• 9.378.090 stemmen

Met onder meer: Mel Gibson, Joanne Samuel en Hugh Keays-Byrne

Releasedatum: 17 januari 1980

• HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot Mad Max

"The maximum force of the future."

In een anarchistische, futuristische samenleving zaaien bendes motor- en autorijders terreur onder de bevolking. Max maakt deel uit van een politie-eenheid die als taak heeft deze bendes tegen te houden. Wanneer Max zich realiseert wat de gevolgen kunnen zijn voor hem en zijn gezin, besluit hij te stoppen met dit levensgevaarlijke werk. Maar het blijkt niet zo gemakkelijk te zijn om aan zijn oude leven te ontsnappen.

avatar van as

as

Adrenal schreef:

PS. Ik las in de aftiteling dat de muziek door een zekere Brian May gecomponeerd is. Is dat dezelfde als de gitarist van Queen?

Nee. andere naamgenoot.

avatar van The Oceanic Six

Jeeeeetje, wat een vreselijk gedateerde zooi is dit zeg.

Misschien dat men dit 30 jaar terug heftig en gaaf vond maar ik vond het een uur en een kwartier slaapverwekkend vervelend en saai. Een bijzonder zwak plot, bijzonder zwak acteerwerk (Ook de rol van Max (Mel Gibson) was weinig bijzonder), vreselijk beroerde muziek en die zeer clichematig vertolkte hillbilly's werkten ook niet mee aan een positief gevoel. Wat hou je dan over? Weinig. Een paar redelijke actiescene's op de weg en een aardig slotkwartier met eindelijk eens wat pit. Ik geef de film een half punt hoger dan ik wilde toen vanwege het gave moment op het einde als Max die kerel vastmaakt met handboeien en een zaag achterlaat om zich te redden door zijn voet af te zagen. Cool! Weet ik meteen waar Saw 1 zijn idee vandaan heeft gehaald
Voor de rest een zeer zwakke film. Benieuwd of deel 2 en 3 nog erger zijn...

avatar van Reinbo

2 is een stuk leuker, 3 een stuk erger.

avatar van Tarkus

Tarkus

Dit is de film die van Mel Gibson in één klap een superster maakte.

En op zich is het geen slechte film, helemaal niet zelfs.

Maar hij is nu wel hopeloos gedateerd, en je merkt nu ook dat hij wel wat amateuristisch in elkaar is gezet.

Toch is het verhaal best wel goed en ik heb daarvan wel terug genoten.

Maar, omdat ik altijd mijn beoordelingen baseer op de DVD-versies, is er met deze prent wel iets heel goed fout gelopen, namelijk het geluid.

Dat is van een erbarmelijke kwaliteit, en bovendien maar in 1.0 Mono, je moet je volume al heel hoog zetten om de dialogen te kunnen horen en dan nog zijn ze zeer slecht. Ik ken oudere filmen die een betere geluidskwaliteit hebben dan deze DVD. Een remastering had deze film echt wel verdiend.

avatar van The Oceanic Six

Reinbo schreef:

2 is een stuk leuker, 3 een stuk erger.

Ik ben benieuwd. Wat vond jij zo goed aan deze trouwens dat je een 3,5* hebt gegeven? Ik zie je naam niet bij de recensies staan en ik ben te lui de pagina's handmatig na te gaan

avatar van ninoboy1

ninoboy1

aerts007 schreef:

Blijkbaar zie je alleen maar films waar je 0,5* geeft.

Rare jongen!

Haha

avatar van as

as

Tarkus schreef:

Dit is de film die van Mel Gibson in één klap een superster maakte.

Onzin. Dat kwam pas later.

avatar van fabbyke

fabbyke

Eindelijk gisteren Mad Max gezien. De film deed mij terugdenken aan de low-budget actie films die ik vroeger graag zag.

