• 9.385.677 stemmen

Saw III (2006)

Horror | 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Genre: Horror

Speelduur: 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Saw 3

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Tobin Bell, Shawnee Smith en Angus Macfadyen

Releasedatum: 4 januari 2007

Plot Saw III

"Suffering? You haven't seen anything yet..."

De gestoorde seriemoordenaar Jigsaw besluit zijn zieke spelletjes door te zetten. Deze keer heeft hij het gemunt op Lynn en Jeff. Lynn is een getrouwde moeder van in de dertig, die wordt gekidnapt door Jigsaw. Lynn heeft namelijk een paar donkere geheimen voor haar familie verborgen gehouden. En dan is er ook Jeff, een vader die nooit volledig hersteld is nadat zijn zoon stierf bij een ongeval. Beide worden slachtoffer van de zieke spelletjes van Jigsaw.

John Kramer / Jigsaw

saw 1 was veel beter 2 minder 3 tussen 1 en 2 vind ik

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Een paar hele fijne scenes erin, maar hier en daar wel erg vergezocht en minder strak dan 1 en 2. Voor de zeer onsmakelijke effecten:

avatar van MrAmsterdam

MrAmsterdam

Regan_Robbie24 schreef:

ik heb deel 1 en 2 gezien, en ik heb gehoord dat bij deze mensen zijn flauwgevallen, ik wil hem graag zien, alleen ik kan niet zo goed tegen bloed (ik heb 1 maand lang nachtmerries van House of Wax gehad!), dus is het wel verstandig om deze te zien?? als er zoveel mensen zijn flauwgevallen.

Ehm, als je bij house of wax (waarschijnlijk de achilles pees scene) niet lekker werd, zou ik 3 niet gaan kijken..

Ik heb hem net gezien en ik vond het weer een gruwelijk vette film.. ik heb genoten.

Mocht het echt waar zijn (wat ik niet denk) dat er in engeland mensen van hun stokkie zijn gegaan.. tsja, zwakkelingen zeg ik dan.. de film was hard en grof, maar niet zo erg dat ik er nokkie van ga

avatar van Blanky

Blanky

Shit..........deze is weer zoooooooooo goed en gruwelijk. Dit is overigens voor het eerst dat de vervolgen minstens zo goed zijn als het eerste deel. 5***** van mij!

avatar van Duikboot

Duikboot

Vind deze een beetje teveel gericht op gore. Deel 1 was ook wel bloederig, maar vergeleken met deze is dat nog wel mild.

avatar van Flash1494

Flash1494

Verhaal was het minst van alle drie de films.

Schokkende beelden waren daarentegen wel van zeer hoge kwaliteit.

Het sterke van Saw 1 & 2 was juist het verhaal en de beelden die je niet zag(maar inbeelde). Dat maakte het creepy, dit deel is juist andersom.

Daarentegen wel een goede afsluiter van een zeer geslaagde trilogy.

4* de best geslaagde horror trilogy

L. luchtloper

Ik vraag me af, dat vind ik het stomme van de film als Troy moet ontsnappen van de kettingen, dan zegt de politie erna dat hij zowiezo niet kon vluchten van de bom, omdat de deur dichtgelast was. Maar hoe kon hij überhaupt vluchten van de ketting die door zijn onderkaak zat. Onmogelijk, dat kun je niet losrukken

avatar van SonnyxTH

SonnyxTH

Een paar dingentjes snapte ik niet.

Ik snapte het spel van Kerry niet echt. (Zo heette ze dacht ik.) Want ze is los en dan opeens hangt ze.

En ik snapte het einde niet echt..

Ik hoop dat iemand ze kan beantworden

SonnyxTH schreef:
Een paar dingentjes snapte ik niet.

En ik snapte het einde niet echt..

Ik hoop dat iemand ze kan beantworden

Die pinnen zaten aan haar ribben vastgekoppeld volgens mij, toen ze dat hangslot loshad, probeerde ze zichzelf van dat mechanisme los te rukken. Toen zag ze tegen haar verwachtingen in dat Amanda de nieuwe Jigsaw was, en volgens mij was ze zo bedroefd dat ze zich aan haar lot overgaf. Want ze liet los, buigde haar hoofd achterover en enkele seconden erna werd haar ribbenkast eraf gerukt.

wat snapte je niet aan het einde?

avatar van Tun-89

Tun-89

Regan_Robbie24 schreef:

House of wax is eigenlijk heel niet eng maar snap het wel je bent nog maar 14 jarig meisje

als je daar al nachtmerrie's van kreeg, zou ik Saw III

niet kijken als ik jou was...

