• 9.375.093 stemmen

Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)

Avontuur / Fantasy | 138 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titel: Harry Potter en de Orde van de Feniks

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 11 juli 2007

Plot Harry Potter and the Order of the Phoenix

"Evil Must Be Confronted."

Harry wordt dit jaar opgehaald bij de Duffelingen door een groep tovenaars van de Orde van de Feniks, opgericht door Perkamentus, welke proberen Voldemorts plannen te dwarsbomen. In het hoofdkwartier van de Orde blijkt al snel dat bijna niemand gelooft dat Voldemort is teruggekeerd. Harry heeft tegenwoordig vreemde dromen over Voldemort, die misschien wel eens echt zouden kunnen zijn... Uiteindelijk gaat Harry naar Zweinstein. Ook is er dit keer weer een nieuwe lerares Verweer tegen de Zwarte Kunsten. Maar deze is vreselijk en leert de leerlingen helemaal niks. Hierdoor gaan Harry en zijn vrienden een geheim genootschap oprichten: de Strijders van Perkamentus. Dit genootschap van leerlingen leert van Harry hoe ze zich moeten verdedigen. Aan het einde van het jaar krijgt Harry een droom over zijn peetvader, Sirius Zwarts, die wordt gemarteld door Voldemort.

Ron Weasley

Lucius Malfoy

Sirius Black

avatar van krosnicky

krosnicky

ook een zeer prachtige potter film bevat de nodige actie en humor en nu op naar de half bloed prins

avatar van wwelover

wwelover

Helaas niet in de lijn van deel 4, maar in die van de 1e drie delen.. Toch een prima amusement film. Het verhaal vond ik niet bijster interessant, sterker nog ik vond het verhaal erg matig. Ik denk dat in het boek wel wat meer uitleg was over wat de Order of The Phoenix allemaal was. Spanning kwam pas een beetje op het eind. Visueel gezien is de film wel weer gegroeid. Muziek was ook weer goed.

Acteerprestaties waren van 'de' trio weer beter geworden. En de volwassenen waren ook erg goed, leuk om Helena Bonham Carter te zien. Ik irriteerde me dood aan Imelda Staunton, dus haar rol heeft ze goed ingevuld.

avatar van what is truth

what is truth

slechtste uit de reeks to nu toe.

avatar van Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Don MN schreef:

Met de veranderde concepten doel je op het andere uiterlijk van de Dementors?

Ja, ik wilde mn zegje eigenlijk nog uitbreiden, maar ik kwam tijd te kort want ik moest ergens naar toe .

Maar inderdaad daar bedoel ik de Dementors mee, maar ook de faunaatvorm van Sirius Black (de hond) en het hoofd van Sirius in het vuur was anders dan in 'Goblet'. Waarschijnlijk hadden ze een manier gevonden om het realistischer vorm te geven of de regisseur wilde dat het er specifiek zo uitzag, maar vooral het haardvuur en de faunaat-hond vond ik lelijker dan die in deel 3 en 4. En hoewel de Dementors mij niet veel uitmaakten had ik ook daarvan liever gezien dat ze hetzelfde waren gebleven als die uit deel 3. Als de concepten hetzelfde waren gebleven hadden de films een grotere continuïteit gehad.

avatar van ddragon1690

ddragon1690

Dit vond ik echt de minste van de 5 ( deel 6 moet ik nog zien ) en 1 ding waar ik me best aan ergerde was is harry ineens vergeten dat lucius malfoi een volgeling is van voldemort ? toen hij hem zag staan bij het ministerie zei die er niks van ofzo. ook andere momenten in de film hoor je er niks over word dit in het boek wel duidelijk uitgelegt ???

avatar van starbright boy

Aanvallend bericht in slecht Nederlands verwijderd en enkele reacties ook.

avatar van Dragonslayer

Dragonslayer

ddragon1690 schreef:

Waarom zou Harry vergeten zijn datLucious Malfoi een dooddoener is? Toen hij hem bij die minister zag staan kon hij toch moeilijk gaan lopen rondschreeuwen dat Lucious slecht is?
En volgens kwam dat moment dat jij bedoelt helemaal niet in het boek voor.

avatar van aunuscus

aunuscus

Vroeger was ik een grote fan van de Harry Potter films maar sinds dat ik deze film heb gezien is dat verzwakt. Maar door de verassingen die er in voorkwamen toch noch een 3.5

avatar van Shinobi

Shinobi

Tot nu toe de beste Potter film die ik heb gezien, eindelijk lekker duister.
Het verhaal vind ik dit keer wat beter en die nieuwe lerares speelt haar rol te goed, echt irritant vond ik haar zeg.
En weer een confrontatie tussen Potter en Voldemort die echt heerlijk was om te zien.

