• 9.383.742 stemmen

Saw III (2006)

Horror | 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Genre: Horror

Speelduur: 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Saw 3

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Tobin Bell, Shawnee Smith en Angus Macfadyen

Releasedatum: 4 januari 2007

Plot Saw III

"Suffering? You haven't seen anything yet..."

De gestoorde seriemoordenaar Jigsaw besluit zijn zieke spelletjes door te zetten. Deze keer heeft hij het gemunt op Lynn en Jeff. Lynn is een getrouwde moeder van in de dertig, die wordt gekidnapt door Jigsaw. Lynn heeft namelijk een paar donkere geheimen voor haar familie verborgen gehouden. En dan is er ook Jeff, een vader die nooit volledig hersteld is nadat zijn zoon stierf bij een ongeval. Beide worden slachtoffer van de zieke spelletjes van Jigsaw.

John Kramer / Jigsaw

Judge Halden

avatar van jasha

jasha

De Knip schreef:

Met Hando eens. Ik houd zelf juist niet van alleen maar gore. Het verhaal achter Saw is steekhouder.

Het verhaal; misdadiger gaat mensen vermoorden terwijl dat opgenomen wordt. Woaw, wat en scenario

avatar van De Knip

De Knip

jasha, in deel I was het nogal een aardige ontknoping, hoor.

Deel II had ook best een verrassend plot.

En in dit laatste deel is ook een redelijke poging gedaan.

Nee, deze hitfilms zijn niet louter op de gore(fans) gebaseerd.

Laten we ook niet té moeilijk doen. De formule schijnt aardig te werken.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

jasha schreef:

Verhaal achter One Flew over The Cuckoo's Nest: Rebel word in inrichting geplaatst.

The Godfather: Mafia familie wil legaal worden

A Clockwork Orange: Jonge misdadiger krijgt nieuwe behandeling

Zo kun je ieder verhaal belachelijk maken.

avatar van RustyRyan

RustyRyan

olivier schreef:

Maar is het niet nog veel stommer "vriend" om te doen alsof deze filmpjes beschikken over een geweldig origineel scenario terwijl ze compléét gekunsteld zijn om toch nog te kunnen verrassen? Deel 1, soit, maar zij die in 2 de bui niet zagen hangen moeten dringend eens wat meer films bekijken, films met écht vindingrijke plots.

Volgens mij heb je niet alleen iets tegen Saw (1,2 en 3) maar ook tegen gameboys en playstations. Waarom precies weet ik niet. Hopelijk ben je niet zo iemand die alle films uit vroegere tijden goed vond en alle films van tegenwoordig slecht.

Bovendien schreef je ergens dat Saw puur "Brood en spelen" is. Nou volgens mij zijn alle films in het beginsel gemaakt om mensen te vermaken.

Ook ben ik niet zo gediend van je denigrerende taal richting ons als posters en richting deze film. Een voorbeeldje: "deze filmpjes" (zie quote)

Ik vond deze Saw reeks zeer geslaagd, aangezien ze met de eerste film alleen al ruim 100miljoen dollar aan netto winst hebben binnen gesleept. Dat is gezien de onervarenheid van het team zeer knap. Dus houd je denigrerende taal maar voor je, want dat is absoluut in strijd met de enorme prestaties die de makers hebben geleverd.

jij vond trouwens het scenario niet origineel. Vertel mij eens in welke film dit scenario al is gebruikt dan.

PS. 4 Januari pas in de bioscoop?? In februari komt de film uit op DVD in de VS. Dus met een beetje geluk half januari in dvd kwaliteit te downloaden.

RustyRyan schreef:

Zal ik je even 50 films geven die meer opbrachten en die toch je reinste drek zijn? Wat een complete idiotie om de kwaliteiten van deze films af te meten aan hun boxoffice... En film is helemààl niet altijd gericht om mensen te ''vermaken''. Daar komt bij dat er vele gradaties zijn en 'saw' mikt daarbij bij de laagst mogelijke vorm van goedkoop en makkelijk scoren. Tuurlijk worden er deze dagen prachtfilms gemaakt, maar daar hoort dit écht niet bij. Dit soort "shock"-cinema laat het bovendien lijken alsof de enige manier om een jong publiek nog aan te spreken, is via extreme wegen; onzin natuurlijk, althans dat hoop ik toch. Waar dit verhaaltje al eerder werd gebruikt? Tja, in mijn ogen is er in eerste plaats amper sprake van een verhaal, maar los daarvan zie ik geen enkel verschil tussen 'saw' en de straight-to-video-crap die we per ton kunnen huren bij de videoboer. B-film exploitation in de slechtste betekenis van het woord... En voel je nu maar erg geaffronteerd of gekleineerd, maar dat is exàct wat ik denk van de hele 'saw'-serie.

avatar van KwintenS

KwintenS

olivier schreef:

Besef je nu wel dat je iedereen die de saw films goed vinden, zit uit te maken voor achterlijk en dom. Alsof die het verschil niet zien tussen een b-film en saw? Het kan zijn dat jij de saw reeks niet goed vindt maar respecteer dan dat er anderen zijn die het wel goed vinden. Doe niet zo arrogant. Niet alleen jou mening telt en als iemand bv saw goed vindt is die niet automatisch dom. Want dat bedoel je toch? Je mag me altijd tegenspreken.

