• 9.377.374 stemmen

Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)

Avontuur / Fantasy | 138 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titel: Harry Potter en de Orde van de Feniks

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 11 juli 2007

Plot Harry Potter and the Order of the Phoenix

"Evil Must Be Confronted."

Harry wordt dit jaar opgehaald bij de Duffelingen door een groep tovenaars van de Orde van de Feniks, opgericht door Perkamentus, welke proberen Voldemorts plannen te dwarsbomen. In het hoofdkwartier van de Orde blijkt al snel dat bijna niemand gelooft dat Voldemort is teruggekeerd. Harry heeft tegenwoordig vreemde dromen over Voldemort, die misschien wel eens echt zouden kunnen zijn... Uiteindelijk gaat Harry naar Zweinstein. Ook is er dit keer weer een nieuwe lerares Verweer tegen de Zwarte Kunsten. Maar deze is vreselijk en leert de leerlingen helemaal niks. Hierdoor gaan Harry en zijn vrienden een geheim genootschap oprichten: de Strijders van Perkamentus. Dit genootschap van leerlingen leert van Harry hoe ze zich moeten verdedigen. Aan het einde van het jaar krijgt Harry een droom over zijn peetvader, Sirius Zwarts, die wordt gemarteld door Voldemort.

Ron Weasley

Lucius Malfoy

Sirius Black

avatar van misterwhite

misterwhite

Ik ben een Harry Potter fan, een zeer grote zelfs en ik vind sommige comentaren op niets trekken. Naar mijn mening is de film 4 * waard en zeker geen 0,5* wat ik hier vaak zie.

Ik vind de film geslaagd, even goed als de vorige film dat meer een spectacel was. Deze film moet je anders bezien, het is een thrillerstijl zoals de 3de film. Maar de 3de heeft dan weer een ander sfeertje.

De film houd op zich meer rekening met voldemort en omber en het boek is daarentegen anders (en ook beter).

Maar ik ben gestopt met die vergelijkingen omdat het de film slecht maakt.

De verfilming is gebeurt op een andere wijze met weer een nieuwe reggieseur dat betekende weer aanpassen op de stijl van de film. David Yates houd meer van de duistere stijl zoals Cuarón, wat dus een heel ander resultaat geeft dan de rest en dat is de oorzaak (volgens mij) dat de mensen deze film een stuk minder vinden.

De film verdient een 4 op 5 voor zijn sfeer, leuke momenten en toch zeker ook wat spanning.

Voor alle mensen die het boek hebben gelezen en de film slecht vonden: Denk gewoon niet aan het boek.

Heb eindelijk eens de Harry Potter op blu-ray gekeken. Vond de film niet zo, beetje langdradig en ik miste het gegrepen worden door het verhaal, iets wat ik bij de andere Potter-films altijd wel had. Ook miste ik het steeds meer duister worden in deze film. Hoop dat de volgende wel weer veel leuker wordt.

MovieMadness schreef:

Ook miste ik het steeds meer duister worden in deze film.

Hoe duister wil je het hebben, volgens mij is dit de minst lichte van allemaal. Duister in de zin van...?

avatar van serpico

serpico

Don MN schreef:

Duister in de zin van...?

Minder geneuzel en meer Voldemort?

Don MN

Voldemort komt in deze film meer voor dan alle andere Potterfilms. Als ik me niet vergis houdt hij zich op de achtergrond en krijgt de lezer/kijker alleen iets van hem te lezen/zien wanneer Harry slecht slaapt.

avatar van serpico

serpico

Don MN schreef:

Voldemort komt in deze film meer voor dan alle andere Potterfilms.

Minder bedoel je?

Ik vergiste me, ik dacht dat deze discussie bij deel 6 stond. Deze was inderdaad aardig duister, maar de spanning was ook niet bepaald te snijden. Meer doden en bloed en gruwel had de film geen kwaad gedaan.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

serpico schreef:

Minder bedoel je?

En tijdens de actie meer close-ups, handheld, ontploffingen en gewonden, dat voert de spanning zeker op. Ook hadden ze, om de spanning op te voeren, misschien Hermelien kunnen laten raken door die vloek van die Dooddoener, toen raakte ze bewusteloos en voor een moment dacht Harry dat ze dood was. Maar dat valt onder het kader 'gewonden', maar het zou wel spannender zijn. Of ze hadden Patrick Doyle de muziek moeten laten componeren, ik vond dat zijn duistere thema's de spanning in deel 4 heel goed opvoerden.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Deze vijfde Potterfilm toont aan dat de franchise eindelijk volwassen is geworden.
Daar waar de eerste films nog onschuldig vertier waren is de sfeer omgeslagen en speelt het verhaal zich nu af in een duister en angstaanjagend universum bevolkt met gedrochten en zwarte magiërs.

