• 9.380.127 stemmen

Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)

Avontuur / Fantasy | 138 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titel: Harry Potter en de Orde van de Feniks

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 11 juli 2007

Plot Harry Potter and the Order of the Phoenix

"Evil Must Be Confronted."

Harry wordt dit jaar opgehaald bij de Duffelingen door een groep tovenaars van de Orde van de Feniks, opgericht door Perkamentus, welke proberen Voldemorts plannen te dwarsbomen. In het hoofdkwartier van de Orde blijkt al snel dat bijna niemand gelooft dat Voldemort is teruggekeerd. Harry heeft tegenwoordig vreemde dromen over Voldemort, die misschien wel eens echt zouden kunnen zijn... Uiteindelijk gaat Harry naar Zweinstein. Ook is er dit keer weer een nieuwe lerares Verweer tegen de Zwarte Kunsten. Maar deze is vreselijk en leert de leerlingen helemaal niks. Hierdoor gaan Harry en zijn vrienden een geheim genootschap oprichten: de Strijders van Perkamentus. Dit genootschap van leerlingen leert van Harry hoe ze zich moeten verdedigen. Aan het einde van het jaar krijgt Harry een droom over zijn peetvader, Sirius Zwarts, die wordt gemarteld door Voldemort.

Ron Weasley

Albus Dumbledore

Lucius Malfoy

Sirius Black

JohnWilliams

Maar hier dan beste Potter liefhebbers: Dit is de DVD en de speciale DVD voor de PS3:

Harry Potter DVD

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

ik geloof dat Pirates op 21 November kwam. In ieder geval dat staat bij van Leest. Daar staat altijd een bord waarop staat wat van DVD's nieuwe release zijn. Bij Harry Potter staat 14 november en bij Pirates 3 staat 21 november

JohnWilliams

Apart, Pirates kwam veel eerder uit dan Potter...

• 2017 stemmen

de boeken zijn fantastisch maar de films zijn gwn bagger, alleen Emma Watson maakt het een beetje aangenamer om naar te kijken maar ik ben ontzettend blij dat deze film niet in de top 250 komt want dat verdiende deze film gewoonweg niet, ik ga niet nog eens alle nadelen en slechte punten uit deze film herhalen, ik vind het raar dat veel mensen deze film dus duidelijk wel goed vonden...

avatar van Isildur

Isildur

De boeken blijven beter maar de film zit toch nog goed ineen.

alleen hebben ze alleen de hoofdlijn uit het boek gevolgd en weinig randinformatie gegeven, dus ik vermoed dat mensen die de boek niet hebben gelezen niet alles van de film begreppen hebben.

Ik geef hem toch nog een 3

avatar van Dartmeister

Dartmeister

Maar met the order of the phoenix hebben ze weer een leuke film afgeleverd.

Ik vind overigens dat je films nooit met boeken kan vergelijken, zelfs al wordt hetzelfde verhaal verteld.

Als er net zo diepgravend op dingen moet worden ingegaan als in de boekversie, wordt de volgende potterfilm 36.5 uur lang.

avatar van SouthParkFan

SouthParkFan

misschien doet die emma watson niet meer mee de volgende keer. dat heeft ze aangegeven. dat zou toch wel nadelige gevolgen kunnen hebben voor de films die nog moeten komen:(

avatar van serpico

serpico

SouthParkFan schreef:

Dat klopt, maar ondertussen is dat alweer voorbij. Daniël Radcliffe (Harry), Rupert Grint (Ron) en Emma Watson (Hermione) hebben alledrie al getekend voor de laatste 2 delen.

avatar van james_cameron

Het minste boek levert wat mij betreft ook de minste film tot nu toe op, al valt er nog wel genoeg te genieten. Het probleem is vooral dat het verhaal erg fragmentarisch wordt verteld, met heel weinig ruimte voor de akteurs. Radcliffe, Watson en Grint lopen er een beetje verloren bij. Veel zaken zijn ook onbegrijpelijk als je het boek niet kent. Visueel is de film weer een lust voor het oog, met meer dan genoeg spektakel, maar ik zie persoonlijk liever de rustige opbouw van de eerste twee films, met veel tijd voor detail en karakters.

Zwaar tegenvallende Harry Potter, de eerste die van mij een onvoldoende krijgt (eerdere delen 3,5 of hoger).

Ik miste een boeiend verhaal. Ik vond dit in alle opzichten een slap aftreksel van eerdere delen. Zelfs de acteurs lijken last te hebben van volwassen worden, ze acteren vrij kleurloos.

avatar van Seifer

Seifer

Hopelijk wordt deze film ooit eens verfilmd, want dit is echt 10x niks, terwijl het boek één van de beste delen is.

avatar van Seifer

Seifer

Dartmeister schreef:

Maar met the order of the phoenix hebben ze weer een leuke film afgeleverd.

