• 9.378.789 stemmen

Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)

Avontuur / Fantasy | 138 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titel: Harry Potter en de Orde van de Feniks

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 11 juli 2007

Plot Harry Potter and the Order of the Phoenix

"Evil Must Be Confronted."

Harry wordt dit jaar opgehaald bij de Duffelingen door een groep tovenaars van de Orde van de Feniks, opgericht door Perkamentus, welke proberen Voldemorts plannen te dwarsbomen. In het hoofdkwartier van de Orde blijkt al snel dat bijna niemand gelooft dat Voldemort is teruggekeerd. Harry heeft tegenwoordig vreemde dromen over Voldemort, die misschien wel eens echt zouden kunnen zijn... Uiteindelijk gaat Harry naar Zweinstein. Ook is er dit keer weer een nieuwe lerares Verweer tegen de Zwarte Kunsten. Maar deze is vreselijk en leert de leerlingen helemaal niks. Hierdoor gaan Harry en zijn vrienden een geheim genootschap oprichten: de Strijders van Perkamentus. Dit genootschap van leerlingen leert van Harry hoe ze zich moeten verdedigen. Aan het einde van het jaar krijgt Harry een droom over zijn peetvader, Sirius Zwarts, die wordt gemarteld door Voldemort.

Ron Weasley

Lucius Malfoy

Sirius Black

avatar van serpico

serpico

Dat de spanning weg is ligt niet alleen aan de muziek hoor... de muziek was zelfs nog best aardig. Daar schoot het niet aan tekort.

avatar van Bart Tönjann

Bart Tönjann

Ben het met John Williams eens. Ik vond de muziek wél slecht in deze film, maar vooral saai en droog. De muziek van John was veel meeslepender en had veel meer gevoel, en de muziek van deel 4 vond ik ook nog wel gaan. Ook ontbrak de muziek hier soms terwijl het er wel mooi bij had gekund (Met name in de finale scenes). Maar dat de spanning weg is kwam ook door de foute humor die er soms tussen zat, maar vooral door de muziek voelde ik niet echt dat de Voldemort Dreiging aanwezig was

JohnWilliams

Dat voelde ik wel in deel 1 en in deel 2, vooral in deel 1...ze hoefde maar over hem te praten of dat Theme kwam alweer voorbij schuiven, gewoon om rillingen van te krijgen!

• 2041 berichten

bedoelen jullie met dat theme, the face of Voldemort. Heel toevallig heb ik dat nu opstaan!

Maar ik heb inderdaad ook een trauma beleefd aan het verboden bos. Want toen ik deel 1 zag, (ik was toen nog 8 jaar) deed ik toch bijna mijn ogen dicht toen Voldemort in beeld kwam... en ook met dat theme. Toen ze in deel twee weer naar het verboden bos gingen keek ik als reflex al door m'n vingers!

Maar... ik heb eerder gezegd dat ik John Williams tegen vond vallen in de delen 1 en 2, dat ik dat te kinderachtige muziek vond. Dat neem ik terug, want het lag meer aan de film zelf en niet aan de muziek. Als John Williams de muziek voor Goblet of Fire bijvoorbeeld gecomponeert had, dan was die film denk ik net zo spannend (misschien zelfs spannender) als dat Patrick Doyle hem gecomponeert had.

Ik blijf er wel bij dat ik vind dat Patrick Doyle (componist Potter 4) en Nicholas Hooper (dit deel) ook heel goed werk geleverd hebben.

Maar John Williams is wel de beste filmcomponist die er is vind ik.

Ben blij dat hij terugkeert voor deel 7, alhoewel ik ook geen problemen heb met Nicholas en Patrick.

Maar JohnWilliams, ik vind John Williams beter dan Patrick Doyle en Nicholas Hooper.

he's the best!

avatar van Bart Tönjann

Bart Tönjann

Albus Dumbledore schreef:

Maar John Williams is wel de beste filmcomponist die er is vind ik.

he's the best!

Inderdaad, die scene in het bos met die theme was echt eng! Daar was de muziek face of voldemort echt geweldig bij.

Oh, en overigens is het nog niet zeker dat Williams de muziek voor deel 7 doet, hij heeft alleen interesse getoond. Hopelijk nemen de filmmakers hem, maar die kans schat ik toch wel best groot

avatar van Contrarian

Contrarian

Als je dit vergelijkt met het boek is het contrast veel te groot. De spanning was grotendeels weg en er werd helaas veel informatie en details weggelaten of in ieder geval op de achtergrond gezet. Er kwamen scènes in voor van minder dan een halve minuut waarin J.K. Rowling in het boek misschien wel 20 of 30 bladzijdes voor nodig had, vol met cruciale en noemenswaardige dingen. Dat vond ik jammer.

