• 9.414.817 stemmen

Saw III (2006)

Horror | 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Genre: Horror

Speelduur: 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Saw 3

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Tobin Bell, Shawnee Smith en Angus Macfadyen

Releasedatum: 4 januari 2007

Plot Saw III

"Suffering? You haven't seen anything yet..."

De gestoorde seriemoordenaar Jigsaw besluit zijn zieke spelletjes door te zetten. Deze keer heeft hij het gemunt op Lynn en Jeff. Lynn is een getrouwde moeder van in de dertig, die wordt gekidnapt door Jigsaw. Lynn heeft namelijk een paar donkere geheimen voor haar familie verborgen gehouden. En dan is er ook Jeff, een vader die nooit volledig hersteld is nadat zijn zoon stierf bij een ongeval. Beide worden slachtoffer van de zieke spelletjes van Jigsaw.

John Kramer / Jigsaw

JoeCabot

Haha, wat een idioten

avatar van PaulusP

PaulusP

Toen saw I uitkwam vond iedereen het een goede film door het fantastische script. Deel 2 ging meer om het geweld en daardoor was het verhaal er omheen wat minder. Ik heb deel 3 met de premiere in de bioscoop gezien maar ik vond dit verhaal nog slechter, het draaide in dit deel volledig om het geweld. Ik hoop niet dat deel 4 deze lijn voortzet want dat zou zonde zijn van deze fantastische reeks.

avatar van Sassiie

Sassiie

Midnite schreef:

LOL +LOL = HIHI

Zo kan het dus ook...

Prachtig!

Ik ga Saw3 zaterdag bekijken, ik hoop dat 't wat is.

avatar van Snitz129

Snitz129

Iets minder dan de eerste twee maar toch nog altijd goed voor een krappe 4*.

avatar van liesbethjunk

liesbethjunk

geweldige film.. de beste van de 3.. geniaal

avatar van Keane1983

Keane1983

Wat een zieke film is dit zeg... zo zat ik letterlijk in de bios...mijn god kan het nog gruwelijker hahaha....

Al met al vond ik het verhaal wel owke, niet verpletterend maar wel owke voor tijd verdrijf.

Persoonlijk vond ik deel 1 nog het beste..hij was ook wel goor maar er zat wel een goeie psychologische draai aan...hoe verder de delen vorderen hoe viezer ik hem ga vinden en vind ik het eigenlijk niet meer zo om het verhaal draaien maar hoe gruwelijker de slachtoffers aan hun einde komen...mensen met een beetje sadisme in hun lijf kunnen met deze film helemaal hun lol op..ik zou zeggen tegen die mensen have fun...heb je een zwakke maag of wil je lekker romantisch met je vriend/in naar de bios gaan zou ik zeggen...ga naar een andere film hahaha...

avatar van killerfreak

killerfreak

brimini schreef:

Ik kan er niets aan doen. Ik vond het verhaal goed. Echter hoe alles in beeld werd gebracht vond ik een stuk minder.

Ik vond het camerawerk net geweldig...

avatar van Tom Savini

Tom Savini

Keane1983 schreef:

Wat een zieke film is dit zeg... zo zat ik letterlijk in de bios...

Bij Pathé kreeg je een kotszakje.

avatar van tombo2222

tombo2222

Deel 1 en 2 heb ik zonder weg te kijken gevolgd. echter in deel 3 voelde ik me genoodzaakt verschillende malen de ander kant op te kijken.

De verhaallijn en opbouw vindt ik wel een stuk minder vergeleken met de voorgaande delen.

avatar van newG

newG

tombo2222 schreef:

Ik had hetzelfde gevoel, soms sleepte de film zich naar het einde, maar toen kwam dat einde, en oh boy wat een goed einde!!!

avatar van pjutter

pjutter

best wel een aardige film, maar haalt het niveau uit de vorige films op geen moment.

was niet echt spannend maar eerder gewoon goor...

avatar van The Soldier

The Soldier

Ik denk niet dat dit de Unrated versie was.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1992 berichten

Leuke reclame inderdaad van Saw 4 Ga hier waarschijnlijk over een dag of 10 heen, heb er niet hele hoge verwachtingen van

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Onderhond schreef:
Beste van de drie.

Op niveau van de eerste film, maar dan lekker nog een stuk smeriger. Zitten echt een paar geweldige scenes in. Voornamelijk dan de operatie

Bousman imiteert de stijl van Wan goed, maar voegt smerigheid toe, iets wat dit filmpje ook nog wel kon gebruiken. Alles ziet er weer heerlijk roest uit, de vallen zijn heerlijk sadistisch, de spelletjes weer met een leuke twist, de gore een paar levels omhoog.

Derde keer, beste keer dus voor Saw. Nieuwigheid is er zeker vanaf, maar de film is gewoon beter. Nauwer sfeertje, grimmiger en smeriger.

Sorry, misschien ben ik nu wat aanvallend uit de bocht, maar ik kom er niet bij dat je deze pulp 4 sterren geeft en se7en 2 sterren...

avatar van Jonny__17

Jonny__17

Ik vind het een goede film, maar ik vond SAW I én II beter.. en 't lijkt me niet zo leuk als er dadelijk een saw 7 is, ze moeten nou stoppen met het maken van deze film..