Ik heb dan ook van het begin tot het einde genoten van de sfeer van de film die door het low-budget gehalte voor mij geloofwaardiger overkwam dan andere films die zich in de toekomst afspelen met wel een immens groot budget. De acteerprestaties waren meestal van een laag niveau maar de film werd gedragen door Mel Gibson die daar een fantastische rol neerzet.

Het einde kwam misschien wel te snel maar mij stoorde het niet echt. 4*

avatar van Axl_Rose

Axl_Rose

Geweldige cultfilm. Dergelijke films maken ze niet meer. Vooral de evolutie die max doormaakt. Hij vreest zijn menselijkheid te verliezen en te worden zoals het tuig dat hij opjaagt. Op het einde kennen we hem zoals in Mad Max 2... een complete anti-held volledig ontdaan van enig sentiment of gevoel...

avatar van TwoM

TwoM

Beste van de drie films, maar had er toch meer van verwacht.

Nogal eentonig en voorspelbaar.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Geen hoogvlieger, maar kan erdoor. Ik vond de beelden van de filmlocaties zeer mooi. Een matig verhaaltje en dan nog tamelijk goed acteerwerk van Gibson. Nu, dit soort filmpjes is ook zeker niet mijn lievelings. Ik hou echt niet van actieavonturen maar deze kon er best bij.

score ........... 2.40

positie ....... 265/+-450

avatar van Riddierid

Riddierid

Bid sprinkhaan niet de hele tijd 0,5 neerzetten als er veel mensen zoals jij hier zouden zijn op moviemeter kunnen we de aantal sterren bij een film niet eens meer vertrouwen effe niet doen je verpest alles hier..... kom op zeg

avatar van aburex

aburex

Dit is de film war alles begon voor de piepjonge Mel Gibson. Alhoewel d film erg gedateerd is, is hij nog best te pruimen. Hij heeft wel meer indruk gemaakt toen ik hem in die tijd heb gekeken, maar hij is me nog altijd 4* waard, ondanks de jongere leden die de film volledig afbreken. Vergeet niet dat dit een Australische Lowbudget cultklassieker is.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Vrrroooeeemmmm, voor liefhebbers van zwaar opgevoerde voertuigen op wielen kan ik deze film wel aanraden. Mad Max bevat spectaculair uitgevoerde achtervolgingsscenes, waarbij ik me afvroeg hoe de stuntmannen sommige capriolen overleefd hebben. Achteraf las ik dat er bij de productie een aantal botbreuken en dergelijke opgelopen werd. Heel logisch is de film niet, laat staan hoogstaand, maar vermakelijk is het gelukkig wel.

avatar van domkey

domkey

Gezien en meer dan goedgekeurd.!

Zelfs m'n kleren geurden naar benzine & rubber.Leuk staaltje van hoe het kan zonder miljoenen inbreng.

avatar van Le Professionnel

Le Professionnel

Gisteren weer eens van stal gehaald en gekeken en het blijft gewoon een goede film de geur van rubber en benzine komt bijna de huiskamer binnen.

avatar van jipt

jipt

Wel een leuke film, Max is wel een cool personage. Alleen niet bijster interessant. Ik kan me er wel mee vermaken.

2,5 sterren

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuke filmlocaties, aardig verhaal,aardige klassieker.

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Oud stuk waanzinnig sentiment. Het moment in de Garage op het bureau dat hij de hendel van die nieuwe zwarte V8 op zet kwam er een glimlach op mijn gezicht waar je U tegen zegt.
Wel een film voor de V8 liefhebber en mensen die weinig moeite hebben met een ''simpele'' opzet.

avatar van killer13

killer13

leuke film, een echte cultklassieker. ik vind deel 2 toch veel beter. maar deze film is ook heel goed!

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Ook lang geleden gezien en afgelopen weekend opnieuw, maar kennelijk niet zoals 'The warriors'(ook 1979), zo indrukwekkend dat het nog bijna scene voor scene bekend voor kwam. Sterker nog, 'Mad Max' keek ik gisteravond echt 'opnieuw'. Wat meteen opviel is de geluidsband, alsof alle stemmen naderhand zijn ingesproken, o.i.d., het kwam in ieder geval niet best over...