Het schrikbewind dat het nieuwe schoolhoofd uitoefent over de leerlingen deed me denken aan dat van een totalitair regime. Bij het zien van zulke onrechtvaardige en bekrompen acties komt de rebel in mij naar boven, ik had zo Dolores's nek kunnen omwringen uit pure frustratie !!

Spijtig dat er zo weinig spectaculaire actiescènes in voorkomen want de vorige Potterfilm was daar goed van voorzien, dat was dus een tegenvaller Maar de hoog oplopende emoties bij de leerlingen maken veel goed

7/10.
Een goeie Fantasyfilm die het spijtig genoeg ontbreekt aan de broodnodige spectaculaire actiescènes...
Een aanrader (uiteraard enkel als je de vorige films hebt gezien...)

avatar van mnrk

mnrk

De 5e Harry Potter film...

Deze film is weer dik in orde...

De acteerprestatie's worden elk deel beter en beter, iets wat deze films zeker ten goede komt.

De hele film had ook een prima sfeer, van duister naar mysteries.

De duidelijke aanwezigheid van het kwade (Lord Voldermort) en natuurlijk het samenkomen van de leerlingen met Harry als leermeester.

Op naar "The halfblood Prince"

avatar van deft0nes

deft0nes

Blegh, weer een afschuwelijke HP "boekverfilming". Wat kan ik er slecht tegen als het boek amper wordt aangehouden en het dan nog een boekverfilming durven noemen. Er kwam niet eens zwerkbal in voor!

Op zichzelf zullen het best goeie films zijn, maar daar kan ik helaas niet doorheen prikken. Als deze films de titel "Harry Potter" willen hebben, dan moeten ze dat ook zijn, punt.

avatar van lientje123

lientje123

Ik vind het heel erg lijken alsof hij heel erg last heeft van zijn nek en schouders. Hij kan er maar niet van afblijven, en het grootste deel van de film (vooral na dromen) grijpt hij naar zijn nek en schouders.

Verder springt de film van de hak op de tak en is er geen touw aan vast te knopen. Omdat ik het boek ook heb gelezen snapte ik een beetje waar het over ging, maar ik denk dat als je het boek niet hebt gelezen je van sommige stukjes niet zo veel snapt.

Ik geef hem 3,5*.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Zeker beter dan deel 4.

Een vaardige opvolger is het zeker. Nu word er veel meer gekeken naar de verhaallijnen en de acteer vermogen van de acteurs. Het word meer volwassener.

Er word weer super geacteerd trouwens en het verhaal is ook niet mis.

Ik vermaak me gewoon weer en dat hoort zo.

avatar van Reamon47

Reamon47

Het erge is dat ik me gewoon niks meer kan herinneren van deze film!

Gisteren ging ik kijken of ik deze al had gezien.

Maar ik kan me er gewoon niks meer van herinneren.

Heeft dus niet echt een indruk op me nagelaten.

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

Reamon47 schreef:

Het erge is dat ik me gewoon niks meer kan herinneren van deze film!

Gisteren ging ik kijken of ik deze al had gezien.

Maar ik kan me er gewoon niks meer van herinneren.

Heeft dus niet echt een indruk op me nagelaten.

Het is grappig dat je dat nu zegt, want ik heb precies hetzelfde. Het is een stuk minder memorabel dan de andere HP-films.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

En de confrontatie tussen Perkamentus en Voldemort dan? Naar mijn mening behoorlijk memorabel. Bij mij is dit stuk in ieder geval in mijn geheugen gebrand.

avatar van Betamax

Betamax

Dit was eigelijk en van de slechtere vond ik.

Heb er wel met plezier naar gekeken maar er zaten mij te veel matige stukken in.

Voorbeeld:

Wat hierboven memorabel genoemd word was gewoon één spreuk en de Voldemort was dood...onzin natururlijk.

Ga nu deel 6 kijken...

avatar van Thom1994

Thom1994

Dit was eigelijk en van de slechtere vond ik.

Begin dan maar niet aan deel 6.

