• 9.381.560 stemmen

Saw III (2006)

Horror | 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Genre: Horror

Speelduur: 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Saw 3

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Tobin Bell, Shawnee Smith en Angus Macfadyen

Releasedatum: 4 januari 2007

Plot Saw III

"Suffering? You haven't seen anything yet..."

De gestoorde seriemoordenaar Jigsaw besluit zijn zieke spelletjes door te zetten. Deze keer heeft hij het gemunt op Lynn en Jeff. Lynn is een getrouwde moeder van in de dertig, die wordt gekidnapt door Jigsaw. Lynn heeft namelijk een paar donkere geheimen voor haar familie verborgen gehouden. En dan is er ook Jeff, een vader die nooit volledig hersteld is nadat zijn zoon stierf bij een ongeval. Beide worden slachtoffer van de zieke spelletjes van Jigsaw.

John Kramer / Jigsaw

Adam Stanheight

Timothy Young

Judge Halden

DonC schreef:
Wat ik echter niet goed begrijp is dat Amanda, Jigsaw helpt met alles, want in deel 1 is ze namelijk zelf slachtoffer (doordat ze dat geval om haar hoofd heeft en de sleutel ervan in iemands lichaam moet vinden, zij weet als enige een val te overleven)...maar in deel 3 zie je weer...dat Amanda, Jigsaw hielp met alles in de badkamer voor te bereiden (datgene waar deel 1 mee begon)...

Dus Amanda hielp eerst Jigsaw, en wordt erna zelf slachtoffer, en vervolgens gaat ze weer verder met het helpen van Jigsaw's vallen.....

Wie kan me dit verklaren...??

avatar van psv_champs

psv_champs

Eric Hangzak schreef:

Er valt niets te verklaren bij dit soort uberslechte films.

Wat ik al zei je houd er van of je houd er niet van

avatar van killerfreak

killerfreak

psv_champs schreef:

Zoals je misschien nog niet weet komt er geen deel 4 van saw meer.

Bron? Op imdb.com staat al Saw 4 geregistreerd...

avatar van HorrorFilms4Life

HorrorFilms4Life

Nog steeds goed, komt niet vaak voor een film met 2 vervolgen die allebei erg goed zijn. Erg leuk om te kijken.

avatar van DamnSexC

DamnSexC

Heb hem met veel plezier weer bekeken...

Jammer dat het nu wel de laatste deel moet zijn...

Ook hier weer 4.5 ster voor...

avatar van INCTRL

INCTRL

killerfreak schreef:

Bron? Op imdb.com staat al Saw 4 geregistreerd...

En zelfs al gepland voor eind 2007?

Vrees wel dat een deel 4 een beetje 'overdone' gaat worden.

avatar van NightWish_NL

NightWish_NL

Over deze fillm kan ik kort zijn. Een uiterst slechte film. Uiteraard, er zit wel aardig wat "gore" in en het sadisme viert weer hoogtij, maar dit rammelt toch echt aan alle kanten.

Hoe kan een bedlegerige dwaas nou al die achtergronden van die mensen weten?

Wie hangt al die mensen in de deathtraps?

Nouja, het zal wel aan mij liggen, maar ik was blij dattie afgelopen was. 2* voor vermakelijk sadisme.

NightWish_NL schreef:

Hoe kan een bedlegerige dwaas nou al die achtergronden van die mensen weten?

Wie hangt al die mensen in de deathtraps?

Al zijn slachtoffers komen uit het ziekenhuis. Jigsaw kent die personen omdat hij zelf regelmatig het ziekenhuis heeft bezocht voor zijn tumor.

avatar van j0zman

j0zman

Slechtste van de drie. Saw 1 begon zeer sterk, 2 al iets minder. Deze trok mij gewoon niet. Er gebeurde naar mijn mening te weinig en een hoop geneuzel er omheen.

Enige dat deze film van mij een 2 krijgt, is omdat de traps wel weer lekker goor zijn.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

NightWish_NL schreef:

Hoe kan een bedlegerige dwaas nou al die achtergronden van die mensen weten?

Nightwish heeft wel een punt. Ik vind het nogal dubieus dat Jigsaw weet dat de vrouw in de koelcel een ooggetuige van het dodelijk ongeval was. Ze was toch direct doorgereden of was ze ook aanwezig in de rechtzaak? Dat heb ik niet meegekregen

Hando

jigsaw heeft dat ongeval zelf veroorzaakt. Het lijkt me niet onredelijk om te concluderen dat hij die vrouw gezien heeft. 'Direct' kun je interpreteren als heel snel daarna, of misschien heeft hij haar nummerbord gezien?

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Hando schreef:

Daar zit wat in. Hij had een foto gemaakt van de ooggetuige, toen ze in haar auto zat en waarschijnlijk doorreed. Toch een ietwat zwak plot om haar daarvoor te straffen. Kan er net meer door.

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Ik heb Saw 3 maar eens bekeken. Saw 1 was voor mij DE verrassing van 2004. Saw 2 was daarentegen prut in mijn ogen. Saw 3 kreeg een kans en bleek ook weer een misbaksel. Acteerwerk beroerd en een tergend slecht verhaal. Het gaat allemaal om de 'gore'. Tja, ik kijk graag films vanwege het verhaal. Saw 3 is voor mij een beroerde film.

