• 9.381.760 stemmen

Rambo (2008)

Actie / Thriller | 92 minuten / 99 minuten (extended version)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 92 minuten / 99 minuten (extended version)

Alternatieve titels: John Rambo / Rambo IV

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Julie Benz en Matthew Marsden

Releasedatum: 21 februari 2008

Plot Rambo

"Live for nothing, or die for something."

Vietnam-veteraan John Rambo leeft al geruime tijd in een afgezonderde levensstijl in Bangkok. Op een dag wordt hij ingehuurd door een groep christelijke zendelingen om hen per boot te vervoeren naar Birma. Niet veel later wordt het dorp waar de zendelingen hun humanitaire missie uitvoeren aangevallen. Dit komt Rambo te weten als hij door diezelfde christelijke beweging wordt ingehuurd om een groep huurlingen te brengen naar het punt waar hij ze heeft achtergelaten in Birma. Samen met het team gaat hij op zoek naar de vermiste zendelingen.

avatar van puckb96

puckb96

GuyB schreef:

Geweld tegen bad guys is nooit onnodig in films.

I agree

avatar van Strike0ut

Strike0ut

brrrrrrrr... allemaal dood.

avatar van gethewil

gethewil

Vind het een goede film,had alleen graag het einde anders gezien.Had liever gezien dat je gezien had dat hij zijn ouders ontmoet had.

gethewil schreef:

Heb je uberhaupt de film wel afgekeken?

avatar van AnthonyG.

AnthonyG.

Ajax&Litmanen1 schreef:

Heb je uberhaupt de film wel afgekeken?

Hoezo? Is er dan een extended versie waarin dat wel zit verwerkt?

avatar van The Oceanic Six

Je ziet hem toch op het einde bij de familie Rambo het terrein oplopen...

avatar van Reinbo

Maar je ziet geen ontmoeting... Voor hetzelfde geld zijn z'n ouders gekidnapt.

Beetje vergezocht als daar geen reden voor is

Ja hallo...

Als je een beetje logisch denkt, dan weet je dat Rambo zijn ouders op is gaan zoeken. Kan best dat ze op vakantie zijn op dat moment, maar dan ontmoet hij hen later wel

rep_robert schreef:

Beetje vergezocht als daar geen reden voor is

Deel 5.....

avatar van rep_robert

Zou niet echt in een Rambo film passen vind ik.

avatar van Reinbo

Een idee voor deel 5 was dat een paar kkk leden of een Mexicaanse drugsbende zijn Indiaanse vader hadden gekidnapt... Dus waarom niet? Had ik wel erg tof gevonden als hij weer eens in de USA op killing spree zou gaan.

avatar van rep_robert

Indiaanse vader, KKK leden? Jemig Reinbo, dat plotje lijkt eerder op een soort van ".....-Movie" spoof dan een Rambo plot.

avatar van Reinbo

Heb je nooit op zitten letten? Rambo is half Indiaans, Duitse afkomst. Verder is de opkomst van de right wing (teaparty en autonome sectes) erg actueel in Amerika.

avatar van rep_robert

Vast wel is ergens gehoord, maar niet erg interessant. Het diepgaande gedoe in de Rambo films heb ik altijd al vervelend gevonden. Misschien is het wel actueel, maar als thema in een Rambo film vind ik het gewoon niet leuk. Laat hem maar weer lekker door de jungle heen rennen. Vond het Amerikaanse bos in First Blood ook niet erg leuk.

avatar van Reinbo

Lijkt mij juist gewedig als hij het met wat red necks of een mexicaanse drugsbendeaandestok krijgt.

avatar van filmliefhebber92

filmliefhebber92

rep_robert schreef:

rondrennen hij is de 60 al voorbij. Nee van mij hoeft het niet zo. Ik vond de laatse al de minste(evengoed toch nog een 3,5 maar wel de minste).

