Babel (2006)
Gesproken taal: Arabisch, Engels, Spaans, Frans, Japans en Russisch
Releasedatum: 2 november 2006
Bekijk via CANAL+
Plot Babel
"If You Want to be Understood... Listen."
Twee jonge tieners in Marokko gaan gewapend met het jachtgeweer van hun vader eropuit om hun kudde geiten te begeleiden. Onderweg besluiten ze om dit geweer te testen en dit heeft desastreuze gevolgen. Het leven van vier groepen mensen staan in direct verband met het voorval. We zien het verhaal van een Amerikaans toeristenechtpaar, een Mexicaanse oppas die twee kinderen de Amerikaanse grens over smokkelt en een Japanse dove tiener en haar vader. Hun gebrekkige communicatievaardigheden ten overstaan van de mensen om hen heen zorgen ervoor dat zij, ondanks een incident wat hen allen verbindt, volkomen geïsoleerd blijven.
Richard Jones
Lilly
James
Barth
pjutter
ja ben ook wel benieuwd wat er in het briefje stond..
en waarom heet de film babel?
cornelis
Ik heb het altijd gerelateerd aan het Bijbelse verhaal van de Toren van Babel.
gondwana
[wat is er gebeurt met de mexicaanse neef? en wat stond er in de brief die dat japanse meisje aan de politie gaf]
met de neef weet ik niet, waarsch terug naar mexico of opgepakt, niet zoveel mogelijkheden. opvallend vind ik wel dat hij de enige echte klootzak van de film is... bij niemand anders was er eigenlijk kwade bedoelingen of slechte wil, maar hij laat z'n tante en twee kindjes alleen in de woestijn !
op de brief stond "dank u dank u dank u dank u..." dacht ik, ofwel heb ik dat erbij gefantaseerd...
omdat er eindelijk iemand was bij wie ze zich zonder teveel schroom kon uiten.
sju
Eigenlijk de verliezer bij de Oscaruitreikingen. Eentje maar gewonnen in een minder belangrijke categorie. Hoewel ik meer genoten heb van The Departed, had ik of Oscar Beste Film óf Oscar Beste Regisseur wel terecht gevonden...
ik verlaag m van 2* naar 1,5*
Bedankt voor de mededeling...
Rua
Ik gun Martin Scorsese zijn Oscar van harte, maar ben toch teleurgesteld dat Babel niet de Oscar voor beste film heeft gewonnen...
Waardeloze film.
Een eindeloze slaapwekkende rit door verschillende culturen. Misschien moet ik de film gaan kijken met ondertitels, want nu begreep ik natuurlijk de helft niet van de film. De verhalen waren niet boeiend en van de acteerprestaties was ik niet onder de indruk. Was blij toen hij afgelopen was, ook al was het einde zo'n vijftien minuten overbodig.
Puthenaer
Zonder ondertitels vált er ook weinig te begrijpen of je moet een aardig woordje Japans, Marokkaans, Engels, Spaans en Frans spreken....
Scorpio11
1.0
Als je de film met ondertiteling bekijkt gaat je stem met zeker ** omhoog. Ikzelf vond het mooie film en geef hem 4*.
1.0
Wat een onzin, je begrijpt de helft niet en geeft 1*.
Kijk eerst de film maar eens met ondertitels, dan mag je pas stemmen!
Angrod_Pallanén
Misschien, maar ik betwijfel of de film bij mij hoger dan een 1,0 zal scoren.
dirkje
Wat een geweldig mooie film. Je ziet zo'n mooie cultuurverschillen. De film geeft je erg verschillende gevoelens. De film geeft je een goed beeld van deze wereld. Van de verschillen die er zijn op de wereld.
Bij twee scenes moest ik een traan laten. Wanneer Susan in een pan moest plassen en een hardstochtelijke zoen gaf aan Richard. En het Marokkaanse jongetje die zijn vader en broer probeerde te redden. Maar ook kreeg ik een brok in mijn keel toen de oppasmoeder en de kindjes verdwaald waren. En van de Amerikaanse egoistische touristen.