L. luchtloper

Inderdaad niet kijken dan! Ik ben inmiddels wel wat gruwelijkheden gewend, maar ik kan me nog herinneren dat ik se7en zag als tienjarige in de bioscoop en die scènes spookten me dagen daarna nog in mijn hoofd.

Deze film, was voor mijn leeftijd goed te doen. Alleen wende ik me soms af van de scène waar ze die tumor gingen opereren. Ik kreeg daar bijna kotsneigingen van.

avatar van Kasper

Kasper

Absoluut beter dan deel 2, maar toch niet de ontluistering en anti-climax van het eerste deel. Voor de rest de gebruikelijke gruwels die wel heel goed uitgewerkt zijn. 3,75 sterren

B.t.w. moet bij zo'n hersenoperatie die slijptol niet gekoeld worden?

ik weet zeker dat saw 4 ook binnenkort komt

avatar van wentelteefje

wentelteefje

nog nie gezien, lijkt me leuk. maar hij is hier nog nie in de bios, eerst in de grote bioscopen

avatar van Inperfections

Inperfections

Groot fan van Saw 1, fan van Saw 2 en vind Saw 3 een crap film.

nergens heeft hij spanning. Helemaal nergens! Het enige wat de film is, is smerig. Een hersenoperatie in close-up in beeld brengen brengt niets toe aan een film. Horrorfilms moeten spannend zijn, niet vies. Verder heeft deel één en twee een geweldig einde. Deel drie heeft die verrassing niet meer, en heeft dan eigenlijk niets meer. Jammer...

avatar van melanie178

melanie178

Dit is een goede film, zeker voor een 3e deel. Wat ik alleen wel jammer vind is dat de gebeurtenissen eigenlijk te snel plaatsvinden waardoor je dus niet die vreselijke frustratie voelt. Dit was zeker in deel 1 toch wel iets wat ervoor zorgde dat de film zo aansloeg.

Het hoofdslachtoffer van deel III is zeker wel in paniek enzo maar hij lijkt zich heel snel bij de situatie neer te leggen waardoor de vreselijke keuzes die hij moet maken niet echt moeilijk lijken......klinkt misschien beetje vreemd maar ik had weinig "medelijden" met hem en dat had ik in deel 1 en 2 wel met de verschillende slachtoffers......

• 20222 berichten

Aardige sfeer en leuke opzet dat Jeff degene moet proberen te redden die te maken hebben gehad met het dodelijk ongeluk van zijn zoontje , maar verder klopt het script van geen kanten.

- Erg toevallig dat Amanda Lynn net doodschiet, terwijl Jeff binnenstapt. Ze valt nog wel mooi in de armen van Jeff. Wat was er gebeurd als ze Lynn eerder had doodgeschoten?
- Lynn is in geraakt door een kogel, maar zit nog op de grond en kan nog "Kom hier, ik heb je nodig", etc. vertellen. Waarom verteld ze niet tegen Jeff: "Zeg, luister eens! Als je die gekke jongen op dat bed doodt, dan ontploft die mooie halsketting die ik nu om heb, zodat mijn mooie hoofdje in 1000 stukken spat." ????? Was best zinvol geweest, dacht ik zo.
- Lynn pleegt overspel in een hotel. Dit kan ik mishebben hoor, maar zei die man niet: ik wil scheiden? Je kunt toch niet met 2 verschillende mannen trouwen? Of zei hij: ik wil dat je scheidt van je man? Beetje onlogisch ook; Lynn gunt die man geen blik waardig en toch wil die man dat ze scheidt van Jeff? Dat terzijde.
- Nog veel meer toevalligheiden en soortgelijke gebeurtenissen, zoals Jigsaw die nog ff dat bandje af kan spelen als hij met een kettingzaag is bewerkt. Als hij nou een kogel door zijn kop had gekregen? Dan had hij dat bandje niet meer af kunnen spelen, toch?

Ik kan nog even doorgaan, maar dat heeft weinig zin.
Verder een beetje te (overdreven en slap) dat Lynn Jigsaw even ter plaatse opereert. Makkelijk scoren, lijkt mij. Mijn maag draaide wel een keer om, maar totaal onnodig.

Je kunt goed zien dat Saw 2 + 3 door een andere regisseur zijn gemaakt. Toen Saw (1) er was, was volgens mij het script van deel 2 en 3 nog niet klaar. In Saw (1) had Jigsaw toch een andere handlanger dan Amanda? . Zo wordt het een beetje een rommeltje allemaal.