Jos2 schreef:
Draaien jullie de originele versie of de Amerikaans nagesynchroniseerde? (Beiden staan op de dvd)
Potverrr... Toch mijn dvd eens checken, heb ik natuurlijk die vreselijke Amerikaanse versie zitten kijken.

Nou ja, ik kan me direct voorstellen dat de film er flink op vooruit gaat met de originele Australische accenten. Verder natuurlijk een erg gaaf filmpje, vooral het gescheur over die Aussie-outback freeways is fijn om te zien. Gibson is wel lekker op dreef, Fifi(Roger Ward) is een leuk personage, met z'n kleine rode gietertje, en ook oma, met d'r shotgun, doet een leuke duit in de zak. De bad guys zijn vermakelijk genoeg, hoewel niet bepaald scary, eerder nogal dommig. Maar wat ze uitspoken is dan weer erg genoeg...

Rest mij de film binnenkort nog eens weer te zien, maar dan met de originele geluidsband, zeer waarschijnlijk dat er dan nog een halfje, of misschien wel meer, bij komt. En natuurlijk 'Mad Max 2' en 'Mad Max beyond Thunderdome' op 'de lijst' zetten.

avatar van maflcaro

maflcaro

mijn film mijn tijd supper lachen.!

avatar van RogerV

RogerV

Goede film die een realistisch soort science fiction maakt. Maar het beste moest nog komen.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Deze film heeft iets bijzonders.

avatar van Xen0n

Xen0n

Het heeft een lekker sfeertje vind ik. De actie is wat gedateerd, het verhaaltje wat simpel, maar toch. Het duurt niet te lang en het blijft wel spannend, zeer vermakelijk over de anderhalf uur lang. En daarbij is dit natuurlijk de inleiding van de trilogie, welke over het algemeen altijd wel rustig en "inleidend"(doh! ) zijn. Ik ga er van uit dat deel 2 nog beter is.

Ik had hem gekeken met m'n vader, die vond dit natuurlijk prachtig. Een film van een flink aantal jaren terug en hij kende 'm nog helemaal uit zijn hoofd

avatar van sofripa

sofripa

Jeugdsentiment, simpel, maar wel de start van een genre en de ontdekking van Gibson. Daarom doet ie 3,5 sterren, niet dat dit nou zo'n kwaliteitsproductie is.

avatar van stefyo

stefyo

IK vond deze film nogal saai! 2 is een stuk leuker! en 3 is wel leuker dan 1. maar doet toch onder voor 2!

avatar van harm1985

harm1985

Aan het rauwe post-apocalyptische Australië moest ik even wennen, aan Mel Gibson's accent ook, ook al had ie zich dat aangemeten toen hij naar Australië emigreerde met zijn ouders. Het verhaaltje lijkt wat dun, maar de beelden zijn prachtig. Wel knap hoe Gibson van rechtschapen agent omschakelt tot niets ontziende wraakmachine ( met als hoogtepunt dat ie iemand vast ketent aan een auto die op ontploffen staat met als enige ontsnappingsmogelijkheid zijn voet eraf te zagen, waar zou Saw DAT toch vandaan hebben?)

avatar van Tristan Scelso

Tristan Scelso

Deze film gezien toen ik 10 was. Is me erg bijgebleven. Laatst weer gezien en blijft super!

avatar van DureGast

DureGast

Heb deze film gekeken naar aanleiding van de musicvideo van the gorillaz - stylo, die geinspireerd is op deze film.

Wat me vooral opviel was dat hij ontzettend gedateerd overkomt. In de reacties las ik al wat over een laag budget etc maar ook het acteerwerk vind ik nogal wat houterig. Toch nog wel vermakelijk en daarbij blijft het ook.