Maar het is aan de andere kant ook wel enigszins logisch dat de makers van de film dat gedaan hebben, omdat de film anders misschien 5 uur geduurd zou hebben.

Maarja...daarom vind ik het eigenlijk jammer dat ik eerst het boek heb gelezen en daarna de film.

Het boek is de volle 5 sterren waard en de film geef ik voor de moeite toch nog 2,5 ster

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

goeie film maar je moet eens serieus zijn dit is zowat de dikste boek van de reeks en zowat samen met deel 3 de kortste film tot nu toe vind dat er veel te veel uitgeknipt is als fan van de boeken en ik denk dat er nog mensen met me eens zijn knippen ze steeds meer en meer uit de films vind dat wel spijtig anders goeie film

avatar van martinovitch

martinovitch

Ik kijk alleen de films boeken intresseren mij niet echt.

dvdfreak123 schreef:

ik moet inderdaad zeggen dat ze er wel een paar minuten aan hadden kunnen plakken. En dan vooral meer uitleg over de profetie.

avatar van pokefreak

pokefreak

Nou ik ben het er ook mee eens dat ze veel meer uitleg hadden moeten geven over de profetie. Ik vindt eigelijk dat de potter films niet meer zo goed zijn zoals de eerste 2 vooral film 3 vondt ik een beetje tegenvallen want als je het boek niet hebt gelezen kon je het verhaal in film 3 niet zo goed volgen en de muziek ontbreekt inderdaad ook in sommige delen want als ik naar een film kijk moet ik altijd de aanwezigheid van de slechte dingen voelen zoals in de eerste twee potter films of zoals in horrorfilms. Hopelijk zijn de laatste 2 delen toch wel beter uitgewerkt en ook een stukje langer.

Kortom krijgt deze toch een 5* van me.

• 2041 berichten

waarom heb je hem dan een 4,0 gegeven?

JohnWilliams

Profetie denken dan veel mensen.

Ik vond dat er namelijk zowat niks over werd uitgelegd...dus mensen: LEES DE BOEKEN...die zijn wel wat beter...maar deel 1 en 2 waren echt goed en vol deden wel aan de boeken van Rowling.

Muziek is inderdaad nog niet zeker maar als ze wijs genoeg zijn nemen ze Williams.

• 2041 berichten

de grootste reden dat de delen 1 en 2 zich heel goed aan het boek hielden, was dat de boeken daarvan nog dun waren. Potter 4 en 5 hebben 500 en 600 pagina's. Deel 6 gelukkig, heeft 490 pagina's (weer iets dunner) maar deel 7 heeft weer 540 pagina's.

De enige oplossing die ik ervoor weet is, maak die films drie uur maar zorg wel dat ze niet vervelen. Misschien een moeilijke oplossing, maar wel de enige.

Maar, JohnWilliams, het belangrijkste over de profetie hebben ze wel gezegd, en dat is dat Harry Voldemort uiteindelijk moet vermoorden, of anders zelf vermoord word. En in feite draait daar de hele profetie om.

JohnWilliams

Hadden ze toch even wat beter kunnen zeggen vond ik...hoop dat veel mensen dat wel hebben begrepen...

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Albus Dumbledore schreef:

maar mag ik je er ook wel op wijzen dat de films van deel 1,2 en zelfs 3 langer waren dan deel 5...

en ik denk dat een langere film zeker niet zal vervelen, het zal de film veel duidelijker en interessanter maken en het zal er voor zorgen dat ingewikkelde dingen beter worden uitgelegd.

avatar van showb1z

showb1z

De derde blijft nog altijd veruit de beste voor mij. Ook de enige die ik echt goed vond.

Deze vind ik maar middelmatig. Het is natuurlijk niet makkelijk om zo'n dik boek te verfilmen, maar veelal neemt de regisseur the easy way out.
Zoals op het einde als de slechten en de goede in respectievelijk zwarte en witte rook rondvliegen. Ipv een spannend tovenaarsgevecht krijg je wat wazige figuren te zien...
Zoveel dingen worden op zo'n oppervlakkige manier behandeld dat ze er evengoed niet in zouden kunnen zitten.
bv. de "relatie" tussen harry en cho.
En ik begrijp tenminste nog de motieven vd personages aangezien ik de boeken ken, voor iemand die de boeken niet gelezen heeft moet dit toch een ongelooflijke warboel zijn...

