The Ring (2002)
Releasedatum: 20 februari 2003
Bekijk via SkyShowtime
Vrijdag om 22:45 uur op Paramount Network
Plot The Ring
"Before you die, you see…"
Het begint als een gewone legende - een gerucht doet de ronde dat iedereen die een lugubere videoband kijkt, een telefoontje krijgt dat hij of zij nog maar een week te leven heeft. Wanneer vier tieners zeven dagen na het bekijken van deze video op mysterieuze wijze om het leven komen, gaat journaliste Rachel Keller naar de tape op jacht. Als niet alleen zij, maar ook haar zoontje de videoband bekijkt, raakt ze verwikkeld in een race tegen de klok. Rachel heeft nu zeven dagen de tijd om het mysterie van The Ring te ontrafelen.
Rachel Keller
Rebecca Kotler
Samara Morgan
Anna Morgan
JayLunar
huh, waar slaat dat op? waarom niet?
GerwinF
Hmmm.......Straf dat mensen hier intrappen.
Duidelijk een geval van 'fantastisch origineel dat dunnetjes wordt overgedaan door een niet-bijster-getalenteerde hollywood-regisseur'.
Huur liever het origineel: Een japanse paranormale chiller die op zwat elk vlak superieur is en to het beste in het genre mag gerekend worden: het is gewoonweg prachtig hoe die film het ene poetische beeld na het andere toont en tijd neemt om het macabere verhaal te vertellen. De oude Japanse cultuur en mythen die op een slimme manier verwerkt zijn in het verhaal werken fantastisch en geven de film een bevreemdend exotisch sfeertje dat natuurlijk volledig NIET past in de Amerikaanse remake die het verhaal laat afspelen in amerika....it doens't make sense. Dus een goed raad aan mensen die deze film willen gaan bekijken in de cinema: huur het origineel en onderga een van de huiveringwekkendste thrillers ever die bewijst dat de schoonheid van het ruis van een videobeeld en het blauwe licht van de oneindige zee één zijn.
Moet je helemaal gelijk geven, alleen de beeld en geluidskwaliteit zijn niet om naar huis te schrijven!
slowhand
vandaag gezien bij de sneak
kei goede film heerlijk spannend geef hem 4 en halve ster
slowhand
o ja gewoon kijken deze film,
gewoon doen, niks van ik heb het zo druk enzo, gewoon deze moet je zien.:)
morpheus
Zeer Degelijke Thriller (ik heb het orgineel niet gezien) Het op zich al zeer interessante begingegeven wordt spannend uitgewerkt maar hoewel de film niet clichematig probeert te zijn ontkomt het hier niet helemaal aan.
***1/2
Padd0
Leuke film 3*, totdat ik het origineel heb gezien. (Heb namelijk gehoord dat alles letterlijk hetzelfde is)
Goodfella
Schandalige kopie van het orgineel, dat al niet eens zo heel goed was. Alles is uiteraard wat gelikter in beeld gebracht dan in de Japanse versie, maar verder voegt deze versie daar werkelijk HELEMAAL niks aan toe. Zelfde karakters, zelfde verhaal, zelfde schrikeffecten en van de geweldige geluidseffecten die het orgineel wèl had is zelfs helemaal niets meer over...
Maar ik kan me goed voorstellen dat als je 'Ringu' niet gezien hebt, je dit een best aardige horrorfilm vind.. maar goed, precies dezelfde film vind je dus momenteel in de videotheek..
Wat een fantasieloze geldklopperij
patjenmgn
maar goed, precies dezelfde film vind je dus momenteel in de videotheek..
Ja maar zonder Naomi Watts

Alan Smithee
Net de film gekeken en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast werd.
Er wordt in de film veel aandacht besteed aan de sfeer wat de film zeer ten goede komt. Het verhaal bevat toch wel enkele cliches...
zoals een jongetje dat weer eens erg veel schijnt te weten
en...
de alleenstaande moeder die alles uiteindelijk oplost...
maar prik hier doorheen en je hebt een lekkere horror/thriller te pakken
3,5 sterretjes !
manic
Goh, ik had het origineel al gezien, maar ik moet zeggen dat ik deze bewerking toch behoorlijk knap vind. Op aantal punten gemoderniseerd (lees:verwesterd) en ik meende toch echt wel wat aanvullingen in het verhaal te zien. (kan mij vergissen, want ik heb meer recentelijk Ringu2 gezien) anyway... Geluidseffecten waren in het origineel beter, maar ik vond bijv. de regie toch wel interessanter bij de remake. 3,5* evenveel als het origineel, maar het is dus een balans.
