• 9.378.931 stemmen

Saving Private Ryan (1998)

Oorlog / Drama | 169 minuten

Genre: Oorlog / Drama

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Tom Hanks, Tom Sizemore en Edward Burns

IMDb beoordeling: 8,6 (1.621.738)

Gesproken taal: Tsjechisch, Duits, Engels en Frans

Releasedatum: 17 september 1998

Plot Saving Private Ryan

"The mission is a man."

Tijdens de invasie van de Geallieerden in Normandië sterven twee broers. Een derde broer sterft gelijktijdig in Nieuw Guinea, bij het vechten tegen de Japanners. Als bekend wordt dat een vierde broer vermist is geraakt op het Franse platteland, wordt een missie gestart om hem veilig thuis te krijgen.

Captain John H. Miller

T-Medic Irwin Wade

Captain Fred Hamill

Corporal Timothy Upham

MaTtIeBoY

Vond hem niet geweldig eigenlijk.De Thin Red Line,Behind Enemy Lines en Pearl Harbor vond ik een stuk beter. Vind het een slechter verhaal dan deze 3 en Tom Hanks belabberd ook nog eens geacteerd.1,5 ster.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

MaTtIeBoY schreef:

Pearl Harbor vond ik een stuk beter.

avatar van jassonn

jassonn

BoordAppel schreef:

avatar van gotti

Zullen we de tekstberichten gewoon maar afschaffen?

avatar van Yekezzez

Yekezzez

avatar van BoordAppel

BoordAppel

gotti schreef:

Zullen we de tekstberichten gewoon maar afschaffen?

Niet té ver gaan hé...

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Zeer mooie oorlogsfilm, maar vooral ook realistisch. Vooral dat eerste deel van de film.... Pffff
Eerlijk gezegd houd ik niet van dit soort oorlogsfilm met rondvliegende ledematen en ingewanden, maar dit is werkelijk een mooi uitgewerkte film. Maar waarom nou altijd maar vanuit de kant van de V.S. en waarom niet eens een keertje vanuit de Duitse of Russische kant?? **** voor deze film.

*kuch*Das Boot*kuch*

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

gotti schreef:

*kuch*Das Boot*kuch*

Ik bedoelde oorlog op de grond....

Ik niet.

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

U-96 schreef:

Kijk "Stalingrad", is verteld van de kant van de Duitsers en is één van de beste WO2-films ooit gemaakt.

avatar van yerdaddy

yerdaddy

Idi i Smotri schijnt ook wel goed te zijn, voor de russische kant.

avatar van Yak

Yak

yerdaddy schreef:

Idi i Smotri schijnt ook wel goed te zijn, voor de russische kant.

Idi I Smotri is gruwelijk maar formidabel, en veegt Saving Private Ryan totaal van de kaart.

avatar van herman78

herman78

Yak schreef:

Kijk aan (ik zie nu dat er bij Idi I Smotri niemand is die onder de 4,5 heeft gestemd...). Moet ik SPR nog gaan kijken? Ik voel er weinig voor, eigenlijk... Naar Stalingrad ben ik wel erg benieuwd.

Nick Kang

zijn deze twee films nog ergens te huur? Ik wist helemaal niets af van het bestaan van deze films. En aangezien ik een liefhebber ben van oorlogfilms, moet ik deze films dus gewoon zien. Ik ben benieuwd of ik ze nog ergens kan krijgen.

avatar van Yak

Yak

Nick Kang schreef:

zijn deze twee films nog ergens te huur?

Twee films? Idi I Smotri is maar één film, hoor.

Laatste stap die ik heb gezet in een videotheek zal een jaar of vier geleden zijn. Maar bij de bibliotheek in Den Haag, en waarschijnlijk wel bij de betere videotheken (dus niet zomaar een Videoland of Megavideo of weet ik het) zouden ze hem toch wel moeten hebben.

Bij het kijken: verwacht geen Amerikaans heldenverhaal met veel piefpafpoef en een happy end, maar eerder een slepende, trage, emotionele, onrechtvaardige, gruwelijke kijk op hoe oorlog nu echt is.

Nick Kang

Stalingrad moet die andere film heten. Ik hoop dat ik ze kan vinden, want ik wil ze wel erg graag zien. Ik hoop dat ze zo goed zijn als dat ze zeggen.

avatar van Ron74

Ron74

U-96 schreef:

Ik bedoelde oorlog op de grond....

The Iron Cross, misschien.

Wel Engels gesproken, maar wel goed

Nick Kang

Wat bedoel je nou met The iron cross?

avatar van neo

neo

Hij bedoelt denk ik Cross of Iron met James Coburn...

Nick Kang

Nog nooit van gehoord van Cross of iron.

avatar van cornelis

cornelis

Nick Kang schreef:

Nog nooit van gehoord van Cross of iron.

nu dus wel

Nick Kang

The cross of iron staat wel slechter beoordeeld als saving private ryan. Zijn de mensen die de iron of cross gezien hebben daarmee eens?

avatar van cornelis

cornelis

Daar waar Cross of Iron soms een wat geweldsverheerlijkend werkje is, is SPR een beetje drakerig op het eind.

Nick Kang

wat vind je dan zo drakerig aan het einde het einde van Saving private ryan?

avatar van neo

neo

De oude man die huilend bij het graf van Miller staat en waarna de eindeloze kruizen van de gevallene voorbij komen en de vlag. Zo drakerig vind ik dat niet cor... (neem aan dat je dit bedoelt)

Nick Kang

ik vind het einde van Saving private ryan zelfs zeer emotioneel.

avatar van as

as

Nick Kang schreef:

ik vind het einde van Saving private ryan zelfs zeer emotioneel.

En zeer fucking-Spielbergiaans.

Nick Kang

Ik heb de film vannacht nog een keer gekeken en toen heb ik de special features maar is bekeken. Kwam ik er achter dat Caparzo die acteur Vin Diesel was. Ik had altijd wel zo'n gevoel altijd dat ik hem ergens van kon.