Thom1994 schreef:

Begin dan maar niet aan deel 6.

De anti-troepen, met jou als aanvoerder, hebben bij de forumpagina van Half-Blood Prince inmiddels duidelijk gemaakt dat het een verschikkelijke film en tijdverspilling is. Een beetje kinderachtig om dit bij andere Harry Potter pagina's door te zetten, laat iedereen de kwaliteiten/zwaktes van de film zelf ondervinden.

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Wederom een onderhoudende Potter film die nog donkerder lijkt dan de voorgaande delen. De openingsscene is sterk, het middendeel wat matter en de confrontatie Voldermort / Perkamentus vormt een mooie finale.

avatar van Spetie

Vijfde deel uit de reeks en tot nu toe wat mij betreft de minste. Weet niet wat het met deze film is, maar de films lijken toch wel telkens voor 85% een herhaling van zetten valt me nu op. Weer een nieuwe leraar, weer iemand die niet deugt, weer een Harry Potter die zichzelf eerst t.o.v. zijn medeleerlingen moet bewijzen en ga zo maar door. Ook oogt deze film, behoorlijk rommelig in verglijking met voorgaande films. De sfeer is dan nog wel aardig, maar dit is de eerste film die echt moeilijk door te komen was. Nog een deel en dan zijn we er (voorlopig) even doorheen.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Gisteren weer herzien en ik blijf hem leuk vinden. Vond ook de rol van Evanna Lynch als Luna Lovegood erg leuk.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Agree, zij zet het personage goed neer .

avatar van rose

rose

Toch wel de saaiste uit de reeks.

avatar van Filmkomedie

Filmkomedie

Net gezien, mooie film.

Ik vond die muziekstukje dat steeds kwam zo slecht. Ik kan me in de andere delen niet herinneren dat die er was.

avatar van Mlis

Mlis

Betamax schreef:

Voorbeeld:

Ga nu deel 6 kijken...

Verdwenen en dood zijn 2 verschillende aspecten.... Ik kan me niet herinneren dat Voldemort dood ging, hebben we naar de zelfde film gekeken? Voldemort is als een lafaard weg gegaan zoals die vaker doet, hij is immers bang voor Perkamentus.

avatar van sofripa

sofripa

mnrk schreef:

De 5e Harry Potter film...

Deze film is weer dik in orde...

De hele film had ook een prima sfeer, van duister naar mysteries.

Op naar "The halfblood Prince"

Helemaal juist beschreven

avatar van Jildert

Jildert

deft0nes schreef:

Oneens. En dat zeg ik als een heel groot fan van de boeken.

Naar mijn mening is het namelijk zo dat het volledig naleven van de boeken de films een stuk saaier maakt. Je zag dit bij 1 en 2. Prima films, maar doordat het precies zo ging als de geschreven versies was er weinig ruimte voor vernieuwing en verrassing.

Ik zeg daarmee overigens niet dat het verhaal dan helemaal losgelaten moet worden. Maar ik vond bij de Orde van de Feniks bijvoorbeeld dat het duel tussen Dumbledore en Voldemort en Harry die bezeten werd erg goed was weergeven in de film, ondanks dat het niet precies zo ging als in het boek.

Neemt niet weg dat ik vind dat dit deel minstens een uur of 3 had mogen duren. Als ze dat bij Lotr kunnen, kunnen ze het bij HP ook, vooral met het dikste boek van de serie.

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Mooie film, wel wat minder als de 3de en 4de, maar nog steeds prachtig.

avatar van Leno

Leno

Een kleine vooruitgang ten opzichte van het zwakke deel 4. Helaas is het verhaal weer een herhaling van zetten en is het allemaal bijzonder voorspelbaar. De wat volwassenere sfeer contrastreert vaak met het simplistische verhaal en de kinderachtige gebeurtenissen. De climax is dan weer wel aardig maar de orginaliteit is er al heel lang af.

avatar van Orizzonte

Orizzonte

Duidelijk minder als het vierde deel.
Dit deel bestaat echt teveel uit losse, korte fragmenten die te snel overgaan en waar niet heel veel aandacht aan wordt besteed. Dat is jammer. Maar goed, het vijfde deel is ook zo'n lang verhaal dat het amper anders kan.
Verder vond ik het acteren en de sfeer die de film uitdroeg prima; het is wel echt een stuk duisterder dan voorheen. Sirius' dood is alleen wel een beetje belabberd gedaan helaas.