Hopelijk kunnen ze voor de zevende weer iemand met talent, à la Cuarón strikken.

JohnWilliams

Ja, Chris Columbus bijvoorbeeld.

Géén Yates a.u.b. ik vind niet dat hij er 3 mag maken, misschien dat ook Cuarón het goed zou doen want deel III vond ik ook goed.

avatar van ilovekiwi

ilovekiwi

geen slechte film. voor een verfilming van een boek vond ik hem wel goed!

JohnWilliams

Die zijn meestal wel goed hoor, deze vond ik ook wel goed maar deel II blijft toch echt de best of all.

avatar van martinovitch

martinovitch

Ik vind dat deze samen met deel 1 en 2 de beste delen zijn.

en deze film zijn effecten zijn ook wel kwaliteitvol hopelijk komt de volgende Harry Potter in 3D uit dat zou nogal fijn zijn.

maja ik denk niet dat er dat van gaat komen.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

martinovitch schreef:

hopelijk komt de volgende Harry Potter in 3D uit dat zou nogal fijn zijn.

maja ik denk niet dat er dat van gaat komen.

daar is Yates niet goed genoeg voor

avatar van gotti

Dat klinkt als iemand met verstand van zaken. Vertel...

avatar van Kevin13

Kevin13

vond deze film een echte teleurstelling. niets van spanning, slecht geacteerd en het belabberde eindgevecht

martinovitch schreef:

Ik vind dat deze samen met deel 1 en 2 de beste delen zijn.

Ik denk weer dat 1,2 & 3 de beste zijn, met name deel 2.

avatar van Kevin13

Kevin13

JohnWilliams schreef:

Ik denk weer dat 1,2 & 3 de beste zijn, met name deel 2.

voor mij zijn 1en 2 de beste

avatar van maerk

maerk

En ik vind deel 5 en 3 de beste!

• 2041 berichten

ik vind de Harry Potter films steeds leuker en spannender worden eigenlijk.

Dus... deel 5 vind ik de beste. En als het zo doorgaat vind ik straks deel 6 de beste, en dan deel 7 (maar dan moeten ze het niet opeens gaan verprutsen natuurlijk! )

Deze het beste?

Tsja je moet er maar van houden.

Ik ben echt meer in voor de sfeer van de delen 1 en 2. Echt magisch leuk en echt dé Potter sfeer die de boeken van Rowling mooi omschrijven. Deel 3 was misschien wat lastig maar alles was ook zo mooi en goed eraan (muziek!!! en Cast!!!). En bij deel 4 vond ik het een beetje anders, een andere sfeer. Ik snap wel dat het duisterder moet zijn als in de voorgaande delen maar die sfeer die er hing was niet zo leuk en geslaagd. Bovendien was Harry zijn haar echt lelijk (die pluk) en zag ook Ron ze haar er niet aan. Daar hebben ze gelukkig in dit deel wat aan gedaan. Vond ze overigens wel goed spelen in dit deel en de special Effects waren ook magnifique maar ik blijf dus die sfeer van de voorgaande delen missen (op deel 4 na, die had dus die slechte sfeer naar mijn mening). Ook de muziek van dit deel viel wat tegen.

avatar van serpico

serpico

Nee, dat haar van Harry was in deel 4 juist hartstikke ruig Ik vind het hier maar netjes en saai.

Niet dat dat verder veel invloed had op de kwaliteit overigens.

JohnWilliams schreef:

Deze het beste?

Tsja je moet er maar van houden.

inderdaad ik hou ervan! Ik vind de sfeer die in deze film en de vorige is neergezet heel mooi, ik vond dat Daniel Radcliffe (Harry) echt heel goed speelde dat hij zo eenzaam was. Echt prachtig!

De gevechten en de special effects op het einde zijn ook super!!!

Maar met elke regisseur heb je eigenlijk een ander sfeertje:

HP 1&2: Een beetje kinderlijker neergezet en meer naar de boeken toe.

HP 3: het werd opeens een stukje duisterder, alhoewel de sfeer uit de vorige films ook nog merkbaar is (maar dat komt door de muziek).

HP4: de sfeer is nu echt helemaal duister .

HP5: dit is ook een soort van duistere sfeer, maar dan meer op een eenzame manier. Omdat Harry zo eenzaam is, en die sfeer kon mij ook goed bekoren.