin Henderson en David Dorfman

Releasedatum: 20 februari 2003

Plot The Ring

"Before you die, you see…"

Het begint als een gewone legende - een gerucht doet de ronde dat iedereen die een lugubere videoband kijkt, een telefoontje krijgt dat hij of zij nog maar een week te leven heeft. Wanneer vier tieners zeven dagen na het bekijken van deze video op mysterieuze wijze om het leven komen, gaat journaliste Rachel Keller naar de tape op jacht. Als niet alleen zij, maar ook haar zoontje de videoband bekijkt, raakt ze verwikkeld in een race tegen de klok. Rachel heeft nu zeven dagen de tijd om het mysterie van The Ring te ontrafelen.

Rachel Keller

Aidan Keller

Richard Morgan

Katie Embry

Rebecca Kotler

Samara Morgan

avatar van JayLunar

JayLunar

Jah ik heb het niet zo op Japans.

huh, waar slaat dat op? waarom niet?

avatar van GerwinF

GerwinF

ausloosd schreef:

Hmmm.......Straf dat mensen hier intrappen.

Duidelijk een geval van 'fantastisch origineel dat dunnetjes wordt overgedaan door een niet-bijster-getalenteerde hollywood-regisseur'.

Huur liever het origineel: Een japanse paranormale chiller die op zwat elk vlak superieur is en to het beste in het genre mag gerekend worden: het is gewoonweg prachtig hoe die film het ene poetische beeld na het andere toont en tijd neemt om het macabere verhaal te vertellen. De oude Japanse cultuur en mythen die op een slimme manier verwerkt zijn in het verhaal werken fantastisch en geven de film een bevreemdend exotisch sfeertje dat natuurlijk volledig NIET past in de Amerikaanse remake die het verhaal laat afspelen in amerika....it doens't make sense. Dus een goed raad aan mensen die deze film willen gaan bekijken in de cinema: huur het origineel en onderga een van de huiveringwekkendste thrillers ever die bewijst dat de schoonheid van het ruis van een videobeeld en het blauwe licht van de oneindige zee één zijn.

Moet je helemaal gelijk geven, alleen de beeld en geluidskwaliteit zijn niet om naar huis te schrijven!

avatar van slowhand

slowhand

vandaag gezien bij de sneak

kei goede film heerlijk spannend geef hem 4 en halve ster

avatar van slowhand

slowhand

o ja gewoon kijken deze film,

gewoon doen, niks van ik heb het zo druk enzo, gewoon deze moet je zien.:)

avatar van morpheus

morpheus

Zeer Degelijke Thriller (ik heb het orgineel niet gezien) Het op zich al zeer interessante begingegeven wordt spannend uitgewerkt maar hoewel de film niet clichematig probeert te zijn ontkomt het hier niet helemaal aan.

***1/2

avatar van Spider

Spider

Is Naomi Watts niet fantastisch?

zucht.....

Padd0

Leuke film 3*, totdat ik het origineel heb gezien. (Heb namelijk gehoord dat alles letterlijk hetzelfde is)

avatar van Goodfella

Goodfella

Schandalige kopie van het orgineel, dat al niet eens zo heel goed was. Alles is uiteraard wat gelikter in beeld gebracht dan in de Japanse versie, maar verder voegt deze versie daar werkelijk HELEMAAL niks aan toe. Zelfde karakters, zelfde verhaal, zelfde schrikeffecten en van de geweldige geluidseffecten die het orgineel wèl had is zelfs helemaal niets meer over...

Maar ik kan me goed voorstellen dat als je 'Ringu' niet gezien hebt, je dit een best aardige horrorfilm vind.. maar goed, precies dezelfde film vind je dus momenteel in de videotheek..

Wat een fantasieloze geldklopperij

avatar van patjenmgn

patjenmgn

Goodfella schreef:

maar goed, precies dezelfde film vind je dus momenteel in de videotheek..

Ja maar zonder Naomi Watts

avatar van Alan Smithee

Alan Smithee

Net de film gekeken en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast werd.
Er wordt in de film veel aandacht besteed aan de sfeer wat de film zeer ten goede komt. Het verhaal bevat toch wel enkele cliches...
zoals een jongetje dat weer eens erg veel schijnt te weten
en...
de alleenstaande moeder die alles uiteindelijk oplost...
maar prik hier doorheen en je hebt een lekkere horror/thriller te pakken

3,5 sterretjes !

avatar van manic

manic

Goh, ik had het origineel al gezien, maar ik moet zeggen dat ik deze bewerking toch behoorlijk knap vind. Op aantal punten gemoderniseerd (lees:verwesterd) en ik meende toch echt wel wat aanvullingen in het verhaal te zien. (kan mij vergissen, want ik heb meer recentelijk Ringu2 gezien) anyway... Geluidseffecten waren in het origineel beter, maar ik vond bijv. de regie toch wel interessanter bij de remake. 3,5* evenveel als het origineel, maar het is dus een balans.