Je kan films juist met boeken vergelijken, ik vond de films van harry potter altijd wel goed maar deze valt me zo tegen.

Het was best mogelijk geweest om hier 2 delen van te maken, ik hoor mensen al zeggen dat wordt te langdradig maar dat zeggen ze alleen omdat ze geen geduld hebben.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Seifer schreef:

Hopelijk wordt deze film ooit eens verfilmd

HarmJanStegenga schreef:

Hij bedoelt een remake denk ik.

eerlijk gezegd hoop ik dat ook wel, van alle HP films vond ik deze toch het slechste, de boeken heb ik al vele malen verslonden maar de films zijn niet om aan te zien

Dartmeister schreef:

Maar met the order of the phoenix hebben ze weer een leuke film afgeleverd.

dan zou de film misschien wel beter zijn, ze maken die films juist om met de boeken te vergelijken en het is de bedoeling dat je ook iets snapt van het verhaal als je de film ziet maar als je een HP films ziet snap je nog niet de helft van het verhaal.

Een vriend van mij die de film gezien heeft maar het boek niet gelezen begreep nog net dan harry potter en voldemord een beetje heel erg vijanden van elkaar waren

avatar van Isildur

Isildur

JTV-kijker schreef:

Je moet inderdaad de boek gelezen hebben.

In de film nemen ze alleen maar de grote lijnen van het boek over.

Ze vergeten te veel details zodat iemand die het boek niet gelezen heeft er niets van snapt. Maar wat ze in beeld brachten vond ik toch goed gedaan.

avatar van xSarah

xSarah

Ik vind, zoals bij alle HP-films trouwens, dat de boeken heel wat beter zijn. Ik vind de film nogal wanordelijk en ik denk ook dat het heel moeilijk was voor mensen die het boek niet hebben gelezen om te volgen. Het verhaal was een beetje zoek.

Ik vond de special effects wel heel mooi en realistisch (ik bedoel dan dat het 'echt' overkwam).

Daarom toch nog 3*

avatar van Verdoenckk

Verdoenckk

[ ik denk ook dat het heel moeilijk was voor mensen die het boek niet hebben gelezen om te volgen. Het verhaal was een beetje zoek.

je moet inderdaad het boek gelezen hebben om het verhaal goed te kunnen volgen

avatar van Rushie

Rushie

Ik heb de eerste vier boeken gelezen en Order of the Phoenix tot en met de aankomst Grimboudplein 12. Deze film was prima te volgen, een stuk duidelijker dan Goblet of Fire, die er keihard doorheen ragde om vervolgens een halfuur te blijven hangen bij het bal.

avatar van TrebjE

TrebjE

Jammer hoor. Misschien waren mn verwachtingen te groot, maar deze potterfilm heeft me, in tegenstelling tot voorgaande delen, geen moment weten te boeien. Te veel doorgeborduurd op een bestaand thema naar mijn gevoel. TrebjE

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Een degelijke Potter film die zeker niet boven de rest uitstijgt.

Verhaal is natuurlijk wel een vervolg, dus enige voorkennis over de karakters is nodig.

Visueel ziet het er perfect uit, verhaal boeit ook wel maar is duidelijk een tussenstuk.

Meer als 3* kan ik hem niet geven.

Zeker de minste tot nu toe, is mijn mening

avatar van Betamax

Betamax

Redelijke film. Maar wel de slechtste tot nu toe.

Zat af en toe te denken van is hij nou nog niet afgelopen!

Dat is geen goed teken.

Toch 3*

avatar van Obiwan

Obiwan

Leuke film, maar wel de minste van de vijf. (vond ik)

Ik ben er zelfs even bij in slaap gevallen. Misschien duurde hij dan toch iets te lang en was hij niet boeiend genoeg.

avatar van Baklap

Baklap

lekkere Potter maar wel anders dan de andere op een gekke manier. Hij lijkt trager maar dat hoort ook een beetje bij dit deel denk ik. Zeker niet slecht maar "anders" dan de vorige delen.Een krappe 4

JohnWilliams

Deel I & II blijven beter.

avatar van Rocco1984

Hahaha,

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Ff serieus.

May the force be with you Harry! Ik weet niet of het andere mensen is opgevallen, maar ik zag zoveel overeenkomsten met StarWars. En bovendien was het allemaal zeeeeer langdradig, niet gezellig en helemaal niet spannend. Nee deze HP is slechter dan een echte HP. Daar zit tenminste nog vaak een goed *ahum* verhaal in

2.5

JohnWilliams

Overeenkomsten met Star Wars?

Ik zag tot toverstokjes en géén lightsabers, ook zag ik voldemort en géén emperor. Dus ik weet niet wat voor film jij zat te kijken maar ik denk niet dat je deze hebt gezien, misschien heb je per ongeluk gewoon Return of the Jedi gekeken.