4, 0 Sterren van mij.

avatar van Blur

Blur

Mijn zwaarste kritiekpunt ligt bij de statische gespreks scenes,die zich qua filmisch beeld ook telkens herhalen: 2 pratende hoofden met enkele medestanders die niets doen en niets zeggen. Het ontbreekt te vaak aan aan voelbare of zichtbare interaktie en daardoor blijft het steken op het uitspreken van zinnen uit het sript.

Elk van die scenes wordt ook afgesloten met een moment stilte, zodat we als kijker kunnen begrijpen wat er gezegd is. Mij irriteerd het mateloos en het ontneemd kijkplezier... De prachtig verbeelde actie red de film.

avatar van Don MN

Don MN

Shinobi schreef:
Tot nu toe de beste Potter film die ik heb gezien, eindelijk lekker duister.
4, 0 Sterren van mij.

Inderdaad sterkste Potter.

Idd, duel tussen Perkamentus en Voldemort is het visuele hoogtepunt in de serie. Ook na deel 6 gezien te hebben.

avatar van Thomas83

Thomas83

Heb deze film van de week voor de zoveelste keer weer gekeken (hij blijft echt geweldig), en vooral het emotionele einde vind ik geweldig. Wat een climax!
Waar de emotionele scènes (op het einde) in de eerste Harry Potters alleen maar klef werden gebracht of werden verknald door vreselijk acteerwerk (het einde in de vorige film, The Goblet of Fire) wordt dit keer zo de juiste snaar geraakt. Het raakt me echt elke keer enorm als Harry de innerlijke strijdt aangaat met Voldemort, die hem tot de kwade kant probeert te verleiden, waarna Harry de boel weerstaat vanaf het breekpunt dat al die mooie herinneringen door zijn hoofd flitsen. Die snel gemonteerde beelden met de prachtige muziek erbij, geweldig!

avatar van charmed one

charmed one

dit deel vind ik persoonlijk het minste van de delen tot nu toe maar hij is nog wel spannend wat wel jammer is is dat sirius black dood gaat maar ja er moet een verhaal in blijven dus er zullen ook wel doden moeten vallen

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Geen goede Potter film. En die nieuwe personages vooral die met dat piepstemmetje, vond ik zeer irritant. Dit is de slechtste score die ik in een HP film gaf.

avatar van Ozymandias88

Ozymandias88

movie acteurs schreef:

Wie bedoel je met dat nieuwe personage met die piepstem?

die lerares?

Ik vind dit een zeer goede Potter-film. Volgens mij alleen omdat het een geweldig gevecht heeft tussen dooddoeners en de order of the phoenix. Wel jammer dat ze de dementors en Sirius Black zijn faunaatvorm hebben veranderd,daar was ik diep teleurgesteld in.

Bellatrix Lestrange is nu een favoriet bij mij als het om HP-personages gaat. Geweldig hoe Bonham-Carter haar rol zo realistisch heeft gemaakt.

4 sterren voor dit deel,voornamelijk vanwege de actie en het grote gevecht tussen Dumbledore en Voldemort.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Ozymandias88 schreef:

Wie bedoel je met dat nieuwe personage met die piepstem?

die lerares?

Nee, niet die lerares. Ik bedoel die Evanna Lynch in het Nederlans genoemd als Loena Leeflang. Je zag haar voor het eerst bij die koets die ze naar Schweinstein brengt.

avatar van Ozymandias88

Ozymandias88

movie acteurs schreef:

Okee,bedankt!

avatar van Kr!kke

Kr!kke

1 van de betere films in de reeks (de 6e moet ik nog zien)

btw: de film duurt maar 2uur en een paar minuten (en dus geen 138 minuten zoals hier staat)

avatar van Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Kr!kke schreef:

1 van de betere films in de reeks (de 6e moet ik nog zien)

In Europa hebben DVD spelers een ander systeem dan in Amerika. In Europa zijn films altijd (vraag me niet precies waarom) 4% korter. Je hebt dus een zogenaamde Europese speelduur en Amerikaanse speelduur. Op moviemeter word altijd de originele en dus de Amerikaanse speelduur gebruikt. Die 138 minuten is dus de Amerikaanse speelduur. In Nederland duurt de film dus 138 - 4% = 133 minuten (volgens mij word er altijd naar boven afgerond). Nou, dat min 10 minuten credits is 123 minuten en dan klopt jouw verhaal.

avatar van ehs21

ehs21

Is dat zo?? Wist ik niet, maar de content is wel hetzelfde?? Beetje vaag dan.

