• 9.385.594 stemmen

Saw III (2006)

Horror | 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Genre: Horror

Speelduur: 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Saw 3

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Tobin Bell, Shawnee Smith en Angus Macfadyen

Releasedatum: 4 januari 2007

Plot Saw III

"Suffering? You haven't seen anything yet..."

De gestoorde seriemoordenaar Jigsaw besluit zijn zieke spelletjes door te zetten. Deze keer heeft hij het gemunt op Lynn en Jeff. Lynn is een getrouwde moeder van in de dertig, die wordt gekidnapt door Jigsaw. Lynn heeft namelijk een paar donkere geheimen voor haar familie verborgen gehouden. En dan is er ook Jeff, een vader die nooit volledig hersteld is nadat zijn zoon stierf bij een ongeval. Beide worden slachtoffer van de zieke spelletjes van Jigsaw.

John Kramer / Jigsaw

Timothy Young

Judge Halden

avatar van Regan_Robbie24

Regan_Robbie24

ik heb deel 1 en 2 gezien, en ik heb gehoord dat bij deze mensen zijn flauwgevallen, ik wil hem graag zien, alleen ik kan niet zo goed tegen bloed (ik heb 1 maand lang nachtmerries van House of Wax gehad!), dus is het wel verstandig om deze te zien?? als er zoveel mensen zijn flauwgevallen.

avatar van Mug

Mug

Dat mensen nog steeds heilig geloven in marketing-trucjes (mensen die flauw gevallen zijn in de bioscoop....ongetwijfeld een kapotte airco) zorgt bij mij voor enige traantjes van ongeloof.

avatar van Remi

Remi

Regan_Robbie24 schreef:

ik heb gehoord dat bij deze mensen zijn flauwgevallen.

Dat zeiden ze ook bij Hannibal en nog 20 anderen... Het is gewoon puur om de aandacht te trekken...

avatar van BisHop

BisHop

Ik ga hem vanavond kijken, ik heb er veel zin in. Ik verwacht er veel van want saw 1 en 2 vond ik helemaal geweldig.

avatar van movie*freak

movie*freak

Deze vond ik minder dan eerste 2 delen, soms beetje saai, en donker bij sommige scenes, en hij had ook niet zo een geweldige einde als eerste twee films, maar toch een geslachte vervolg.

3 en half sterren

avatar van Nixon17

Nixon17

baklap007 schreef:

Ik snap echt niet hoe mensen hier 4 of meer sterren aan kunnen geven, als ze deel 1 en 2 ook gezien hebben. Ik vind een hoop 'gore' helemaal niet erg, maar het verhaal van Saw 3 zuigt gewoon zwaar! Als ik alleen maar een 'gore' filmpje wil zien ga ik wel naar ogrish.com ofzo. Hier moest gvd 7,50 voor betalen. Deze uitmelkerij is zo zonde van wat een tot nu toe mooie serie was.

Um waarom geef je dan wel een film zoals jackass 4 sterren terwijl dat een veel hoger ogrish gehalte heeft naar mijn mening...... (Daz nog echt ook een niet een een film...)

avatar van Horrordude

Horrordude

Mischien omdat dat zijn humor is, en in Jackass is geen gore te vinden hoor... Gore is met bloed en afgehakte hoofden enzo.

avatar van Cheeky88

Cheeky88

ik heb via bronnen op het internet vernomen dat saw 4 een soort van saw 0 gaat worden over alles voor deel 1

avatar van Tim_FilmGek

Tim_FilmGek

Regan_Robbie24 schreef:

ik heb house of wax ook gezien,, maar of ik dat nou zo smerig vond? ik vond maar matige film en zeker niet eng. maar je moet gewoon kijken;) ga ik maandag ook doen

avatar van xinc

xinc

Minder goed verhaal dan I en II maar je kon wel goed zien dat ze een groter budget hadden. Het camerawerk vond ik er wel leuk uit zien, de flashbacks ook..

Het is gewoon weer een goede film geworden die ik gewoon 4* geef, het mist echt net wel een paar geniale wendingen die vooral in de 1e en een beetje in de 2e te vinden waren.

avatar van Edie

Edie

Hmmm, wat moet ik hiervan zeggen..

Top goor, paar leuke vallen en.... uhm, ja, daar houd het wel op. Een totaal onnodig vervolg, er gebeurt weinig nieuws en inmiddels kennen we Jigsaw wel.

Toch leuk om naar het goor te kijken, maar verder blijft de film maar een leeg iets.. 3,5* toch nog, maar twijfel nog..

boutfilm ..

0.5 voor de moeite

avatar van Joone

Joone

dit is egt wel een zieke film,,,

de goorste van alle 3

maar dat maakt em de beste dus

die 5.0* heeft ie dik verdiend !!!!

avatar van TerrorBird

TerrorBird

Rotzooi.........................

nuff said

avatar van BisHop

BisHop

Ik vond hem eigenlijk helemaal niet zo goor. En ik vond deze film ook heel goed maar het gaf me geen kik aan het eind van de film, wat ik bij de andere saw films wel had. In deze film kwamen wel heel wat antwoorden op vragen uit saw 1 en 2, deze film was een soort flashback vond ik.