1.0
zonder het te weten geef je hier op één of andere manier de essentie van de film weer... het onbegrip vanwege het taalverschil
Angrod_Pallanén
Nee, daar was ik me wel van bewust
Ik dacht namelijk dat er geen automatische Engelse ondertiteling bij zat, zodat alles uitgelegd moest worden via gebaren e.d. en dat dat de bedoeling van de hele film was. Maar blijkbaar hoort er wel ondertiteling bij
thomzi50
- 1991 berichten
Schande dat deze film niet in de prijzen is gevallen bij de oscars
Oosie
Een soort van CRASH , die ook heel goed was met verschillende culturen , van mij krijgt ie 3,5***
Carcamel
1.0
nou ik heb em met ondertiteling gezien...............maar ook ik vond er geen BAL aan.
De actreer prestatie's zijn top, vooral Brad Pitt doet het werelds, maar de film kon me geen moment boeien.
Het ziet er ook allemaal heel mooi uit maar op 1 of andere manier kon het me echt allemaal niet boeien.
Tzal wel aan mij liggen
Vind ik wel opmerkelijk, dit is een enorm goeie film maar het enige dat mensen soms opvalt is het acteerwerk van Brad Pitt... Hij was niet slecht, maar draag zeker de film niet en de rol had evengoed door iemand anders gespeeld kunnen worden. Alleen hebben ze nu een bekende naam op de lijst van de cast te zetten.
Wouters
Wat vond ik van deze film ? erg moeilijk te verwoorden. Ik ben goed bekend met het werk van innaritu en was erg benieuwd naar deze film.
Acteerwerk was goed en de film begon aardig. Mooie sfeerbeelden en de interesse was gewekt. Overschakeling tussen de verschilllende verhaallijnen verliep soepeltjes. Maar hier kom ik meteen op mijn grootste minpunt van de film, in tegenstelling tot Amores Perros werden de connecties tussen de verhaallijnen wel heel erg makkelijk weggegeven. Jammer. Verder vond ik dat er af en toe net iets te nadrukkelijk gezocht werd naar een traantje bij de kijker. Jammer. iets meer subtiliteit daarin had de film zker sterker gemaakt.
Al met al zit ik tussen de 3.5* en de 4* te zweven. De iets te trage verhaallijn en de mooie beelden....twijfel.... 4.0* voor nu.
darkcity
Van mij had deze film alle Oscars mogen winnen, de film raakte me diep in m'n hart, wat ontzettend indrukwekkend en realistisch gefilmd!
Normaal hou ik ook niet van Brad Pitt, maar wat was ie hier goed zeg!
De 2 en half uur vlogen voorbij, je blijft geboeit.
De beste film van 2006, in tegenstelling tot het saaie en verwarrende The Departed, deze film raakt je echt!
4.5 ster.
bert_vl
Het enige dat ik er over kwijt wil is dat de twee uur inderdaad zo voorbij vlogen. De film zelf zit in een soort slow-motion, maar de twee uur zijn zo voorbij. Petje af!
Turkeyloverz
Ik zat dan weer de minuten af te tellen...
Herzie hem en nu mét ondertiteling, zo slecht is hij echt niet
*eef
Was op zich geen erge film, maar die Japanse verhaallijn hadden ze er beter uit kunnen laten. Wel een aardige film voor ckv verslag
usr14112
Ietwat trage maar sterke film. Wel deprimerend. Overigens vind ik dat commentaar over een zeer goed acterende Pitt wel wat overdreven. Ik vind het knap dat je dat zo kunt beoordelen als een acteur niet veel tekst heeft en ook geen aanzienlijk deel uitmaakt van de film. Er zitten vier verhaallijnen in. Een ander had die rol ook kunnen spelen. Het verhaal zit gewoon goed in elkaar en de film is oke.
3,5 *
Sterk en sfeervol drieluik. Prachtige verhaaltjes over mensen die 'out of sinc' raken met hun omgeving. Iñárritu herstelt zich goed van het te hoogdravende 21 gramms. 4*
luoqi
wat een k*t film.
het gaat nergens over.
er is amper spanning in de film.
0.5 is de laagste wat ik kan geven jammer genoeg.
L. luchtloper
Het zegt al genoeg als ik je profiel, je top 10 en je beoordeling van films zoals Der Untergang kijk

Oscarwinnende film 'Babel' met Brad Pitt sinds gisteren op HBO Max

Pathé Thuis Mega Movie Weken: Deze 100 films zijn nu tegen korting te bekijken