avatar van Neder

Neder

onzettend spannend en duister verhaal wat je van begin tot het eind blijft boeien en vooral verrassen. Zeker een aanrader ook al had je de japanse versie gezien( meer een cult film). I like this .............

avatar van sydney

sydney

Alweer een remake, omdat Amerikanen niet de moeite willen nemen om de Japanse versie te bekijken. Ik heb het niet zo op remakes, dus ik zal deze zeker niet gaan bekijken.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Zag dr allemaal goed uit in trailers ed, maar tis wel zielig dat de acteurs, producers en regisseur allemaal doen alsof de film hun idee was. Nergens wordt gezegd dat t n remake is, beetje triest.

avatar van Miss_T

Miss_T

Ja ik ben t ook nie helemaal over die eerste reactie eens want ik vond de Japanse versie veeeel enger en beter. Niks mis met japanse thrillers. Je moet battle royal eens huren! =xxx= me

avatar van pjotr

pjotr

Eh...waarom geef je deze film dan 5 sterren als ik vragen mag ?....

avatar van Mik

Mik

Miss_T schreef:

=xxx= me

3 toch ?

avatar van Mindflight

Mindflight

volgens rtl boulevard is het verhaal niet compleet (?) keppem nog nie gezien. lijkt me wel goed!

Padd0

Misschien omdat de japanse versie nog een vervolg heeft?

avatar van JayLunar

JayLunar

Padd0

Misschien dat ze deze keer alleen de hoofden van amerikaanse acteurs/actrices er op plakken en dan alles in het engels gaan dubben

avatar van BoordAppel

BoordAppel

JayLunar schreef:

Als ze in Hollywood die vervolgen maar niet ook gaan remaken

Als t n succes wordt, eggggg wel.

avatar van Miss_T

Miss_T

Vervolg heb ik nog niet gezien op die japanse versie en by the way ik ben nieuw hierzo. Ik geef zowat elke film waar ik op klik een vijf :-/ . Key kweet t kben slim. Maar ik heb nu de japanse versie gevonden en ga daar nu ook 5 sterren aan geven.;-) Ciao

avatar van Zavo

Zavo

JayLunar schreef:

Als ze in Hollywood die vervolgen maar niet ook gaan remaken

Natuurlijk wel, in Hollywood doen ze tegenwoordig niets anders meer dan remakes maken van buitenlandse films en het maken van vervolgen op succesfilms.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

voordeel van deze remake is dat het japanse Ringu nu eindelijk wat meer aandacht krijgt...

avatar van stinissen

Redelijke thriller met 2 of 3 schrik effecten , eerlijk gezegd had ik hier iets meer van verwacht . Het eind van de film dit in mijn ogen afbreuk aan de film.

avatar van Da Jando

Da Jando

Net in de sneak gezien, erg goede film. Mooie beelden, mooie effecten, spannend, boeiend en je wordt steeds maar weer op het verkeerde been gezet. Ik ga hem zeker nog eens kijken want nog niet alles is me helemaal duidelijk. Een maat van me zei dat bij de tweede keer kijken, zoals in veel goede films, er een stuk meer duidelijk wordt en dat je veel kleine dingen ziet.

Het orgineel heb ik nooit gezien, mischien ga ik hem wel eens kijken. Ik ga deze film iig niet minder beoordelen omdat het een remake is. Ik heb erg van genoten en geef hem voorlopig 4* Mischien wordt het nog wel hoger wanneer ik hem voor de tweede keer heb bekeken.

Zijn hier veel mensen er zo negatief over omdat het een remake is? Wat vinden jullie van het verhaal en de ontknoping dan? Of moet ik daarvoor bij ringu gaan lezen?

avatar van Ansje

Ansje

was wel een goede film maar er zaten maar weinig schrikmomenten in , het einde had wel wat spannender gemogen maar al met al heb ik me goed vermaakt .

En dan nu dvd kijken met de japanse versie eens kijken wat dat is .

avatar van pjotr

pjotr

Nu The Ring een succes is zijn ze al een tijdje bezig met de scripts te bewerken van Ring 0 en Ring 2

......want daar valt natuurlijk geld te halen.

Ook zag ik een stuk van de making van The Ring en ze hebben het inderdaad niet één keer over het origineel laat staan dat ze vermelden dat ze niet helemaal zelf op het idee zijn gekomen.....

En sjesus... wat kraamt die Albert Verlinde een sloot bull-shit uit over deze film - gemaakt naar aanleiding van het boek en voor het eerst een Japanse film ge-re-maked.....laat 'ie het gewoon bij zijn musicals houden !....domme n...

avatar van GerwinF

GerwinF

Heb de dvd maar besteld, heb het origineel niet gezien. Kan het alleen maarmeevallen.