Maar al met al nog zeker een goede film en ik wil saw 4 ook zeker weer zien. 4*

avatar van volrath

volrath

Lekker ranzig en goed doordacht, beter dan deel 2 maar minder dan deel 1. Als genreliefhebber toch 4*.

avatar van Dennoesj

Dennoesj

Hmm, slechte film vond ik. Verhaallijn was beroerd, haalt het bij lange na niet bij 1 en 2. Deze 2 films worden in deze film ook onderuit gehaald op het einde.

Er is teveel bloed, om van te gruwelen (leuk voor de liefhebbers, maar doe mij maar 1 en 2).

Kortom; Ranzig, maar eigenlijk totaal niet spannend.

1 ster

avatar van ralphkuh

ralphkuh

Kan iemand mij vertellen wat met dokter Gorden gebeurd is...? Dit hebben we in deel 1,2 en 3 niet duidelijk gezien. Wel is te zien wat met die politieagent gebeurd is...

avatar van brymj

brymj

die heeft zijn voet afgezaagd maar de bloedingen waren geloof ik zo erg dat hij het eind van de kamer niet haalde

avatar van Bartel

Bartel

wat een gruwelijke film echt niet normaal, ik heb de unrated versie gezien en die bevat naar schijnt nog meer erge scenes...

vooral het einde is te ziek voor woorden en maakt gelijk een einde aan de Saw trilogie

toch 4*

avatar van xinc

xinc

Bartel schreef:

toch 4*

Het is niet echt een gesloten einde hoor.. Vlak voordat die dood gaat hoor je nog dat bandje af spelen van: 'I wanna play a game....

avatar van patrick17

patrick17

Wat een gruwelijke film toch weer Ik las/hoorde reeds allemaal negatieven verhalen over Saw III maar hij is mijn prima bevallen eerlijk gezegd.

Een zeer ziekelijke en sterk einde van Saw III en het lijkt toch dat er niet nog een deel aankomt(al las ik dat Saw IV op imdb stond).

Weer een zeer ziekelijke deel van een Saw reeks.

4.5 *

avatar van Rozepoester

Rozepoester

Goede film, 5 sterren.

Lekker goor, daar hou ik wel van. Het verhaal was helaas minder sterk dan in 1 en 2, maar soms is het ook leuk om bij een film niet alleen maar na te denken.

avatar van Bram v. L.

Bram v. L.

''Saw III'' is helemaal niet spannend, alleen maar goor. Bovendien is het allemaal herhaling van zetten.

avatar van Joe-K

Joe-K

Pff.. wat een film zeg. M'n maag draaide er echt van om, echt teveel goorheid. Op een gegeven moment dacht ik echt waarom ik deze film keek. Het mag dan wel een typische 'Saw' deel zijn, waar sommige mensen van kunnen genieten, maar ik niet. Deel 1 vond ik erg goed, deel 2 was redelijk, maar dit vond ik een beetje 'te'. Ik zeg niet dat hij slecht is, maar niet echt voor mij weggelegd. 2,5*

avatar van miak

miak

In BN/De Stem van afgelopen vrijdag stond een mooi stukje over de uitgemolken Saw-reeks!

avatar van Dancing

Dancing

deze film is te gor voor worden bah bah maar wel spannend

avatar van Firecow

Firecow

Wat zal ik er van zeggen.... Hij is lekker bloederig en keihard, maar er zat gewoon zo'n slap verhaal in.... Als Saw diehard moet je dit deel natuurlijk gewoon zien... Pluspunt van de film is wel dat alle puzzel stukjes van deel 1 en deel 2 bij elkaar komen op t eind

Als je van veel bloed en ranzige scene's houd is de saw reeks een leuke serie voor je.

avatar van Stijntje

Stijntje

Ik vonnem eigenlijk wel leuk.

Soms erg over de top, zoals de operatiescene had niet gehoeven, mensen die hem gezien hebben begrijpen wat ik bedoel...

Wat Firecow ook zegt, erg goed dat deel 3 vooral deel 1 en 2 bij elkaar brengt wat het al met al een trilogie maakt, en niet een overduidelijke uitmelkreeks... (is het wel, maar ze maken er nog een trilogie van)...

Ik vond het draagende verhaal wat minder, maar het einde toch wel erg sterk...

Een deel 4 moet niet komen, het is goed zo. Toch 3.5 ster waard, want het is en blijft een echte saw!

avatar van kwast

kwast

Ik vond de film wel top , gewoon het verhalenlijn enzo en als je het einde ziet dan komt er zeker een deel 4 maar las ook ergens anders dat de regiseur is overleden van de saw films weet niet of er iemand iets van gelezen heeft ook