• 9.385.255 stemmen

Saw III (2006)

Horror | 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Genre: Horror

Speelduur: 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Saw 3

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Tobin Bell, Shawnee Smith en Angus Macfadyen

Releasedatum: 4 januari 2007

Plot Saw III

"Suffering? You haven't seen anything yet..."

De gestoorde seriemoordenaar Jigsaw besluit zijn zieke spelletjes door te zetten. Deze keer heeft hij het gemunt op Lynn en Jeff. Lynn is een getrouwde moeder van in de dertig, die wordt gekidnapt door Jigsaw. Lynn heeft namelijk een paar donkere geheimen voor haar familie verborgen gehouden. En dan is er ook Jeff, een vader die nooit volledig hersteld is nadat zijn zoon stierf bij een ongeval. Beide worden slachtoffer van de zieke spelletjes van Jigsaw.

John Kramer / Jigsaw

Judge Halden

avatar van Vinokourov

Vinokourov

NRC-next geeft Saw III nul sterren

Is dat zo vreemd? Overal wordt deze film afgekraakt.

Doom

Tuurlijk. Het is een vervolgdeel op een succesvolle film. Dat wordt vrijwel altijd afgekraakt. Vreemd genoeg.

Nee hoor.

avatar van Charles Manson

Charles Manson

ik meen zo hier en daar te lezen dat deze film gewoon objectief gezien ook heel slecht is, vervolg of niet.

hij lijkt me eigenlijk ook erg slap.

Saw 2 was in ieder geval wat mij betreft al helemaal niks.

kos schreef:

Nee hoor.

Anders geef je even een nuttige reactie. Het is toch algemeen bekend dat vervolgdelen vaak worden afgekraakt. Simpel. Soms onterecht en ook wel eens terecht.

avatar van Kazuyuki

Kazuyuki

• 2068 stemmen

Doom schreef:

Kan me niet herinneren dat Terminator 2 ooit afgekraakt is geweest. Dus 'Nee, hoor' lijkt mij een heel zinnige opmerking.

avatar van Hando

Hando

Kazuyuki schreef:

Daarom zeg doom ook vrijwel altijd. Een uitzondering noemen doet dus niets af aan zijn stelling.

Doom

En zo zijn er nog genoeg voorbeelden op te noemen. Daarom zei ik toch ook vrij duidelijk dat het vaak wordt afgekraakt. Dus niet altijd.

Edit: Dank Hando, je was me voor.

avatar van Charles Manson

Charles Manson

he ja, laten we het hier nog een pagina of 3 over hebben!

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Ga er morgen heen Heb er best hooge verwachting van Is die beter als deel 2 ??. Want die vond ik niet zo leuk

avatar van gotti

Vinokourov schreef:

NRC-next geeft Saw III nul sterren

Was een recensie van niks. Kon d'r niet uit op halen of ze hem nou goed of slecht vonden...

avatar van gelfdejong

gelfdejong

zo er ff naartoe ben benieuwd.

Doom schreef:

Anders geef je even een nuttige reactie. Het is toch algemeen bekend dat vervolgdelen vaak worden afgekraakt. Simpel. .

helemaal niet simpel. Slechte films worden inderdaad vaak afgekraakt..wat een wonder. En vervolgdelen zijn nu eenmaal ook vaak slecht. You do the math.

avatar van Dstalker8

Dstalker8

Ik vond hem niet echt zo goed, maar het einde vondt ik wel verassend. Daarom geeft ik hem toch maar een 4, ik wou het eerst nog een 4,5 geven net als bij Saw I en II maar hij was wel wat slechter dan de eerste 2.

Dus dan maar een 4tje.

avatar van Remi

Remi

Deel I vond ik erg goed, deel II minder. Dit deel vind ik minder dan Saw I, maar beter dan deel II. Ik had er echt hoge verwachtingen van, omdat de kotszakjes al werden uitgedeeld voor je kon gaan zitten.

Eigenlijk vind ik de film net zoals deel II... Het is leuk om naar te kijken, maar voor een keer en daar blijft het bij. De vervolgen zijn inderdaad (meestal) slechter, en deze ook. Het was eerlijk gezegd ook niet echt een verassing, omdat je toch al weet dat je (waarschijnlijk) verrast gaat worden. Jammer...

avatar van AGE-411

AGE-411

Deze film is toch niet zo slecht?

Alleen het einde is een beetje: "what the fuck?" maar na 5 min sijpelt er door je dat het best een origineel einde is. (en of dat postitief of negatief is moet je zelf uitmaken).