*4*

avatar van resona

resona

lekker filmpie:D

avatar van Clover

Clover

Aardig vervolg, zit goed in elkaar, vooral de special effects en de manier waarop de scenes in beeld zijn gebracht. Wat ik mis is spanning! Geen enkele keer was het echt spannend, het spannendste moment vond ik dat Kerry, de rechercheur, zichzelf in de film zag die ze alleen thuis bekeek.

Maar goed spanning zal wel bij thriller horen en goor bij horror. Dan klopt het gewoon weer ;o)

avatar van march231

march231

Ik vindt het een goede film voor een derde deel. Maar ik zit toch nog met een vraag: bijna op het eind van de film ligt 'jigsaw' op zijn bed te praten met zijn verpleegster. Tijdends dat gesprek giet hij kaarsvet over iets. Wat is dat en waarom doet hij dit? of zien we dat waarschijnlijk wel in deel 4 ? heb ik iets gemist?

avatar van Judiith^

Judiith^

Ik vond dit deel het leukst en het best! Alleen beetje raar dat deze het laagste cijfer krijgt van de 3! Vond hem tog echt het best!

Alleen ben ik benieuwd wie de moordenaar wordt in SAW4, het laatste deel. Jigsaw en Amanda zijn dood.

En ik ben ook benieuwd hoe Jeff zijn dochtertje terug krijgt
... !

*5!

avatar van Judiith^

Judiith^

Regan_Robbie24 schreef:

ik heb deel 1 en 2 gezien, en ik heb gehoord dat bij deze mensen zijn flauwgevallen, ik wil hem graag zien, alleen ik kan niet zo goed tegen bloed (ik heb 1 maand lang nachtmerries van House of Wax gehad!), dus is het wel verstandig om deze te zien?? als er zoveel mensen zijn flauwgevallen.

Als je house of wax eng vond, dan zal ik zeker geen saw3 kijken! House of wax was namelijk helemaal niet eng en weinig bloed. In Saw3 zie je letterlijk mensen uit elkaar spatsen .

avatar van Niveath

Niveath

Goede film en laat alles bij elkaar komen. 4*

Maar waar moet Saw 4 over gaan?

avatar van jayytjee

jayytjee

Mwa toch wat beter dan z'n voorganger maar echt geweldig was het niet.

Saw 1 zal naar mijn idee niet overtroffen worden.

Ik vond 't verhaal wat minder en het was niet echt meer spannend. Meer ranzig !

3,5 *

avatar van killerfreak

killerfreak

Saw 4 zou kunnen gaan over het feit dat Jeff de nieuwe 'Jigsaw' wordt, en dat hij een taak heeft gekregen (dat bandje wat met kaarsvet wordt overgoten op het eind; overigens schitterend gedaan voor het maken van een vervolg ) waardoor hij z'n dochtertje kan terugvinden.
Het kan natuurlijk ook zijn dat ze paar jaar verder in de tijd gaan en op het einde van de film laten zien wat er op het bandje stond, en waar dus de hele saw 4-film over gaat
Maar dat zijn dus allemaal maar gedachten

avatar van mikeh

mikeh

heb hem net gezien geweldige film

4,5 ster

avatar van psv_champs

psv_champs

PaulusP schreef:

Zoals je misschien nog niet weet komt er geen deel 4 van saw meer.

De makers vinden het nu wel genoeg geweest.

Maar de saw films zijn groot geworden door zoals je noemt te veel geweld maar dat is de eigenschap van deze film.

Ik vond het weer een zeer goede deel met enkele vernieuwende martelspelletjes.

Je houd van dit soort films of je houd er niet van maar iets tussenin bestaat niet.

Van mij een dikke4*

avatar van DonC

DonC

Wat ik echter niet goed begrijp is dat Amanda, Jigsaw helpt met alles, want in deel 1 is ze namelijk zelf slachtoffer (doordat ze dat geval om haar hoofd heeft en de sleutel ervan in iemands lichaam moet vinden, zij weet als enige een val te overleven)...maar in deel 3 zie je weer...dat Amanda, Jigsaw hielp met alles in de badkamer voor te bereiden (datgene waar deel 1 mee begon)...

Dus Amanda hielp eerst Jigsaw, en wordt erna zelf slachtoffer, en vervolgens gaat ze weer verder met het helpen van Jigsaw's vallen.....

Wie kan me dit verklaren...??

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

DonC schreef:

Wie kan me dit verklaren...??
nee andersom, De hele reverse beartrap scene met Amanda is een flashback van doctor Gordon terwijl hij gevangen zit

avatar van The_Game

The_Game

bij mij blijven alle delen gewoon goed. Deel was gewoon perfect. Deel 2 was iets minder, maar dit deel maakt het toch weer goed. Ik vergelijk de films vaak met de Cube Trilogy, maar inmiddels is SAW toch wel mooier. Deel 3 vond ik persoonlijk beter dan deel 2.

Jammer was dat Shawnee Smith er niet zo gemeen uitzag als in de vorige delen. Ik blijf bij mijn vaste SAW cijfer.