KwintenS schreef:

Waar lees jij de woorden "dom" en "achterlijk"? Ik ben gewoon keer op keer stomverbaasd dat iedereen lekker kritisch staat tegenover elke film en diens scenario, maar uiteindelijk de best wel gezochte plotwendingen van 'saw' slikt als zoete koek. Zeg ik daarmee dat het verstand van mijn mede-users verontrustend laag zou liggen? Helemaal niet, ik zal alleen nooit snappen wat men ziet in deze standaard B-horrorfilm... Vind het gewoon een tikkeltje stom om achter elke zin "ik vind" of "dat is toch alleszins mijn mening hè" te zetten, dus please wees niet steeds in je gat gebeten als je denkt dat die vreselijk olivier weer eens de waarheid in pacht heeft.

djelle

Dat is niet wat Olivier bedoeld denk ik. Hij zegt dat het zo'n film is dat makkelijk inspeelt op het jonge publiek van nu dat blijkbaar kickt op extreem geweld met snelle MTV cuts en bijhorende formule met een seriemoordenaar en raadseltjes, een klaargestoomd concept dat we wat we inderdaad zowel in a als b-producties terugvinden. Ik ben het daar in grote lijnen mee eens, en zeker waar hij oorspronkelijk op reageerde: kwaliteiten van films vallen niet zomaar af te meten via de box office resultaten.

djelle

Was weer eens te laat met mijn berichtje zie ik nu... Enfin.

Kwaliteit van films valt verder ook niet af te rekenen op box office resultaten.

Daarbij is het begrip "snelle MTV cuts" iets wat tegenwoordig belachelijk uit z'n context gerukt is, en totaal niks meer met MTV editing te maken heeft. Maar voor de gemakkelijkheid wordt het nog wel gebruikt door verstokte filmfans.

Als Saw ergens ver boven de B-films uitsteekt dan is het wel qua sfeer, waardoor de film voor mij gewoon erg leuk wordt. Heeft weinig met verhaal (en/of acteerwerk) te maken.

djelle

Ik vind het sowieso niet juist om zo'n strikt onderscheid te maken tussen a en b films. Alsof budget automatisch resulteert in meer kwaliteit. Ken gerust wel wat 'B' films die veel meer sfeer bieden dan vele 'A' films, bijvoorbeeld.

avatar van RustyRyan

RustyRyan

olivier schreef:

Blablablabla hier zat nog een hoop onzin tussen die ik er maar even heb uitgehaald..

Jezuss wat ben jij gefrustreerd zeg... Als je een bepaald soort genre niks aan vind oke, maar ga er niet oeverloos over door zeiken.

Verder ga ik hier niet meer op in, want ik vind je echt enorm lachwekkend met je dure woorden. (ik ben AA accountant maar gebruik hier ook geen dure woorden) Ik vind het echt heel zielig dat je alleen maar je eigen mening voor waarheid aanneemt en niet luistert naar de kritiek/mening van anderen.

kunnen we het nu weer fatsoenlijk over Saw 3 hebben in plaats van over het hele genre te "discussieren"?

RustyRyan schreef:

Wil meneer de AA acountant misschien eens even lezen waar ik hier net boven heb geschreven waaruit wel dégelijk blijft dat ik mijn mening niet voor waarheid aanneem, maar het leuk zou vinden mocht men toch een tikkeltje kritisch staan tegenover élke film.

Wie sprak er over genre? Ik heb het wel dégelijk over 'saw' hoor, niets mis met horror, B-films of exploitation.

avatar van markie1978

markie1978

Genre is niet leuk, veel te hard en achterhaald.

avatar van First Angelus

First Angelus

rustyRyan, weet je nog wel wat 'Brood en Spelen' inhield?

De grote massa kalm te houden door te geven wat ze wilden, hen naar de mond te dienen door bloed, geweld, gore en tegelijkertijd het eten, het brood.

En dat is nu exact wat Saw en consoorten is en daar volg ik olivier wel in.