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Het afslachten van KKK leden lijkt mij ook een erg leuk idee voor een vijfde film.

avatar van Akron777

Akron777

Vrij goed te doen. John Rambo op zijn best, een moordmachine in de jungle. Erg leuke film, hoewel ik het allemaal best kort vind. Ik heb het gevoel alsof ik maar een half uur heb gekeken. Het begint allemaal wat langzaam, en ineens is het voorbij.

avatar van erik1677

erik1677

het afslachten van katholieke pedofiele priesters misschien ook wel een leuk idee

avatar van knots

knots

Ja joh van mij hoeven ze niet eens pedofiel te zijn.

avatar van clutch

clutch

Jij gaat zeker elke zondag braaf naar de kerk.

met een vers samuraizwaard

avatar van puckb96

puckb96

erik1677 schreef:

Geniaal!!!!!!!!!!!!

avatar van scorsese

Laat maar aardig vierde deel uit de Rambo-reeks (en wat mij betreft de vermakelijkste) waarin een groep naïeve wereldverbeteraars worden gevangen genomen tijdens een burgeroorlog in Birma. Uiteraard een flink portie bruut geweld waarbij zelfs vrouwen en kinderen niet gespaard blijven en alles en iedereen letterlijk aan flarden worden geschoten. De one-liners zijn werkelijk hilarisch en kunnen absoluut niet serieus genomen worden. En datzelfde geldt voor het personage van John Rambo. Op een gegeven moment heb je het geschiet wel gezien, maar gelukkig heeft de film een korte speelduur.

avatar van huskey

huskey

super goede film, vooral dat stukje met die machinegun waarbij die alle ledematen afknalt.

Het acteerwerk was voldoende

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Ik verwachte echt een zware kfilm, maar ere wie ere toekomt deze vond ik beter dan 2 en 3. Prima verhaal, goed uitgewerkt en het einde was echt super. Onverwacht toch nog 3.5*, een ruime voldoende.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Blijft een lekkere actiefilm.

Maar ik begrijp niet waarom mensen deze beter dan Rambo III.

Rambo III heeft toch véél betere actie en muziek (Jerry Goldsmith mis ik echt hier)

Het verhaal is ook beslist niet beter, want dat is bijna hetzelfde: redden van mensen uit kamp van oorlogsmisdadigers.

Nee, de Rambo-films uit 80s vind ik toch echt superieur aan deze.

Mexicaanse drugsbende voor deel vijf is wel een goed idee van Reinbo, omdat daar veel geweld is de laatste jaren én de locatie weer eens wat nieuws is.

Het moet alleen geen tweede Machete gaan worden, want Rambo-films horen serieus te zijn.

avatar van Reinbo

Rambo 3 is qua flow uit balans. Er moet te veel uitgelegd en verteld worden en scenes zoals dat paardenvoetbal zijn compleet overbodig. Verder vind ik dat de muziek hier en in deel 2 vee beter klinkt, door de Oost Aziatische invloeden. Daarbij is de Jungle een visueel veel sfeervollere omgeving dan de Afghaanse stennenbende.

Actie is natuurlijk veel beter in deze. Laatste half uur van deze is een groot feest.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Prima verwoord Reinbo. Ik vond zelf deze weer echt goede aktie hebben, snel en hard, en het staitment wat Stalone in deze film wil maken was prima. Moet ik wel even zeggen dat Rambo 3 echt de meest overdreven Rambo is van allen, Rambo 2 was erg maar 3 spande de kroon plus dat zoals Reinbo al zei Rambo 3 totaal afwijkt van het geheel. Maar ja dat doet 2 ook van 1,wat natuurlijk de beste blijft voor mij. Stalone heeft met deze Rambo in ieder geval beter werk afgeleverd dan bij de laatste Rocky film wat erg jammer was.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Ik zit met een vraag, waar jullie misschien antwoord op hebben.

Rambo heeft in deel één duidelijk last van posttraumatische stress, maar in de volgende delen lijkt hij geestelijk weer helemaal gezond.

Is daar al een verklaring / verhaal over bekend?