avatar van ApoJapo

ApoJapo

Duidelijk beter dan deel 1 die ik ook gezien heb maar nog steeds blijft het verhaal heel slap en heb je meer het idee dat je naar een verhaaltje van de Donald Duck aan het kijken bent met Kwik kwek en kwak in de hoofdrol. Ik probeer het laatste deel wel weer.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Je hebt deel 1 gezien en daarna deel 5? En dan roepen dat het verhaal slap is? LOL, je mist een aantal delen.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Het eerste anderhalf uur was zeker onderhoudend, maar echt goed vond ik het niet; vele acteurs hadden last van het over-actingsyndroom (wat wel meer in de Potter-reeks is) en soms vond ik het script net wat te cheesy. Wanneer ik zeg dat er veel over-acting is, moet ik natuurlijk wel even de uitzonderingen noemen, die ontzettend goed spelen; Alan Rickman als Severus Snape is verruit de beste, Ralph Fiennes als Lord Voldemort, Helena Bonham Carer als Bellatrix Lestrange en van de studenten blijft voor mij Emma Watson als Hermione het overtuigendste spelen en ook het leukste personage hebben. Verder is Gary Oldman natuurlijk niet slecht, maar ik heb hem in veel betere rollen gezien en Gambon is toch wel een aardige vervanger voor Richard Harris, maar toch niet zo goed. Natuurlijk blijft het hele Hogwarts gebeuren erg mooi gefilmd, ook de krantenkoppen waren leuk, maar dat vonden ze zelf volgens mij ook en hebben het daarom net wat te vaak herhaald. De humor zit zoals altijd tussen flauw en leuk in. Het wordt pas een echt spannende, indrukwekkende film als ze uit Hogwarts vliegen, met een spectaculaire confrontatie tussen Lord Voldemort en Dumbledore.

Kortom, goede Potter-film.

avatar van Oordeel

Oordeel

Deel 5 in de Potter reeks. Vond het een erg goed boek, maar welke gek heeft bedacht dat het langste Potter boek de kortste film moest worden!? 138 minuten is gewoon veel te weinig om een waardige verfilming te maken van het boek.

Dat Omber gedoe hing me de strot uit. Daar ging veel te veel aandacht naar uit. Het einde maakt een heleboel goed. De inmiddels wel befaamde scene tussen Voldemort en Perkamentus, blijft een pareltje.

Het acteerwerk is voldoende, alleen blijft Daniel Radcliffe een te beperkte acteur om Harry recht aan te doen. Rupert Grint vind ik altijd erg sterk in zijn Ron vertolking, en Emma Watson doet het ook heel aardig. Gambon vind ik de betere Perkamentus, al schijn ik een van de weinige te zijn met die mening. En Fiennes is fantastisch als Voldemort.

Een groot minpunt is dat ik wederom het magische sfeertje mis in dit deel. Het magische sfeertje wat wel sterk aanwezig was in de eerste 3 delen, is in de laatste 3 delen afgenomen.

Al met al een ruime voldoende: 3,5*

avatar van sierrra

sierrra

Wat verstaan jullie dan onder het magische sfeertje? Ik lees dit verwijt vaker. De sfeer is donkerder, maar om nu te zeggen dat het magische sfeertje weg is kan ik niet zeggen.

avatar van Blur

Blur

Het zijn die kleine extras ergens in het beeld, waar iets opvallends gebeurt. Zoals nu in de fopshop. Vooral deel 2 en 3 zitten er vol mee. Bijvoorbeeld de bewegende krantenfoto's of het vliegende verviesgoed op het Nest. Ze maken de Potterfilms visueel zo aantrekkelijk. Nu is het beeld rustiger, meer geconcentreerd op de handeling zelf, maar daardoor ook iets minder verrassend.

avatar van charmed one

charmed one

ik vind dit ook het minste deel. maar daarom vind ik hem nog wel goed . er zit zeker wel een magisch sfeertje in.de sfeer is anders dan in de andere delen. maar dat maakt de film niet slecht vind ik.maar de meesten vergelijken de film met het boek. daarom vallen de films dan ook af. want een film kijk je en een boek lees je en dan fantaseer je . dus dan valt het tegen.maar als je letterlijk een boek verfilmt. dan word de film wel heel erg lang.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Aii.....

Stap terug in vergelijking met de vorige potters. Vrij matige scene's, soms zelfs saai, maar gelukkig is het eind gevecht geweldig en maakt ie een hoop goed.

Daarom 3 sterren

avatar van Arnow

Arnow

zeer zwakke film, volgt de originele verhaallijn zeer slecht.

de scene's vliegen voorbij en er word niet de tijd genomen om belangerijke gebeurtenissen uit te werken, bv. het eindgevecht tussen perkamentus en voldemort is zozeer aangepast dat het originele duel compleet verloren gaat.

naar mijn mening heeft de nieuwe regisseur de harry potter reeks geen goed gedaan.

avatar van pierrot89

pierrot89

nadat ik de andere delen had gezien (buiten deeltje 6) want die vond ik geweldig viel deze een beetje tegen , een goed verhaal dat wel ja . Maar o zo weinig mooie scénes maar als die er waren dan waren ze wel weer prachtig . maar deze was gewoon te saai en toen ik hem voor de eerste keer zag in de bioscoop kon ik moeilijk de aandacht er bij houden omdat ik steeds actie verwachtte. deze week herzien en viel hij beter mee en was toch wel een 3,5 waard