• 9.382.111 stemmen

Rambo (2008)

Actie / Thriller | 92 minuten / 99 minuten (extended version)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 92 minuten / 99 minuten (extended version)

Alternatieve titels: John Rambo / Rambo IV

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Julie Benz en Matthew Marsden

Releasedatum: 21 februari 2008

Plot Rambo

"Live for nothing, or die for something."

Vietnam-veteraan John Rambo leeft al geruime tijd in een afgezonderde levensstijl in Bangkok. Op een dag wordt hij ingehuurd door een groep christelijke zendelingen om hen per boot te vervoeren naar Birma. Niet veel later wordt het dorp waar de zendelingen hun humanitaire missie uitvoeren aangevallen. Dit komt Rambo te weten als hij door diezelfde christelijke beweging wordt ingehuurd om een groep huurlingen te brengen naar het punt waar hij ze heeft achtergelaten in Birma. Samen met het team gaat hij op zoek naar de vermiste zendelingen.

avatar van Reinbo

Ik denk dat hij daar ten tijde van de andere delen ook last van heeft. (maar je hebt een punt dat het niet aan bod komt) Maar door terug te gaan naar Azie en boeddist te worden kan hij er waarschijnlijk beter mee omgaan. Die flashbacks kwamen immers boven ten tijde van machteloosheid en stress. (het zat trouwens ook in deel 2 en in deel 4 zitten ook wat nachtmerries (of is dat enkel in de dir cut?)

Deel 1 toont dan ook de meest menselijke kant van Rambo, de overige delen tonen hem als superfitte oorlogsmachine. (en idddeel 3 overdrijft iets te veel).

Beste uit de reeks!

Sylvester Stallone komt terug in een nieuwe heerlijke Rambo film. Eerlijk gezegd verwachtte ik niet veel van deze film aangezien we vroeger een perfecte trilogie hadden en dan was de vraag: waarom Rambo 4? Waarom? Nu ik de film heb gezien weet ik het verdomde antwoord: voor de beste actie en kills in een Rambo film! We volgen Rambo terwijl hij een goed leventje leidt in Thailand. Hij wordt gevraagd door een groep gelovigen om hen naar Birma te brengen om de arme en gewonde te helen en te verzorgen in de oorlog. Hij doet dit en nadat de klus is voltooid keert hij alleen terug naar Thailand. Daar aangekomen krijgt hij te horen dat de gelovigen zijn ontvoerd door de soldaten. Rambo en een groep huurlingen gaan terug naar Birma om hen te redden. Dat is eigenlijk de verhaallijn voor Rambo. En ik kan zeggen: Sly heeft met alle recht een vierde deel mogen maken. De actie in deze film is zowel kei erg overdreven als grandioos. Vooral de laatste scène met de machinegun is geniaal. Dus tja: Rambo biedt keiharde actie, brutaliteit, oorlog en een geniale Sly. Ik geef deze film een 5. De beste uit de serie.

Ik hoop toch echt nog op een Rambo V.

avatar van maurice32

maurice32

Goeie film , zeer realistisch gemaakt ... top film , 4 sterren

avatar van nijnatten

nijnatten

Vanavond voor de 2e keer na lange tijd de film gezien en ik moet zeggen de beste uit alle 4.

Goede scenes en goed gefilmd.

We weten natuurlijk allemaal hoe de film zal verlopen maar om de een of andere reden kijken we en wie van goeie actie houd vindt dit een reuze goeie film.

Top actie film

avatar van dilly23

dilly23

De makers hadden het beter bij de eerste drie delen kunnen laten, hoewel ik het derde deel ook al niet bijster sterk vond. De bijna bejaarde Stallone gaat op herhaling en slacht iedereen af. Ik twijfel nog of dit vierde deel wel serieus bedoeld is, of meer een soort parodie op .........

De film duurt blijkbaar 92 minuten, maar waarschijnlijk dan wel met een aftiteling van een dik kwartier. Veel langer dan 70 minuten duurt de film zelf écht niet.

avatar van AnthonyG.

AnthonyG.

Hopelijk met vader Rambo erin en langer dan deel 4.

puckb96

Ik ben er in ieder geval erg benieuwd naar. Nu maar hopen dat ie net zo bruut is als het vierde deel

puckb96

ik heb zelf die rambo collectie met alle 4 de films.

eigenlijk zijn de rambo films gewoon actiefilms die niet in je collectie mogen ontbreken.

ik ben ook een echte liefhebber van sylvester stallone.

maar dit vierde deel is toch echt wel super.

een flinterdun verhaal met een geniale sly in de hoofdrol die na zeker 20 jaar (ik wist niet precies hoeveel) weer terugkomt.

en wat een heerlijke actiefilm dit is zeg.

ikke zelf vind dit, als het de eerste niet is, de beste in de hele reeks.

maar nee aan rambo iv ontbreekt helemaal niks.

hij is actievol, bloederig, extreem bruut en dan allemaal gedaan door een geniale sly.

nee, echt een geweldige aktiefilm.

filmliefhebber92

Ik zie hier iedereen zeggen dat deze zo bloederig en bruut is, maar dat valt toch wel mee. Oké in vergelijking met de andere rambo's wel, maar toch niet in vergelijking met andere films.

filmliefhebber92 schreef:

Nou, nou. Niet bruut? De scène dat paul schulze en die mensen worden geslagen met die zweep en die eindscène met die machine gun was wel erg bruut.

puckb96 schreef:

Nou ja wat is bruut. Ik vond het nou niet bepaalt geweldig.

avatar van Reinbo

Bruut betekend gewelDAdig (Dus niet geweldig)

Noem mij dan maar een brutere (geweldadiger) actiefilm.... Ik ken 'm niet.