Neder
onzettend spannend en duister verhaal wat je van begin tot het eind blijft boeien en vooral verrassen. Zeker een aanrader ook al had je de japanse versie gezien( meer een cult film). I like this .............
sydney
Alweer een remake, omdat Amerikanen niet de moeite willen nemen om de Japanse versie te bekijken. Ik heb het niet zo op remakes, dus ik zal deze zeker niet gaan bekijken.
BoordAppel
Zag dr allemaal goed uit in trailers ed, maar tis wel zielig dat de acteurs, producers en regisseur allemaal doen alsof de film hun idee was. Nergens wordt gezegd dat t n remake is, beetje triest.
Miss_T
Ja ik ben t ook nie helemaal over die eerste reactie eens want ik vond de Japanse versie veeeel enger en beter. Niks mis met japanse thrillers. Je moet battle royal eens huren! =xxx= me
pjotr
Eh...waarom geef je deze film dan 5 sterren als ik vragen mag ?....
Mindflight
volgens rtl boulevard is het verhaal niet compleet (?) keppem nog nie gezien. lijkt me wel goed!
Padd0
Misschien dat ze deze keer alleen de hoofden van amerikaanse acteurs/actrices er op plakken en dan alles in het engels gaan dubben
BoordAppel
Als ze in Hollywood die vervolgen maar niet ook gaan remaken
Als t n succes wordt, eggggg wel.
Miss_T
Vervolg heb ik nog niet gezien op die japanse versie en by the way ik ben nieuw hierzo. Ik geef zowat elke film waar ik op klik een vijf :-/ . Key kweet t kben slim. Maar ik heb nu de japanse versie gevonden en ga daar nu ook 5 sterren aan geven.;-) Ciao
Zavo
Als ze in Hollywood die vervolgen maar niet ook gaan remaken
Natuurlijk wel, in Hollywood doen ze tegenwoordig niets anders meer dan remakes maken van buitenlandse films en het maken van vervolgen op succesfilms.
Agony
- 1985 berichten
voordeel van deze remake is dat het japanse Ringu nu eindelijk wat meer aandacht krijgt...
Redelijke thriller met 2 of 3 schrik effecten , eerlijk gezegd had ik hier iets meer van verwacht . Het eind van de film dit in mijn ogen afbreuk aan de film.
Da Jando
Net in de sneak gezien, erg goede film. Mooie beelden, mooie effecten, spannend, boeiend en je wordt steeds maar weer op het verkeerde been gezet. Ik ga hem zeker nog eens kijken want nog niet alles is me helemaal duidelijk. Een maat van me zei dat bij de tweede keer kijken, zoals in veel goede films, er een stuk meer duidelijk wordt en dat je veel kleine dingen ziet.
Het orgineel heb ik nooit gezien, mischien ga ik hem wel eens kijken. Ik ga deze film iig niet minder beoordelen omdat het een remake is. Ik heb erg van genoten en geef hem voorlopig 4* Mischien wordt het nog wel hoger wanneer ik hem voor de tweede keer heb bekeken.
Zijn hier veel mensen er zo negatief over omdat het een remake is? Wat vinden jullie van het verhaal en de ontknoping dan? Of moet ik daarvoor bij ringu gaan lezen?
Ansje
was wel een goede film maar er zaten maar weinig schrikmomenten in , het einde had wel wat spannender gemogen maar al met al heb ik me goed vermaakt .
En dan nu dvd kijken met de japanse versie eens kijken wat dat is .
pjotr
Nu The Ring een succes is zijn ze al een tijdje bezig met de scripts te bewerken van Ring 0 en Ring 2
......want daar valt natuurlijk geld te halen.
Ook zag ik een stuk van de making van The Ring en ze hebben het inderdaad niet één keer over het origineel laat staan dat ze vermelden dat ze niet helemaal zelf op het idee zijn gekomen.....
En sjesus... wat kraamt die Albert Verlinde een sloot bull-shit uit over deze film - gemaakt naar aanleiding van het boek en voor het eerst een Japanse film ge-re-maked.....laat 'ie het gewoon bij zijn musicals houden !....domme n...
GerwinF
Heb de dvd maar besteld, heb het origineel niet gezien. Kan het alleen maarmeevallen.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime