• 9.383.863 stemmen

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Naomi Watts, Martin Henderson en David Dorfman

Releasedatum: 20 februari 2003

Plot The Ring

"Before you die, you see…"

Het begint als een gewone legende - een gerucht doet de ronde dat iedereen die een lugubere videoband kijkt, een telefoontje krijgt dat hij of zij nog maar een week te leven heeft. Wanneer vier tieners zeven dagen na het bekijken van deze video op mysterieuze wijze om het leven komen, gaat journaliste Rachel Keller naar de tape op jacht. Als niet alleen zij, maar ook haar zoontje de videoband bekijkt, raakt ze verwikkeld in een race tegen de klok. Rachel heeft nu zeven dagen de tijd om het mysterie van The Ring te ontrafelen.

Rachel Keller

Aidan Keller

Richard Morgan

Katie Embry

Rebecca Kotler

Samara Morgan

avatar van Zavo

Zavo

Deze remake is sfeervol en mooi gemaakt, maar de spanning uit het origineel ontbreekt grotendeels. De belangrijkste fout is dat die video niet eng genoeg is en Anna en Samara Morgan ook niet. Je ziet als kijker eigenlijk iets teveel, waardoor het niet mysterieus genoeg meer is. In het origineel was dit veel effectiever gedaan.

Al met al viel hij me wel erg mee, 3*.

Naomi Watts schreef:

Het is een film die de eerste keer gewoon de meeste indruk maakt. Als je voor de spanning kijkt dan blijft de eerste kijkbeurt het best. Ik geniet van puur andere elementen waardoor de film gewoon op de 5* blijft staan.

Meer een thriller dan horror.

Volgens mij geil je gewoon teveel op Naomi.

Naomi Watts

Ik geil niet op Naomi, alsjeblieft zeg. Naomi is een mooie vrouw hoor maar ze is geen lustobject voor mij. Zo zie ik geen enkele vrouw, zo disrespectful.

mikoz

Ga je me nu vertellen dat je nooit op een vrouw ''geil't'' ?

Naomi Watts

Klopt, ik 'geil' niet op vrouwen. Ik kan mij er wel tot 'aangetrokken' voelen.

avatar van Disk

Disk

lol

Das hetzelfde alleen jij benadert het wat netter

avatar van Doom

Doom

mikoz schreef:

Das hetzelfde alleen jij benadert het wat netter

Nee hij (Naomi Watts) benaderd het normaal en jij benaderd het als een onvolwassen klein oversext pubertje.

Dat is het verschil.

Naomi Watts

Niet hetzelfde. Ik kijk gewoon respectvoller naar vrouwen.

Doom schreef:

Dat is het verschil.

Inderdaad en bedankt Doom voor je juiste visie.

Maar we raken off topic, back to The Ring.

avatar van Starry Night

Starry Night

Als ik de reacties lees voel ik me een ontzettende muts, maar ik heb driekwart van de film niet durven kijken. Gelukkig had ik iemand bij me die een beetje vertelde wat er gebeurde, terwijl ik zogenaamd een boek zat te lezen. Ik vond hem dus wel heel erg eng, m.n. onderhuids. Echte horror hou ik niet van. Is altijd zo fantasieloos. Deze film was niet fantasieloos. Ik vond hem fotografisch ook mooi.

Oh, en met Naomi Watts had ik niet zoveel. Vond Martin Henderson daarentegen het aankijken meer dan waard. 'Tant pis' dat hij zo jammerlijk eindigde.

Naomi Watts

Zo vreemd is het niet, ik ken er genoeg die de film behoorlijk eng vonden.

avatar van stan

stan

SiSsY bOY houdt nu wel al een hele maand zn bek dicht na al dat commentaar gelukkig maar

Ik heb gister de film weer eens gekeken, het is inderdaad een tikkeltje minder dan 1 a 2 jaar geleden, maarja dat heb je met meer films. Toch blijft het een goede film, maar de schrikmomenten zijn voor mij een beetje weg

toch nog goed voor 4*

avatar van Jess

Jess

Kan iemand mij uitleg geven over waar deze film nu eigenlijk over ging,....en dan zeker over het einde want daar begreep ik niet veel van...de rest vond ik best boeiend!

avatar van Snufkin

Snufkin

Leuke hollywoodversie van een Japanse Horror film. Prettig om te zien dat er wat van de helderziendheid en dergelijke is verdwenen, want dat vond ik iets te veel aanwezig in het origineel.

The One Ring

Kijk deze video en je bent binnen 7 dagen dood. Zo'n stompzinnig verhaal kan natuurlijk alleen komen uit het horror-genre. Deze film laat weer eens zien waarom ik dit genre niet kan uitstaan. Ik heb nooit echt moeite om me in te leven in films, ook niet met fantasie, maar dit is gewoon een te belachelijk verhaal dat ook nog eens niet alle eindjes aan elkaar weet te knopen. We krijgen dus die hele geschiedenis te zien van die Samara, maar ze vergeten toch met een reden te komen waarom die meid ineens gaat doelloos moorden, laat staan waarom ze daarvoor een video ( ) nodig heeft. Dit is te ongeloofwaardig en te belachelijk om eng te zijn. Maar als je denkt dat je alle onzin gehad hebt komt het einde, waarin blijkt dat je alleen The Ring overleeft als je een kopie ervan kijkt. Waar slaat dat nou weer op? Konden ze verder geen manier bedenken om Naomi Watts personage het te laten overleven of zo?

Over Naomi Watts gesproken, waar ik haar in Mulholland Drive nog ontzettend goed vond weet ze hier van haar rol niks bijzonders te maken. Dit bevestigt toch dat zij niet tot de catogorie zeldzame acteurs/ actrices behoort die een film uit de middelmaat kunnen trekken.

Toegegeven het was niet allemaal bagger. De sfeer was soms wel goed en ook de video zelf bevatte verontrustende beelden. Toch zorgde dit er niet voor dat ik constant mijn aandacht erbij wist te houden. De meeste scénes kon ik wel voorspellen. Daarbij bevat de film een zelfs voor Hollywood-begrippen, bijzonder nikszeggend liefdesverhaal. Het voegt niks, maar dan ook echt niks toe. Ook dat dat zoontje (die trouwens een wel erg irritante rol had) de Ring bekeek voegde uiteindelijk niks toe aan het verhaal buiten een manier om het te overdramatiseren om dan.

Van Verbinski zag ik eerder al Pirates of the Caribean en nou moet ik toegeven dat ook dit film een onzinnig verhaal had en die film heb dan weer wel een hoog cijfer gegeven (een 4,5). Maar bij die film was Verbinski zo slim (of misschien Depp) om het allemaal niet zo serieus te nemen, waardoor de onzin veel beter verteerbaar werd en zelfs toevoegde aan het kijkplezier.

Na deze film werden (en worden we nog steeds) ineens weer doodgegooit met horrorfilms. Hoeveel er dit jaar al uitgekomen zijn weet ik niet, maar volgens mij meer dan gemiddelt in een jaar. Deze wordt nog steeds als de beste gezien, dus dat bevestigt voor mij alleen maar dat ik de rest ook niet hoef te zien.

Een overgewaardeerde film dus. Ik wou 2 sterren geven, maar 1,5 lijkt me gepaster.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

The One Ring schreef:

Ik kan het verkeerd begrepen hebben, maar volgens mij kon je uit de allerlaatste scene opmerken dat ook Naomi nu de ring zag en dood zal gaan. Als dit niet het geval is, heb ik niks gezegd.

Goodfella_90 schreef:

Hier herrinner ik me niks van. Daarbij leeft ze in deel 2 nog.

avatar van stan

stan

Ja ze moet het gezien hebben.

Maar The One Ring sommige dingen kloppen niet maar in de 2e film kom je dat te weten toch?

The One Ring

Deze film is niet gemaakt met gelijk een vervolg op het oog. Als ze dan alsnog een deel 2 nodig hebben om de rest uit te leggen of om fouten goed te praten zijn ze bijzonder zwak bezig.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

In de laatste scene ging die tv opeens weer aan ofzo en de aller-aller-allerlaatste scene zag je in een flits die ring. Hieruit nam ik op dat ze nu dood was, maar als er een vervolg is zal dat wel niet zo zijn. (alhoewel ze altijd van alles verzinnen bij horrorvervolgen om iemand weer levend te krijgen)

avatar van (Syn)

(Syn)

Sinds Pet semetary en the devil's advocate weer eens wat echt goed getimede horror/schrik-momenten door korte flashes. Ook goede angstmomenten aan het eind van de film, waarbij je echt onder je stoel kruipt of je blik ergens anders achter verschuilt om je angst te lösen.

Daarnaast goed opbouwend verhaal, dat -ook gezien de vele reacties in deze thread- veel vragen opwekt.

Zeer sterke psychologische horror/thriller, de betere in het genre. En om eerdere berichten tegen te spreken: Hij is echt wel eng!

