• 9.376.759 stemmen

Saw III (2006)

Horror | 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Genre: Horror

Speelduur: 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Saw 3

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Tobin Bell, Shawnee Smith en Angus Macfadyen

Releasedatum: 4 januari 2007

Plot Saw III

"Suffering? You haven't seen anything yet..."

De gestoorde seriemoordenaar Jigsaw besluit zijn zieke spelletjes door te zetten. Deze keer heeft hij het gemunt op Lynn en Jeff. Lynn is een getrouwde moeder van in de dertig, die wordt gekidnapt door Jigsaw. Lynn heeft namelijk een paar donkere geheimen voor haar familie verborgen gehouden. En dan is er ook Jeff, een vader die nooit volledig hersteld is nadat zijn zoon stierf bij een ongeval. Beide worden slachtoffer van de zieke spelletjes van Jigsaw.

John Kramer / Jigsaw

Timothy Young

Judge Halden

avatar van Josjeh

Josjeh

Maar oke, weer wat geleerd. 31 oktober. Redelijk snel dus!

snel ? we zijn nog maar bij 26 mei. eerst nog juni juli augustus en september

avatar van Doom

Doom

Uiteraard is het nog even wachten, maar voor een film productie is het wel snel hoor.

Het kon vele malen erger.

Angrod_Pallanén

Idd, ik kijk ook al naar films uit die pas in 2007/2009 komen, dus 31 oktober is harstikke snel

Angrod_Pallanén schreef:

Echt waar? Het mag dan wel geen traditie zijn hier, maar dan op zijn minst staat 31 oktober bij tv-zenders toch garant voor een klassiek-horroravondje. En hoeveel films zijn er wel niet over deze feestdag gemaakt? Het staat zelfs in mijn agenda gedrukt! Hoe dan ook, het is 31 oktober, en dat zal wel altijd zo blijven

Ik ben op 31 oktober 1989 'verwekt' dus misschien is het zo makkelijker te onthouden...

Saw II vond ik overigens net zo'n goede film als Saw I, minder spannend en je beleefd het de 2e keer ook altijd iets minder maar zonder plotholes die mij toch wel een beetje storen in deel 1...

O ja, hoe selecteert Jigsaw eigenlijk z'n slachtoffers? De redenen zijn bekend, maar pikt hij gewoon een aantal mensen van de straat om zich vervolgens in hen te verdiepen?

TimD

Geen idee. Ik denk dat hij mensen heeft die hem daarbij helpen (die fotograaf in deel 1 b.v. die zelf ook slachtoffer werd).

Enne, horrorfilms genoeg in de avond/nacht en het is echt niet zo dat ik oplet wanneer 't Halloween is . Sint Maarten is goed genoeg

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

us_raider schreef:

Hebben jouw ouders nooit geleerd om NOOIT in horror films seks te hebben? dus dan lijkt Halloween me absoluut geen optie....

• 2034 berichten

Anders had mijn horror-zaadje het misschien niet van de andere 'gewone' zaadjes gewonnen...

avatar van Mug

Mug

Volgens de distributeur in Nederland (Independent Films) is de bioscoop-release in Nederland 21 december 2006. (Eind oktober in de VS)

Angrod_Pallanén

Tot zover dus Halloween in Nederland.

avatar van Werwolf

Werwolf

Fijne poster...

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Ben benieuwd

avatar van metaledje

metaledje

shit, die gasten doen het wel verdomd snel, 3 saws in een paar jaar, hoe flikken ze dat eigelijk?

TimD

Opnames duren maar een maand.

avatar van metaledje

metaledje

zo kort? vreemd dat ze zo'n goed filmpje kunnen afleveren dan, of wij weten gewoon niet beter

avatar van IcU

IcU

Volgens mij was Saw II in nog kortere tijd opgenomen.

avatar van Edie

Edie

Aan de opname's te zien ook geen gebruik gemaakt van complexe opnames met jib's en dolly's, dus zal ook wel flink tijd besparen. Nu Saw eventjes een kleine 'hype' is word er natuurlijk snel zoveel mogelijk geld uit getrokken. Tijd voor een goede poster is er zo te zien ook niet bij..

avatar van film_kaza

film_kaza

Ik heb deel 1 nog niet eens gezien of deel 3 komt er al aan.

Gaat dit net zolang door als de halloween films?

het verhaal klinkt ook niet zo special en dat kunnen veel dingen vervelend worden als er teveel delen komen

Who knows..

Edie schreef:

Hij is een kleine ''hype'' omdat het goeie films zijn Edie.

avatar van vincentclaesen

vincentclaesen

Klopt het dat er al getekend is voor een 5de ?

Angrod_Pallanén

Komt er dan al een vierde?

avatar van forelli

forelli

Deze ga ik zéker zien, de eerste twee delen waren ook al top.

avatar van Anakin01

Anakin01

Jigsaw? Die was toch dood?
Of wordt die Amanda nu al Jigsaw genoemd?

avatar van illogical

illogical

Ik ben wel heel benieuwd.. Hoop dat ie leuker is als deel 2 .. Die vond ik nogal wat tegen vallen vergeleken met de 1e.

avatar van Syt

Syt

mijn hemel, nog een deel? En deel 2 was al zo slecht...

Anakin01 schreef:
Jigsaw? Die was toch dood?
Of wordt die Amanda nu al Jigsaw genoemd?

Idol schreef:
ik heb het gevonden Jigsaw leeft wel degelijk nog!

op het einde van de film als je hem in de auto ziet liggen.
dan zie je hem eerst met z'n mond open liggen (dan denk je dus dat hij dood is) maar als ze dan met de camera uitzoomen zie je dat hij z'n mond beweegt en lacht!

dus hij zal zeker nog in saw III te bewonderen zijn

Check het zelf maar!

avatar van Biatch

Biatch

ik DACHT dat ik ergens gelezen had dat er in ieder geval 5 of 6 delen komen.. maarja dat weet ik dus niet zeker.

Ik vond in tegenstelling tot bijna iedereen deel 2 wel goed, dus ik heb opzich wel goede verwachtingen van deel 3.

Afwachten maar..

TimD

Dat zou zwaar klote zijn. Dan melken ze die serie net zo ver uit totdat het net zo is als in die Friday the 13th films: Van goed tot slecht, van slecht tot superslecht.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

TimD schreef:

Mee eens, ik kijk nog wel uit naar deel III, maar laat ze het daarbij houden. Schrijf maar weer eens een nieuw script.

avatar van foreli

foreli

maxcomthrilla schreef:

Dat zou ik niet te hard zeggen, kijk, saw 3 kan wel net weer dat beetje meer hebben dan saw 2.