Reinbo schreef:

Bruut betekend gewelDAdig (Dus niet geweldig)

Noem mij dan maar een brutere (geweldadiger) actiefilm.... Ik ken 'm niet.

Nee zo bedoel ik het niet. Ik vond het niet bruter dan andere films. En dat ik hem minder vind als de vorige rambo's is persoonlijke smaak.

Ik bedoelde dat ik het brute niet geweldig vind in deze film. (dus geen spelfout).

avatar van John Church

John Church

Dit deel beviel me beter dan vorige delen, vooral deel 3 die ik gewoon heb afgezet omdat ik hem zo slecht vond (sorry fans!). De stille Rambo die alleen maar vrede wil maar toch doet wat er gedaan moet worden sprak me wel aan. Het was wel heel bloederig, maar ik denk dat het er ook wel zo aan toe gaat in dat gebied, zoals je wel aan het begin van de film kon zien, met die tv-beelden. Het mooie ook aan deze film is is dat het echt gebeurd en (noodgedwongen) compleet genegeerd wordt door media. Dit doet het ''underdog-gevoel'' wel goed.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1914 stemmen

Ik kwam net deze bodycount tegen op Youtube. Erg leuk gemaakt vind ik zelf. KLIK!!!

LET OP! Kan eventueel als spoiler worden ervaren door mensen die deze film nog niet hebben gezien!

avatar van Reinbo

Hebben ze ruim 6 minuten voor nodig...

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

En dan nog missen ze 14 kills.

avatar van Respekked

Respekked

Is er een Sly 'word count' voor deze film? Als contrast voor de 'body count'?

avatar van de kardinaal

de kardinaal

Ik heb deze film nu drie keer gezien en hij blijft zeer vermakelijk. Bruut!!!

Dit is de enige waardige opvolger van first blood wat mij betreft. Zo had die toen al gemaakt moeten worden.

Maar het voordeel van dat hij zoveel later gemaakt is, is dat hij er nu niet gedateerd uit ziet en door de technieken van nu waarschijnlijk beter is geworden dan wanneer hij rond de tijd van nr twee was gemaakt. Jammer dat hij wel wat aan de korte kant is.

Maar ik ga nu toch een halve ster omhoog daar ik hem na drie keer kijken net zo goed vond als de eerste keer. Van drieenhalf naar vier.

avatar van paul83

paul83

Blijft een heerlijke actiefilm. Soms iets te chaotisch door de cameravoering die niet al te best is. Verder natuurlijk mooie kills en een .50 blijft een baas....

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

verassend goed , had langer en uitgebreider mogen zijn.

verhaal is goed genoeg voor superactie en killings die niet shockeren maar wel lekker wegkijken.

overtreft niet Rambo1.

2 en 3 dan wel weer.

avatar van brujeria

brujeria

normaal is actie niet echt mijn genre maar tijdens deze film kan je alleen maar het geluid hard zetten en YIIIII-HAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Moge deel 5 indien mogelijk nog meer gore hebben

avatar van malkoen

malkoen

dilly23 schreef:

een film afkraken vanwege iemands leeftijd is wel erg makkelijk, persoonlijk vind ik deze vierde deel zijn beste film.

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Op blu-ray? Ik heb hem al een tijdje op blu-ray hoor. In zo'n box met alle films...

avatar van Rmie

Rmie schreef:

Da's zijn neef.

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Niet zo goed als First Blood maar veruit beter dan de andere vervolgen.

Enige reden waarom deze zo hoog scoort: zeer waardige afsluiter + een paar ontzettend goede opvattingen.

avatar van RuudC

RuudC

Christenen in actiefilms… Ik moet er nog steeds om lachen als ik terugdenk aan hun gezichten nadat Rambo in een halve seconde 4-5 man neerschiet. Do you bring any guns? No? You change nothing. Laten we de waarheid maar even in het midden laten. Voor de actieliefhebber zit dit tegen het beste aan wat je op film kan krijgen. Stallone zet op weergaloze wijze John Rambo neer. Van een ware cultuurschok tussen hem en de christenen tot de onoverwinnelijke killer die massa’s Birmese soldaten afslacht. Het is alleen moeilijk te bepalen welke scene de beste is. Ik kies gewoon niet en geniet met volle teugen van hoe Rambo in complete stilte de norse, Schotse huurling uit zit te dagen in de boot, hoe hij met pijl en boog een Birmese eenheid utischakelt, terwijl de rest te bang is om in te grijpen, hoe soldaten die geraakt worden door een sluipschutter door de impact vijf meter door de lucht vliegen, hoe Rambo van een tallboy een boobytrap maakt en daarna met een mitrailleur op een jeep een heel leger uitschakelt. De film is zo verdomde bloederig dat de adrenaline van het scherm spat. De vierde Rambo is wat mij betreft beter dan de tweede en derde film, maar First Blood blijft voor mij de beste. Het is dat Sylvester Stallone druk bezig is met The Expendables, anders mocht hij er zo een vijfde deel aan vastplakken.