En hoe kunnen jullie al zoveel gestemt hebben? In holland is ie maar uit sinds vandaag!

m.a.w.: je maakt een stem op basis van recensies.

avatar van Riddick

Riddick

Ik zo naar de Bios.. Het is al zeker dat de film minder is dan de voorafgaande delen. Maar toch lijkt het mij een leuke film.

avatar van nickje76

nickje76

Een echt horror-film met veel bloederige scenes! Het einde is nog wel verrassend.

avatar van disismi

disismi

AGE-411 schreef:

m.a.w.: je maakt een stem op basis van recensies.

ehmm... downloaden misschien?

avatar van Remi

Remi

AGE-411 schreef:

na 5 min sijpelt er door je dat het best een origineel einde is.

Ik vind het niet echt orgineel als je voor de 2e keer weet dat je verrast wordt, als je kijkt naar de voorgangers. Deel I was inderdaad orgineel, Saw II vond ik niet meer orgineel en dit deel nog minder.

avatar van soom

soom

Op sommige, echt erge schrikmomenten na, was deze film zeker een teleurstelling.

Wel vond ik het begin en het einde goed, maar het middenstuk veroorzaakte echt een beetje irritatie. Ik had de verwachting, dat het een hele enge sfeer in zich zou hebben, zoals ik dat al eerder heb gezien bij de eerdere Saw-delen. Helaas gaan de scriptschrijvers juist de kant op van de grote massa. Heel erg jammer, want Saw deel 1 blonk juist uit in originaliteit, en Saw 3 is wat dat betreft een gewone, veel te groots opgezette horror film. Ik hoop dat er geen 4e deel komt, wat ik ergens heb gelezen op Moviemeter.

avatar van Halcyon

Halcyon

soom schreef:

Ik hoop dat er geen 4e deel komt, wat ik ergens heb gelezen op Moviemeter.

Stop maar al met hopen, want deel 4 komt er zeker.

avatar van Hando

Hando

Ik begrijp dat dus niet. Waarom hopen dat een bepaalde film niet uitkomt?? Als je het niet leuk vindt, ga je er toch gewoon niet meer naar toe?

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Hando schreef:

Soms vinden mensen het gewoon zonde dat een 'serie' (onnodig) commercieel word uitgemolken met vaak slechte vervolgen. En ja, ik kan me daar best iets bij voorstellen. (Als fan Halloween en Friday the 13th bijvoorbeeld)

On-topic:

Saw IIII komt naar alle waarschijnlijkheid uit in 2007

Maar goed, een exacte bron heb ik nog niet.

Tot zover wachten we IMDB wel even af.

avatar van baklap007

baklap007

Saw 3 net gezien in de bios. Hij haalt het niveau van 1 (overduidelijk de beste) en zelfs 2 (al een stuk minder) lang niet. Onnodige extreem gore scenes aan het begin en het eind waar zogenaamd alles weer in elkaar valt is erg rommelig en niet Saw (1) waardig. Heel erg jammer. 2*

avatar van Guuzje

Guuzje

heb de film net in de bios gezien. Vond hem ook een zeer goede en gore film. Maar toch is ie iets minder dan de eerste 2 delen. Maar zeker de moeite waard om te kijken!

avatar van yorickroos1

yorickroos1

Beter dan het tweede deel, slechter dan het derder deel. Net als met Blair Witch: uitmelken van een succesfilm. Eerste deel iets on-Hollywoods, daarna een aantal slechtere standaardfilms met dezelfde naam. Toch wel vermakelijk, al lijkt het af en toe meer op Ingang Oost

avatar van Salto

Salto

Ik heb Saw III gezien. Wat deze film maakt dat ie zo wordt afgekraakt is het feit dat alles voorspelbaar is. Het einde is het enige waarvan ik zeg: dat had ik niet echt verwacht....

Je weet dat ze dood gaan allemaal.... alleen hoe.... daar moesten we allemaal lekker naar kijken....

De 'goorheid' werd door de regisseurs duidelijk van meer waarde geacht dan het verhaal....

Het is geen slechte film... maar ook geen goede...

avatar van weaselweasel

weaselweasel

Deze viel me erg tegen.

Slecht verhaal. Voegt helemaal niets toe aan de vorige delen en is op vele vlakken een herhalingsoefening. Je weet gewoon steeds precies wat er gaat gebeuren. En dat stemmetje op die taperecorder kennen we nu onderhand wel.. Erg saai.

Schokkend is 't allerminst. Er zit geen enkel écht schrikmoment in. Wel een hoop bloed, maar je ziet alles van mijlenver aankomen.

1* (voor de moeite)