Olivier. Jij hebt de waarheid? Subjectieve waarheid. Misschien. Maar onwaarschijnlijk. Objectieve waarheid. Nooit. Die heb je niet, NIEMAND heeft die.

Dus kunnen we de meetlat terug wegsteken en kunnen Mr. AA account en de verstokte TFL-student nu wel normaal doen?

avatar van tukkerstein

tukkerstein

markie1978 schreef:

Genre is niet leuk, veel te hard en achterhaald.

Een genre achterhaald? Jij vind het genre niet leuk, maar dat zegt niks. Blijkbaar ook niet achterhaald, want de film brengt miljoenen op.

En Saw I was geweldig wil ik even zeggen. Deel 2 is duidelijk minder.

First Angelus schreef:

Laatste en dan zwijg ik over deze films: ik heb nooooit gezegd dat ik de waarheid in pacht heb! Ik zei alleen dat ik het op forums over onmeetbare zaken als kunst te ridicuul voor woorden vind om achter elk woord "ik vind" of "dat is althans wat ik denk" te gaan typen. Lijkt me nogal vanzelfsprekend dat ik mijn eigen mening weergeef en niet de grootse waarheid uit mijn glazen bol!

avatar van Black-Pearl

Black-Pearl

Het blijkt een vieze film te zyn iets meer bloed maar ik zie het wel het zyn meer myn gerne films

avatar van lowhusky

lowhusky

Ik hoorde dat er britse gasten waren flauwgevallen? Als deze film echt zo eng is dan wil ik hem volgende week maar niet gaan kijken

Staat trouwens 'maar' 6.7 op IMDB.

avatar van timbo_

timbo_

Die verhalen hoor je erg vaak bij films en dan blijkt het achteraf weer ontzettend mee te vallen. Bij Hannibal had je toen ook dergelijke verhalen.

avatar van Jiraiya

Jiraiya

Ik vind deze film gewoon een goede film daarom een 4,5 van mij deze deel 3 maakt de hele reeks saw serie af

avatar van Judiith^

Judiith^

Er komt tog ook een saw 4? Dat heb ik ergens gelezen. Dat is het laatste deel.

timbo_ schreef:

Zou best wel kunnen hoor. Toen The Exorcist destijds voor het eerst uitkwam, werden vele toeschouwers helemaal misselijk in de bioscopen. Maar ja, dat is natuurlijk alweer 33 jaar geleden...

avatar van SunnyD

SunnyD

Ik heb hem eergister gezien. Ik vond hem niet beter dan het eerste deel, maar dat was 2 ook niet. Maar ik vond 3 ook zeker niet slecht!
ik mis in deel 3 alleen een beetje het SAW gevoel omdat de slachtoffers in de vorige 2 delen de kans kregen om te blijven leven. Omdat Amanda in deel 3 de traps heeft gemaakt heeft ze hen niet de kans te geven om te blijven leven, wat ze ook deden ze zouden zoiezo dood gaan. Kijk maar naar Troy, de deur zat gewoon op slot dus hij kon er zoiezo niet uit al had ie alle kettingen van z'n lichaam getrokken. Kijk maar naar Kerry. Kerry had het wel overleefd als dat ding niet vastzat in haar ribbenkas want ze had de sleutel wel uit de pot met zuur kunnen halen. En ik vind het jammer dat niemand het uiteindelijk van de slachtoffers overleefd heeft, behalve Jeff. En er schijnt ook nog een SAW 4 te komen. Amanda = dood. Jigsaw = dood. nog een SAW 4?

avatar van MasterKeY

MasterKeY

(ik ben AA accountant maar gebruik hier ook geen dure woorden)

AA Accountant is toch dubbel op, het is toch gewoon AA of RA , de A staat voor accountant.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

djelle schreef:

Deze film heeft niet echt MTV-cuts. Het klinkt allemaal wel leuk, zo'n verhaaltje over jongeren en MTV cultuur, maar dit wordt gewoon verzonnen. Neenee, MTV-achtige montering is iets heel anders, maar daar zul je wel achterkomen als je een keer MTV gaat kijken.

avatar van mikeh

mikeh

ben super benieuwd naar deze film heb saw 1 en 2 gezien en die vond ik geweldig.

avatar van jasha

jasha

MasterKeY schreef:

Mooi opgemerkt spijtig dat het niets met de film te maken heeft maar touché

avatar van pieterjk

pieterjk

Hahahahahahaha….. doet me denken aan vroeger, toen mijn zusjes en ik aan het bekvechten waren en iedereen het laatste woord wou hebben. have fun kids.

Over welke film gaat het ook al weer?

avatar van Nixon17

Nixon17

Super film ik vond hem beter al 1 en 2 een van de beste films die ik gezien heb was dit!