The One Ring schreef:

Dan zou je je meer moeten verdiepen in het spirituele. Het staat daar bekend als iemand op vermoord wordt de ziel blijft hangen in de wereld van de levenden omdat er nog zaken onafgehandeld zijn. Samara is zo verzuurd geraakt dat ze helemaal out of control gaat moorden. Een video is multimediaal en Samara wilt dat haar verhaal doorvertelt wordt, ze kozen hier voor een videoband maar ze hadden ook een ander medium kunnen kiezen.

Niet goed opgelet dus, Samara wil dat haar verhaal gehoord wordt. Haar verhaal wordt doorverteld doordat het slachtoffer de band kopieert en aan een ander laat zien. Zo vreemd lijkt mij dat niet.

Hier kan ik niks anders mee dan uitbrullen: ONEENS!!!

Als je bij horror al gaat letten op geloofwaardigheid zou ik er inderdaad mee stoppen, dan beoordeel je een horrorfilm niet naar behoren.

Persoonlijke aanvallen verwijderd. Kos had al gewaarschuwd en dan toch nog doorgaan.

Mocht het weer gebeuren dan volgen zwaardere maatregelen.

Naomi Watts schreef:

Tja, wat kan ik hierop zeggen. Het werkt voor mij gewoon niet zo'n video. Als het een soort heilig relikwie was geweest had ik met deze uitleg kunnen leven, maar niets maakt een zo onspirituele indruk als een videoband.

Maar haar vriendje heeft het verhaal ook gehoort en wordt wel vermoord. Dus luisteren naar Samara's verhaal mag alleen als je het via een gekopieërde video doet. Nee, slaat nog steeds nergens op.

Hier kan ik niks anders mee dan uitbrullen: ONEENS!!!

Ik had ook niet anders verwacht

Waarom zou je bij ieder genre moeten rekening houden met geloofwaardigheid en bij horror niet? Er kan best horror gemaakt worden met een verhaal dat op zijn minst lijkt te kloppen alleen lijken filmmakers er niet vaak uit te komen hoe dat moet. Natuurlijk is de angst de belangrijkste factor van een horrorfilm, maar daar zat het bij deze film ook niet echt goed, dus blijft concentreren op het verhaal het enige waar je nog wat aan hebt. En als dat verhaal dan voor geen meter lijt te kloppen of weet te boeien...

avatar van Reinbo

The One Ring schreef:

Misschien moet jij horrorfilms watminder serieus nemen.

Reinbo schreef:

Misschien moet jij horrorfilms watminder serieus nemen.

Dit is nou juist het punt dat ik probeer te maken. Waarom zouden horrorfilms een andere behandeling moeten krijgen dan andere films? Omdat ze anders gewoon te slecht zijn om bestaansrecht te hebben? Daar lijkt het voor iedereen haast wel op neer te komen. Op dit moment vind ik The Shining nog de enige geslaagde horrorfilm.

avatar van Reinbo

Je maakt net het omgekeerde punt met je statement over POTC.

ik zie ook dat je weinig horros gezien hebt, dus er valt nog een hoop moois te ontdekken in dat genre (waar idd 80% slecht tot zeer slecht van is).

Probeer The Thing, The Fly en Jaws maar eens.

Reinbo schreef:

Je maakt net het omgekeerde punt met je statement over POTC.

Zoals ik al aangaf is het bij POTC anders, omdat die film ook niet doet alsof het allemaal zo serieus is. Hij presenteert zijn onzin ook echt als onzin, wat de film leuk maakt.

Probeer The Thing, The Fly en Jaws maar eens.

Ik heb jaren terug nog wel wat meer horror gezien, maar omdat het zo lang geleden is heb ik er niet op gestemd. Toen vond ik het genre al niks en heb ik het gelaten voor wat het was. De bovengenoemde heb ik nooit gezien. Misschien zal ik ze eens proberen (Jaws stond al op het programma).

The One Ring schreef:

Maar haar vriendje heeft het verhaal ook gehoort en wordt wel vermoord.

Klopt maar hij heeft het niet laten zien aan een ander, dus haar verhaal wordt niet verder vertelt.

Naomi Watts schreef:

De eerste die zij zelf het laat zien is dat zoontje, op het moment dat ze allang dood had moeten zijn. En het zoontje zelf verteld het verhaal ook niet verder. Daarbij zegt dat zoontje, die er natuurlijk veel verstand van heeft, dat ze Samara niet moeten helpen.