Nicolage Rico schreef:

Tja, Jigsaw zou zeggen dat het Jeff is die straft, en aangezien hij voor zichzelf ook geen uitzondering maakt, kan het er wat mij betreft ook mee door. Sowiezo is het voor mij niet echt een vereiste om zijn motieven te delen.

avatar van ROOSKY

ROOSKY

Het blijft toch een mooie reeks, dat Saw...Een stuk ranziger dan de eerste 2, maar dat is niet erg. Visueel mooi gemaakt, spannend, verrassend. En die Tobin Bell blijft geniaal gecast als Jigsaw. Ik zie niet zo snel iemand anders zo goed een levend lijk spelen 4.0* Kom maar op met dat deel 4!

avatar van Levi

Levi

1,5 uur ellende en narigheid. Als je van ranzigheid en martelen houdt, dan moet je m kijken. Voor een film liefhebber is dit niks lijkt me. Waar deel 1 nog origineel en creepy was, is er nu alleen nog maar een wazig verhaal om de verschillende martelscenes achter elkaar te verantwoorden. Al moet ik als enig pluspunt wel zeggen dat de zieke geest die die spelletjes bedenkt, weer alles uit de kast heeft getrokken. 1 ster voor hem/haar.

avatar van Mamba

Mamba

kvondt het verhaal vrij duidelijk,

ik hou niet van hersenloze horrorfilms, maar wanneer de grote dosis horror 'gecompenseerd' wordt door de slimme aanpak en originaliteit (die enkel wat minder is omdat het het derde deel is), zoals in deze film, vindt ik er niks mis mee. Zelfs prachtig 5*

avatar van Judiith^

Judiith^

Wat ik trouwens wel een beetje apart vond was dat: Die Vrouw die op het laatst geraakt word door Amanda ( ben even haar naam kwijt ), die kan nog tegen haar man praten.. maar ze zegt niet dat hij Jigsaw niet dood kan schieten omdat zij dan anders zelf ook dood gaat. Terwijl ze wel wat anders tegen hem kan zeggen

avatar van agent smith

agent smith

Judiith^ schreef:

ze kan bijna niet praten hoor, waarschijnlijk was ze in schock ofzo want ze kraamde alleen een paar woorden uit. Geen echte zinnen.

avatar van ralphkuh

ralphkuh

L. luchtloper schreef:
nee andersom, De hele reverse beartrap scene met Amanda is een flashback van doctor Gordon terwijl hij gevangen zit

Hoe is het eigenlijk met dokter Gorden afgelopen?? we zien wel wat met Adam en de detective gebeurd is, maar niet met doter Gorden???

avatar van Schuco

Schuco

Ik hoef niet veel te redeneren, het is af en toe gewoon irriterend om te zien hoe Saw 3 (en ook Saw 2) proberen mee te gaan in het succes van deel 1, het lukt gewoon niet. Zonder het succes van deel 1 zou deze film de grond zijn ingeboord.

avatar van 10us

10us

Ik vond het echt een afschuwelijke film (in de zin van dat het allemaal wel weer ontzettend smerig, gemeen, sadistisch en ontzettend morbide was).

Maar daar hou ik wel van.

Eric Hangzak schreef:

Ik vond Saw III helemaal geen uberslechte film
Maar dat valt zeker te verklaren:
SELECTEER:
Amanda moest eerst die test van Jigsaw ondergaan, daarna is ze hem pas gaan helpen. Het spel in de badkamer kwam dus pas nadat Amanda Jigsaw zijn spel had overleeft.

avatar van Thomas

Thomas

.. veel van het zelfde... weinig orgineel...

Dit is een uitgemolken serie...

avatar van Kiros

Kiros

ralphkuh schreef:

Doctor Gordon heeft in real life een financieel geschil gehad met de filmmaatschappij. Dat is de enige reden waarom hij niet meer te zien is. Zelfs niet meer in flashbacks, meen ik.

avatar van etherman

etherman

dit is gewoon een trilogie die het hele verhaal compleet maakt.ik vind dat mensen die zeuren over uitmelken van de serie dat ze es beter moeten nadenken.zonder deel 2 en 3 blijft er heel wat informatie op de achtergrond.nu na dit deel is de cirkel rond.een vierde deel is wel overbodig.ik geef 4 sterren aan deze film maar ook 4 sterren aan de hele reeks want we mogen zeker spreken over een meesterwerkje

avatar van soom

soom

etherman schreef:

Ik vind dat mensen die zeuren over uitmelken van de serie dat ze es beter moeten nadenken.zonder deel 2 en 3 blijft er heel wat informatie op de achtergrond.

Maar deel 2 en 3 zijn een stuk minder origineel dan deel 1, dus het is inderdaad jammer dat ze zoveel vervolgen moesten maken.. Dat is inderdaad uitmelken van een prima eerste deel, en dat is gewoon erg jammer.

avatar van killerfreak

killerfreak

dat is nu eenmaal het 'nadeel' van films die veel succes hebben

avatar van patrickyo2006

patrickyo2006

ik vind het een barre slechte film onder de maat na dat ik hem gezien heb in de bios geld verspilling :S maar het is bijna het zelfde als 1 en 2 :S voor mij dus een 2.5

avatar van Coyote

Coyote

EEEEHHHMM...

Zeker weten dat deze film niet onder het genre: COMEDY valt??

SAW I was subliem, SAW II vond ik minder.. en nu deze.. Het wordt te veel van hetzelfde.. Je beland direct in een bloederige drama.. Ik ervaarde totaal geen spanningsopbouw waardoor de ene na de andere moord alleen maar lachwekkender werd en ik het totaal niet meer serieus kon nemen.

Het feit dat het einde wel weer verassend is maakt weer een hoop goed, waardoor ik wss toch niet de verleiding kan weerstaan om SAW IV te gaan zien..