Als er niet zoveel plotgaten waren, had ik er meer voor gegeven, maar eigenlijk is dit gewoon een rommeltje. Toch nog een krappe 3 *, vanwege de "leuke" spelletjes....

Doodzonde dat ze het niet gewoon bij "Saw" hadden gelaten. Op deze manier gaat de kwaliteit van deel I ook een beetje omlaag.

Turkeyloverz schreef:

Dat was haar man, maar omdat het een herinnering was gebruikten ze iemand anders. Als ze de echte Jeff lieten zien, zou het einde niet zo geniaal meer zijn toch?

Zo lust ik er nog een paar.......

avatar van Doom

Doom

Nicolage Rico schreef:

Op deze manier gaat de kwaliteit van deel I ook een beetje omlaag.

En zo lust ik er ook nog wel een paar.

Tuurlijk gaat er na een vervolg de kwaliteit van het eerste deel niet omlaag. Alles behalve. Zie Halloween, Hellraiser, A Nightmare On Elm Street etc. Behoorlijke onzin. Het eerste deel wordt er niet minder op hoor.

Doom schreef:

En zo lust ik er ook nog wel een paar.

Ik had het iets moeten nuanceren, misschien.

Uiteraard bedoel ik ook niet de film op zich, maar de titel SAW doet me nu minder dan als er 1 deel was gemaakt. Het is doodzonde dat zo'n deel 2 en vooral 3 de film SAW in zwart daglicht brengen. Vooral omdat sommige dingen uit deel 3 niet kloppen tegenover deel I, snap je?

Ik zeg toch niet dat er slechte prequels worden gemaakt? Er zijn uiteraard goede sequels. Maar Saw heeft deze helaas niet.

avatar van Maartenn

Maartenn

Amen!!

Ik denk ook dat door het tegenvallen van de twee vervolg delen Saw I ook minder gewaardeerd zal worden. En dat terwijl dat toch echt de beste is, met, naar mijn mening, een van de meest verfrissende scripts van het afgelopen decennium!

avatar van Hando

Hando

Ik vind Hannibal helemaal niets, maar nog steeds geniet ik met volle teugen van Silence of the lambs. De kwaliteit daalt echt niet door beroerde sequels. De kwaliteit daalt alleen als je dat jezelf wijsmaakt

Hando schreef:

Lees nou eens goed a.u.b. Het is vooral omdat deel III en deel I weinig met elkaar matchen. Deel I op zich blijft zeer goed, maar ik krijg een beetje een nare nasmaak door deel III.

avatar van Doom

Doom

Kijk, ik mag die Hando wel.

In mijn ogen is er overigens niets mis met Saw II. Een uitstekend vervolg op het ijzersterke Saw. Vanavond Saw III in bioscoop bekijken. Ik ben benieuwd.

avatar van Hando

Hando

Nicolage Rico schreef:

Ja, maar het is maar een film. Fictie, fantasie. En in je fantasie bepaal je alles zelf. Wat mij betreft heeft die hele Hannibal episode nooit plaatsgevonden. Begrijp je een beetje wat ik bedoel?

avatar van ralphkuh

ralphkuh

Dat met die man op het bed vond ik ook een beetje raar...die zei idd ik wil scheiden...maar die vrouw was toch met Jeff getrouwd :S....

Ook vraag ik me af waar dokter Gorden gebleven is...We zien wel wat met Adam en die detective gebeurd is, maar niet met dokter Gorden?!

avatar van disismi

disismi

ralphkuh schreef:

waarschijnlijk is die man ook gewoon getrouwd (met iemand die we niet kennen).

Ik snap het ook niet helemaal hoor, want echt verliefd keken ze niet naar elkaar...

avatar van Kasper

Kasper

als je een beetje nadenkt dan kan een hoog opgeleide dokter niet in zo'n shithole wonen als in de openingsscene getoond werd. Begon het gedurende de film wel door te krijgen, het enige jammere.

• 20222 berichten

Wat sowieso raar is en met terugwerkende kracht werkt dat Amanda tijdens dat spelletje in de sanitaire ruimte in deel I al een handlanger is van Jigsaw. Daar heb je in deel I dus ook weinig van meegekregen. . Waar ik op doel is dat deel 1 en 3 met los zand aan elkaar hangt. Dan wordt deel I toch iets minder met terugwerkende kracht.

disismi schreef:

Die relatie stond ook op een erg laag pitje, ze gaf geen aandacht aan hem. Daarom vind ik het ook irrelevant dat hij alsnog om en scheiding vraagt.